Dodaj do ulubionych

Doradźcie wózek - 3w1

16.08.11, 14:32
Witam wszystkich,
poradźcie proszę ze swojego doświadczenia jaki wózek odpowiadałby moim wymaganiom.
Pewnie było na ten temat kilka wątków, ale każdy ma swoje preferencje i niestety nie znalazłam na razie interesujących mnie informacji.

Moje wymagania:
- 3w1, czyli gondola, spacerówka oraz fotelik do auta
- spacerówka przodem i tyłem do kierunku jazdy
- pompowane koła (czy to się aby na pewno sprawdza?? PORADŹCIE)
- stabilny stelaż
- torba na pieluchy, dodatkowe ubranka itp.
- kosz (na zakupy itp.)
- wygoda prowadzenia
- regulowana wysokość rączki
- nieduża cena wink (choć rozważam zakup 2nd hand, jeśli znajdę coś ciekawego)

Będę wdzięczna za odpowiedzi smile
Obserwuj wątek
    • pudelek09 Re: Doradźcie wózek - 3w1 16.08.11, 14:48
      W zeszlym tyg odebralam wozek mikado aston 3w1(zamawialam bezposrednio od producenta-1065zl,gondola,spacerowka,nosidelko,pompowane kola,dosc duzy kosz+gratisy-parasolka,spiworek cieply do spacerowki,moskitiera,oslona p/deszczowa,pompka,torba na raczke)
      Narazie stoi rozlozny w domu,bo malenstwo pojawi sie na dniach,ale bardzo mi sie podoba,M tez i corce.
      Jak bylam nad morzem dosc duzo tych wozkow bylo,zaczepialam rodzicow czy zadowoleni z zakupu i wszyscy sobie chwalili.
      wejdz na strone www.mikado.pl i obejrzyj,duzy wybor kolorow,mozna wyslac e-mail z pytaniami-szybko odpisuja,wyczerpujaco,ja troche wyslala, tych pytan,zanim zamowilam.
    • thea19 Re: Doradźcie wózek - 3w1 16.08.11, 14:53
      maxi cosi mura
      jesli chcesz zestaw 3 w 1 to tylko z bezpiecznym fotelikiem a nie nosidelkiem firmy krzak
      lepiej juz kupic fotelik osobno a NOWY i bezpieczny
      mura ma fotelik cabriofix - w zasadzie najlepszy
    • magdagg2 Re: Doradźcie wózek - 3w1 16.08.11, 15:47
      tako warrior, tylko zamiast ich fotelika maxicosi z adapterami.
      • toya666 Re: Doradźcie wózek - 3w1 16.08.11, 16:35
        Widziałam kilka Takko używanych na sprzedaż - wydają mi się OK.
        Ale powiedz co jest nie tak z ich fotelikami? Nie są dobrze wykonane?
        • thea19 Re: Doradźcie wózek - 3w1 16.08.11, 23:10
          tako to kiepski wozek a ich fotelika nie uzywalabym do wozenia dziecka w aucie.
          wozek mozesz w sumie kupic badziewny - to bedzie Twoja niewygoda (ciezki, malo zwrotny, kiepski w podbijaniu, ze slabych materialow, taki czolg z ordynarnego niby chromowanego plastiku) ale fotelik kup bezpieczny i nie uzywany lub z pewnego zrodla nie starszy niz 5 lat. Wejdz na strone foteliki.info i znajdziesz tam porady jaki wybrac fotelik.
          ja mam swoj powypadkowy a wyglada jak nowka - zadnej ryski. handlarz by Ci opylil jako malo uzywany. Pewnie dlatego, ze to nie tako a cabriofix to i dziecko i fotelik cale (po stluczce i tak kupilam nowy).
          polecany tu jedo kompletnie mi sie nie podoba. jesli masz wiekszy budzet lub chcesz uzywany to obejrzyj emmaljungi, teutonie, mc, quinny i paskudne bugaboo (ma mnostwo fanek) - to sa dobre wozki i nie rozpadna sie na pierwszym zakrecie, baa mozna je dobrze sprzedac
          • yoka1 Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 09:47
            > tako to kiepski wozek a ich fotelika nie uzywalabym do wozenia dziecka w aucie.
            > wozek mozesz w sumie kupic badziewny - to bedzie Twoja niewygoda (ciezki, malo
            > zwrotny, kiepski w podbijaniu, ze slabych materialow, taki czolg z ordynarnego
            > niby chromowanego plastiku)

ale o jakim Tako ty mówisz? Mało zwrotny? Z plastiku? Chyba Tako Jumpera czy Warriora nie widziałaś na oczy
            • thea19 Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 10:40
              pelno ich po ulicy jezdzi, niestety
              jezdzilas czyms lepszym niz tako? wtedy mozesz powiedziec co jest dobre
              no i kazda sroczka swoj ogonek chwali
              • silje78 Re: thea 17.08.11, 18:21
                a ty jeździłaś tym tako? no bo skoro tak po nim jedziesz to z pewnością masz doświadczenia w użytkowaniu tego wózka...
                nie bronię tako, sama miałam x-landera, ale jak można krytkować coś nie używając, a opierając się tylko na cenie i marce wózka...
                • thea19 Re: thea 17.08.11, 20:42
                  odpadl w przedbiegach - nie znalam sie na wozkach nic a nic a tako mi sie nie podobalo jak wiele innych wozkow. pozniej dopiero dojrzalam, ze sasiadka ma.
                  inna miala mure i sie jej blizej przyjrzalam, popchalam, poczytalam, porownalam z teutonia (nawet mialam chwile zwatpienia w mure na rzecz teutonii), z quinny, emma no i chcialam mure
      • czekolada85 Re: Doradźcie wózek - 3w1 16.08.11, 16:37
        Generalnie nie kupiłabym żadnego z wózków wymienianych powyżej.

Jeśli chcesz dobry wózek w nie dużej cenie proponuję Jedno Fyn.
        Super się prowadzi, ma pompowane koła skrętne koła, dobrą amortyzacje, dość sporą gondolkę, spacerówka przodem i tyłem do kierunku jazdy. Napewno znajdziesz sporo używanych w bardzo dobrym stanie. Do tego proponuję kupić fotelik maxi cosi który można też zamontować na stelaż Jedno (ja poleciłabym cabrio fix, moim zdaniem wygodniejszy od pebble i tańszy a w testach bezpieczeństwa wychodzi podobnie - używałam dwa)

Zapytaj jeszcze na forum wózkowym tam dziewczyny to specjalisty które testowały nie jeden wózek i napewno Ci doradzą:

forum.gazeta.pl/forum/f,101614,Wozki_Dzieciece_Wozkomania.html
        forum.gazeta.pl/forum/f,22462,Wozki_dzieciece.html
        • dagmara-k Re: Doradźcie wózek - 3w1 16.08.11, 17:41
          > Jeśli chcesz dobry wózek w nie dużej cenie proponuję Jedno Fyn.

popieram
          • toya666 Re: Doradźcie wózek - 3w1 16.08.11, 18:43
            @ czekolada85 - dzięki za szczegółowy opis
            @ dagmara-k i czekolada85 - możecie wrzucić linka? Nie mogę znaleźć tego wózka w google... Na pewno pisze się Jedno Fyn?
            • aga7-77 Re: Doradźcie wózek - 3w1 16.08.11, 18:51
              JEDO Fynsmile
              • toya666 Re: Doradźcie wózek - 3w1 16.08.11, 18:59
                aga7-77 napisała:
                > JEDO Fynsmile

Dzięki!! Poczytam o nim później smile Wielkie dzięki za polecenie, ale wciąż jestem otwarta na propozycje smile
              • dagmara-k Re: Doradźcie wózek - 3w1 16.08.11, 19:02
                jedo jedosmile
                na 4 i na 3 kolkach sa (jedo fyn 3ds lub 4ds). uzywane sa w cenie mniej wiecej 280-600zl. ja swoj wlasnie za 500 sprzedaje. nowy kosztowal 1,5 roku temu 1300-1700 z fotelikiem. ale to nosidelko nie jest najwyzszych lotow. i chyba jak kazde te kompletowe do wozkow. chyba ze jest wozek plus maxi cosi. jak dziecko spore, to w tym nosidle chwile jezdzi, moje akurat drobne jezdzilo w tym foteliku ponad 15 miesiecy.

sam wozek jest super.montaz i w te i wewte. lekko sie prowadzi, jedna reka nawet po lesie, dwoma po plazy bez wiekszego klopotuwink raczka regulowana na kilka stopni. jednym ruchem sie podnosi oparcie w spacerowce, dlugie pasy, szeroko-duzo miejsca, latwe skladanie stelaza. pakowalismy wozek na wakacje: po zdjeciu tylnych kol do zwyklego sedana razem z 4 torbami i kolem zapasowym. tapicerka do pralki na 40 stopni i na 1000 wirowanie - jest wciaz jak nowa. tylko ta budka od fotelika jest badziewna i sie pruje, ale to latwo sobie zmienic. no i parasolka - bardzo do bani, ale to jak wszytskie te parasolki. spiworek do tego wozka jest swietny. przy -10 wystarcza pod kombinezon zwykly pajacyk.
                co jeszcze.... a, latwo sie podbija pod krawezniki, choc nawet w zasadzie nie tzreba za bardzo podbijac, bo wiekszosc srednich kraweznikow kola pokonuja przy lekkim popchnieciu.
                • lumierin Re: Doradźcie wózek - 3w1 16.08.11, 19:18
                  Też polecam Jedo, ja mam Fyn 4 DS, jest też bardziej tradycyjny wózek Jedo nazywa się chyba Bartatina.
                  Zalety Jedo Fyn 4 ds:
                  -przystępna cena
                  -pompowane koła - sprawdzają się w terenie czyli na spacerach w lesie, po piachu, błocie i wertepach
                  -duży kosz na zakupy
                  -duża gondola
                  -spacerówka montowana przodem i tyłem do kierunku jazdy

Wady:
                  -niepraktyczna torba na pieluchy itp.

JEśli chodzi o fotelik to doradzałabym MAxiCosi CabrioFix albo Recaro Young Profi - oba modele mają najwyższe noty w testach bezpieczeństwa, do obu JEdo ma przejściówki w cenie ok 70 zł i dzięki nim można fotelik zamontować na stelażu od wózka.
                • mrozonka82 Re: Doradźcie wózek - 3w1 16.08.11, 19:18
                  A ja polecę jeszcze inne rozwiązanie smile Jako, że przerobiłam w sumie już 5 różnych wózków na moim synu, doszłam do wniosku, że największą bzdurą jaką zrobiłam to inwestycja w zestaw 3w1 i to nowy, ze sklepu. Gondola i pierwszy fotelik-nosidełko praktycznie się nie niszczą, dlatego warto kupić używany set, ale solidnej firmy. Jeśli szukasz gondoli obszernej, na stelażu dobrze amortyzowanym i sprzyjającym noworodkowi to polecam Ci wózki Emmaljunga. Warte absolutnie każdej złotówki, nie do zdarcia. Świetne są również Teutonie oraz Jane. Na allegro można trafić egzemplarze jak nowe, a za 1/2 ceny sklepowej. Natomiast spacerówkę warto moim zdaniem już kupić nową, bo starsze-chodzące dziecko bardziej niszczy tapicerkę itd. Nie upierałabym się również przy foteliku-nosidełku wpinanym w stelaż wózka. Rozmawiałam na ten temat ostatnio z kumpelami i rzeczywiście każda z nas mogła policzyć na palcach 1 ręki sytuacje, kiedy wpinała fotelik w stelaż. Jeśli nie planujesz spacerów z noworodkiem po galeriach handlowych, to bez sensu inwestować w taki zestaw. Lepiej kupić bezpieczny, najlepszy fotelik dla dziecka, pasujący do Twojego auta, niekoniecznie pasujący do stelaża wózka.
                  Poczytaj sobie o fotelikach tu:
                  forum.gazeta.pl/forum/f,97434,Foteliki_Samochodowe.html
                  Gdybym mogła cofnąć czas to zrobiłabym takie zakupy:
                  - nosidełko Maxi Cosi
                  - gondola ze stelażem Emmaljunga np Smart Duo Combi lub Jedo Fyn 4DS (odradzam 3kołowca do gondoli, nie jest tak stabilny na krawężnikach jak 4koła)
                  - spacerówkę Jane Nomad lub Mountain Buggy Urban Jungle/ Babby Jogger City Elite
                  - dla starszego dziecka wózek parasolka np używany Maclaren XLR/ XL
                  Powodzenia w zakupach!
                  • dagmara-k Re: Doradźcie wózek - 3w1 16.08.11, 21:44
                    mi poza galeriami bardzo sie przydal fotelik wpinany na stelaz. mloda nienawidzila wozka dopoki nie siedziala. godnole mam jak nowka;P
          • yoka1 Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 09:49
            tylko Jedy Fyn ma kolory żałobne, no chyba że ktoś gustuje w czarnych wózkach lub brązowych z kilkoma łaptkami żółtymi
            • czekolada85 Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 10:53
              Chyba nie bardzo wiesz o czym mówisz...
              Tako tako tako- dziewczyno nie masz chyba pojęcia o dobrym wózku.
              Oglądałam nie raz, zresztą pełno tego na ulicach dla mnie to tandeta za te pieniądze można kupić coś lepszego np. Jedo Fyna.
              Sama nie miałam Jedo no ale w kilkoma wózkami zdążyłam już pojeździć. Paru znajomych wozi w tych wózkach dzieci, oglądałam, prowadziłam i uważam, że wózek jest jak najbardziej ok.
              Co do kolorów to jest ich sporo, nie tylko ciemne, moim zdaniem całkiem w porządku każdy może wybrać coś dla siebie jeśli ktoś nie lubi ciemnych kolorów dostępne są czerone, zielone, niebieski, żółte itp. www.jedo.pl/2009/

Jeśli miałabym kupić jeszcze raz wózek
              To kupiłabym Jedo Fyn4SD
              fotelik maxi cosi cabrio fix
              spacerówkę bj city mni
    • monika8630 Re: Doradźcie wózek - 3w1 16.08.11, 20:49
      Ja mam baby merc q7, zakupiony w zeszłym roku w sierpniu- sprawdził sie na medal!!!! Kupilam na allegro za 1000zl z przesylka-nowy! spelnia wszystkie wymagania!
      • thea19 Re: Doradźcie wózek - 3w1 16.08.11, 23:02
        bez urazy ale takiego szmelcu to bym za darmo nie wziela
        • monika8630 ??? 17.08.11, 20:55
          thea19 napisała:

> bez urazy ale takiego szmelcu to bym za darmo nie wziela

Dlaczego ,,szmelcu''??? Miałaś go...czy ktoś ci cos mowil o nim... fotelik ma super, przezimował na spacerach z gondola, a teraz Mała wozi sie w spacerówce i wszystko jest ok!
          • 1mzeta Re: ??? 17.08.11, 21:38
            No jak ty za taką cenę kupiłaś wózek z "super" fotelikiem to to musi być szmelc. Sam system wpinania ma taki,że cholera mnie chciała trafić jak kiedyś wózek od koleżanki pożyczyłam z dokładnie takim samym patentem na wpinanie i wypinanie.
      • romasubrosa Re: Doradźcie wózek - 3w1 16.08.11, 23:04
        ja kupilam akjax viking bez fotelika poniewaz juz mialam fotelik, dla mnie super, wymienie co jest w tym wozku: gondola, spacerowka, regulowana raczka, gondola i spacerowka montowana zarowno przodem jak i tylem, torba, moskitiera, pokrowiec na nozki do spacerowki i pokrycie do gondoli, 2 folie przeciwdesczowe do gondoli i pacerowki, kosz na zakupy. ma skretne przednie kola i sa pompowane, ma miekkie zawieszenie
    • nell1717 Re: Doradźcie wózek - 3w1 16.08.11, 23:41
      my zamówiliśmy jedo fyn 4ds. Bardzo przystępna cena, spełniał nasze wymagania techniczne. Teraz czekamy na jego dostawęsmile Możecie się nad nim zastanowićsmile Zmieniliśmy tylko fotelik na maxi cosi, bo ma atesty na 5smile
    • olik81 Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 09:15
      a po co ci 3w1?
      -ciezkie to cholerstwo
      -ciezko zapakowac np do auta,nie mowie o wnoszeniu gdziekolwiek
      -foteliki sa przewaznie "takie sobie" jesli chodzi o bezpieczenstwo przewozonego dziecka
      -po roku stwierdzisz,ze wolisz lekka spacerowke,pasrasolke bo dziecko zacznie juz wazyc i kazda gorka bedzie jak mt everest

doradzam kupic duza,uzywana gondole, nowy,porzadny fotelik a za rok nowa,porzadna spacerowke
      • toya666 Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 10:41
        olik81 napisała:
        > -foteliki sa przewaznie "takie sobie" jesli chodzi o bezpieczenstwo przewozoneg
        > o dziecka

Właśnie wiele osób tak mówi, nie wiedziałam o tym wcześniej. Dlatego zmieniłam kryteria i szukam 2w1, ale z adapterem, bo uważam, że funkcja wpięcia fotelika się przydaje.

> doradzam kupic duza,uzywana gondole, nowy,porzadny fotelik a za rok nowa,porzad
        > na spacerowke

Jeśli ma się gdzie trzymać 2 wózki, to można kupować... Ja jednak nie mam, więc kupuję 2w1 smile
        • thea19 Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 10:51
          podaj swoj budzet to powiem Ci co mozna kupic za to - uzywane i nowe ale dobrej jakosci, nie te czolgi z czestochowy
          • karolcia030891 Re: Doradźcie wózek - 3w1 06.09.11, 10:42
            widze ze kazdych oceniasz tak jak ci sie podoba, ja tylko podalam taki wozek jaki jest sprawny w 100%!!
            • thea19 Re: Doradźcie wózek - 3w1 06.09.11, 12:07
              zalozylas konto by spamowac. robisz byki i piszesz wszystko jednym ciagiem. na klawiaturze masz takie dwa klawisze na prawo od M.
              ten fotelik od wozka to sobie w buty wsadz, bedziesz wyzsza.
              o tym, co kupilas pogadamy za rok a nie po 2mcach.
              ps autorka watku wozek juz kupila
    • ola_mi Toya 17.08.11, 09:42

mam na sprzedaz Delti Leo,ale wersja kolorystyczn dziewczęca.Wózek ma niespełna rok.
      Jak byś była zainteresowana to daj znać.
      Ma pompowane koła i dodatkowo dorzucam komplet piankowch.
    • yoka1 Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 09:46
      polecam Tako Warrior

www.tako.net.pl
      • thea19 Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 10:48
        dalej chwalisz czolg ze stali - ciezki jak diabli - nic interesujacego
        jakbym miala to kupic to wole uzywke emmy albo quinny
        • yoka1 Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 11:52
          nie chwalę, tylko jestem z niego zadowolona i tyle. A Ty przestań z Jedo. I tak możemy w kółko. Każdy kupuje, co mu się podoba
        • yoka1 Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 11:52
          nie chwalę, tylko jestem z niego zadowolona i tyle. A Ty przestań z Jedo. I tak możemy w kółko. Każdy kupuje, co mu się podoba
          • thea19 Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 12:55
            czytaj uwazniej - mnie sie jedo nie podoba i bym go nie kupila ale jakbym miala wybierac miedzy tako a jedo to wzielabym jedo
            na szczescie nie mialam ograniczen i kupilam to co chcialam, nastepne bedzie bee+ jedyne bugaboo ktore mi sie podoba a jest super wozkiem i smialo moge polecic
            • deela Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 15:25
              o jesu kup nawet skórzanego merca z koktailbarem, słabo się robi jak się czyta twoje posty, niech sobie każdy kupi wózek taki jak chce, coś się tak zapekła z tym jedo? nawet swego czasu się nad nim zastanawiałam aż doczytałam, że mają sporo zwrotów i reklamacji bo to to dośc uszkodliwe jest, a opinię "czołg z częstochowy" możesz sobie wsadzić w buty i udawać że masz prawie metrpięćdziesiąt.....
              tako warrior - właśnie sobie obejrzałam zdjęcia - w sumie niewiele się różni od mojego jumpera x, wiem, że mój się prowadził jednym palcem i w zasadzie zawracał w miejscu, dziecko 3 m-czne spokojnie się mieściło w gondoli i nie wydziwiałam jak niektórzy, że 3-mczniak się nie mieści - mieścił się do pół roku, jest ciężki - jak każdy wózek tego typu ale mnie to nie obchodziło, bo mieszkałam na parterze a potem w domku, jest dobrze zrobiony, dobrze wykończony, wygodny, w sumie nie widziałam wad, a używałam przez 1,5 roku, nie wiem, niektórzy to jakiś obłęd na punkcie wózków mają - wymieniają co 3 m-ce, ekspertów z bożej łaski z siebie robią - to tylko wózek, posłuzy z 1,5 roku może ze dwa lata i weg z nim, to nie zakup zycia
              • yoka1 Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 18:02
                mój w gondoli Warrior mieścił się jeszcze jak miał 7 m-cy ,a maleńkim dzidziusiem raczej nie był.
              • thea19 Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 18:14
                coscie sie uczepily do mnie z tym jedo. nie mam jedo, nie mialam i miec nie bede. mam mure - zarabisty wozek.
                tako... szkoda gadac
                • deela Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 19:32
                  > tako... szkoda gadac
                  ale nie masz i nie miałaś, tylko musisz być najmądrzejsza - bo ty masz coś tam a reszta to zwykłe gó...
                  • yoka1 Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 19:58
                    skoro nie miałaś Tako to czemu tak krytykujesz?
                    Bo widzisz na ulicy i ci się wydaje, że to ciężki czołg z plastikusmile?
                    A dla mnie Jedo wygląda jak cieżka maszyna, a Chicco jak jeżdżąca zabawkowa trumienka, co nie zmienia faktu, że każdy kupuje w czym gustuje.
                  • yoka1 Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 19:58
                    skoro nie miałaś Tako to czemu tak krytykujesz?
                    Bo widzisz na ulicy i ci się wydaje, że to ciężki czołg z plastikusmile?
                    A dla mnie Jedo wygląda jak cieżka maszyna, a Chicco jak jeżdżąca zabawkowa trumienka, co nie zmienia faktu, że każdy kupuje w czym gustuje.
                  • thea19 Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 20:04
                    ty masz tako i uwazasz, ze jest najlepszy a dobrego wozka nie znasz i porownac nie mozesz
                    tako za darmo bym nie chciala, podobnie jak coneco, baby design, baby merc, mikado, espiro i inne czolgi. to sa zwyczajnie slabe wozki i nie nalezy ich polecac.
                    gdyby bugaboo, emmaljunga czy mountain buggy kosztowaly tyle co tako to tako dawno by padlo
                    tyle w temacie
                    • yoka1 Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 20:15
                      jest jeszcze Mutsy, które jest drogie ,a ciężkie, że ruszyć się nie da. I co? Też powiesz, że lepsze? Daj spokój kobieto, od razu wiadomo o co chodzi - wydaje Ci się, że drogie to dobre i tyle. Zapewne T-shirt za 59,99 zł z metką "Made in Italy" też uważasz za lepszy, bo nie był zrobiony w Chinach (nikt w to już dawno nie wierzy, al Ty tak zapewne), haha.
                      Udanych spacerów życzę!
                      • thea19 Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 20:35
                        mutsy mi sie nie podoba, mima kobi mi sie podoba ale nie wydam na wozek 5tys nie majac mozliwosci obejrzenia go na zywo
                        pieniadze to nie wszystko - gdybym miala ograniczony budzet to bym kupila uzywany wozek ale dobrej jakosci a nie wozek ze stali (?!?) bo wiem, ze sie nie rozleci i nawet go odsprzedam
                        coz, za marka najczesciej idzie jakosc i nic na to nie poradzisz a z pieniedzy nie nalezy robic problemu bo nawet za 1tys mozna kupic dobry wozek tyle, ze uzywany
                        o fotelikach tako nie wspomne bo nawet psa balabym sie w nim wozic
                        tshirt kosztujacy 60zl ??? chyba w tesco
                      • mia_siochi Re: Doradźcie wózek - 3w1 19.08.11, 20:38
                        yoka1 napisała:

> jest jeszcze Mutsy, które jest drogie ,a ciężkie, że ruszyć się nie da.

Mam mutsy, podobnie jak 3 moje aktualnie dzieciate koleżanki i wszystkie bardzo sobie chwalimy ;D
                    • deela Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 20:46
                      > ty masz tako i uwazasz, ze jest najlepszy a dobrego wozka nie znasz i porownac
                      > nie mozesz
                      jezu, ty chyba czytać nie umiesz, GDZIE JA TO NAPISAŁAM??? paluszkiem mi pokaż, bo nie uwierzę, no chętnie zobaczę - jedyne co napisałam to to, że TY przeginasz pałę i że wózek taki jak miałam spełnia kryteria autorki postu, nie wymyślaj i nie cuduj
                      • thea19 Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 22:11
                        cyt: tako warrior - właśnie sobie obejrzałam zdjęcia - w sumie niewiele się różni od mojego jumpera x, wiem, że mój się prowadził jednym palcem i w zasadzie zawracał w miejscu, dziecko 3 m-czne spokojnie się mieściło w gondoli i nie wydziwiałam jak niektórzy, że 3-mczniak się nie mieści - mieścił się do pół roku, jest ciężki - jak każdy wózek tego typu ale mnie to nie obchodziło, bo mieszkałam na parterze a potem w domku, jest dobrze zrobiony, dobrze wykończony, wygodny, w sumie nie widziałam wad, a używałam przez 1,5 roku
                        i jeszcze:
                        tako jumper x spełnia wszystkie twoje wymagania, ja mam i bardzo sobie chwaliłam (bo już nie używam ale jakoś nie mogę się zebrać, żeby go sprzedać - nie chce mi się zdjęć porobić
                        • deela Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 22:54
                          nadal nie widzę GDZIE jest napisane, że to supernajlepszy wózek na świecie a reszta to badziewie, którego nie należy polecać - aha bo to TY to napisałaś
                          widzisz rzeczy ktorych nie ma, dobry lekarz ci pomoże
            • julcia75 Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 22:44
              Nie polecam zakupu wózka 3w1 ,ja też tak myślałam że będzie dobrze i taniej a póżniej musiałam kupić fotelik i spacerówkę.Jako fotelik polecam Maxi Cosi a spacerówke Jane ,jest lekka często ją noszę po schodkach odniemowlakadonastolatkaaa.blogspot.com/
    • deela Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 15:17
      tako jumper x spełnia wszystkie twoje wymagania, ja mam i bardzo sobie chwaliłam (bo już nie używam ale jakoś nie mogę się zebrać, żeby go sprzedać - nie chce mi się zdjęć porobić big_grin)
    • kamelia04.08.2007 Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 17:46
      polecę ci chicco trio s3 black.
      Nie spełnia kryterium spacerówka twarza do prowadzacego wózek, spacerówka jest tylko przodem do kierunku jazdy.
      Koła sa piankowe, a nie pompowane - to jest ok.

Zalety: rewelacyjnie sie prowadzi, zwrotna, lekko jedzie po wertepach, krzywych chodnikach i innych. W komplecie jest plecach z przewijakiem, plecack mozna zawiesic za raczce (plecak i raczka maja zaczepy). W komplecie tez jest spiwór na nogi.
    • 1mzeta Jedo Fyn 17.08.11, 21:34
      Ja mam wersję 4-ro kołową.
      Ma wszystko to o czym piszesz- uwielbiam ten wózek mimo,że teraz już jeżdżę inną spacerówką to fyna nadal trzymam- przyda się. Kosz na zakupy bajka smile, duży, pojemny i łatwy dostęp. Prowadzi się lekko, łatwe wpinanie i wypinanie poszczególnych elementów. Jeśli się zdecydujesz na ten czy inny to kup z dobrym fotelikiem- nie ich firmowym- jedo ma możliwość wpięcia dobrych fotelików za pomocą adapterów. Jedyna wada tego wózka to jego waga.
      Ktoś wspominał Tako- ja nie polecam- miałam możliwość przetestowania i kiepsko test wypadł.
    • carmelaxxx Re: Doradźcie wózek - 3w1 17.08.11, 21:38
      jane slalom z fotelikiem- gondola matrix ktora moze byc uzywana na 2 sposoby: pozycja lezaca i pozycja siedzaca.Sa rozne opinie co do tego fotelika ale przy prawodlowym zamontowaniu jest stabilny.
    • matka_karmiaca Jedo Fyn 4DS 17.08.11, 21:45
      Jedo Fyn 4DS, a fotelik dokupić firmy produkującej foteliki, a nie jakiś badziewie. Do Jedo są adaptery, bo bezpośrednio niestety nie pasują.
      • matka_karmiaca Re: Jedo Fyn 4DS 17.08.11, 21:55
        Jeszcze dodam w kwestii kosza na zakupy w Jedo - wypakowując z niego 12kg zakupów, doczytałam w instrukcji, że teoretycznie jest na 3kg... W ogóle nie wiem, jak ja będę zakupy robić, jak młoda przestanie wózkiem jeździć...

Pompowane koła są dobre i super się na nich jeździ, ale niestety już 3 razy w ciągu 14 miesięcy złapaliśmy gumę. Trzeba sobie to ryzyko wliczyć.
        • carmelaxxx Re: Jedo Fyn 4DS 18.08.11, 21:42
          guma to nie prpblem, wystarcza latki na detki rowerowe plus lyzki do kol rowerowych, dwa razy zalatasz z trudem za trzecin to juz pikus wink
        • 1mzeta Re: Jedo Fyn 4DS 19.08.11, 10:01
          Widzę, że nie tylko ja szalałam z obciążeniem kosza smile Teraz w BJ Mini wkurza mnie nie tyle co rozmiar co dostęp sad
    • az1111 Re: Doradźcie wózek - 3w1 18.08.11, 08:20
      mutsy urban rider-u nas niezastąpiony
    • zebra12 [...] 18.08.11, 08:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • sinusoidaa Re: Doradźcie wózek - 3w1 18.08.11, 22:07
      Mam Roan Cortina. Jedna z największych gondol, duze, pompowane koła, spacerówkę można ustawić przodem, albo tyłem do kier. jazdy, torba, duzy kosz na zakupy. Mieszkam w domu, waga więc nie miałą dla mnie znaczenia.
      Jeśli chodzi o decyzję, co do zakupu wózka, trzeba wziąć pod uwagę porę roku, kiedy dziecko ma się urodzić. Jeśli jesienią/zimą, to rzeczywiście 3 w1 się sprawdzi. Natomiast jeśli wiosną, zastanowiłabym się mocno nad zakupem takiego wózka. Kupiłabym spacerówkę z rozkładanym całkiem poziomo oparciem.
      Co do wózka polecanego przeze mnie, jest on niedrogi (kupiłam używany w idealnym stanie za 500 zł). W zestawie jest fotelik samochodowy. Zimą, kiedy śniegu było po pas prawie, koła radziły sobie znakomicie.
      Nie krytykuję innych wózków, bo nie używałam. Nie chciałam po prostu pakować majątku w wózek, który będzie służył stosunkowo krótko. 3w1 jest niewygodny, jesli chodzi o transport samochodem. Mam vana, więc wózek wstawiałąm w całości do auta. Obecnie używam spacerówki Roan i parasolki Per Perego (też jedna z największych, jesli chodzi o powierzchnię do spania po rozłożeniu).
      • sinusoidaa Re: Doradźcie wózek - 3w1 18.08.11, 22:10
        Roan ma też regulowaną wysokość rączki. Spełnia więc chyba wszystkie Twoje wymagania, łącznie z cenąsmile Do tego Roan oferuje bardzo ładną, moim zdaniem, i bogatą kolorystykę.
        • panna.w.drodze Re: Doradźcie wózek - 3w1 19.08.11, 10:49
          Roan jest ładny ale nie ma okienka w budce, regulowanej wysokości podłogi w gondoli... moim zdaniem fajniej kupić Bartatinę czy Fyna (chociaz w F. słyszałam o problemach z hamulcem i latających przednich kółeczkach)

nie kupuj fotelika w zestawie, kup fotelik bezpieczny, sprawdzony...
    • agnieszka_i_dzieci Re: Doradźcie wózek - 3w1 19.08.11, 12:24
      My mając podobne wymagania (+ możliwie niewielka waga) kupiliśmy emjot treeco.
      jesteśmy zadowoleni, jak dotąd nie mamy żadnych zastrzeżeń co do wózka, jest niedrogi w porównaniu do innych tego typu, a do tego nie powinno być trudności z ew. częściami na zmianę (jakby jednak coś nawaliło), bo wózek jest produkowany w Polsce (więc nie trzeba części sprowadzać z zagranicy)
      • toya666 Re: Doradźcie wózek - 3w1 19.08.11, 18:49
        Hej agnieszka_i_dzieci. Dzięki za polecenie EmJot!!! Nikt o nim wczśniej nie wspominał, wygląda całkiem fajnie.
        Ale doczytałam, że ma duże pompowane koła (koła przednie są piankowe). Powiedz mi czy w użyciu te piankowe koła nie zmniejszają amortyzacji? Nie czuć kamieni, wybojów...?

Poza tym widzę, że waga spacerówki to 18 kg. To nie jest sporo z takim 10-12 kg dzieckiem?
        • agnieszka_i_dzieci Re: Doradźcie wózek - 3w1 22.08.11, 14:56
          Prowadzi się dobrze, koła mogą być różne - my mamy w wersji z wszystkimi 4 pompowanymi.
          Nie wiem gdzie wyczytałaś tą wagę - nie waży tyle. Na razie jeszcze używamy gondoli, ale ważyliśmy obie wersje i waga była około 11-13 kg (już nie pamiętam dokładnie) - producent podaje 12,5 kg.
          nie wiem czy masz upatrzony punkt sprzedaży, ani skąd jesteś, ale my kupowaliśmy u tego sprzedającego.
    • mynia_pynia Re: Doradźcie wózek - 3w1 19.08.11, 12:29
      Zrezygnuj z opcji odwracanej spacerówki, a będziesz mogła wybierać z 1000 wózków.
      U mnie to kryterium było jednym z podstawowych, niestety po odwiedzeniu sklepów z wózkami i mizernym wyborze takowych skupiłam się na prawdziwych moich potrzebach.
      Ponadto, jaki roczniak czy starszy będzie zadowolony jadąc tyłem do kierunku jazdy, będzie bek albo i haft. A to, że słonko świeci, to wystarczy budę naciągnąć i po sprawie, już nie wspomnę, że przekładanie budy, która waży swoje z dzieckiem o wadze powyżej 10kg przyjemne nie jest. Ale jeśli się uprzesz to proponuje wózek z przekładaną rączką, ale wówczas zawężasz sobie pole poszukiwani do może 2-3 wózków i właściwie szukaniem tego nazwać nie można.
      • mynia_pynia Re: Doradźcie wózek - 3w1 19.08.11, 12:30
        i dodaj pompowane, obrotowe przednie koła z możliwością blokady.
        • mynia_pynia Re: Doradźcie wózek - 3w1 19.08.11, 12:33
          I idź najpierw do sklepu rozglądnąć się po wózkach.
          Ja spędziłąm 2 dni na szukaniu po internecie, poszłam do salonu wózkowego i w 5 min skreśliłam moje wybory internetowe, ostał się ino jeden, za to na miejscu zafascynowały mnie ze 2 wózki, które nawet nie brałam pod uwagę.
    • przyszla_mamuska Re: Doradźcie wózek - 3w1 21.08.11, 10:33
      ja mam mutsy for rider, nie tani bo wszystko osobno się kupuje, ale jak znajdziesz używany to polecam. babcie i ciotki tez mówią że jeździ się nim jak mercedesem wink no i obniżane oparcie do spania a nie kubełkowe... dla mnie też to było ważne.
      • przyszla_mamuska Re: Doradźcie wózek - 3w1 21.08.11, 10:34
        sorki, mutsy 4 rider wink źle powyżej napisałam wink
    • elera0 Re: Doradźcie wózek - 3w1 29.08.11, 19:01
      Ja teraz szukam wózka nr. 2 też 3 w 1 i rozważam navingtona cadeta, albo caravela. NIe wie, ile to jest dla CIebie nieduża cena bo to kwestia bardzo umowna, ale cadety 3 w 1 widziałam za 1900. Także jak na wózki tej klasy to przyzwoita cena. Ten wózek ma akurat wszystko co piszesz, duży koszyk, pompowane skrętne kółka, spacerówke przodem tyłem, no i ogólnie to co musi mieć dobry wózek. WIęc jak narazie to jest mój typ.
    • toya666 Re: Doradźcie wózek - 3w1 29.08.11, 21:49
      Za radą wielu Forumowiczek (tu i na forum wózkowym) zdecydowałam się na Jedo Fyn 4ds.
      Jeszcze raz wielkie dzięki za Waszą nieocenioną pomoc!!! Mam nadzieję, że małemu pasażerowi będzie wygodnie smile
      • lidek0 Re: Doradźcie wózek - 3w1 01.09.11, 11:53
        A co zrobisz a samą gondolą jak dziecko z niej wyrośnie?
    • turnesolka Re: Doradźcie wózek - 3w1 30.08.11, 09:26
      Jane Slalom Pro Reverse. Po 11 mcach używania jestem z niego zadowolona na 100%. Jest drogi ale jak wszystkie wózki Jane nie do zdarcie więc spokojnie można kupić używany.
    • mamatin Re: Doradźcie wózek - 3w1 01.09.11, 23:10
      implast bolder ecoline
      - przede wszystkim duza gondola (dobra dla dziecka urodzonego jesienia)
      - kosz (na zakupy itp.) - siatkowy, badziewny
      - fotelik do auta - beznadziejny a drogi

wszystko inne - duze tak.
    • niedoscdobra Re: Doradźcie wózek - 3w1 02.09.11, 22:37
      Spedziłam przed urodzeniem dziecka ze 4 miesiące "czesząc" wszelkie mozliwe fora w sprawie wózkasmile Rozpoznanie zrobiłam 100% Plus kilkanascie wizyt w sklepach smile A ze wybrałam ( w skutkach) dobrze to siepodziele takzę w podzięce tym z których rad skorzystałamsmile

Bez względu na to jak długo bedziesz grzebac...zawsze wyladujesz na końcu przy wózku Emmaljungasmile Wszytkie drogi do niego prowadza. Cene ma za to nieprzyzwoitą nawet używany.
      O moim doświdczeniu:
      wózek kupiłam uzywany firmy Jedo Bartatina ( ponoć polski odpowiednik Emalljunga) - mieszkam na wsi przy gruntowej drodze; miał być terenowy- jest. Mam 5 mies dziecko które w gondli jeździło ...niecałe 3 miesiace i odmówiło wspołpracy. Jezdzimy w foteliku wczepianym do stelaża.Fotelik Maxi Cosi ( plus moskitiera i folia). Mam tez ( takze używany) drugi wózek spacerówkę Peg perego dzidzia jeździ w rozłozonym bardzo sie jej podoba. I chwalę sama siebie( choć grzałam sie bardzo jak to każda dziewczyna w pierwszej ciazy) że nie kupiłam za tysiac ani za dwa nowego wózka. Ale co kto lubi.
      AAA i co wazne.... mam samochód rozmiar kombi ( ukochana toyotkę sprzedałam dwa tygodnie po porodzie i kupiłam kombismile
      Podsumowując:
      gdybym miała kupować drugi raz to mój zestaw wymarzony wygladałby tak:
      jedo Bartatina+ fotelik z baza ( do ciężkiej cholery doprowadza mnie przypinanie tego ustrojstwa- niecenzuralne wyrazy za każdym razem!)
      spacerówka MAclarena xlr ( bo bardziej mi sie podoba od peg perego bo funkcjonalnie podobne)
      Jak się mieszka na wsi dwa wózki to jest akurat. Nie za duzo.
      KOła pompowane- jazda rewelacja, gume można złapać tak jak w samochodzie ale to tez zalezy od indywidualnego szczęscia - ja już ze 3 razy
      KOsz na zakupy- nie do końca przemyślana konstrukcja ale podwiązaliśmy linka i węzłem palowym- uniesie wszytko
      raczka się reguluje- tak naprawdę rzadko sie tego uzywa
      Gondola dosć duża w porównaiu do xlandera np
      torba bardzo dobra tylko tę cholerną klape trzeba odpruć i jest git

POlecam 2nd rekę bo ten pierwszy wózek jest naprawde na króciutkosmile
      Kaska przyda się na szczepienia bo w to warto zainwestowac smile

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka