Dodaj do ulubionych

Komunijne ozdoby do włosów

14.03.11, 19:30
Szukam ozdób do włosów, nie chcę (chyba)wianka i chciałabym jakieś ozdoby: delikatne kwiatki, koraliki.Zaznaczam od razu, że chodzi mi o białe i najlepiej w sklepie internetowym ale może być ewentualnie Wrocław. Czy ktoś wie gdzie takowe są? wink
obrazek poglądowy, mniej więcej o takie ozdoby chodzi
https://www.fryzunie.pl/wp-content/uploads/2009/08/fryzury_komunijne_01.jpg
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: Komunijne ozdoby do włosów 14.03.11, 20:00
      malowanka06 napisała:

> Szukam ozdób do włosów, nie chcę (chyba)wianka i chciałabym jakieś ozdoby: deli
      > katne kwiatki, koraliki

Tak off topic... A to ty do komunii idziesz? Bo tak piszesz w pierwszej osobie ...
    • minkapinka Re: Komunijne ozdoby do włosów 14.03.11, 20:09
      Moja kolezanka taki stroik z koralików zamawiała u osoby, która robi tez ozdoby ślubne.

• pia_ Re: Komunijne ozdoby do włosów 14.03.11, 20:16
      A w salonach mody ślubnej (największe są chyba przy Grabiszyńskiej i przy Lotniczej)? Wiem też, że niektóre kwiaciarnie robią takie ozdoby z żywych kwiatów.
      • malowanka06 Re: Komunijne ozdoby do włosów 14.03.11, 20:25
        dzięki pia_
        podjadę więc i poszukam
    • enilka Re: Komunijne ozdoby do włosów 14.03.11, 20:36
      Tylko i wyłącznie dla mnie wianek z żywych białych kwiatków, żadnych tiulastych kokard, pereł i cudów bo wygląda to okropnie zwłaszcza w połączeniu ze skromniutką albą. I jeszcze te kręcone loki a la ślubne. Żywy wianek i pleciony warkocz, na jakikolwiek sposób. Przez ostatnie 2 lata byłam w rodzinie na 5 komuniach i napatrzyłam się co te matki wyprawiają, co z tego że wszystkie dziewczynki mają alby lub jednakowe szyte sukienki jak rewia odbywa się na głowie. Np: alba + pelerynka z puszkiem + loki i korona!, no pięknie pasowało. Dodam że córka komunię ma za rok, wiem że będzie chciała buty na obcasie, loki i cuda-wianki i oczywiście suknię inna niż wszystkie, ale od tego jestem ja, by ten entuzjazm ostudzić i tak ją jesli chce wypuścić, ale na bal karnawałowy wink
      • a-e-p Re: Komunijne ozdoby do włosów 15.03.11, 10:17
        Kazda modystka zrobi Ci na zamówienie. Wiele wzorow maja wystawionych, jednak raczej pasuja przyszłej pannie młodej...

Jak enilka uwazam, ze skromna alba/sukienka i 'bogato' ozdobiona głowa w loki, koki a'la stara malenka nie pasuja. Niestety wianek z zywych kwiatów (corka miala z płatków bialych gozdzików) to wydatek 100-200zł, co dla niektorych jest ceną nie do zaakceptowania. IMO najładniej wygladały dziewczynki o prostych wosach, ew. w prostym koczku i skromnym wianku.
        • kasia_wp Re: Komunijne ozdoby do włosów 15.03.11, 10:34
          Jak Wrocław to jeszcze Sokolnicza, od lat tam są salony komunijne i ślubne, po prawej stronie w stronę Rynku, dwa rzędy pawilonów.
        • enilka Re: a-e-p 15.03.11, 11:05
          zaintrygowałaś mnie wiankiem z płatków, możesz jakieś zdjęcie mi przesłać ? Szukając takiego wianka w necie znalazłam to, ładne wianki po 60zł
          wianki.net.pl/foto.html
          tylko nie jestem pewna czy dla córki nie będę wolała czysto białego, bez zielska żadnego. No ale na myslenie to ja mam jeszcze rok smile
          • a-e-p Re: a-e-p 15.03.11, 13:15
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/fe/ja/9tva/KmRymBAeT42pDafdjA.jpg

Nasz wianek bez zielska (nie podobaja mi sie z dodatkiem czegokolwiek zielonego)
        • pettit_grenouille Re: Komunijne ozdoby do włosów 15.03.11, 11:17
          Moja córka będzie miała wianek z żywych kwiatów, bo też nie wyobrażam sobie żadnych sztucznych ozdób, koszy około 80 zł, wiec pewnie w cenie ładniejszego sztucznego.
    • olaj Re: Komunijne ozdoby do włosów 15.03.11, 13:05
      W warszawskim - nie wiem, jak we Wrocławiu - są na stoisku z ubrankami:
      - przepaski do włosów podobne do tego stroika, białe, za 15PLN
      - przepaski do włosów białe z mini-kwiatuszkami (naprawdę tycie) za 15PLN
      - ew. pasujące spineczki za 13PLN

Moje młodsze dziecię dostało przy innej okazji - haha na komunię za mała smile - to pokażę skan:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ui/ve/3eyp/XnTIfoubW8fb18Z1wX.jpg

Nic specjalnego z jednej strony, ale z drugiej pomyślałam, że właśnie takie nie-ślubne i całkiem skromne.
      Pozdrawiam
      Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka