Dodaj do ulubionych

DPD - pytanie

04.08.11, 22:29
Dziewczyny, orientujecie się po jakim czasie DPD odsyła niedostarczone przesyłki pobraniowe do nadawcy. Dostałam właśnie maila że zamówienie do mnie wyszło, a jestem w domu tylko do 13, potem tydzień mnie nie będzie. Oczywiście będę próbowała rano namierzyć kuriera, ale jak się nie uda? Tym bardziej że numeru przesyłki nie mam i mieć raczej nie będę, bo do słynnej Maraga Kids nie sposób się dodzwonić.
Obserwuj wątek
    • eedytkaa Re: DPD - pytanie 04.08.11, 23:17
      na drugi dzień powinna być lub trzeci najpozniej
    • kasia_piet Re: DPD - pytanie 05.08.11, 08:09
      Sprobuj sie dodzwonic do DPD. Ja mam zle doswiadczenia z ta firma, ale moze trafisz na kogos sensownego i uda Ci sie załatwić ten problem
    • sabinuczka Re: DPD - pytanie 05.08.11, 08:46
      Dziwna jest ta firma. Też miałam zamówienie ze słynnej Maragi, z której dostałam tylko enigmatycznego maila, że zamówienie zostało wysłane - bez numeru ani daty nadania. Co dziwniejsze, jeszcze przed mailem z Maragi dostałam powiadomienie z DPD, że kurier był u mnie w domu i mnie nie zastał (???), ale podali mi przynajmniej nr zamówienia. Sprawdziłam sobie na ich stronie i okazało się, że ta przesyłka jest dopiero w sortowni w Poznaniu, a dopiero kolejnego dnia została wydana kurierowi do doręczenia. W mailu napisali również, żeby zadzwonić na infolinię "w celu umówienia się z kurierem na dogodny dzień i godzinę doręczenia", więc zadzwoniłam. Pani z infolinii powiedziała mi tylko, że owszem kurier już wyjechał (o czym już doskonale wiedziałam po sprawdzeniu na ich stronie), najprawdopodobniej będzie po południu, bo tak zwykle doręczają osobom prywatnym, ale w moim mieście będzie między 11.00 a 15.00, więc równie dobrze może być w tych godzinach, więc generalnie ma na dostarczenie cały dzień. Czyli wniosek z tego, że miałam siedzieć od 11.00 do wieczora w domu i czekać na kuriera. Poprosiłam o telefon do kuriera (bo właściwie tylko taki był mój cel), ale odparła, że nie jest upoważniona do podania numeru, kontakt będzie możliwy po godzinie 16.00. Na szczęście paczka dotarła, bo w domu była opiekunka mojego dziecka. Wprawdzie za paczkę zapłaciłam 10 zł więcej niż miało być wg zamówienia, ale to raczej przypisywałabym bałaganowi w Maradze smile
      • hoow Re: DPD - pytanie 08.08.11, 22:41
        Miałam do czynienia z wieloma firmami kurierskimi. DPD jak na razie najlepsze. Doręczenia przesyłek we wszystkich firmach są standardowo od 10 do 16-18. Kurierowi zalezy na doręczeniu za pierwszym razem, bo nikt mu nie płaci za wielokrotne próby. Jeśli nie masz ochoty na czekanie to dopłać do przesyłki i zamów kuriera na konkretną godzinę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka