jorin 02.07.11, 21:05 Warto zajrzec do Body Shop'u - seria dziecieca jest przeceniona o polowe. Oprocz niej wybrane maselka za pol ceny, troche kosmetykow do wlosow i zestawow - tez po obnizonej cenie. Uszczesliwili mnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malwina79 Re: The Body Shop -50% 02.07.11, 23:21 Byłam i się obkupiłam (no i dziecię). Pudry mineralne i fantastyczne kabuki też -50%. Z tego co mi Pani powiedziała wycofują serię dla dzieci a nie wiadomo co będzie z minerałami czy też wycofają czy zmienią opakowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: The Body Shop -50% 03.07.11, 00:16 Dzięki za info. Serię dla dzieci wycofują na amen, co z serią mineralną - pani powiedziała, że na razie znika, bo nawet teraz, na wyprzedaży nie cieszy się powodzeniem, ale może za jakiś czas dostaną coś nowego. Kupiłam sobie kabuki do pudru (uwaga, są też do różu) - jest fantastyczny! Co do pudru - wzięłam ten, co używam teraz (C3 L'oreal) i chciałam, by pani mi dała taki sam. Była dyskusja w kierunku 5, ale jakoś za wysko mi się wydawało (mają chyba do 7) i stwierdziłam, że jeśli już, to raczej 4. No i za ciemny Nie oddam, bo odpieczętowany, muszę kupić 3. Kurczę, ja obstawiałam tę 3, a dwie mądre tak doradzały, że nie potrafiły porównać koloru??? Teraz jestem opalona, a i tak pociemnia, zimą będę wyglądać jak w za ciemnej masce. Także należy słuchać siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: The Body Shop -50% 03.07.11, 09:49 U mnie 3 nie było i tez Pani doradziła mi 4. Oczywiście za ciemny na twarzy (nie cierpię tego sztucznego światła w sklepach, które strasznie przekłamuje) poszłam na drugi dzień i kupiłam 2 (jaśniutki beż). Zmieszałam delikatnie te dwa kolory i teraz mam dwa pudełka w idealnym odcieniu. Nie ma sensu żebyś kupowała 3 bo co zrobisz z 4? Kup jakiś jaśniejszy i wymieszaj je. Ja się zastanawiałam nad kupieniem 0 lub 2, bo 1 to jakaś taka różowa była. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka3251 Re: The Body Shop -50% 03.07.11, 11:34 W jakiej cenie są kabuki do pudru? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: The Body Shop -50% 03.07.11, 11:40 Może i racja. Najbardziej wkurzające jest to, że ja mówiłam, że moim zdaniem najlepszy będzie 3 - nie, nie, dwie gwiazdy doradztwa i sprzedaży wiedziały lepiej. Kabuki - z rachunku mi wynika, że 27. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka3251 Re: The Body Shop -50% 03.07.11, 11:49 Dzięki kropkaa. Za tę cenę to one chyba nie są z naturalnego włosia co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: The Body Shop -50% 03.07.11, 12:01 To jest wyprzedaż -50%. Są z naturalnego, cudnie miękkie i jedwabiste. Nie wszelkie pędzle sś na wyprzedaży, tylko do serii mineralnej - są 3 - do pudru, różu i powiek. Ja się jeszcze skusiłam na ten ostatni (14 zł) i też jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: The Body Shop -50% 03.07.11, 12:02 Nie wszelkie pędzle są na wyprzedaży, Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: The Body Shop -50% 03.07.11, 12:14 Oj nie są z naturalnego włosia! To jest włosie syntetyczne wysokiej akości, stąd ten połysk. Zapytałam panią w sklepie czy to naturalne czy syntetyczne, pani na mnie spojrzała z gromami w oczach i powiedziała, że Body Shop nie krzywdzi zwierząt i nie mają pędzli z włosia naturalnego! Ale pędzel jest naprawdę super, w dodatku za tę cenę. W Krakowie nie było pędzli do różu tylko do podkladu (kabuki) i do cieni. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka3251 Re: The Body Shop -50% 03.07.11, 12:20 Nawet nie wiedziałam, że są kabuki do podkładu. Myślałam, że tylko do pudru i do różu. Ja poszukuję dobrego i w miarę niedrogiego pędzla do pudru. Jestem początkująca, więc nie musi być jakiś bardzo profesjonalny. No i dobrze by bylo gdyby można go było kupić w Łodzi (lub ewentualnie przez internet). Wiem za dużo wymagam Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: The Body Shop -50% 03.07.11, 12:21 To jest kabuki do podkładu mineralnego- sypkiego lub w kamieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: The Body Shop -50% 03.07.11, 21:42 A mi jakaś specjalistka kolejna powiedziała, że oczywiście!, że naturalne. Jeszcze oburzona była, że pytam. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_owca Re: The Body Shop -50% 09.07.11, 15:04 jak chcecie to Wam sprawdzę - mam uczulenie na naturalne włosie tylko nie wiem, czy mi dadzą pomacać bez kupna, a w ciemno nie kupię z przyczyn powyższych macałyście te pędzle przed kupieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: The Body Shop -50% 03.07.11, 12:26 ech te masła wszelakie sa takie boskie....niestety cena mnie odstrasza nawet jeżeli maja kosztowac 35 zł parę dni temu posmarowałam sie testerem nowych takich podzielonych na pół i po prostu odpłynęłam.. Skusiłyście mnie tymi podkładami, ale poczytałam w necie i nazwa ma się ponoć nijak do tego , co to jest. Nazywa się podkład , a to jest tak jak puder. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: The Body Shop -50% 03.07.11, 12:57 No nie do końca nie wiem co dokładnie czytałaś i gdzie i czy masz doświadczenie z podkladami mineralnymi, ale one właśnie są w pudrze najczęściej sypkim lub w kamieniu (Sephora). Podkład nakładasz pędzlem- najlepiej kabuki. Pudry te są oparte na mineralnych składnikach pozyskiwanych "z natury". Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: The Body Shop -50% 03.07.11, 13:04 właśnie nei mam doświadczenia z mineralnymi. Wbiłam w google i wyskoczyły mi jakies komentarze na wizaż i tam każda osoba wpisywała,że używa jako wykończenie ,puder. Czyli jak na moja wiedzę puder używam po nałożeniu podkładu+fluidu. Czy w takim razie ten mineralny używa się zamiast fluidu? czy jest t o produkt kryjący? Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: The Body Shop -50% 03.07.11, 13:16 Teoretycznie można go stosować do wykończenia bo jest sypki, ale generalnie to jest to podkład. Ten z Body Shopu nie kryje zbyt mocno dlatego pewnie dziewczyny używają go raczej do wykańczania. W miarę dobre krycie daje mineralny w kamieniu z Sephory, ma fajną dwustronną gąbeczkę, której używasz w zależności od oczekiwanego stopnia krycia, ale i tak generalnie te podkłady najlepie nakłada się pędzlem. Ten z Body Shopu ma tylko 5g, jako podkład jest wydajny (nakładany kabuki, który dobrze go wciera w skórę i rozprowadza), ale jako puder do wykończenia to już chyba trochę drogo wychodzi za takie maleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_maxia Re: The Body Shop -50% 03.07.11, 21:15 Bardzo Wam dziękuję za info o wyprzedaży ) Nabyłam dziś 02-mineralny ( w sklepie wypróbowałam, apotem wyszłam na zewnątrz i bardzo ładnie się trzymał bez kremowego podkładu, którego nie mogę używać). Kupiłam też za 15 zł płatki matujące, takie od razu z pudrem i na nos i pod oczami są świetne. Wiem, że gusta są różne, a ja jestem strasznie alergiczna a Body Shop w odróżnieniu od Vichy i Loreala (mimo,że firma jedna) nie uczula. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: The Body Shop -50% 03.07.11, 21:50 Ja bardzo lubię pudry mineralne i nie widzę się we fluidzie i pudrze. W mineralnym wyglądam jak żywy człowiek z lepszą twarzą. Wyrównuje, trochę zakrywa, matuje - może nie tak jak korektor, warstwa fluidu, na to warstwa pudru w kamieniu i jeszcze róż, ale ja nie lubię takiej maski. I potem nie ma szoku, jak tapeta zmyta. Wiem, że nie odejdę od mineralnych i bardzo się zdziwiłam, że dziewczynom nie podszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: The Body Shop -50% 04.07.11, 12:08 Też uwielbiam pudry mineralne. Pędzle ponoć najlepsze mam z everyday minerals, a same pudry miesza mi z komponentów sprowadzonych z usa znajoma. Miała otworzyć w Polsce firmę z kosmetykami mineralnymi, sprowadziła wszystkie składniki, zrobiła badania itp, ale nic z tego nie wyszło. Przynajmniej mam pudry dostosowane do mojej cery zarówno na zimę jak i na lato, w sumie 6, bo jest jeszcze korygujący i finiszujący . Co ważne nie uczulają i dają bardzo naturalny efekt, a moja cera jest wreszcie cud-miód . Ale skoczę sobie do Body Shopu zobaczyć co mają. Odpowiedz Link Zgłoś
lambswool Re: The Body Shop -50% 04.07.11, 12:31 A co jest w tej serii dla dzieci? Jakos nigdy mi sie w oczy nie rzucila... I jakie ceny? Bylam z tydzien temu, pytalam co na wyprzedazy, pani nic o serii dla dzieci nie wspomniala, o pedzlach zreszta tez nie. Kupilam za to body butter i body scrub, jakies produkty do wlosow i 1 podklad mineralny (ale sie zastanawiam czy nie dokupic bo uzywam ich od jakiegos czasu i jestem zadowolona). Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: The Body Shop -50% 04.07.11, 16:48 Seria dla dzieci. U nas z kosmetyków jest masło, emulsja, żel do masażu i szampon. Szampon - 17, masło - 33, reszty nie pamiętam. Akcesoria też są, ale nieprzecenione. Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 do znawczyn - 2 czy 3? 08.07.11, 22:48 dziewczyny, napiszcie prosze, czy miedzy 2 a 3 jest duza roznica? dzis w sklepie widzialam 2 - wydawala mi sie baaaardzo jasna na mojej skorze, ale... ręki (na twarzy nie probowalam), 3 - byla ale bez testera, wiec nie wiem Kupilam te 3 i teraz sie zastanawiam, czy nie wymienic na jasniejszy Cere mam jasna, ale ze teraz codziennie na spacerach z dziecmi - troche opalona (nie bardzo) Odpowiedz Link Zgłoś
aaangel Re: do znawczyn - 2 czy 3? 08.07.11, 23:32 A gdzie są te 2?, bo chciałam kupić. Dziś kupiłam tylko puder, bo z podkładów były tylko 1 i jakieś b. ciemne. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: do znawczyn - 2 czy 3? 09.07.11, 00:05 Już trochę "wymiotło" te podkłady. Z 3 Ci nie pomogę, bo właśnie w Krakowie ich nie było kiedy kupowałam. Pani w sklepie doradziła mi 4 wzięłam więc, przyjechałam do domu, wymalowałam się patrzę a tu ciemna marchewa. Pojechałam na drugi dzień, dokupiłam 2 i wymieszałam. teraz jest ok. Jeśli możesz to sprawdź sobie jeszcze kolor 0, gdybym go wcześniej zauważyła to pewnie 0 bym kupiła, ale myślałam, że jest on bardzo jasny, a wcale tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: do znawczyn - 2 czy 3? 09.07.11, 00:11 Patrzyłam na stronie TBS w UK i tam kolor 3 wygląda jaśniej od 2. Dziwne to jakieś! Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: do znawczyn - 2 czy 3? 09.07.11, 14:30 dzieki, babeczki 0 ponoc mial byc transparentny, a na twarzy wychodzi... zielony. Nie wiem, nie znam sie, pani z TBS we wro tak mi powiedziala... i odradzila... Kurcze, sama nie wiem, moze jutro sie przejade i sprawdze to jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś