maylove 18.04.11, 14:28 Mam pytanie, możecie mi krok po kroku napisać jak się robi zwroty na amzonie uk? Muszę im paczkę odesłać na swój koszt, ale pocztą i ile to wynosi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malowanka06 Re: Amazon, zwroty-jak? 18.04.11, 18:24 też mnie to kiedyś ciekawiło, chętnie poczytam Odpowiedz Link Zgłoś
a-n-i-k-a Re: Amazon, zwroty-jak? 18.04.11, 21:10 Kupilam kiedys kozaki ( w zł niecale 200,00 kosztowały) i nie trafilam z rozmiarem. Za wysylke jako tzw. pakiet - czyli w zasadzie cos jak list ekonomiczny bez potwierdzenia nadania poczta polska zyczyla sobie ponad 40 zl, czas dostawy do 40 dni, czyli gdyby faktycznie tyle szła moja przesyłka to nie wyrobilabym sie ze zwrotem w wyznaczonym na to terminie... Za list polecony (mimo, ze to duze pudlo bylo, bo kozaki, to moglam wyslac je jako list) priorytetowy z potw. nadania wyszło prawie 70 zl. I tak poczta polska zniechecila mnie do zwrotu. Tu masz cennik www.poczta-polska.pl/cennik.htm W paczce, ktora otrzymalam od amazona mialam podany adres, na ktory nalezalo odeslac paczke plus naklejki z kodem kreskowym i chyba gotowy formularz do wypelnienia z powodem zwrotu, ktory nalezalo w paczce umiescic. Ostatecznie kozaki wystawilam na allegro i sprzedałam z 20 zł zyskiem . A na amazon zamowilam nowe, juz we wlasciwym rozmiarze. I to bylo duzo prostsze niz zwrot . Odpowiedz Link Zgłoś