Dodaj do ulubionych

Adidasy CLARKS

25.03.11, 14:49
Są tu użytkowniczki adidasów tej firmy, bo mam pare pytańsmile Chce kupić przez internet i troche się obawiam co do rozmiarówki. Czy rozmiar 13, 5 ma zawsz 21cm wkładki, a 1 zawsze 21,5cm? Czy są elastyczne i wygodne?
Obserwuj wątek
    • nice.size1310 Re: Adidasy CLARKS 25.03.11, 18:10
      moje dziecko nosi clarksy ,ale trzewiczki skorzane,i sa super,nie mialam nigdy modeli sportowych clarks
    • wiola_wd Re: Adidasy CLARKS 25.03.11, 21:09
      moja córka nosi trzewiczki, mokasyny i adidasy Clarksa (sandałki też) i ogólnie te buciki są wygodne i miękkie, lekkie, do tego jedyne, które mogę dopasować do chudej stópki córki bo mają różne tęgości.

U nas zawsze rozmiar trzymał się rozmiarówki, czyli np. w 6,5 wkładka całkowita ma 15,2cm i w adidasach tak samo.

W większych rozmiarach nie pomogę bo my dopiero do 6,5 doszłyśmy smile

Jeśli chcesz kupić na Allegro to dokładnie dopytaj o długość wkładki, czy jest zmierzona na styk, czy z małym zapasem - z tym niestety na Allegro różnie bywa
      • misia_75 Re: Adidasy CLARKS 25.03.11, 22:06
        > U nas zawsze rozmiar trzymał się rozmiarówki, czyli np. w 6,5 wkładka całkowita
        > ma 15,2cm i w adidasach tak samo.

To cenna informacjasmile. Kupujesz tęgosć F? To ja chyba będę musiała kupić G bo moja ma szerokie stopy i w wąskich butach jest jej ciasno.
        • wiola_wd Re: Adidasy CLARKS 25.03.11, 22:49
          ja kupuję E smile a najchętniej kupiłabym D ale tylko raz trafiłam, dwa lata temu, teraz już chyba w ogóle nie produkują tych najszczuplejszych. Widziałam na Allegro ostatnio używane 8,5D ale aż takiego zapasu córce nie kupię smile

Te buciki ogólnie nie są szerokie, F jest takim standardem ale raczej jak np. szczuplejsze modele Ecco (na moją i tak ecco są za szerokie)
          • misia_75 Re: Adidasy CLARKS 26.03.11, 00:59
            > ja kupuję E

Nie wiedziałam że są E smile. To mam problem czy F czy G, muszę się przejść do sklepu i przymierzyć coś ( tylko wybór kiepski, dla dziewczynek to może ze dwa wzory balerinek są ).
            Nóżki ma raczej szerokie, ale w niektóre ecco się mieści, ostatnio miała take ecco:
            allegro.pl/ecco-victoria-jak-nowe-30-i1514317812.html
            One należą do wąskich czy szerokich?Może ktoś wie?
            • wiola_wd Re: Adidasy CLARKS 26.03.11, 01:42
              ja na ecco w ogóle nie patrzę, wszystkie za szerokie więc ci nie pomogę...

u nas jest jeszcze poza chudą stopą mega chuda kostka - wszystkie buciki za kostkę są za szerokie u góry, nawet te clarksy E, mimo, że zawsze kupuję rozmiar praktycznie na styk, jak miałby być zapas powyżej 4 mm to musiałyby być D.
              Sandałki przerabiam jak zawodowiec wink skracam paski wokół kostki i nawet śladu nie ma, że przerabiane, inaczej po zapięciu ciągną się po ziemi (tylko piankowe clarksy doodles pasują bez przeróbek)
    • kimura Re: Adidasy CLARKS 25.03.11, 22:22

Mój synek ma właśnie taką stopę z wysokim podbiciem i idealnie pasują G
      • misia_75 Re: Adidasy CLARKS 26.03.11, 01:03
        kimura napisała:

>
        > Mój synek ma właśnie taką stopę z wysokim podbiciem i idealnie pasują G

A Primigi na niego pasują?
    • sylaluk1 Re: Adidasy CLARKS 26.03.11, 13:29
      Moj synek lat 7,5 ma obecnie 2 pary butow Clarks w rozmiarze 13,5 oraz sandalki w rozmiarze 13. Te buty w rozmiarze 13,5 maja w srodku 21 cm.Sandalki sa nadal dobre ale maja ok 20,5 cm.Dodam tylko ze jak zaczal chodzic do szkoly w wieku lat prawie 5 mial szerokosc G a teraz ma juz F (zawsze ma mierzone stopy przez panie w sklepie Clarks).Z moich obserwacji wynika ze tegosc D jest praktycznie nie do kupienia teraz ( a do Clarksa czesto zagladam, szczegolnie do sklepu fabrycznego bo to moje ulubione obuwie...)
      • clonek13 Re: Adidasy CLARKS 27.03.11, 12:14
        trzewiki skorzane i sandalki polecam z czystym sercem , odkad moje dziecko zaczelo chodzic kupuje tam zawsze wlasnie trzewiki i sandalki, nigdy sie nie zawiodlam , ja lubie jak moj syn ma na sezon kilka rodzai butow i na clarks nie narzekal ani on ani ja, nie obcieraly go itd, ale wazne jest zebys dobrala wlasnie do jego nozki to oznaczenie literkowe, w Uk mierza dziecku stope w sklepie zanim dopasuje mu buciki w Clarks , u mnie zawsze dobrze trafiali
        • wiola_wd Re: Adidasy CLARKS 27.03.11, 13:37
          w polskich sklepach też mierzą stopę i dobierają rozmiar (przynajmniej w Łodzi smile ). Niestety córce wychodzi tęgość D a w ofercie mają najszczuplejsze E.
          • benignusia Re: Adidasy CLARKS 28.03.11, 12:27
            moje dzieciaki mają tylko buty z clarksa i standardowo dla dziewczynek jest f a chłopców g,i tak moja cóka nosi i synowie także,mają standardowe stopy smilekiedyś zdarzyło nam się kupić córce G i trzeba było mocno scisnąć...do e jej sie stopa nie miesci
            w jakich cenach w pl są buty clarksa??
            • wiola_wd Re: Adidasy CLARKS 28.03.11, 23:56
              teraz dość dawno nie byłam ale sandałki mniej więcej 150-200zł, trzewiki 200-250, czasem i 280zł - w sezonie, poza są trochę taniej, balerinki zimą były chyba po 160-170zł
              Piszę o rozmiarówce mniejszej (córka aktualnie nosi 6,5 - 7), nie wiem jak taka dla starszaków.

Jak patrzę na ceny tych bucików w funtach to wychodzi około 6,5 - 7 zł za funt. Trzewiczki w zeszłym roku były w Polsce za 229zł, w UK 26 albo 28 funtów, piankowe sandały latem były po 129zł a w UK 15 funtów to ich stała cena.
              • misia_75 wiola_wd coć dla Ciebie:) 05.04.11, 00:53
                nowe clarksy w rozmiarze E

cgi.ebay.pl/BN-Clarks-Girls-STAR-LOVE-Leather-Velcro-Shoes-7-5-E-25-/190513231626?pt=UK_Clothing_GirlsShoes_GirlsShoes_GL&hash=item2c5b79370a
                • wiola_wd Re: wiola_wd coć dla Ciebie:) 05.04.11, 01:35
                  śliczne, cudna cena i do tego nasze kolory smile

dzięki wielkie za pamięć, muszę je poważnie przemyśleć, chociaż kuszą - dodałam do obserwowanych smile
                  7,5 będzie pewnie dobre późną jesienią - córce bardzo wolno rośnie stopka a teraz idealne są 6,5...hmmm a na przyszłą wiosnę będą za małe bo zawsze stopa rosła jej zimą a nie latem...
                  • misia_75 Re: wiola_wd coć dla Ciebie:) 05.04.11, 08:58
                    To prawda, ślicznesmile
                    Kupiłam wczoraj u tego sprzdającego buty dla córki, zobaczymy jak szybko przyjdą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka