Dodaj do ulubionych

Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca

01.08.11, 21:48
Zbliżają się urodziny Chrześniaka a ja zupełnie nie wiem co kupić, poradźcie proszę jaką zabawkę wziąć pod uwagę ?
Może jest coś aktualnie w promocji ?
Obserwuj wątek
    • beata_17 Re: Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca 01.08.11, 21:54
      Moj pieciolatek lubi hot wheels, lego i wszelkiego rodzaju mozaiki. Najlepiej podpytaj rodzicow chrzesniaka.
      • a.jak.asia Re: hulajnoga 4kołowa dla chłopca 09.08.11, 19:59
        możesz mu np kupić taką hulajnoge czterokołową, dość ciekawa, napewno sie ucieszy.. smile
    • mamaemmy Re: Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca 01.08.11, 21:55
      a imię to Chlopiec ze piszesz z wielkiej litery??
      • gostki2ija Re: Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca 01.08.11, 22:11
        a może laptop e-edu construction?
        nie dawno właśnie taki dostał mój 5- lateksmile
    • rozaly Re: Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca 01.08.11, 22:18
      Najlepiej Lego Gwiezdne Wojny lub ew. Ninjago.
      • ola25 Re: Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca 02.08.11, 13:16
        Coś z Ben 10 ,najlepiej figurki, bakugany, Hero factory itp.
        • irima2 Re: Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca 09.08.11, 12:04
          Jeżeli to Twój chrześniak to powinnaś go chociaż odrobinę znać. Jak nie to podpytaj rodziców. Bo np. mój 4,5 latek nie ma pojęcia co to są bakugany, ben10, hero factory i star wars.
          Uniwersalnym prezentem jest chyba lego bo nie znam dziecka, który tego nie lubi. Ponoć bardzo fajne sa też klocki cliks.
          • mamaania86 Re: Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca 18.10.13, 10:45
            irima2 napisała:

> Jeżeli to Twój chrześniak to powinnaś go chociaż odrobinę znać. Jak nie to podp
            > ytaj rodziców. Bo np. mój 4,5 latek nie ma pojęcia co to są bakugany, ben10, he
            > ro factory i star wars.
            > Uniwersalnym prezentem jest chyba lego bo nie znam dziecka, który tego nie lubi
            > . Ponoć bardzo fajne sa też klocki cliks.

Dokładnie. Mój 5-letni synek też nie wie co to są bakugany, ben10 itp.
            Za to kocha Lego smile I to, moim zdaniem byłby najlepszy prezent dla takiego chłopca.
      • verika Re: Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca 09.08.11, 12:05
        Nie każdy chłopiec lubi gwiezdne wojny i ninjago, mój chrześniak chyba by się poryczał jakby dostał coś takiego.... Podpytaj rodziców czym aktualnie się bawi i co sprawi mu największą frajdę smile
        • mamaania86 Re: Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca 18.10.13, 10:47
          verika napisała:

> Nie każdy chłopiec lubi gwiezdne wojny i ninjago, mój chrześniak chyba by się p
          > oryczał jakby dostał coś takiego.... Podpytaj rodziców czym aktualnie się bawi
          > i co sprawi mu największą frajdę smile

Mój też by się poryczał na widok klocków ze star wars czy ninjago. Najlepsze są Lego City.
    • alfaonline Re: Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca 09.08.11, 11:54
      Hej właśnie znalazłam bardzo fajne artykuły o pomysłach na prezent na tym blogu:
      wszystkoogadzetach.blogspot.com
    • neptunka Re: Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca 09.08.11, 18:56
      ja bym polecała tory Hot Wheels, klocki magnetyczne (porządne i duży zestaw), lego
      mój syn ma 5,5 i też nie wie, co to Ben10, bakugany czy Star Wars
    • a.jak.asia Re: Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca 09.08.11, 19:55
      zobacz taki może Projektor Gwiazd w postaci milutkiego żółwia ładny i ciekawy efekt. kupiłam taki ostatnio synkowi i ma z nim zabawe i co dziwne, od tego czasu sam usypia smile
      • teane Re: Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca 10.08.11, 08:54
        mojemu 5-latkowi na rodziny kupiłam właśnie taki samolot www.dzieciaczkowo.pl/pl/product/5965/fisher-price-imaginext-samolot-pomaranczowy-mattel-t5308-t5309 tylko że w normalnym sklepie z zabawkami. są różne samoloty i postacie z serii imaginext. coś z Ben 10 na pewno by m się podobało, chociaż bajkę ogląda bardzo rzadko. chłopcy w tym wieku lubią wszelkie potwory, super bohaterów i auta.
        • aleksandra1977 Re: Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca 18.10.13, 10:48
          ten samolot ma moj 4 letni syn - dostal go kilka miesiecy temu. Rzeczywiscie poczatkowo bardzo mu sie podobal (podobnie jak wszystko to, co dotyczy filmu "Auta"), ale teraz na topie jest lego Chima. Wprawdzie dedykowane jest starszym dzieciom i samodzielne budowanie 4 latka z tych klockow wymaga naszego wsparcia, jednak nie jest to żadną przeszkodą, by się nimi nie bawił.
          Star Wars, Ben10 - nie zna tych postaci i nie ma o nich pojecia.
    • aleksandra1977 Re: Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca 18.10.13, 10:43
      może interaktywna mapa świata (lub zwierzęta świata) Dumel?
      merlin.pl/mapa-dumel/browse/search.html?section=&phrase=mapa+dumel&prices=20%2C50%2C100%2C200%2C300%2C500%2C1000&place=0+simple&offershock&sort=rank&x=-830&y=-107&page=1
      • emma_me Re: Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca 18.10.13, 10:55
        Podpytaj rodziców albo samo dziecko, mój syn właśnie kończy 5 lat i interesuje się wszystkim i niczym. Nie wie co to Ben 10 i bakugany ale lubi hello kity i kucyki pony smile lubi też bawić się lego friends smile i torami z Tomkiem smile a ostatnio śmieciakami - cokolwiek to jest smile kocha też samochody zdalnie sterowane smile
        • emma_me Re: Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca 18.10.13, 10:58
          Starszy syn w wieku 5 lat interesowała się tylko i wyłącznie lego star wars
        • szmytka1 Re: Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca 18.10.13, 11:18
          lubi hello kity i k
          > ucyki pony smile

a mój chce domek dla pet shopów he he
          • emma_me Re: Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca 18.10.13, 11:20
            my pet shopy mamy już za sobą smile
    • agnieszka77_11 Re: Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca 18.10.13, 11:10
      Najlepiej porozmawiać z rodzicami na temat upodobań chrześniaka. Każde dziecko jest inne i co podoba się jednemu niekoniecznie musi fascynować drugiego. Mój 4,5 latek kompletnie nie jest zainteresowany bakuganami, gwiezdnymi wojnami, ninjago, ben 10, hero factory i innymi tego typu. Takie rzeczy od razu poszłyby w kąt. Nie lubi takich zabaw. Samochodziki Hot Wheels były na topie jakiś 1-1,5 roku temu, a teraz stoją i się kurzą.
      Ale uwielbia lego. Szczególnie serie z różnymi pojazdami. Lego City dla niego to strzał w 10. Do tego budowanie torowisk dla pociągów. Do tej pory w użyciu są pociągi Duplo. Mamy całe mnóstwo torów, mosty, skrzyżowania, zwrotnice, przejazdy kolejowe. Tak samo drewniane tory i kolejki takie jak Brio. Lubi też Angry Birds. Najróżniejsze gry planszowe, puzzle, książki, wszystko związane z dinozaurami.
      Dlatego najlepiej porozmawiać z rodzicami, aby prezent się spodobał.
    • puellae_2007 Re: Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca 11.12.13, 13:44
      Wiele zalęzy od upodobań chłopca.
      Mój syn, który w styczniu skończy 5 lat jest fanem zamków, rycerzy, dinozaurów, Alicji w Krainie Czarów i Meridy Walecznej (wygląda trochę jak mama więc czuje sentyment)tongue_out
      Nie kręcą go i nigdy nie kręciły w żaden sposób samochody, samoloty itp.
      Bardzo lubi się bawić:
      -Lego Castle - są tańsze i droższe wersje - u nas strzał w 10
      -Zamek Imaginext - jest wiele dodatków, które są interaktywne z Zamkiem więc można go rozbudowywać
      -Lego Lone Ranger
      -wszystko co jest związane z Alicją - książki, płyty, kolorowanki itp
      -łuk i strzały w kołczanie
      Gorąco polecam też puzzle np. z zuzu toys lub czuczu - mapa świata, mapa Polski

Podpytaj więc rodziców żeby zabawka ucieszyła, a nie leżała w szafie jak większość prezentów od chrzestnej mojego syna, która uparcie kupuje wszystko, co związane z samochodami..
    • koza_w_rajtuzach Re: Jaki prezent dla 5 letniego Chłopca 13.12.13, 11:54
      Zależy co lubi..
      Mój syn w styczniu będzie miał 5 lat i większość zabawek, które są sugerowane w tym wątku, nie przypadłyby mu do gustu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka