pycia07 17.05.11, 19:54 Witam. Szukam informacji o tym laptopie: www.e-edu.com.pl/index1.html niby komputer 2010 roku według gazety Komputer Świat, ale jestem ciekawa jak się sprawuje. P. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gostki2ija Re: Laptop e-edu Construction ma ktoś może? 21.06.11, 14:05 podbijam zastanawiam się nad jego zakupem na zbliżające się urodziny dla 5 latka. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Laptop e-edu Construction ma ktoś może? 22.06.11, 09:07 Kupiłam synowi. Dostał rok temu. Owszem, było trochę zabawy, ale krótko. Myślałam, ze będzie więcej, praktycznie większości trudniejszych zadań (trudniejsze zadania z czytania i innych nauk) wtedy nie przerobił, bo był za młody (trudności wtedy z czytaniem). A teraz woli do normalnego komputera usiąść. Więc nie wiem, czy Ci radzić zakup. Młody czasami, raz na kilka miesięcy, otwiera na chwilę tego laptopa. Z reguły jednak leży nie używany. Odpowiedz Link Zgłoś
gostki2ija Re: Laptop e-edu Construction ma ktoś może? 22.06.11, 19:07 Dziękuję za odpowiedź. Ile lat miał Twój synek kiedy dostał laptop? Przypuszczam, że niektóre zadania będą jeszcze za trudne dla mojego syna, choć lubi nas czasem zaskoczyć swoimi zdolnościami Czy ten laptop jest w miarę "dopracowany", bezawaryjny i w miarę solidny? mieliśmy dla córki tej firmy Edusia i byliśmy zawiedzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Laptop e-edu Construction ma ktoś może? 22.06.11, 20:16 mój syn jak miał ok 4 z hakiem to dostał e-edu ale jakiś słabszy model. Syn bardzo go lubił. Coś mu się tam zepsuło...klawisze chyba. Na 5-te urodziny dostał tego nowszego właśnie. I sporo przy nim siedział. Jest dużo zadań za trudnych- trzeba umieć czytać, pisać, dobrze liczyć (ułamki, zadania z nawiasami... ale jest sporo logicznych, jakieś gierki, i prostszych z literkami i cyferkami. Mój syn go lubi choć teraz się nim nie bawi, bo większość dnia spędza na dworze a jeżeli w domu, to z Lego. Wg mnie są dwa minusy- beznadziejny mały i ciemny ekranik. Nie rozumiem dlaczego nie może być większy i podświetlany....a dwa- przy zadaniach gdzie trzeba wpisać cyfrę dwuliczbową, wpisać trzeba od końca. Np jeżeli chcesz wpisać 12, to musisz najpierw wpisać 2, potem 1. Co jest beznadziejne dla dziecka, które dopiero uczy się liczb, bo jak to logicznie wytłumaczyć? ale mój syn na pewno by tego laptopa polecił. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Laptop e-edu Construction ma ktoś może? 22.06.11, 20:18 chyba powinnam napisać 'liczbę dwucyfrową' a nie 'cyfrę dwuliczbową' Odpowiedz Link Zgłoś