Dodaj do ulubionych

pytanie o groupon

06.04.11, 10:16
dopiero zarejestrowałam się na groupon.pl więc nigdy nie korzystałam z ich usług, pomóżcie smile

od 8 kwietnia będzie kupon do -60% w interesującym mnie sklepie, mam kilka pytań smile

-czy 8-go o godzinie 00:01 będzie można już to kupić?
-jeśli sklep internetowy który sprzedaje interesujący mnie towar, mieści się w warszawie, a ja mieszkam w poznaniu, to muszę w górnym pasku wybrać miasto warszawa, tak?
-czy jeśli teraz reklamują kupon jako "do -60%" to w momencie gdy będę kupowała, będzie wiadomo czy to jest 5% czy np. 30%?
Obserwuj wątek
    • mak-111 Re: pytanie o groupon 06.04.11, 11:02
      kurcze kupowalam juz na grouponie, ale zawsze jakas konkretna znizke, wiec tu nie pomoge sad
    • grabasik Re: pytanie o groupon 06.04.11, 11:24
      Nie wiem czy pomogę we wszystkim ale napiszę to co wiem. Jak pojawia się oferta gruponu to ją wykupujesz i opłacasz. Dopiero po zakończeniu danej oferty (najczęściej 1-2 dni) dostajesz maila z kuponem i tam masz info od kiedy do kiedy obowiązuje oferta. Tak więc nie możesz z danej okazji skorzystać od razu po zakupie. Wybierasz miasto w którym interesują Cię zniżki (czyli tam gdzie mieszkasz) a oferta np. sklepu internetowego i tak trafia do wszystkich. Kupon powinien mieć określoną dokładnie wartość zniżki.
    • sinceramente Re: pytanie o groupon 06.04.11, 11:49
      Kupony do sklepów internetowych zazwyczaj są skierowane na całą Polskę.

Oferty bywają naciągane, co nie zmienia faktu, że są korzystne. Ja kupowałam kiedyś kupon na gokarty, który reklamowano jako "-50%" a w rzeczywistości było to 30% zniżki.

Zanim kupisz ofertę dokładnie przeczytaj sobie opis i jej warunki! Podawane są nie tylko informacje od kiedy do kiedy kupon jest ważny, ale niekiedy i dodatkowe warunki ustalone indywidualnie przez sprzedawcę. W przypadku kuponów zniżkowych bywa info, że nie można ich łączyć lub podawana jest minimalna wartość zamówienia przy której można go zrealizować.
      • magda79pn Re: pytanie o groupon 06.04.11, 11:58
        dziękuję, w takim razie poczytam jeszcze zanim kupię smile
    • agaro3 Re: pytanie o groupon 06.04.11, 18:40
      jestem maniaczką groupona,dzień od tego zaczynam , byłam u fryzjera, chodzę na basen,fitnes, zdjęcia wywoływałam, czasem naprawdę warto,poluję na jakis tani wyjazd ........
      • jusstinna Re: pytanie o groupon 06.04.11, 18:48
        Ja lubię sweetdeal'a, bo są oferty na jedzonko i usługi kosmetyczne w moim mieście.
    • rafaleczka Re: pytanie o groupon 07.04.11, 12:58
      hej,
      Magda, proponuje ustaw sobie:
      www.wartorazem.pl/index.php/outer/wszystkie/%C5%81%C3%B3d%C5%BA
      ta stronka pokazuje zbiór wszystkich ofert dla wybranego miasta serwisów m.in.: Grupon Gruper, Fastdeal, Sweetdeal, MyDeal, Okazik, Cuppon i innych , które powstają jak grzyby po deszczu. Nie tracę czasu na przeglądanie poszczególnych, tylko mam wszystkie oferty ze swojego miasta na jednej stronie. Dla mnie wygodne i polecam,

pzdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka