Dodaj do ulubionych

fotelik rowerowy Hamax

02.05.11, 21:59
dziewczyny wiem ze niektore was zapewne maja takowe. mam zamiar kupic, w sumie gdybym wiedziala jaki to juz bym zamowila na allegro. tylko pytanie ktory model
kiss??
siesta??
smiley??
sleepy?
od tych opisow glupieje czym sie roznia od siebie.bede wdzieczna za podpowiedzi
Obserwuj wątek
    • magda-lenka78 Re: fotelik rowerowy Hamax 03.05.11, 01:06
      my mamy kiss - nie chciałam za dużo inwestować bo nie wiedziałam czy chłopcy polubią w ogóle to jeżdżenie, polubili ale nie na długich dystansach, w każdym razie fotelik jest świetnie wykonany i wygodny. a co do fotelików w których można pdrzemać typu sjesta czy sleepy to się nie wypowiadam bo ja raczej nie woziłabym śpiącego dziecka na rowerze.
      • blaszany_dzwoneczek Re: fotelik rowerowy Hamax 03.05.11, 03:55
        Ja tez specjalnie bym nie woziła śpiącego dziecka. Ale czasem się zdarzy, że dziecko zaśnie. A jazda na rowerze potrafi usypiać, podobnie jak samochodem. I czasem nie ma możliwości czekać aż się obudzi, trzeba jakoś dojechać do domu, samochodu... Lepiej więc moim zdaniem, żeby była możliwość odchylenia oparcia. Oczywiście trzeba wtedy jechać powoli, ostrożnie, żeby dzieckiem jak najmniej telepało, bo telepie bardzo i głowa lata (kiedyś tak nam się zdarzyło, ze musieliśmy jechać, a panna usnęła, to przywiązaliśmy jej kask do oparcia fotelika, żeby tak głową nie rzucało. Więc ta opcja spania to, moim zdaniem, tylko i wyłącznie awaryjna, ale tym niemniej przydatna.
        • anick5791 Re: fotelik rowerowy Hamax 03.05.11, 07:32
          Nie wiem, jak jest w Hamaxach, ale w naszym foteliku w opcji spanie głowa nie lata - na szczęście, bo mała często przysypia po całym dniu, w drodze do domu.
        • anick5791 Re: fotelik rowerowy Hamax 03.05.11, 07:47
          Musiałam sprawdzić co to dokładnie jest, co mamy smile
          Fotelik dziecięcy Ok Baby 10+ model 2011
          Kupując fotelik dla mojej dwulatki inaczej podeszłam do tematu niż autorka jednego z powyższych postów - uznałam, że jeśli dziecko ma polubić jazdę rowerem w foteliku, to musi mieć maksymalnie wygodnie. Jakby nie polubiła, to bym go odsprzedała. Szczęśliwie nie musiałam smile
          • anick5791 Re: fotelik rowerowy Hamax 03.05.11, 07:49
            I sorry, bo w sumie wyszło mi obok tematu wątku (nie mamy Hamaxa), jednak pewnie któryś z nich ma podobne funkcje. Pozdrawiam.
          • magda-lenka78 Re: fotelik rowerowy Hamax 03.05.11, 22:14
            anick, gdybym nie myślała o wygodzie dziecka to kupiłabym byle plastik w markecie za parę groszy...
            hamax jaki by nie był jest wygodny, ma świetną amortyzację, ja nie zakładałam długich dystansów i widziałam śpiące w fotelikach dzieci którym główka latała na prawo i lewo dlatego nie inwestowałam w rozkładany bo go nie potrzebuję.
            • anick5791 Re: fotelik rowerowy Hamax 03.05.11, 23:49
              magda-lenka78 napisała:

> anick, gdybym nie myślała o wygodzie dziecka to kupiłabym byle plastik w markec
              > ie za parę groszy...
              > hamax jaki by nie był jest wygodny, ma świetną amortyzację, ja nie zakładałam d
              > ługich dystansów i widziałam śpiące w fotelikach dzieci którym główka latała na
              > prawo i lewo dlatego nie inwestowałam w rozkładany bo go nie potrzebuję.

Oj, nie chciałam Cię w żaden sposób dotknąć smile Po prostu o tyle, o ile ja generalnie jestem oszczędna, a bywam wręcz skąpa wink to tu zaszalałam, chyba właśnie ze strachu, że małej się nie spodoba, a ja tak się cieszę, że wreszcie mogę wrócić do rowerowych wycieczek... smile Przecież nawet nie wiem, w jakim wieku pasażer Twojego fotelika, a pewnie im starsze dziecko, tym mniej istotne to odchylanie. Pozdrawiam smile
              • magda-lenka78 Re: fotelik rowerowy Hamax 04.05.11, 22:17
                spoko, jak dziecku się nie spodoba jazda to na allegro używane hamaxy mają całkiem dobre cen wink ps. mam dwu i czterolatka wink
    • cibora Re: fotelik rowerowy Hamax 03.05.11, 09:08
      Mamy fotelik Hamax Siesta. Mogę polecać, wygodny, miły dla oka smile Odchylanie się przydaje, bo choć nasz Staś nie zasypiał w samochodzie to jednak rower go usypiał smile Zobaczymy jak będzie w tym roku.
      Pozdrawiam.
      Agnieszka
      --
      Staś (03.05.2008)
      • agus-ka Re: fotelik rowerowy Hamax 03.05.11, 14:27
        My mamy siestę, to jest naprawde dobry fotelik. Mała jak miała rok usypiała w nim i wtedy naprawdę odchylenie się przydawało. Teraz jest już za duża na spanie w foteliku. Po 4 latach uzytkowania nadal jest w pełni sprawny. Ten model polecam.
        Innych niestety nie znam, zdaje się że kiss i smaly nie maja odchyleń, a sleepy od siesty różni się kątem odchylenia (pierwszy ma 12,5 stopnia, drugi chyba 22 stopni) i siesta ma podwójnie odpinane pasy (mnie się to przydało, ale nie jest niezbędne).
        • kanna Re: fotelik rowerowy Hamax 03.05.11, 16:52
          Odchylenie w Sleepy jest raczej.. hmm.. umowne.

Poza tym fotelik bardzo ok smile
          • annaparzonka Re: fotelik rowerowy Hamax 03.05.11, 17:00
            my mamy kiss i jestesmy mega zadowoleni tzn ja i syn, kolezanka ma sleepy i przed zakupem wyprobowalam i powiem tak praktycznie taki sam jest bo to odchylenie to taki mizerne, zreszta ja sobie nie wyobrazam Mojego syna spiacego w foteliku nigdy mu sie to nie zdazylo
    • agni71 Re: fotelik rowerowy Hamax 04.05.11, 08:35
      Ja bym chyba wzięła z opcja spania. Mojej obecnie prawie 5-latce drobnej zdarzało sie w zeszłym roku pare razy zasnąc w foteliku. Mamy model Kiss, więc główka opadała i kiwała sie na boki.
    • azyli Re: fotelik rowerowy Hamax 04.05.11, 12:30
      My uzywalismy Sieste i polecam ją szczególnie dla młodszych dzieci, ktorym zdarza sie przysypianie oraz na dłuższe trasy.
      • kasiagd Re: fotelik rowerowy Hamax 04.05.11, 14:52
        hej, my mamy fotelik Sleepy - naprawde fajnie wykonany i wygodny ale jesli chodzi o opcje spania odchylenie jest faktycznie niewielkie i glowka mlodej troszke latala przy przechylach - gdybym miala taka opcje to kupilabym chyba uzywany bo zaplacilismy naprawde sporo (z tym ,ze z pewnych zrodel)
        • lucka6 Re: fotelik rowerowy Hamax 04.05.11, 22:43
          my mamy 2 hamaxy - kiss i siesta. Kiss kupilismy corce jak byla juz dosc duza, nie zalezalo nam na opcji spania, bo tez nas przerazaja te wiszace glowy i staralismy sie zeby raczej nie zasypiala. Siesta jest troche wygodniejsza, choc to cale odchylanie to bajer - glowa i tak lata jak dziecko zasnie. Ale pasy faktycznie fajnejsze w sieście - bo sa rozdzielane na 2 - zapina sie podobnie jak w samochodzie, natomiast w kiss trzeba pas przelozyc przez glowe - jest to mniej wygodne. Poza tym amortyzacja i wygoda dziecka porownywalne w obu
          • elmirkamamaani Re: fotelik rowerowy Hamax 05.05.11, 09:51
            Mamy fotelik Hamax Siesta.JEST SUPER KUPILISMY W PROMOCJI W DECATHLONI ZA 249,99 nawet zakladalam watek informujacy o tym fakcie w kwietniu smile
    • sandorianka Re: fotelik rowerowy Hamax 05.05.11, 10:15
      My mamy Hamax Siesta, kupiliśmy jak mała miała 1,5 roku, dzisiaj ma 5,5 i nadal jeździ w nim na dalsze trasy (ale to już niestety ostatni rok). Jadąc do teściowej na wieś mamy 8 km w jedną stronę, dziecko (jak była młodsze) za każdym razem nam zasypiało, można odchylić fotelik na tyle, że głowa dziecka jest oparta, nie wisi i nie lata na boki. Polecam, my jesteśmy bardzo zadowoleni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka