Dodaj do ulubionych

Creator, a City.

10.05.11, 09:26
Które klocki są następne po Duplo pod względem trudności budowania Creator czy City?
Bo widzę , że zestawy z Creator są zarówno od 4+ jak i 7+, a City zazwyczaj od 5+.
Które klocki są większe, chodzi mi o wymiar takiego podstawowego klocka, Creator czy City?

Obserwuj wątek
    • rybalon1 Re: Creator, a City. 10.05.11, 09:33
      to wszystko jest to samo smile jeśli chodzi o wielkość klockow , mój 6,5 latek od 4 roku życia bawi sie lego city, creator, technic - bawi sie nawet tymi co niby pisze do 16 lat . Mamy różne zestawy i wg mnie wszystko jest to samo - buduje wszystko wg instrukcji bez problemu , bez instrukcji po swojemu też ...no jak sobie zażyczysz smile Jesli dopiero zaczynacie z malymi klockami Lego to polecam Lego Creator jakieś zestawy tematyczne typu Budowa itp. tam można zbudowac pojazdy budowlane /koparki/ładowarki smile
      • sonrisa06 Re: Creator, a City. 10.05.11, 09:40
        Dziękuję bardzo za odpowiedź smile budowa to nie, bo mam córkę wink raczej za domkami się rozglądam, ewentualnie jakaś policja.
        Zastanawia mnie - jeśli te klocki (Creator i City) nie różnią się rozmiarem, drobnością klocków, to czemu są podzielone na takie dwie kategorie? Myślałam, że lego są podzielone na kategorie pod względem trudności (najpierw Duplo, potem np City, potem creator itp).
        Duplo mamy bardzo dużo, teraz zaczynamy z tymi mniejszymi, czuję się przytłoczona ilością zestawów do wyboru wink
        • mea8 Re: Creator, a City. 10.05.11, 09:52
          Creator i City sa identycznymi klockami. Oba rodzaje mamy pomieszane. Wg mnie roznica polega na trudnosci zestawow wg mnie. Wydaje mi sie, ale to bardzo subiektywne odczcie, ze City ma wiecej elementow gotowych. Mamy zestawy budowlane City i np auta maja cale burty gotowe do zalozenia, z Creatora mamy chyba helikopter i motorowke i wszystko trzeba zlozyc z poszczegolnych klocuszkow.
        • b.bujak Re: Creator, a City. 10.05.11, 10:44
          seria Creator rózni się od city tym, że z jednego zestawu można zbudować trzy wersje zabawki (mam na myśli instrukcje);
          creator to moja ulubiona seria smile

jeśli chodzi o stopnie trudności to sugeruj się raczek przedziałem wiekowym i umiejętnościami dziecka (i rodziców wink) - pieciolatek z trzydziestolatkiem moga się pobawić zestawem dla nastolatków, bo im średnia wieku wysoka wychodzi wink
          • sonrisa06 Re: Creator, a City. 10.05.11, 13:15
            Jeszcze raz dziękuję za wszystkie odpowiedzi smile wiedziałam, że tu na pewno ktoś mnie oświeci smile
            Z serii Creator są śliczne domki, sama bym się chętnie pobawiła smile Z city też ze dwa zestawy mi się podobają, takie bardziej dziewczyńskie. W sumie to z 5 zestawów mi się podoba, jest w czym wybrać i wydaje mi się, że ceny fajniejsze niż w lego duplo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka