Dodaj do ulubionych

wiatrowka kaxs - wymiary

25.05.11, 22:10
dziewczyny! moze ktoras z was ma pod reka miarke i wiatrowke kaxs w rozm 86, 92, 110 i 116 wink

szczegolnie chodzi mi o rozpietosc skrzydel wink czyli dlugosc(moze szerokosc?) od konca jednego rekawa do konca drugiego

musze szybciutko nabyc dzieciakom nad morze jakis wiatrowki, a widzialam, ze w kappahlu juz mocno przebrana rozmiarowka i nie wiem, czy jest sens tam jechac w ogole, najpierw bym obdzwonila kilka w poszukiwaniu konkretnych rozmiarow i moozzeeee kolorow, chociaz juz same czarne byly, jedna pomaranczowa(mala jakas, ale moze bym sie zalapala), jedna niebieska(jeszcze mniejsza) i jedna niefajna-rozowa(za to romiar na oko idealny) uncertain

bralabym w ciemno gdybym byla pewna wyjazdu

wzielabym te jedyna allegrowa czarna 92 w ciemno(chyba od kolezanki z forum zreszta wink), ale nie dojdzie na czas niestety uncertain a jest o nieebooo ladniejsza niz aktualna kolekcja moim zdaniem...
Obserwuj wątek
    • krasulas Re: wiatrowka kaxs - wymiary 25.05.11, 22:20
      big_grin
      zaraz dotrę do tych kurtek i napiszę rozmiarówkę smile
      niestety drugiej opcji rozmairówki nie posiadam (mam 86, 92, 122 i 128)
      • krasulas Re: wiatrowka kaxs - wymiary 25.05.11, 22:29
        mój 2,5 latek mniejszą kurteczkę ma idealną - "na styK", jednakże uwżam, że mołaby być nieco dłuższa
        obawiam się też, że końcem lata/wczesną jesienią swobodnie nie dopniemy się z polarem pod spodem...
        rozm. 92 jest nieco z zapasem - szczególnie rękawy które częściej podwijam, niż zapinam mocniej rzepem (bo rzep jest rozpinany przez właściciela)

rozm.86:
        - dł. od ramienia - 35cm (tył, 2cm dłuższy)
        - szer. między pachami - 35cm
        - dł. rękawa od pachy - 24,5cm
        - dł. rękawa od wszycia w stójkę - 38,2cm (naciągając rękaw)

rozm. 92:
        - dł. od ramienia - 38cm (tył, 2cm dłuższy)
        - szer. między pachami - 35cm (taka sama jak mniejsza!!!!)
        - dł. rękawa od pachy - 27,2cm
        - dł. rękawa od wszycia w stójkę - 41cm (naciągając rękaw)

dla mnie faworytem wśród kolorów jest tegoroczny niebieskismile
        pzdr
        • krasulas Re: wiatrowka kaxs - wymiary 25.05.11, 22:35
          rozpiętość skrzydełbig_grin
          rozm. 86 - 81cm
          rozm. 92 - 89cm
          • kr.kr Re: wiatrowka kaxs - wymiary 25.05.11, 23:11
            dzieki!

tylko jak mu przez sen te skrzydla pomierzyc... wink
            • kr.kr Re: wiatrowka kaxs - wymiary 26.05.11, 16:43
              bylam, kupilam...

ale nie jestem do konca zadowolona sad, bo:
              1. byla jedna niebieska i jedna pomaranczowa 92 - obie bardzo fajne, zwlaszcza niebieska, ale takie powiedzialabym mocno na styk sad wiec wzielam 98 i ta jest ok, nawet chyba rekawow za bardzo podwijac nie bedzie trzeba, ale byly tylko czarne, moze i lepiej, tym bardziej ze glowny zainteresowany o innej i tak nie chcial slyszec!
              2. dla starszej - jak zwykle kupuje juz 116, tak tu 110 jest takie z lekkim zapasem, no i niestety rozowa sad czarnej nie chciala, a zreszta chyba nie bylo rozmiaru
              3. zakochalam sie w tej czarno-zielonej, gdyby sie nie okazalo ze te 92 w sklepie juz nie bardzo, to chyba bym zaryzykowala, ze nie dojdzie i wziela te z all sad
              4. dlaczego one maja biale zamki?! ani to ladne(wiem, wiem- kwestia gustu...) ani praktyczne...chyba

no nic, wazne ze kupione...oby sie sprawdzily
              • krasulas Re: wiatrowka kaxs - wymiary 26.05.11, 19:50
                supersmile
                my mamy teraz niebieską, a córka róż zesżłoroczny i czerwoną zapasem!
                czarną wycofałam - zostawiłam dla chrześniaka (też ma zeszłoroczną niebieską i pragnie czarnej drugiej)

a kurtki naprawdę czaderskie jak na 99złsmile
                ściskam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka