Dodaj do ulubionych

Chicco Trio i inne wozki na malych kolkach

29.04.04, 08:24
Rozwazamy zakup wozka Chicco 2003 Trio (akurat jest promocja). Jego zalety to
lekkosc i latwosc montowania poszczegolnych elementow: gondole mozna latwo
zdjac i zalozyc, na stelazu latwo montuje sie fotelik samochodowy. Zakladamy,
ze ja (czyli mama) bede z wozkiem jezdzic samochodem, ale rowniez chodzic na
spacery po naszej nieutwardzonej uliczce.

Ja widze obok zalet Chcco Trio dwa problemy:

1. male, podwojne kolka -
Obserwuj wątek
    • ulala72 Re: Chicco Trio i inne wozki na malych kolkach 29.04.04, 09:09
      Mamy Chicco już 6 rok i te małe kółeczka nie sprawdza sie na nieutwardzonej
      drodze tzn. może jakoś przejedziesz, może nawet się wprawisz w prowadzeniu, ale
      kółka szybko się popsują.
      Wszystko inne zależy od dziecka. U nas np. fotelik-kubełek sprawdzał się tylko
      4 mies. - dzidzia urosła do niebotycznych rozmiarów, doszedł kombinezon i cała
      wygoda z montowaniem fotelika na stelażu szybko się skończyła.
      Moje dziecko w ogóle nie jeździło w gondolce, tylko od razu w wersji spacerowej
      rozłożonej na max. z włożonym w środek utwardzanym nosidłem (niemarkowym). W
      tym nosidle dziecko jeździło jakieś 2 mies. Zaczęłam je lekko podnosić ok. 4
      mies., bo już było ciekawe świata. Zrezygnowałam z gondoli po doświadczeniach z
      pierwszym dzieckiem, które z niej wyrosło właśnie w wieku 4 mies. - ale ja mam
      ogromne dzieci smile))
      Ogólnie - w Waszej sytuacji nie polecam tego zakupu. A fotelik kupiłabym od
      razu taki 0-18 (np. Chicco) - starczy na dłuuuugo.
      PZDR!
    • akry75 Re: Chicco Trio i inne wozki na malych kolkach 07.05.04, 09:38
      Kupiliśmy wózek Chicco 2003 Trio i super się sprawdza. Ale nasz maluszek
      urodził się w grudniu dzięki czemu zimą gondola sprawdzała się rewelacyjnie.
      Tak jak napisałaś w zaletach łatwo się ją zdjąć i założyć, a małe kułka u wózka
      nie przeszkadzają w bujaniu. My nie raz wyjeżdżaliśmy z Mikołajem na spacer do
      lasu i wózek spisywał się świetnie. A co śmieszne nasz maluszek wolał jeździć
      po bardziej wyboistej drodze niż po panelach w sklepie, bo wtedy bardziej się
      wózek buja !! Jak napisałaś wasz maluszek będzie miał zimą 6-9 miesięcy i
      obawiam się że może być już za duży na gondolę, bo nasz obecnie skończył 5 m-cy
      i za ok. 2 tygodnie przesadzimy go do spacerówki, bo w gondoli już się prawie
      nie mieści. Wszystko też chyba zależy od tego jakie będzie wasze maleństwo duże
      i ile będzie miało wzrostu. W każdym razie jeśli chodzi o funkcjonalność i
      łatwość montowania to polecam bo nam sprawdza się super. A jeszcze jeden plus
      to to, że nie trzeba kupować spacerówki i jest ona naprawdę lekka w porównaniu
      z innymi wózkami tego rodzaju. Powodzenia w podejmowaniu decyzji zakupu wózka
      dla maluszka.
      Pozdrawiam
      • female Pytanie o Chicco 2003 Trio (osłonka na nóżki) 09.05.04, 18:01
        Witaj,
        Mam pytanko...Właśnie zakupiłam ten model wózeczka (kolor 60,jeszcze
        zapakowany, bo dzidziuś przyjdzie na świat na początku października) i
        zastanawiam się czy osłonka z gondoli będzie pasowała na spacerówkę (jako
        osłonka na nóżki)?
        Jeśli nie, to czy takową się dokupuje? A co z folią p/deszczową? Musi być
        oryginalna, czy wszystkie pasują? I oczywiście trzeba zapewne kupić osobno na
        gondolę i osobno do spacerówki?
        Będę wdzięczna za odpowiedź na: beniula@poczta.onet.pl
        Pozdrawiam,
        Bernadeta

akry75 napisała:

> Kupiliśmy wózek Chicco 2003 Trio i super się sprawdza. Ale nasz maluszek
        > urodził się w grudniu dzięki czemu zimą gondola sprawdzała się rewelacyjnie.
        > Tak jak napisałaś w zaletach łatwo się ją zdjąć i założyć, a małe kułka u
        wózka
        >
        > nie przeszkadzają w bujaniu. My nie raz wyjeżdżaliśmy z Mikołajem na spacer
        do
        > lasu i wózek spisywał się świetnie. A co śmieszne nasz maluszek wolał jeździć
        > po bardziej wyboistej drodze niż po panelach w sklepie, bo wtedy bardziej się
        > wózek buja !! Jak napisałaś wasz maluszek będzie miał zimą 6-9 miesięcy i
        > obawiam się że może być już za duży na gondolę, bo nasz obecnie skończył 5 m-
        cy
        >
        > i za ok. 2 tygodnie przesadzimy go do spacerówki, bo w gondoli już się prawie
        > nie mieści. Wszystko też chyba zależy od tego jakie będzie wasze maleństwo
        duże
        >
        > i ile będzie miało wzrostu. W każdym razie jeśli chodzi o funkcjonalność i
        > łatwość montowania to polecam bo nam sprawdza się super. A jeszcze jeden plus
        > to to, że nie trzeba kupować spacerówki i jest ona naprawdę lekka w
        porównaniu
        > z innymi wózkami tego rodzaju. Powodzenia w podejmowaniu decyzji zakupu wózka
        > dla maluszka.
        > Pozdrawiam
        • kaaama Re: Pytanie o Chicco 2003 Trio (osłonka na nóżki) 10.05.04, 16:55
          Niestety osłonka z gondoli nie pasuje do spacerówki sad Po przesiadce do
          spacerówki w chłodne dni używałam śpiworka. Folie przecideszczowe też
          dokupiłam, ale krajowe - pasują bez problemu, a myślę że znacznie tańsze. Nie
          wiem czy w Twoim zestawie jest budka do spacerówki - w moim nie było i
          dokupiłam. Jeśli u Ciebie też nie ma, to pomyśl o takiej inwestycji bo warto -
          jest obszerna, z okienkiem do podglądania malucha i dodatkową kieszonką no i
          osłania świetnie. Zainwestowałam jeszcze w podwieszany kosz i parasolkę
          przeciwsłoneczną (kosz oryginalny, a parasolka krajowa).
          Ja sobie bardzo ten wózek chwalę i życzę Ci żeby Twój się sprawował równie
          dobrze jak mój smile))
          Serdecznie pozdrawiam
          kaaama
    • kaaama Re: Chicco Trio i inne wozki na malych kolkach 07.05.04, 15:45
      Witam!
      Ja korzystam z Chicco Trio 4 rok i bardzo go sobie chwalę. Jeździłam po różnych
      nawierzchniach i nie zaliczyłam żadnej awarii. Mój maluch jest z marca i
      korzystałam z gondoli prawie rok. Spokojnie sobie w niej siedział, a mnie było
      żal przeprowadzać go do spacerówki, bo akurat styczeń i luty były naprawdę
      zimowymi miesiącami. Faktem jest, że mój synek do gigantów nie należy, ale
      mieści się w dobrej średniej (dodam, że w gondolce podróżował w śpiworku). Gdy
      zimą nasypało sporo śniegu, wkładałam gondolkę na sanki (idealnie wpasowywała
      się w oparcie). Potem przesiedliśmy się do spacerówki, z której korzystamy do
      dzisiaj przy dłuższych wyprawach. Jestem bardzo zadowolona z tego wózka - waga,
      łatwość składania i montażu, łatwość prowadzenia no i wygoda dla dziecka - w
      moim odczuciu to był naprawdę strzał w dziesiątkę. Jak sobie przypomnę co
      przeżywałam z wózkami starszego syna...
      Wybór wózka to bardzo indywidualna sprawa, musisz przemyśleć które zalety są
      dla Ciebie najważniejsze, a które wady absolutnie nie do przyjęcia.
      Życzę dobrego zakupu i zadowolenia z eksploatacji tego modelu, który wybierzesz.
      pozdrawiam
      kaaama
      • aprze Re: Gondola Chicco Trio 09.05.04, 19:02
        Witajcie
        mam do Was pytanie, czy nie sprzedacie mi samej gondoli. Mam wózek Chicco 2002 spacerówkę i kupiłam ją bez gondoli (nie potrzebowałam gondoli), a tera w październik - listapad będę rodziła. Jestem z Warszawy
        aprzesmycka@op.pl
        Pozdrawiam , Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka