Dodaj do ulubionych

monitor oddychania ???

04.08.11, 12:51
Witajcie dziewczyny.
Chciałam zapytać czy używacie jakiegoś monitora oddychania ale do pieluszki.
Angel Care odpada bo oni nie mają do pieluszki a mój maluszek nie będzie spał i leżał tylko w jednym łóżeczku.
Proszę nie piszcie że jest niepotrzebny bo ja już zdecydowałam. Jestem zdecydowana kupić, zwłaszcza po przejściach z córką wcześniakiem.
Polecicie mi coś?
Obserwuj wątek
    • pusza123 Re: monitor oddychania ??? 04.08.11, 19:12
      ja mam angel care więc nie pomogę sad
    • panna_z_pieskiem Re: monitor oddychania ??? 04.08.11, 19:17
      www.snuza.pl/index.php?zone=halo
      • sanpja Re: monitor oddychania ??? 04.08.11, 21:00
        widziałam już dawno tą stronę, chodzi mi o to czy używałyście tego?
        Czy polecacie czy nie.
        • antracyt_1 Re: monitor oddychania ??? 04.08.11, 21:31
          Ja używam i polecam. Mam snuza halo fioletowy. Przyczepiam do pieluszki, albo do spodenek, bo przez body też działa. Zdarzało się(b. rzadko), kiedy Antoś był mniejszy, że włączał się alarm, bo detektor tracił kontakt z ciałkiem, zwłaszcza kiedy Antoś spał na boku. Antek długo śpi w nocy (8-10h) i mam ogromny komfort psychiczny wiedząc, że monitor czuwasmile
          • mia_siochi Re: monitor oddychania ??? 04.08.11, 22:21
            Mam "stacjonarny", ale odniosę się do samej idei monitorów: to cudowne urządzenie, które zapewnia komfort psychiczny. Argumenty "nie jest w grupie ryzyka" do mnie nie trafiają tongue_out
          • sanpja Re: monitor oddychania ??? 05.08.11, 12:27
            dzięki, dużo osób pisze że są problemy gdy dzieciątko śpi na boku, a wiecie jak to jest gdy śpi na brzuszku?
            • sanpja Re: monitor oddychania ??? 06.08.11, 09:17
              zdecydowałam się jednak na Snuza tylko teraz mam dylemat czy snuza halo czy snuza go ?
            • naise Re: monitor oddychania ??? 05.09.11, 07:40
              Szkoda ze dopiero teraz znalazłam wątek bo pewnie już kupiłaś. Mamy snuza halo i polecam ale tylko do momentu aż dziecko nie zacznie sprawnie samo odwracać się na brzuch (u nas mieli ok pół roku). Teraz zakładanie monitora nie ma sensu, bo przy moich wiercących się dzieciach monitory spadają i wyją w nocy, albo dzieci się budzą z płaczem bo im niewygodnie. Natomiast dopóki spali na pleckach/boczku monitory sprawdzały się idealnie.
          • toya666 Re: monitor oddychania ??? 04.09.11, 23:26
            antracyt_1 napisała:
            > mam ogromny komfort psychiczny wiedząc, że monitor czuwasmile

Byłam kiedyś au-pair i dziecko miało monitor w łóżeczku. Ja ciągle o nim zapominałam i zdarzało mi się wyjąć w nocy płaczące dziecko bez wyłączenia monitora. Alarm zaczął wyć a w domu nikt się nie obudził big_grin A mama zawsze powtarzała, że ją to uspokaja, że jest monitor włączony. Po kilku razach zapytałam w końcu czy oni nic nie słyszeli w sypialni u siebie. Okazało się, że tata w trosce o dobry sen żony wyciszył odbiornik na maxa big_grin big_grin
            To taka mała anegdotka na rozluźnienie wink Nie twierdzę, że monitor jest zbędny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka