kanna 13.05.11, 13:17 Podoba mi sie tornister Herlitz wersja compakt z nowej kolekcji. Macie pomysł, gdzie go na zywo w Warszawie przymierze dziecku? katalog.herlitz.pl/kat_popup_foto.php?file=1297348881photo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaque Re: Herlitz compact - Warszawa. gdzie? 13.05.11, 15:23 Z tego, co powiedzial mi przez telefon przedstawiciel Herlitza na Warszawę to nigdzie, i to przynajmniej do lipca. Nie wiem, czy mu wierzyć, bo w Kleksie na Radarowej mówią co innego (ale też na razie nie mają). Ja w każdym razie zamówiłam w końcu przez net - córka uparła się na konkretny model i chciała go koniecznie dostać na urodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Herlitz compact - Warszawa. gdzie? 13.05.11, 15:57 A który zamówiłaś? One niezbyt piekne są, ogólnie, chyba ten zielony z konikiem jest najciekawszy... No, i daj znac jak przyjdzie, koniecznie! W Kleksie mówili, że będą mieli, ale nie wiedza kiedy Moja córka też idzie jako 6-o latek i troche ponad 110 ma. Ten tornister wydaje sie lekki i niezbyt wielki, to najwazniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Herlitz compact - Warszawa. gdzie? 13.05.11, 16:09 Ten tornister wydaje > sie lekki i niezbyt wielki, to najwazniejsze. Lekki jest, ale niezbyt wielki? Wysokośc 39cm, to prawie tyle, co Topgale (ktore mają ok. 40 cm)... Odpowiedz Link Zgłoś
jaque Re: Herlitz compact - Warszawa. gdzie? 13.05.11, 16:13 Przed chwilą był kurier Mamy ten model: Jest rzeczywiście leciutki (jak na tornister ), i na naszej drobnej 6latce (jakieś 114cm) najlepiej leży (przymierzała wcześniej Hamę i Tigera). Nie mam pojęcia jak będzie z jakością, ale na razie najważniejsze, że w ogóle da radę go nosić Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Herlitz compact - Warszawa. gdzie? 13.05.11, 19:36 O tych kotkach też myślałam mam w domu Tigera syna, mówisz, że ten lepiej lezy na drobnym dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Herlitz compact - Warszawa. gdzie? 13.05.11, 19:37 Moim zdaniem Tiger tez jest niezbyt wielki... Odpowiedz Link Zgłoś
jaque Re: Herlitz compact - Warszawa. gdzie? 13.05.11, 20:06 Porównałam go z Tigerem (bo starszak też ma ). Herlitz jest minimalnie niższy i trochę szerszy. Ale ma kilka cm niżej zamocowane paski (na górze), dzięki czemu tornister idealnie młodej pasuje do pleców i kończy się nad pupą (tiger zwisa niżej). Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Herlitz compact - Warszawa. gdzie? 13.05.11, 21:09 Dzięki czyli na moją tez powinien pasować, model juz wybrany: niebieski z tygryskami Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Herlitz compact - Warszawa. gdzie? 19.05.11, 11:58 No i dzis obejrzałam w szkole inny model Herlitza - z takim samym trójkątnym zapięciem. Ono sie nie zapina (po roku uzywania). W jescze innym modelu - rzep w kieszonce nie trzyma Czy herlitz to kiepska marka? Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: Herlitz compact - Warszawa. gdzie? 20.05.11, 08:57 > Jest rzeczywiście leciutki (jak na tornister ) Kurcze ja czegoś nie rozumiem. Ten herlitz waży 850 g i jest "leciutki". Topgal np. ten www.topgal-plecaki.pl/komplety-szkolne/SET-013/H---Pink/ waży 960 g i uchodzi za "ciężki". 100 g to naprawdę aż taka różnica??? I druga sprawa. Herliz "malutki" bo ma wymiary 39x34. Topgal (linkowany wcześniej) "duży" mimo, że ma 38x27. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Herlitz compact - Warszawa. gdzie? 20.05.11, 20:56 Linkowany przez Ciebie to PLECAK. ja szukam TORNISTRA. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Herlitz compact - Warszawa. gdzie? 20.05.11, 21:36 kanna, ten compact to raczej plecak, przynajmniej patrząc na wymiary. Tornistry są szersze a niższe. Odpowiedz Link Zgłoś
jaque Re: Herlitz compact - Warszawa. gdzie? 21.05.11, 00:21 > kanna, ten compact to raczej plecak, przynajmniej patrząc na wymiary. Tornistry > są szersze a niższe. Zawsze mi się wydawało, że tornistry są po prostu usztywnione. I tyle Mam w domu tego Herlitza i to NA PEWNO jest tornister (a tornister zgodnie z definicją to po prostu usztywniony plecak Co do wagi i wymiarów - nigdzie w tym wątku nikt nie pisał, że Herlitz jest "malutki", tylko, że dobrze leży na drobnej dziewczynce. Była mowa o tym, że jest "leciutki" - w porównaniu z Tigerem i Hamą. Nie mam pojęcia jak wypada w porównaniu z Topgalem, bo produkty tej firmy w ogóle mnie nie interesowały... Co do jakości - Herlitze, które oglądałam w szkole syna trzymają się po prawie roku całkiem nieźle. Zapięcia trzymają, rzepów nie sprawdzałam, ale Compact ich nie ma Zresztą ja i tak nie mam wyjścia - dopóki młoda nie podrośnie to jedyny sensowny wybór i jakosć ma dla mnie mniejsze znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Herlitz compact - Warszawa. gdzie? 21.05.11, 20:26 Ja mam tez drobna najmłodszą córkę, która za rok pójdzie do I klasy w wieku 6 lat. I myslę, ze lepiej dopasowany byłby dla niej taki typowy tornister (myslalam właśnie o Herlitz) - bo plecak, chocby nie wiem, jak byl lekki - bedzie sie opierał na pupie (bo jest wysoki), a nie trzymał na plecach. No, ale podlamałam się czyjąś wzmianka wyżej, ze te zapięcia się niszczą w tornistrach herlitz (chyba, że przez rok firma cos jeszcze udoskonali?). Odpowiedz Link Zgłoś
polecmag Re: Herlitz compact - Warszawa. gdzie? 25.07.11, 09:30 Mam ogromną prośbę. Chcę kupić identyczny plecak córce . Ma 6,5 roku 122 cm i 17 kg. Można prosić o zdjęcie plecaka na plecach Twojej Córy? podam maila magda.polec@gmail.com z góry dziękuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Herlitz compact - Warszawa. gdzie? 25.07.11, 14:26 Widziałam dzisiaj w Carrefour Wileńska, było coś około trzech wzorów. Na pewno compact, bo celowo na zwróciłam to uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
kina1 Re: Herlitz compact - Warszawa. gdzie? 13.05.11, 15:47 A czy ten tornister nada się dla niskiego 6 latka - 112 cm? Odpowiedz Link Zgłoś
agacz2905 Re: Herlitz 21.05.11, 13:43 Wypowiem się ogólnie na temat firmy. Mój syn miał tornister H. półtora roku - tez zapinany na jedno zapięcie, starszy model, taki z piratem. Tornister oceniam pozytywnie, chociaz gdzieś tak poczatkiem kwietnia po prostu sie zepsuł (zapięcie). ALe po 1,5 r. użytkowania może miał prawo, nic nie jest wieczne. Bez żalu wyrzuciliśmy, syn jakiś czas nosił plecak ze Spidermanem, kupiony w smyku kiedyś tam na wyprzedazy, ale tez fajny. Z okazji I Komunii kupiłam mu zestaw - plecak szkolny (bardzo fajny w uzytkowaniu), worek na buty i piórnik-tubę - wszystko z Avatarem. I powiem, że ten plecak z Avatarem jest jakościowo lepszy od tornistra Herlitz - tak na moje oko. Ale Herlitz tez dobry, zwłaszcza dla dziecka z I klasy. Potem przychodzi "moda" na bardziej "młodzieżowe" wzory, plecaki (nie tornistry) i np. taki pirat czy inny spiderman dla II-klasisty już za dziecinny jest Chociaż to i tak zależy od konkretnego dziecka. Moja córka (I klasa) bez obciachu nosi różowy tornister z barbie - póki nie woła nowego i nic się nie psuje, to jej nie kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
77iwona Re: Herlitz compact - Warszawa. gdzie? 25.07.11, 12:05 Ja wczoraj kupiłam ten właśnie tornister dla mojego syna na radarowej. Dla chłopca były 3 wzory. Mój syn wybrał granatowy z wyścigówką. Potwierdzam, mówiła Pani że czekają na jakąś dostawę ale nie wiedzą kiedy. Przy mnie też dwója rodziców mierzyła z dzieciakami plecaki i kompletowali wyprawki. Odpowiedz Link Zgłoś
polecmag Re: Herlitz compact - Warszawa. gdzie? 25.07.11, 12:07 Proszę zamieśćcie zdjęcie plecaka na plecach . Proszę proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś