Dodaj do ulubionych

plac zabaw

14.03.11, 11:38
chcemy urządzić 16 miesięcznej córeczce plac zabaw w ogrodzie, niestety nie mamy dużych funduszy. Czy możecie powiedzieć co najlepiej sprawdziło się wśród waszych dzieci? na razie myślę o plastikowej piaskownicy typu muszla i huśtawce wiszącej na stelażu
Obserwuj wątek
    • evi26 Re: plac zabaw 14.03.11, 11:41
      Ja kupiłam piaskownice drewniana na allegro zamykana, a jak sie otwiera to są ławeczki fajne bo dziecko moze sobie usiąśc.
      • ma2ma Re: plac zabaw 14.03.11, 11:59
        Ja mam co prawda 2 chłopaków-ale mamy własny pl. zabaw u dziadków. Na początek kupilismy też pisakownice z ławeczkami-totalna klapa, chlopcy wogole sie nie bawia-troche pokopia ale raczej nie wzbudza ich zainteresowania-chyba, ze mozna ganiac po niej i bawic sie w berka wink.
        potem maz postanowil sam robic zabawki i zrobilismy im pochylnie, lawke do hustania -to sie spodobalo, ale najlepsza zabawka jest gniazdo do hustania, byly kiedys w jysku, chyba po 99 zl (www.google.pl/images?hl=pl&rlz=&q=gniazdo+hustawka&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1440&bih=785)

i do tego maz zrobil belki i gdy tylko jest wolne to pedza wszyscy, lacznie z dziadkami i nami, aby sie pohustacwink

maja tez domek plastikowy-tez sie fajnie sprawdza, nawet jako skladzik na zabawki oraz mnostwo innych rowerkow, taczek itd...

no ale to chlopcy, jak dziewczynka to nie wiem-chociaz corka sasiadow tez woli auto niz pisekwink

moze pochoc z mala na rozne pl. zabaw i zobaczysz czy podoba sie jej siedzenie w pisaku, bo mowiac szczerze moi maja najlpesza zabawe, gdy ten piasek z piaskownicy moga wysypywac-a potem nie ma nic w srodku...
    • koza_w_rajtuzach Re: plac zabaw 14.03.11, 13:14
      U nas bardzo sprawdza się domek plastikowy. Kupiliśmy go jak córka miała ok 2 lata (nie pamiętam dokładnie) i w sumie od zawsze chętnie się w nim bawi, wcześniej sama, a teraz dodatkowo z bratem. Mają oprócz tego drewnianą piaskownicę zbudowaną przez dziadka, chociaż wcześniej córka właśnie od 16-ego miesiąca życia miała piasek nasypany przed domem, bez żadnej piaskownicy i to była najlepsza frajda. Oprócz tego zawsze miała w tym piasku mnóstwo talerzyków, widelców, kubeczków plastikowych, kuchenkę do zabawy i potrafiła przez kilka godzin razem z innymi dzieciakami siedzieć w piasku, był to dla mnie czas totalnego relaksu. Po zbudowaniu drewnianej piaskownicy siedzenie w piasku wzbudza już mniejsze zainteresowanie, straciło to w jakimś stopniu swój urok wink. Poza tym dzieci mają zjeżdżalnię firmy Smoby, taką z tych mniejszych, na allegro są one tak przeważnie za mniej więcej 110 zł. Trochę żałuję, że nie kupiłam jednak większą, ale 5-latka nadal chętnie na niej zjeżdża, jej brat oczywiście również. No i u nas zawsze musi być taki tunel, dzieci uwielbiają
      www.beautysilver.webpark.pl/ikea/speja/speja_mini.jpg no i rzecz jasna jeszcze namiot do tego. Kiedyś mieliśmy trampolinkę, ale się nam zniszczyła. Córka bardzo ją lubiła.
      • heca7 Re: plac zabaw 14.03.11, 13:34
        Jeśli chodzi o piskownicę to muszla się u nas nie sprawdziła. Była za mała i kiepsko z siedzeniem. Potem dostaliśmy takiego dużego kwiatka z małymi siedzonkami. I był lepszy. Ale dzieci szybko rosną a dodatkowo mamy te rzeczy wspólne z dziećmi brata więc piaskownica powstała drewniana, wszyscy się mieszcząwink Za to polecam bardzo zjeżdżalnię. Teraz popularne są smoby. My 13! lat temu kupiliśmy dużą plastikową Chicco. Jest niezniszczalna. W tej chwili jest wykorzystywana przez 4,5 i 6 dziecko. Troje pierwszych już wyrosłowink Nic się nie zepsuło, nie połamało. Warto od razu kupić większą.
    • betimek Re: plac zabaw 14.03.11, 14:33
      Jeśli chodzi o piaskownicę, zdecydowanie polecam dużą drewnianą. Ławeczki są praktyczne bardzo, zwłaszcza dla rodziców, jak nie bardzo chcą grzebać w piasku wink Plastikowa muszla zaraz będzie za mała. Moja córka ma taką u teściowej - fajna była, jak Mała miała 1,5 roku. Później była już niewygodna. Polecam zjeżdżalnię, my mamy Smoby, córka zadowolona. Dla takiego malucha fajny będzie też bujak Little Tikes (znajdziesz na Allegro). U nas od zeszłego roku hitem jest domek. Córka miała niecałe 2 lata, jak go dostała i chętnie spędza w nim czas. Podobnie jak wszystkie dzieci, które nas odwiedzają wink Na razie to chyba tyle. Z biegiem czasu zobaczysz, czy coś jeszcze się córce podoba.
      • kinder0610 Re: plac zabaw 14.03.11, 20:27
        do plastikowej piaskownicy - do jednej części piasek do drugiej plastikowe kulki. taka zabawa się u nas sprawdziła. Oprócz tego jeździk, auto, latem basenik. domek albo namiot.
        • magdzik.81 Re: plac zabaw 14.03.11, 22:29
          Dziewczyny, możecie zalinkować jakie domki plastikowe macie w swoich ogrodach? Bo ja właśnie jestem na etapie szukaniasmile Dzięki!
    • mirszy Re: plac zabaw 14.03.11, 22:47
      U nas piaskownica zupełnie się nie sprawdziła, kupa piachu przed domem to i owszem smile
      My mamy podwójną huśtawkę, na której wymieniam "zwisy" - drabinka (była w zeszłym roku w biedronce), zwykła huśtawka i taki talerzyk.
      Do tego duża zjeżdżalnia - kupowaliśmy w ogrodniczym (tania nie była niestety), ale to jest najlepsza zabawa dla moich dzieci nawet zimą smile Do tego duża trampolina. Planujemy na boku huśtawki zrobić mini skałkę , OSB mam, a "stopnie" widziałam w Decathlonie.
      A, dzieciaki w wieku 6 i 14 lat. Ten starszy uwielbia wiosną uczyć się na huśtawce smile smile smile
    • hiacynta90 Re: plac zabaw 15.03.11, 08:56
      Myślę, że zdecydujemy się w takim razie na piaskownicę, huśtawkę i namiot z tunelem. Domki są super fajne ale niestety w strasznie wysokich cenach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka