Dodaj do ulubionych

meble dla pierwszoklasisty

03.03.11, 15:41

Poszukuje mebli dla mojego syna od wrzesnia szkolniaka. Chodzi mi o takie co by starczyły do końca podstawówki ewentualnie gimnazjum i musi byc tam łózko pietrowe ale to na wysokości 120-140 cm. Może macie jakieś pomysły? Vox za drogi BRW nie ma piętrowych a FS Favorit nie produkuje juz Volo które najbardziej mi się podoba. sad
MOże są jeszcze jakies godne polecenia firmy?

PzdrM.
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: meble dla pierwszoklasisty 03.03.11, 17:17
      Mój drugoklasista ma zwykłe ikeowskie:

http://i51.tinypic.com/2mn3e6v.jpg

http://i55.tinypic.com/5cf4ih.jpg

Niestety w kwestii łóżka piętrowego nie pomogęsad
      • iwek33 Re: meble dla pierwszoklasisty 03.03.11, 19:07
        Mój szkolniak ma w swoim niewielkim pokoiku łóżko piętrowe z Ikea, na górnym piętrze spanko, na dolnym długi dwumetrowy blat, na którym ma dużo miejsca i do zabawy ( konstrukcje z lego -lewa strona, i do nauki- prawa strona. Tym sposobem wygospodarowalismy sporo miejsca na środku pokoju, gdzie leży dywan i fotel Fatty na ruchowe "głupawki" z bratem lub kolegami. Po drugiej stronie pokoju szafa Es-mebel i półki z Ikea. W oknach są już białe roletki, których na fotkach jeszcze nie ma smile Na ścianie z drzwiami, we wnęce jest schodkowy regał Ikea. Osobiście wolę takie kombinowane mebelki z prawdziwego drzewa, niż gotowe zestawy mebli z płyt.
        img268.imageshack.us/i/2010125.jpg/
        img508.imageshack.us/i/2010124.jpg/
        img829.imageshack.us/i/2010130.jpg/
        img220.imageshack.us/i/2010131x.jpg/
        img69.imageshack.us/i/2010123.jpg/
        • saszanasza Re: meble dla pierwszoklasisty 03.03.11, 22:19
          iwek, to Twoje biurko jest naprawdę fajnesmile
      • janka39 do szaszanasza 24.06.11, 11:41
        Szasza, a powiedz prosze, czy do tych polek pod biurkiem jest dostep? Da sie z nich korzystac normalnie czy raczej nie bardzo?
        Ciagle jeszcze nie kupilam mebli, ale juz prawie jestem zdecydowana na expedit... Cyba ze jeszcze lasse....

a - Napisz prosze, jaka masz szerokosc pokoju. Bo ja sie obawiam, czy jak wstawie expedit pod okno, jak u Ciebie, to czy bedzie wystarczajaco duzo miejsca od lozka do biurka... (na oko wyglada to podobnie jak u Was)
    • kanna Re: meble dla pierwszoklasisty 03.03.11, 19:16
      Mój ma VOXa, oraz dobudowne łóżko na antresoli.

Potrzebowałam szafe narożna i tu VOX rules wink
      • gosjana Re: meble dla pierwszoklasisty 03.03.11, 22:11
        mój osmiolatek też ma meble Vox, od 5 lat, a biurko od roku-duże z szufladami i szafką, jesteśmy zadowoleni smile
    • estragonka Re: meble dla pierwszoklasisty 04.03.11, 13:32
      mnemonka napisała:

>
      > i musi byc tam łózko piet
      > rowe ale to na wysokości 120-140 cm.

moaj corka ma wlasnie taka nizsza antresole - cos takiego
      allegro.pl/lozko-julia-21-ze-zjezdzalnia-okazja-i1488410098.html
      moge polecic bo u nas stoi juz ok 3-4 lata i nic sie nie dzieje. materac mam tylko inny.
      • leigh4 Re: meble dla pierwszoklasisty 04.03.11, 19:48
        Ale fajne pokoje mają Wasze dziecismile I jakie uporządkowanewink
        W tym roku urządzałam pokój dla pierwszoklasisty, wybrałam meble BRW z linii "capslock". Kupiłam co prawda norlamne łóżko, tj. niskie, ale było tez piętrowe z biurkiem na dole.
        • asikwikt Re: meble dla pierwszoklasisty 20.06.11, 11:06
          iwek mozesz sie ze mna skontaktowac na maila gazetowego? mam pare pytan
          • gojapio Re: meble dla pierwszoklasisty 20.06.11, 14:00
            ja też się podpinam: mam długi wąski pokoik, w którym muszę zmieścić 6 i 2 latka (wcześniaka - jeszcze nie chodzi porządnie, za to rozwala wszystko) - co się u was przy dwójce lepiej sprawdza - klasyczne łóżko piętrowe i biurko obok, czy królestwo starszego w jednym kawałku (antresola z biurkiem pod spodem) i mniejsze łóżeczko dla drugiego?
            Gosia
            • unia78 Re: meble dla pierwszoklasisty 20.06.11, 20:30
              Witam w klubie uncertain
              U nas szerokość 2,10, a długość 5 m... Póki co starszak 6 latek śpi sam w tym pokoju, bo mały prawie 2 lata i 5 miesięcy nadal budzi się w nocy uncertain podczas zasypiania cyrki odstawia, wstaje wcześniej jak kogut... Myślę o łóżku piętrowym... Mamy dużą sosnową szafę. Póki co jedno biurko, ale nie wiem jak duże uncertain Myślę, że jak młodszy pójdzie do szkoły to chyba przydałoby się drugie... Za drzwiami mam coś ok 45 cm i tak się zastanawiam czy nie przestawić tam półek... Wysokie do sufitu. W większości na książki... Kurcze, jak ci ludzie dawniej mieszkali w blokach z 5 dzieci???
              Pozdrawiam- Paulina
          • iwek33 Re: meble dla pierwszoklasisty 20.06.11, 20:21
            Chciałam się skontaktować, ale mi się nie udaje wysłać poczty. Dawno jej nie używałam ( kilka miesięcy) czy coś się zmieniło??
            • ewcikm Re: meble dla pierwszoklasisty 21.06.11, 00:34
              Iwek, a gdzie kupiłaś biurko, czy też elementy do biurka, jeżeli było własnoręcznie robione?
              • iwek33 Re: meble dla pierwszoklasisty 21.06.11, 07:09
                ewcikm napisała:

> Iwek, a gdzie kupiłaś biurko, czy też elementy do biurka, jeżeli było własnoręc
                > znie robione?

Wszystko ikea: łożko piętrowe-antresola, komódki sosnowe - malowałam tylko samodzielnie szuflady na zielono i niebiesko, czarny blat 2-metrowy też ikea.
                • asikwikt Re: meble dla pierwszoklasisty 21.06.11, 09:27
                  kurcze przegladalam łożka piętrowe z ikei i nie ma tam drewnianego a'la antresola.
                  • gojapio Re: meble dla pierwszoklasisty 21.06.11, 09:49
                    a jak się sprawdza biurko pod łóżkiem w codziennym praniu? nie jest ciemno? (pomijam, że ja mam zawsze lekkiego pietra - chyba nie umiałabym spać na dolnym piętrze w przerażeniu, że brat na mnie spadnie kiedyś z całym górnym piętrem wink
                    spotkałyście się z jakimś fajnym funkcjonalnym piętrowym - mi się spodobały takie z szufladami w schodach, ale w polskim necie takich nie znalazłam - www.wnetrza.webzine.pl/tag/lozka-pietrowe/
                  • iwek33 Re: meble dla pierwszoklasisty 21.06.11, 19:49
                    asikwikt napisała:

> kurcze przegladalam łożka piętrowe z ikei i nie ma tam drewnianego a'la antres
                    > ola.

No niestety, już ich nie ma. Ja kupowałam dwa lata temu ( wtedy też już ich nie było w ikea ) ale odkupiłam od znajomych, bo bardzo nam pasowało wymiarowo, a oni zmieniali meble.
    • ewcikm Re: meble dla pierwszoklasisty 21.06.11, 17:52
      Iwek, dziękuję, pokombinuję z biurkiem z Ikei.

Fajne łóżko antresolę ze schodkami - szufladkami + porządne biurko pod spodem widziałam tu:
      dino.sklep.pl/nowy/tome-Lozko-pietrowe-antresola-ze-schodami-882n-90-x-190cm-p-11091.html
      dino.sklep.pl/nowy/tome-Lozko-pietrowe-antresola-ze-schodami-881r-90-x-190cm-p-11092.html
      Koleżanka łóżko tej firmy na żywo i podobno dobra jakość, wygląda super. Ja mam niestety za mało miejsca, a nie chcę się pozbywać obecnych mebli.wink I z samym biurkiem będzie dużo taniej.wink

Na allegro też są te łózka: allegro.pl/lozko-pietrowe-antresola-ze-schodami-tome-i1676627314.html
      • gojapio Re: meble dla pierwszoklasisty 21.06.11, 18:14
        to niebieskie jest śliczne, widziałam już je wcześniej, ale 3k za nie rozwiązanie problemu (bo dalej nie mam gdzie położyć dwulatka) to "trochę" dużo smile ideał - to podwójne piętrowe plus schodki-szufladki. Tak się napaliłam, że chyba do stolarza się uśmiechnę na zamówienie...
        • ewcikm Re: meble dla pierwszoklasisty 21.06.11, 23:20
          To jest ze schodkami i dwułóżkowe:
          www.ceneo.pl/2631785s
          tu też to samo, ale z większą kolorystyką: www.mebledzieciece.eu/product_info.php?products_id=35

To bez schodków, zajmuje mniej miejsca i wygląda też fajnie, pewnie można się dogadaćna to samo ze schodkami, bo ten sam producent:
          www.mebledzieciece.eu/product_info.php?products_id=34
          Śmieszne tego producenta są jeszcze te:
          www.mebledzieciece.eu/product_info.php?products_id=963
          www.mebledzieciece.eu/product_info.php?products_id=976
          A tu strona producenta: www.babybest.pl/?pl_lozka,26

Pewnie te łóżka znajdziesz na allegro i w różnych sklepach w necie, możesz poszukać najtańszej oferty. Taniej niż 3 koła i dwa łóżka. Niewiem jak z jakością.
          • gojapio Re: meble dla pierwszoklasisty 22.06.11, 05:59
            Dzięki za linki - wszystkie piętruski z polskiego netu znam na pamięć, te fikuśne odpadają (o dziwo to opinia rownież młodego człowieka, wielkiego fana autobusów) mamy jeszcze miesiąc do kupna może jakiś nowy model sie objawi smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka