Dodaj do ulubionych

DVD do samochodu - jakie wybrać?

16.05.11, 06:42
muszę kupić przed wakacjami
z jednym ekranem , z DivX cena do około 600 złotych - z góry dziękuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • lupa_87 Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 16.05.11, 08:53
      Ja kupowałam Mantę - nie ma co ładować w drogie.
      • dorciaszek Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 16.05.11, 10:22
        I jesteś zadowolona z tej manty. Moja kumpela coś mowila ze ma zla rozdzielczosc ale srednio chce mi sie w to wierzyc. My tez chcemy kupic, najbardziej spodobała nam sie dwuekranowa manta
        • stokrootka1 Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 16.05.11, 14:58
          My też mamy mantę z dwoma ekranami, ale niestety szybko padła, tzn.nie odtwarza formatu DVD, tylko CD i bardzo tego żałuję, bo w trakcie podróży, zwłaszcza tych bardzo długich była to u nas rzecz niezastąpiona.
          Nie wiem, czy awaryjność jest typowa dla manty czy to po prostu my mieliśmy pecha.
    • tym08 Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 16.05.11, 16:49
      mamy odtwarzacz Manta, sluzy nam juz ze 2 lata.
      • lewababa Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 16.05.11, 17:52
        ja mialam kiedyś dvd przenosne Philipsa-tanie nie było ,ale jakość ok.
        Kupilam chyba za 500 zł ,ale to dobrych kilka lat temu,potem sprzedalam na all. za 400smile
        o takie chyba było :
        allegro.pl/odtwarzacz-przenosny-dvd-philips-pd7040-nowy-tani-i1616986302.html
        • olgaandrzej Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 16.05.11, 19:02
          7 cali wystarczy czy zbyt mały ekranik?
          • emma6666 Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 16.05.11, 19:49
            dvd do auta nie miałam ale generalnie nigdy więcej manty. Poza tym kiedyś zajmowałam się reklamacjami w tesco więc wiem co piszę.
    • magdalena_dem Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 17.05.11, 23:15
      Mam philipsa na dwa monitorki czytającego divixy, kupione rok temu za jakieś 300 zł na angielskim ebayu - jako sprzęt powystawowy (przywieziony przez znajomych do kraju). Zakup błogosławiony przez nas i dzieci średnio raz w miesiącu wink
    • mama_pyzuni Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 18.05.11, 00:27
      Mam dwie sztuki dvd marki Vordon - działają ponad rok bez zarzutu (tzn. działają super jako odtwarzacze dvd, divX, vcd), natomiast u mnie nie odbiera tv (ani w domu, ani w samochodzie), a gry też raczej średnie (słaba rozdzielczość, starocia w stylu Pegasusa)
      Samo DVD bardzo polecam, mają spore przekątne ekranu, jak córka dostanie na komunię jakieś pieniążki to namówię ją, żeby kupiła sobie nowe (ponad 10 cali średnicy), a to, które ma teraz oddała najmłodszemu bratu smile
      Minus przy zakupach na allegro to czas oczekiwania na przesyłkę, ok. 3-4 tygodnie.
      P.S. dwa Philipsy padły u nas po 1,5 roku używania.
      • megimach Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 18.05.11, 08:43
        mamy dwa oddzielne Lecony, rozważalismy mante dwuekranowa - ba nawet kupilismy ale oddalismy i zakupilismy dwa oddzielne, po rozmowach ze sprzedawcami i wlasnej ocenie. za chwile zmienią sie preferencje sunek/córka i każde bedzie miało swoje, a chwila w samochodzie bez bajek na głos- odtwarzacz ma w komplecie słuchawki - jest bezcennawink i jeszcze w kolorze różowym i niebieskim jestwink
        • megimach Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 18.05.11, 08:44
          chodziło o Lenco ( literowka)
    • olgaandrzej Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 19.05.11, 13:27
      podbijam
      • kroliczyca80 Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 06.06.11, 11:29
        Ja własnie szukam czegoś na wakacje. Powiedzcie mi proszę, czy takie telewizorki mają możliwośc odczytywania plikow z pendrive usb? Bo na tym mi najbardziej zależy.
        • inia25 Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 06.06.11, 22:40
          mam dwa philipsy. Jeden od 4 lat drugie od 6 miesięcy.
          mają możliwość podłączenia USB.
          Swietnie sprawdzaja się w domu także.
          Modelu nei pamietam, moge podać jutro jak bede w domu i sprawdze na pudełku.
    • olaj Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 07.06.11, 17:37
      Miałam Wharfedale 9 calowe - bardzo dobre, właśnie sprzedałam, bo mąż uszkodził jeden monitor.... Nabywca także zadowolony.

Teraz przetestujemy Philipsa 7calowego z kontrolerami do gier dodatkowo - ale dpiero za tydzień, bo idzie na specjalne zamówienie (w Polsce drogo wychodzi)

Ola
    • olawka a jak montujecie? 08.06.11, 13:19
      My kupiliśmy 2 tablety Toshiby 7, odtwarzaja z karty filmu i z pendriva, teraz tylko trzeba kupic montowanie do zagłówka
      JAk mocyjecie swoje? bo tyle tego jest i nie wiem na co się zdecydować
      • kroliczyca80 Re: a jak montujecie? 08.06.11, 13:36
        O, i to jest super rozwiązanie! Tablet! W drodze posłuży jako tv dla dziecka (tylko trzeba go podłaczyć do ladowarki samochodowej), a na wakacjach jako chociazby czytnik ebookówsmile Dzięki za te podpowiedź. Możesz napisac jakie tablety kupilaś? I czy mają ładowarki samochodowe?
        • olawka Re: a jak montujecie? 08.06.11, 15:37
          nasze toshiby mają ładowarki do kontaktu, zamierzam kupić takie do auta
          obecnie jesteśmy na etapie wybory słuchawek nausznych i tych uchwytów
          na allegro są przeróżne - od 20 do 180 zł

co do marki toshib - sprawdzę w domu
          Ja zamierzam z nich korzystać do czytania książek smile
          • kroliczyca80 Re: a jak montujecie? 08.06.11, 20:47
            bede wdziecznasmile
            • olawka Re: a jak montujecie? 08.06.11, 21:43
              tablet toshiba jurney 7 cali - 360 zł za sztukę
      • inia25 Re: a jak montujecie? 08.06.11, 14:40
        mocowanie miałam w komplecie z DVD
    • matka_karmiaca Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 12.06.11, 14:50
      Podbijam, może jeszcze coś ciekawego poradzicie. Pomysł z tabletem mi się podoba, tylko ile trzeba jeszcze wtedy wydać na ładowarkę i mocowanie? A jak z bezpieczeństwem takiego ustrojstwa w samochodzie? Producenci się nie zarzekają w instrukcji, że nie używać podczas jazdy, tak jak z wieszakami na marynarkę?
      • olgaandrzej mocowanie 12.06.11, 23:33
        kupiłam dvd 9 cali i do tego taki uchwyt - całkiem rozsądny

allegro.pl/uniwersalny-uchwyt-lcd-dvd-zaglowek-samochodowy-i1646827143.html#gallery
        • dorciaszek Re: mocowanie 13.06.11, 12:33
          www.overmania.pl/0-29-overmax_ov_pdvd_108_z_dwoma_7_wyswietlaczami_lcd-produkt.html
          miał ktoś może tej firmy?
          • asiaiwona_1 Philips 7032 13.06.11, 14:16
            Czy orientujecie się może czy w tym 2-ekranowym philipsie 7032 można oglądać niezależnie 2 różne filmy? Bo nie mogę się doczytać w opisie - chyba, że jest napisane, ale "nie w moim języku" big_grinbig_grinbig_grin. Może któraś ma właśnie ten model i powie od razu jak się sprawdzają te kontrolery? czy dobrze rozumiem, że one są w zestawie? A gry - fajne? Dla jakiego wieku dzieci są przeznaczone?
    • kabutka Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 22.04.14, 08:58
      Chciałabym podbić temat. Jestem na etapie poszukiwania czegoś w niedrogiego na długa trasę.

Przeglądam te naprawdę najtańsze oferty i już zgłupiałam. Czy jest sens inwestować w 9 cali ? To ma być tylko na podróże. I czy szukać czegoś z dwoma ekranami ? To faktycznie tak praktyczne jest ? Rok temu mieliśmy pojedynczą "siódemkę" i dzieciaki świetnie sobie radziły.

Dla mnie ważne jest aby czytał z płyty; pliki dvd i divx. Plus dobra bateria, przynajmniej na 2 godziny pracy.

Padło tu sporo odpowiedzi - jak jest teraz ? Jakieś nowe sugestie ?
      • mmala6 Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 22.04.14, 13:22
        ja korzystałam z tego błogosławieństwa rok temu na wyjeździe do Włoch. Mieliśmy dwa osobne (Manta i Overmax, oba pożyczone). I bardzo dobrze, bo była kłótnia co oglądać a tak każdy miał swój i swoje słuchawki. Jedyny problem to jedna ładowarka samochodowa, która też obsługiwała gps i telefonybig_grin W czasie samych wakacji też się przydały do oglądania bajek podczas sjesty albo jak dziecko mi za wcześnie wstało rano (nie mieliśmy tv)wink
        Wg mnie mało komfortowo ogląda się w samochodzie dwójce dzieci na jednym ekranie. Po pierwsze to drugie dziecko musi się trochę wygiąć, żeby dobrze widzieć, po drugie musi być wyłączone radio samochodowe i musi być raczej cicho, żeby było słychać, po trzecie jeśli świeci słońce to już padaczka, nic nie widać- a jak każdy ma swój, to ewentualnie może wziąć do ręki.
        W tym roku weźmiemy tablety ale muszę kupić uchwyty.
        • kabutka Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 22.04.14, 13:47
          Czyli jednak dwa wyświetlacze sugerujesz ?

Moje dzieciaki mają sporą różnice wieku a nie było kłopotów przy wyborze bajek - piłowali 3 ich wspólnie ulubione - jechaliśmy do Albanii - to też spory kawałek drogi. Nie narzekali też na słońce. I też mieliśmy pożyczone - teraz chcemy kupić i właśnie usiadłam do ofert i zgłupiałam do reszty. Te firmy na allegro nic mi nie mówią.

Z ładowarką problemów nie mamy - mamy kilka plus rozgałęźniki - ufff smile
          • kasiamasna Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 22.04.14, 14:00
            Tez potrzebuje cos kupic na tegoroczne wakacje. Nie mam ani dvd ani tabletow. Najpierw myslalam o DVD i dwa wyswietlacze, z drugiej strony tablet ma wiecej mozliwosci tylko kupowac dwa tablety???
            a gdzie montujecie przy dwojce dzieci w samochodzie owe sprzety?
            • kabutka Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 22.04.14, 14:08
              U nas dvd było zamocowane pomiędzy przednimi fotelami lub na zagłówku pasażera i starszy syn tylko zerkał, bo miał swoje psp.

Tablet służył nam głównie do przeglądania internetu. I wolimy aby teraz też tak było - tablet jest nasz a dzieciaki mają mieć swoje dvd - kusząca jest opcja z dwoma wyświetlaczami.
    • monikaa13 Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 22.04.14, 19:04
      Kupiłam uchwyt do laptopa za grosze i jestem bardzo zadowolona.
      • kabutka Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 22.04.14, 20:45
        Do laptopa ? W czasie jazdy ? Nie boisz się o dyski ?
        • sylvie08 Re: DVD do samochodu - jakie wybrać? 22.04.14, 21:16
          Ja tak trochę z innej beczki. Mój młody ma chorobę lokomocyjną, czy oglądanie bajek pomoze czy zaszkodzi? smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka