Dodaj do ulubionych

Kubek LOVI 360

03.03.11, 15:56
Czy wam te kubki przeciekają ?
Córka skończyła właśnie roczek i uznałam że najwyższy czas na ''dorosły'' kubek.
Ma być niby niekapek, ale po odwróceniu go wylatuje z niego herbatka.Na początki leci taką strużką a potem szybkie krople.Nie wiem czy tak powinno być, czy tylko nam trafił się jakiś felerny ? W efekcie podłoga i dziecko zalane (nie super bardzo ale bluzkę ma zamoczoną).
Macie może jakieś inne ''prawdziwe'' niekapki ?
A na marginesie jakie herbatki podajecie swoim dzieciaczkom ? Do tej pory używałam hippa i bobovity ale tam jest sam cukier i zamierzam parzyć sama. Są jakieś specjalne dla dzieci ?
Obserwuj wątek
    • cibora Re: Kubek LOVI 360 03.03.11, 16:08
      Miałam, nic nie przeciekało, dziecko musiało mocno zassać. Dopiero jak spadł i uszkodził się brzeg to zaczął przeciekać.
      Nigdy nie parzyłam herbat/herbatek. Od zawsze pił czystą wodę, teraz jak ma do wyboru sok lub wodę to chce wodę.
      Agnieszka
      --
      Staś (03.05.2008)
      • kower82 Re: Kubek LOVI 360 03.03.11, 16:17
        A tą okrągłą gumkę zakładałaś na górę czy dół zakrętki ?
        • krasulas Re: Kubek LOVI 360 03.03.11, 17:15
          u nas przecieka...
          herbatkę od pół roku robię lekką zwykłą Liptona - minimalnie dosładzam, bez cytryny
          robiłam też malinową Herbapolu
          syn też woli wodę, ale do pewnych posiłków wolę ciepłą herbatkę
          Smark ma 2 lata
        • cibora Re: Kubek LOVI 360 03.03.11, 17:45
          kower82 napisała:

> A tą okrągłą gumkę zakładałaś na górę czy dół zakrętki ?

Przykro mi, nie pomogę, bo to było ponad rok temu. I kubek już dawno wyrzucony. Ale tak ogólnie pamiętam, że to nie był trafiony zakup.
          Agnieszka
          --
          Staś (03.05.2008)
    • beatazet Re: Kubek LOVI 360 03.03.11, 18:24
      Nic nie przecieka. Mamy go już długo. Dokładnie umocować gumkę (równo) i środkową zatyczkę.
    • sagaa Re: Kubek LOVI 360 03.03.11, 18:40
      Mamy go ponad rok i absolutnie nie przecieka (jako jedyny z tych, które kupiłam smile ).
      Tu masz moją recenzję:
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,116933812,116939185,Re_niekapek_avent_czy_canpol_lovi_.html
      Teraz córcia ma już 2,5 roku i używamy go tylko wieczorem / w nocy. Ale wcześniej był używany dość intensywnie i nie przeciekał (czasami przy upadku ze stołu wyleciało kilka kropelek wody). Może spróbuj wymienić te uszczelki (są do kupienia np. w hipermarketach).

Córce od małego podawałam wodę. Zimą podawałam gorącą wodę wymieszaną z chłodną. Miałam nawet pomysł wprowadzić sok malinowy, ale córka jakoś nie dała się przekonać wink. Teraz pije czasami Kubusia (mieszam z ciepłą wodą) albo wodę.
    • ka_sowa Re: Kubek LOVI 360 03.03.11, 20:54
      A czy herbata jest ciepła? Bo z ciepłymi napojami dzieje się tak jak mówisz a z takimi w temp. pokojowej nie.
    • mima-mima Re: Kubek LOVI 360 03.03.11, 21:02
      Mi przecieka, właśnie takie krople. Moja znajoma napisała do producenta i dostała odpowiedź, że tak ma kapać. To jest taka imitacja dorosłego kubka. Gdyby nie było tego "środka" to wszystko by się wylewało, a dzieki temu, że środek jest zabudowany, to lecą jedynie nieliczne krople i cała zawartość sie nie wyleje.
    • froobek Re: Kubek LOVI 360 03.03.11, 21:16
      Raczej odwrotny problem z nim miałam. Kupiłam synkowi jak miał około pół roku i był przyzwyczajony do Doidy i okazało się, że z Lovi trzeba naprawdę porządnie pociągnąć. Zabrałam mu, bo po pierwsze nie umiał tego zrobić, a po drugie dziecko nie powinno przecież ssać nic poza piersią...

Dla roczniaka to już tylko odkryty kubek - jak jeszcze nie daje rady z prostym, to właśnie Doidy na początek.

Roczne dziecko może pić herbatę zieloną lub białą (nooo, byle nie za dużo wink), rumianek, melisę, pokrzywę, roiboos - tylko zwróć uwagę, żeby bio. Poza tym herbaty czeskiej firmy Apotheke i inne podobne.
    • 18_lipcowa1 Re: Kubek LOVI 360 03.03.11, 21:30
      mi ten kubek nie przecieka
    • patrzalka Re: Kubek LOVI 360 04.03.11, 00:27
      Nie przecieka.
      Dziecko pije wodę, czasami rumianek lub herbatę malinową (Herbapol).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka