Dodaj do ulubionych

roomba - ktoś ma?

10.08.11, 18:11
No właśnie - co to jest, urządzonko, które naprawdę ułatwia życie (mam dwa kłaczące koty, dziecko i astmę, odkurzacz chodzi 2x dziennie), czy gadżet z telezakupów?
Jak się sprawuje, na co zwrócić uwagę przy wyborze modelu, czego nie ogarnie, a myślałyście, że da radę, etc.?
Obserwuj wątek
    • annitka30 Re: roomba - ktoś ma? 10.08.11, 22:12
      mój wujek ma już od kilku lat, i chodzi to i działa, więc bubel to nie jest. Nie wiem jednak ile to czasu zajmuje, by obleciało całe mieszkanie i czy pod tym kątem się opłaca (jakie są teraz tego ceny - gdy wujek kupował kosmiczne). Nie wiem też jak to zniosą twoje koty- jego pies - duże bydle -bał się i szczekał.
      • ada16 Re: roomba - ktoś ma? 10.08.11, 22:24
        Mam inny , tańszy
        Wady:
        ma problem z rogiem cienkiego dywanu , łapie go i przerywa pracę , trezba mu pomóc.
        Drobne przedmioty, które zwykłym odkurzaczem wciągniesz, tu powodują zatrzymanie
        pies się bardzo niepokoi.
        Zalety:
        swietnie sprząta gołe podłogi, wjeżdza pod łózko

• lusitania2 Re: roomba i kot 10.08.11, 22:45
      www.youtube.com/watch?v=LQ-jv8g1YVI
      Ty możesz potrzebować dwóch odkurzaczy wink
      • morgen_stern Re: roomba i kot 11.08.11, 09:48
        To jest dobre smile

www.youtube.com/watch?v=vf9wHkkNGUU
        • czarnaalineczka Re: roomba i kot 11.08.11, 10:00
          www.youtube.com/watch?v=kUmJFFKXIxY&feature=relmfu
          kocham tego psiura
    • donkaczka Re: roomba - ktoś ma? 10.08.11, 23:35
      mamy, dziala, moja sie nia zatyka na pie...ch, chyba ze cos wciagnie konkretnego i zaplacze sobie kolka - sznurowka dzieciakow itp
      byly watki, na WDPD nawet wiele, poszukaj
    • swiecaca Re: roomba - ktoś ma? 11.08.11, 09:28
      odkurza naprawdę choć może nie tak dokładnie jak 'ręczny' odkurzacz, ale nie jest to byle gadżet. wady: duży hałas i długo to trwa. ja zapuszczam wychodząc z domu.
      • montechristo4 Re: roomba - ktoś ma? 11.08.11, 10:26
        mam i kocham miłością przeogromną. Jeszcze bardziej jej siostrę, scoobę, która myje podłogi.
        Wady: jeżeli masz na podłodze terakotę i głebokie fugi - nie wyciągnie piachu. Trzeba przygotować pokój do sprzątania - żeby się nie zaplątała w kable, sprzątnęła pod stołem (czyli postawić krzesła na stół i takie tam). Ale polecam. Puszczam w pokoju i coś robię wkuchni - jest w miarę cicha, nie przeszkadza mi.
        Scooba jest wolniejsza, głośniejsza i trzeba jej pilnować - kiedy odbije się od ściany potrafi sie zatrzymać, ale nienawidzę mycia podłogi i to jest cudowny wynalazek smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka