Dodaj do ulubionych

do mam nastolatek.

10.04.11, 19:49
kupujecie córkom ubrania na allegro? czy raczej sklepy stacjonarne gdzie jest możliwość przymierzenia?
Mam na myśli 12-14 latki.
Powystawiałam na allegro ubrania, ceny 3-7 zł za sztukę, po jednym dziecku, koszty wysyłki realne 6-7 zł, zdjęcia duże i wyraźne. A sprzedają się bardzo kiepsko i zastanawiam się czy coś źle robię czy po prostu mało chodliwa kategoria wiekowa.
Obserwuj wątek
    • monikag_live Re: do mam nastolatek. 10.04.11, 20:16
      Ja kupuję raczej rzadko, bo po prostu nie ma odpowiedniego rozmiaru;-( Moja córka ma 12 lat i nosi większe buty i rzeczy ode mnie, więc siłą rzeczy szukam w rzeczach dla dorosłych smile
      pozdrawiam
    • viki711 Re: do mam nastolatek. 10.04.11, 20:29
      moja 12 latka już się buntuje i nie bardzo chce rzeczy używane, a szkoda bo czasem coś fajnego chętnie bym kupiła.
      • emma6666 Re: do mam nastolatek. 10.04.11, 20:45
        o właśnie, chyba w tym rzecz że nastolatka może nie chcieć używanych.
        • ka_thy Re: do mam nastolatek. 10.04.11, 22:17
          Moja córka lat prawie 13 musi ciuch przymierzyć. Woli rzeczy dopasowane i ciuch musi dobrze leżeć, więc nawet nowe ubrania teraz kupuję bardzo rzadko przez internet. Poza tym część ubrań kupuję damskich i to nawet nie najmniejsze rozmiary (ciągle się zastanawiam dla kogo szyte są niektóre S-ki damskie), część z rozmiarówki jeszcze dziecięcej.
          • monia111175 Re: do mam nastolatek. 10.04.11, 22:44
            Mam córke--14 lat--i mam to samo co ty.
            Wyystawiam i co kichasad
            Mało obserwujących,mało kupujących.
            Ale tak,moja--ani w lumpie nie kupi,ani uzywanego na allegro--tylko nowe--sieciówki--najlepiej zakupy z kolezankamismile
    • koza_w_rajtuzach Re: do mam nastolatek. 11.04.11, 07:10
      Mam 13-letnią siostrę i ona czasem kupuje na allegro, ale w działach dla dorosłych.. o i oczywiście firmy się liczą, a przede wszystkim sam wygląd ubrań, a ma bardzo wybredny gust.
    • anusia_kra Re: do mam nastolatek. 11.04.11, 08:30
      Moja prawie 12-latka na lumpy ma ogólny bunt, nawet super ciucha o którym zawsze marzyła by się stamtąd nie tkneła. Jeśli chodzi o używki o dziwo czasem chętnie weźmie coś z mojej szafy i nie ma oporów za to ciuchów na allegro nawet nie ma ochoty przegladać bez filtrowania "nowe".

Inna sprawa ze tak od 2 lat trudno jej kupić coś on-line i nawet dokładne wymiary nie ułatwiają zakupów. Kurtki nawet te w rozmiarówce na wzrost jak np H&M potrafią albo na niej szkaradnie wisieć, albo nie wbije. Pamiętam tak wczesną wiosną rozmiar kurtki przejsciowej 158 H&M wisiał w ramionach i ogólnie lekko sierotowato wygladała, za to kupiłyśmy na damskim 38 który jest ok. Spodnie to już całkiem dramat, lubi rurki i czasem nie wbije nawet nogi w zwężenie na dole a czasem wpadnie w spodnie i w pasie można swobodnie drugą dziewczynkę jej wepchać wink
      O butach nie wspomne bo nosi 38 bardziej 39 i już przeraża mnie myśl szukania sandałów na w miarę płaskim obcasie, a przy okazji umiarkowanie sportowych.
      • anusia_kra Re: do mam nastolatek. 11.04.11, 08:33
        Na "metki" nie ma jakiegoś maxi ukierunkowania, inna sprawa ze sieciówki są raczej standardem.
        • india05 Re: do mam nastolatek. 11.04.11, 11:39
          a moja 13,5 latka jest drobniutka, filigranowa, wygląda na 10/11 lat smile lubi obcisłe rzeczy, spodnie rurki, nie przeszkadzają jej rzeczy używane, sama kupuje dużo na allegro, ale wcześniej stara się przymierzyć podobne rzeczy w tym rozmiarze w sklepie, dlatego kupuje głównie h&m, kappahl, lindex, tu raczej w 99 % trafia rozmiarowo, chociaż ostatnio chciała sobie kupić rurki (teraz nosi 146/152) w h&m i wszystkie modele źle leżały, chociaż jeszcze w grudniu kupowała tam podobny model sad także ze spodniami kupowanymi w sieci dała sobie spokój, za duże ryzyko, spodnie kupiła w końcu w kappahl smile ale rzeczywiście bardzo tanio schodzą w tym rozmiarze ubranka, ostatnio upolowała kurtkę softshell h&m za 26 zł smile taką samą rok temu kupowałam za ponad 100 smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka