Dodaj do ulubionych

Który dywan wg Was ładniejszy?

18.07.11, 18:37
Który dywan wg Was ładniejszy? Do pokoju chlopca.
allegro.pl/140x200-dywany-dzieciece-akrylowe-cudne-wzory-i1720763383.html
allegro.pl/90x150-kredki-smile-fantazja-dywany-akrylowe-cudne-i1705603920.htm
allegro.pl/200x300-dzieciece-i-mlodziezowe-dywany-akrylowe-i1720763680.htm
Poszukuje jeszcze tylko nie wiem gdzie kupic bo widzialam na zdjeciu taki dywan niebieski z lamowka dookoła seledynowa i jest taki jakby wąż w literki...cały alfabet. Moze ktos taki ma albo wie gdzie kupic?
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: Który dywan wg Was ładniejszy? 18.07.11, 18:40
      fotka 2 i 3 nie wchodzi. A ile lat ma chłopiec?
      • patir23 Re: Który dywan wg Was ładniejszy? 18.07.11, 18:52
        4 l
    • patir23 Re: Który dywan wg Was ładniejszy? 18.07.11, 18:56
      jeszcze raz linki do dywanu 2 i 3.
      allegro.pl/90x150-kredki-smile-fantazja-dywany-akrylowe-cudne-i1705603920.html
      allegro.pl/200x300-dzieciece-i-mlodziezowe-dywany-akrylowe-i1720763680.html
    • sagaa Re: Który dywan wg Was ładniejszy? 18.07.11, 19:11
      Ten z wężem to może taki:
      www.leroymerlin.pl/produkty/dywan-akrylowy-alfabet-rozmiar-120-x-160-cm,1229004249,1234525879.html
      W Leroy Merlin jest całkiem sporo wzorów dywanów (więcej wzorów niż na stronie).

A z linków podoba mi się dywan moro (i do tego jasne meble - brzoza).
      • patir23 Re: Który dywan wg Was ładniejszy? 18.07.11, 19:27
        www.leroymerlin.pl/produkty/dywan-akrylowy-stopki-inspire-rozmiar-160-x-230-cm,1153443085,1299251259.html
        a moze takie stopki? ale chyba zbyt duzo tych kolorów.
    • patir23 Re: Który dywan wg Was ładniejszy? 18.07.11, 19:23
      O tak to ten dywan! Wielkie dzieki bo o nim tez rozmyslam...moro odpada jednak. Myslalam nad ktoryms z autami.
      • asiaiwona_1 Re: Który dywan wg Was ładniejszy? 18.07.11, 19:32
        a mi się najbardziej podoba boisko piłkarskie
        • clonek13 Re: Który dywan wg Was ładniejszy? 18.07.11, 21:24
          tez mam 4latka i bardzo mi sie podoba dywan 3ci, ten co nazywa sie AUTA
          • patir23 Re: clonek13 18.07.11, 21:31
            no właśnie mnie takze sie ten podoba...niektorzy twierdza ze zbyt pstrokaty. A jakie kolory scian pasuja do takiego dywanu? Bo narazie to ten pokój jest surowy i dopiero będziemy malować i wykańczac itd. pokoj 16m2
            • saszanasza Re: clonek13 18.07.11, 21:37
              ten w stopki z leroya najładniejszy, ew. ten w boisko
            • alkara ściany 18.07.11, 22:07
              Ten w auta ładny a ściany do niego pasowały by połączenie curry i jasnej stonowanej zieleni (takiej lekko oliwkowej - nie pstrokatej) koleżanka ma pokój synków w takich kolorach i wygląda cudnie, do tego jasna podłoga.
              Jednak jak dla mnie najładniejszy ten z boiskiem piłkarskim - ale to juz zboczenie rodzinne smile smile smile - mąż trener smile
              • patir23 Re: ściany 18.07.11, 22:22
                ale to chodzi o dwa kolory czyli np jedna sciana curry a druga oliwkowa? ten z boiskiem tez jest fajny ale synek automaniak smile
                • alkara Re: ściany 18.07.11, 22:32
                  tak dwa inne kolory na innych ścianach.
            • majarzeszow Re: clonek13 18.07.11, 22:20
              no mnie tez najbardzije pasuje ten z boiskiem, mimo iz za pilka nie przepadam. nie jest przynajmniej pstrokaty smile
              u nas jest klasyczna wykladzina z uliczkami, ale maja ja wszyscy, nawet w przedszkolu i mam jej powoli dosc smile
              • patir23 Re: clonek13 18.07.11, 22:26
                sama juz nie wiem chcialam jakis fajny wesoly dywan ale chyba sciany zabawki itd to bedzie za klolorowo i szałowo...no powiedzmy ze wybieram to boisko i jakie te dodatki czyli sciany i np blat stolika i krzeselko. bo chce takie krzeselka allegro.pl/stolik-z-krzeselkami-produkt-polski-100-drewno-i1717883178.htm
                oraz regał expedit Ikea i do tego jakies łózko w tej jasnej barwie tez...
                • patir23 Re: dodatki 18.07.11, 22:29
                  tylko jak wezme dywan np to boisko to juz tak bardziej cos pod ta pilke by pasowalo podobierac a mam juz takie fajne obrazki z pojazdami...
                  • alkara Re: dodatki 18.07.11, 22:36
                    Ale jak synek automaniak to nie uszcześliwiaj go na siłę boiskiem. Jak Tobie sie te auta podobają to najważniejsze, bo w końcu Ty będziesz na nie patrzeć a nie my smile
                    • patir23 Re: dodatki 18.07.11, 22:41
                      tak wiem tylko jakies rady i sugestie zawsze sie przydadza, bo nie bardzo wiem jak to urzadzic żeby jakos wygladało. Boisko tez jest fajne meżowi sie podoba, ale raczej własnie syn lubi auta i chyba pojdziemy w tym kierunku. A moze jakis jednolity dywan kupic.
                      • agni71 Re: dodatki 18.07.11, 23:06
                        A moze jakis
                        > jednolity dywan kupic.

O, i to jest dobra myśl. Klimat pokoju zrób dodatkami, ktore łatwiej wymienić (zasłonami, obrazkami itp.), a dywan niech stanowi tło dla mebli i zabawek. Ściany zrobiłabym w jednym kolorze, dwukolorowe są, moim zdaniem, na dłuższą metę męczące. Jesli pokój jest duzy, to kolor ścian moze byc nawet dośc intensywny, jesli pokój niewielki - sprawdza się neutralna biel, ewentualnie biel lekko złamana jakims innym kolorem. Dzieki zabawkom pokój będzie i tak kolorowy. Oprócz pokazanych krzesełek i stolika, jakie inne meble i w jakim kolorze będą w pokoju?
          • perd-ido Re: Który dywan wg Was ładniejszy? 18.07.11, 23:05
            Najbardziej podbaja mi sie dywan w auta..jest superbig_grin..
            • patir23 Re: agni 19.07.11, 10:43
              Biel zdecydowanie odpada. Pokoj 16m2. Oprocz stolika i krzeselek to mam juz komode w podobnym kolorze do regału Expedit z Ikei tego jasnego i jakies łóżko tez takie chce dobrac jasne.
              • agni71 Re: agni 19.07.11, 10:59
                patir23 napisała:

> Biel zdecydowanie odpada. Pokoj 16m2. Oprocz stolika i krzeselek to mam juz kom
                > ode w podobnym kolorze do regału Expedit z Ikei tego jasnego i jakies łóżko tez
                > takie chce dobrac jasne.

Expedit w okleinie brzozowej? To może na ściany błękit, mniej lub bardziej nasycony w zależności od stopnia nasłonecznienia pokoju?
                Zobacz u mnie, dośc nasycony niebieski (turkusowy), ale pokój duzy i bardzo sloneczny (3 okna na pd.-zach)
                fotoforum.gazeta.pl/photo/7/ag/ab/lkp0/4OVdbADBsGxHWQItWB.jpg

Dywan, mimo wszystko wybrałabym jednolity, chociażby dlatego, ze latwiej na takim znależc drobne zabawki smile

Zobacz zresztą tu, mnostwo prawdziwych pokoikow dziecięcych (nie stylizacji z czasopism czy netu), można podpatrzeć jakies rozwiązania lub połączenia kolorystyczne:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,122050361.html
                • patir23 Re: agni 19.07.11, 11:04
                  tak dokładnie taki...i łózko moze jakies sosnowe lub bardzo zblizone do tego regału. Pokój ma jedno okno spore od strony południowej.
                  • agni71 Re: agni 19.07.11, 11:12
                    Jesli chodzi o łóżka, to chciałam ci zaproponowac pojedyncze łóżko Malm w okleinie brzozowej, ale te pojedyncze są chyba tylko białe i czarne. Zobacz, tak wyglada to łóżko, jesli chodzi o kształt. Idealnie pasuje stylem do Expeditów:
                    www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70214540
                    A tu kolor, tyle, ze łózko podwójne. Zreszta niedługo wchodzi nowy katalog IKEi, to moze pojawią sie te mniejsze łóżka w brzozie?
                    www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S89893563#/S89849848/
                    Sosnowe będzie tak sobie pasowało do brzozowej okleiny, chyba, że przemalujesz je na jakiś kryjący kolor, chociażby biały, ale mógłby tez byc jakis mocniejszy kolor.
                • patir23 Re: agni 19.07.11, 11:08
                  Na błękitne może się zdecyduję bo jest kilka kolorów, które sa ładne. Na początku to bardzo chciałam jakis odcien zieleni lub jasnej żółci ewentualnie jakis piaskowy...teraz juz zupełnie nie wiem. A do scian błękitnych jaki dywan zielony czy niebieski czy jasny jakiś?
                  • agni71 Re: agni 19.07.11, 11:16
                    Zieleń tez powinna byc OK, zalezy od odcienia. Żółty lub piaskowy zleje się z Exopeditem albo odcienie będą sie gryzły - ja bym sie nie zdecydowała. Jesli chodzi o kolor dywanu, tio juz zalezy od kolorystyki całego pokoju, u mnie np. jest dywan w zieleni, ale w całym pokoju powtarza sie taka kolorystyka (turkus, zieleń limonkowa i nieco "zgniła", biel i brąz). Kolor dywanu uzależniłabym od tego jakie kolory chcesz jeszcze wprowadzic w reszcie pomieszczenia. Do zielonych ścian i brzozowych mebli pasowałby tez jakis zgaszony pomarańcz, a może granat (ale granat raczej nie na dywan, może w zasłonach, obrazkach/plakatach?)?
              • dolores12 Re: agni 19.07.11, 11:00
                Moim zdaniem do pokoju małego dziecka jak najbardziej pasują pstrokate wzory i kolory. Taki pokój i tak wiecznie tonie w zabawkach, które są przecież w żywych barwach.
                • agni71 Re: agni 19.07.11, 11:20
                  dolores12 napisała:

> Moim zdaniem do pokoju małego dziecka jak najbardziej pasują pstrokate wzory i
                  > kolory. Taki pokój i tak wiecznie tonie w zabawkach, które są przecież w żywych
                  > barwach.

Dlatego, ze zabawki dają efekt pstrokacizny, lepiej jest jak baza jest nieco stonowana smile
    • patir23 Re: agni 19.07.11, 15:39
      Widzę, że Twoje podpowiedzi duzo mi rozjaśniaja i pomagaja. Wielkie dziękismile Co do łóżka to chcemy jednak takie z boku z barierka a pozniej ja zdejmiemy bo poki co bedzie bezpieczniej.
      Właśnie sie zastanawiam nad kolorkiem zieleni oliwka lub jakis groszek pastelowy cos takiego ewentualnie jakies niebieskie kolorki. A powiedz w takim razie wybierajac kolor zieleni jaki wtedy dobrac zestaw tego stoliczka,dywanu i np narzuty na łózko?? Czy wszystko w jednej tonacji dobrac? Bardzo podobaja mi sie narzuty na Allegro Cepeliada te takie z pojazdami ale chyba nie ma co juz tak naćkać ze tak powiem tego wszystkiego. Jak myślisz? Bo chyba zielony to juz niebardzo. Obrazki mam takie 3d w ramkach czerwona błekitna zielona i zołta pojazdy sa na białym tle.
      • agni71 Re: agni 19.07.11, 20:38
        Obrazki mam takie 3d w ramkach czerwona błekitna zielona i zołta pojazdy sa
        > na białym tle.

Jesli obrazki sa ladne, to może ich kolorystyka niech nada ton pokojowi. Czyli dodatki staraj się wybierac w kolorach wystepujacych na obrazkach (mozliwie dokładnie w takich odcieniach, czyli jesli na obrazkach jest ciepły zółty, to nie kupuj cytrynowych dodatków). jesli ściany zielone, to narzuta niech będzie w tonacji czerwieni, żóltego czy błękitu z obrazków. Chyba, że uda ci się znależć taką, która będzie zawierała wszystkie (albo np. dwa) kolory z obrazków. Podobnie dobieraj zasłony.

No i zachęcam do zajrzenia na fotoforum Wnętrza mieszkań, jesli pokażesz pokój i to co juz masz do niego, to na pewno ci dziewczyny doradzą cos fajnego.

fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html
    • modniara1.2 Re: Który dywan wg Was ładniejszy? 22.07.11, 23:50
      Po I - sporo wskazówek możesz znaleźć tu:
      fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html
      Po II - mi najbardziej podoba się dywan ze stópkami.

A może taki (puzzle)?:
      archiwumallegro.pl/kolorowy_dywan_shaggy_dla_dziecka_puzzle_160x230-1298941922.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka