Dodaj do ulubionych

krzesło dla 7 latka

13.08.11, 19:15
Poszukuję krzesła do biurka, możecie polecić jakieś fajne,wygodne i nie za duże?
Zastanawiam się również nad klęcznikiem,jednak nie wiem czy to dobre rozwiązanie. Niby odciąża kręgosłup,ale co z nogami?
Może ktoś ma i się wypowie?lub wie coś na ten temat?,zapomniałam zapytać ortopedy.
Obserwuj wątek
    • krasulas Re: krzesło dla 7 latka 13.08.11, 22:54
      moja 1-klasistka ma Haucka
      dziewczyny chwalą Danchair i Stokke
      ja swoje z Niemiec przywoziłam (2x, bo też dla 2latka) w cenie ok. 50Euro
      jest bardzo ok - minus jednak za brak kolejnej regulacji podnóżka (czyli jego maksymalne obniżenie mogłoby być jeszcze nizsze, ale brak rowków w bokach - pewnie sama je "wyrżnę")

krzesło kupiłam, bo Smarkata siedziała nieprawdopodobnie wygięta w jakimśtam ikeowskim cudzie..., a syn wyratsał z krzesełka do karmienia...
    • nunik Re: krzesło dla 7 latka 14.08.11, 09:28
      Najpierw kupiliśmy regulowane na kółkach.
      Porażka.
      Teaz mamy zwykłe szkolne krzesło - zółte z możliwością regulacji.
      • saszanasza Re: krzesło dla 7 latka 15.08.11, 17:39
        żadnego na kółkach. młody zamiast siedzieć prosto jeździł sobie przy odrabianiu lekcji więc nie zgodzę się z powszechną opinią że krzesła scricte biurowe są najlepsze - chyba że do wygłupów, bo na pewno nie dla wyginającego się na różne strony kręgosłupal
        • gosjana Re: krzesło dla 7 latka 15.08.11, 18:30
          zgadzam się z saszą, też mi się wydawało, że krzesło do biurka powinno mieć kółka, pomyliłam się, młody ciągle na nim odjeżdżał, krzywo siedział, tragedia, dla dziecka nie polecam
          • pasik Re: krzesło dla 7 latka 15.08.11, 18:57
            na klęcznkiu wytrzymałam osobiści pół roku dziecko jeszcze krócej
            został sprzedany
            • iwek33 Re: krzesło dla 7 latka 15.08.11, 19:55
              Ja w tym roku postanowiłam zmienić krzesło mojemu uczniakowi. Rok spędzony przy biurku na tradycyjnym krześle biurowym na kółeczkach utwierdził mnie w przekonaniu, że takie krzesło biurkowe jest do niczego. Jeżdżenie przy biurku, siadanie nawet bokiem ( oparty o podłokietnik, nogi przewieszone przez drugi podłokietnik), krzywe siedzenie- beznadzieja.
              Po długich poszukiwaniach zakupiłam Kettlera ( Kettler Chair Plus), dokładnie takie:
              www.domifitness.pl/allegro/allegro/krzeslochairplus.jpg
              Można regulować wysokość całego krzesła, jak również samego siedziska, wysokość siedziska, głębokość siedziska oraz wysokość oparcia można ustawiać niezależnie.
              Powinno w tym tygodniu dotrzeć, jak będzie to posadzę młodego i popstrykam fotki, gdyby ktoś chciał zobaczyć, jak "na żywo" się prezentuje.

• kinia0422 Re: krzesło dla 7 latka 15.08.11, 20:37
                ile kosztuje takie krzesełko?
                pozdr.k.
                • iwek33 Re: krzesło dla 7 latka 15.08.11, 20:46
                  Chodzi o tego Kettlera? Znalazłam oferty od 380 do ok.450 zł w różnych sklepach internetowych. Widziałam też po 480 zł z poduszeczkami na siedzisko na allegro. Ja nie kupowałam poduszeczek.
                • aaangel Re: krzesło dla 7 latka 15.08.11, 20:48
                  czekam na fotkismile,mam nadzieję że będzie fajne i porządne.
                  dzięki wszystkim,klęcznika nie kupię i z kółkami w takim razie też lepiej niesmile
                  • iwek33 Re: Nasz Kettler 25.08.11, 21:07
                    Dzisiaj dostałam krzesło. Jest bardzo, bardzo solidne i porządnie wykonane ( opinia skręcającego małżonka). Może niepozorne z wyglądu, ale naprawdę wygodne ( spróbowałam, zanim ustawiliśmy wysokość dla młodego). Krzesło tak trochę "sprężynuje", nie jest całkiem sztywne. Młody jak zobaczył, ze bez kółek to się oburzył, ale jak usiadł, to stwierdził, że "tak jakoś fajnie do pleców pasuje". Fotki z etapu przymierzania i ustawiania
                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/IZBPjyK1cK9Ny690aX.jpg
                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/Zmqm1PLCDfUBP0JMvX.jpg
                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/sLOGhxbBOxKZu8WVdX.jpg
                    • modesta00 Re: Nasz Kettler 25.08.11, 21:21
                      Bardzo fajnie to wygląda.
                      A ma może ktoś takie biurko?
                      www.domifitness.pl/allegro/allegro/biurkoschool.jpg
                      • agni71 Re: Nasz Kettler 25.08.11, 21:46
                        Ja mam takie biurko, tylko bez tej małej nadstawki.
                        • iwek33 Re: Nasz Kettler 25.08.11, 21:50
                          agni71, a mogłabyś zrobić fotkę i tu wkleić? Byłabym wdzięczna, bo zaczęliśmy się zastanawiać nad takim biurkiem dla starszego syna. A tak w ogóle to sprawdza się to biurko? Jest wygodne? Czy Twoja córka ma je ustawione tak ukośnie, czy normalnie blat na płsko?
                          • agni71 Re: Nasz Kettler 25.08.11, 23:01
                            Tu widać biurko:
                            fotoforum.gazeta.pl/photo/7/ag/ab/lkp0/SKzxRjzVYbgcCbp6LB.jpg
                            i z tej opcji podnoszenia blatu właściwie nie korzystamy. Okazuje się, że ma ona raczej sens przy biurku z dostawką płaską, ewentualnie jesli przy biurku jest jakis inny stolik, komoda o podobnej wysokości, w każdym razie jakies miejsce na rzeczy potrzebne np. przy malowaniu (kiedy to unoszenie blatu by się przydało). Ktos tu wyżej pokazywał taka wersję biurka Kettler z dostawką, my ze względu na brak miejsca, ale i cenę, na takie sie nie zdecydowaliśmy i teraz trochę żałuję tego zakupu.... Dla młodszej córki planuje na dniach zakupic biurko i będzie bez opcji unoszenia blatu, chyba nawet bez regulacji wysokości (za to kupimy regulowane krzesło, pewnie takie jakiego uzywamy przy stole jadalnym, czyli DanChair).
                    • eszulczewska Re: Nasz Kettler 26.08.11, 12:20
                      Pytanko mam - mialam w planach zakupic krzeslo na kolkach - takie centrumkrzesel.pl/przedmiot.php?itemshockbrazy/pokojdzieciecy/Ministyle_gtp_d.jpg&itemno=0&type=49-9.

Kolka wydaja mi sie wygodne, jesli chodzi o dosuwanie sie dziecka do biurka. Ale moze sie myle? Jak wasze dzieci (ktore nie siegaja nogami do podlogi siedzac na krzesle) sie dosuwaja?

Biurko mam nieregulowane jesli chodzi o wysokosc.
                      • dorek3 Re: Nasz Kettler 26.08.11, 13:20
                        Moi mają takie centrumkrzesel.pl/przedmiot.php?itemshockbrazy/pokojdzieciecy/Smart_gtp_d.jpg&itemno=8&type=9-41-48-49 ale faktycznie kółka nie są najszczęśliwszym pomysłem. Dosunąć się łatwo (np. przyciągając za blat) ale i równie łatwo odjechać.
                      • agni71 Re: Nasz Kettler 26.08.11, 13:25
                        dosuwają się chwytając za biurko rękami. Ale nam sie fotel na kółkach srednio sprawdził i dla mlodszej córki kupię raczej bez kółek. Na takim z kółkami dziecko często krzywo siedzi.
                        • aaangel Re: Nasz Kettler 26.08.11, 19:15
                          dzięki za fotki, już 2 dni temu kupiłam krzesełko. Pewnie przyjdzie w poniedziałek, bo z Niemiec( w Polsce nie mieli koloru),mam nadzieję że i u nas się sprawdzi. Nie chciałam już dłużej czekać, mały dostał biurko, stare mebelki wyrzucone i nie miał na czym siedzieć...a to już prawie wrzesieńsmile
                          • mag74 Re: Nasz Kettler 03.09.11, 10:30
                            Zainteresowalam sie krzesełkami kettler ale przed ich zakupem chcialabym "przymierzyc" je z dzieckiem. Czy ktos wie - widzial w Warszawie takie krzesełka skrecone wystawione do posiedzenia i sprawdzenia?
            • gertruda.k Re: krzesło dla 7 latka 03.09.11, 12:06
              A co z klęcznikiem nie tak? Bo właśnie miałam zamiar starszemu dziecku kupić.
              • agni71 Re: krzesło dla 7 latka 03.09.11, 15:28
                Klęcznik obciąża kolana. Ja np. mam problemy ze stawami, szczególnie kolanowymi, i nie mogabym uzywac klęcznika. A o problemach dowiedziałam sie w zyciu dorosłym, gdybym jeszcze do tego uzywała klęcznika w dzicinstwie, to pewnie stan moich kolan byłby jesczze gorszy.... Ja w każdym razie klęcznika na pewno dzieciom nie sprawię...
    • gertruda.k Re: krzesło dla 7 latka 03.09.11, 12:00
      Kupiłam takie: timoore.eu/upload/image/kolekcja_simple/big/T01-22-B-B_big.jpg
      z regulowaną wysokością i do tego biurko kettler również z regulacją blatu i wysokości.
    • bladyroz Re: krzesło dla 7 latka 03.09.11, 12:07
      Koleżanki córka ma problemy z kręgosłupem, ortopeda zalecił jej krzesło w stylu kettlera, stokke czy danchair. Z tego co pamiętam zwrócił jej uwagę na to, aby krzesło miało stabilne oparcie, możliwość regulacji, tak aby łokcie "dobrze" leżały na stole i przede wszystkim, aby nogi sięgały do podłogi, albo opierały się o podpórkę w krześle.
    • gertruda.k Re: krzesło dla 7 latka 03.09.11, 12:10
      Co myślicie o dużej piłce zamiast krzesła do biurka? Czytałam artykuł- wypowiedzi były bardzo pozytywne, ale myślę, że dzieciak będzie się wiercił i skakał.
      • agni71 Re: krzesło dla 7 latka 03.09.11, 15:30
        Siedząc na piłce raczej nie da sie precyzyjnie stawiac liter. Dla mnie odpada.

Starszej córce kupilismy na kólkach, ale mlodszej chyba kupimy DanChair do biurka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka