Dodaj do ulubionych

Do uzytkowniczek Drivera 4xL

21.05.04, 13:26
Witajcie,
Zauważyłam spore zainteresownie tym modelem na forum, jeszcze przed
pojawieniem się tego wózka w sklepach. Ponieważ wózek jest w sprzedaży już od
jakiegoś czasu być może są już na forum mamusie, które przetestowały ten
wózeczek. Bardzo mnie interesuje komfort jazdy niemowlaczka, czy wózek jest
wystarczająco miękki i czy faktycznie można w nim bujać (oczywiście zdaje
sobie sprawę, że nie tak bardzo jak w wózkach na paskach) dzidziusia. W
sklepie wydawał mi się ten wózek dosyć twardy. Przyznam szczerze, że podoba
mi się ten wózek ale wygoda dla dziecka jest dla mnie ważniejsza niż wygląd,
no może można mieć 2 w 1 smile. Im więcej czytam na temat róznych modeli wózków
tym mam większy mętlik w głowie, zupełnie nie wiem co kupić. Będe niezmiernie
wdzięczna za wszystkie rady, bo już w nocy spać nie mogę przez te wózki....
Pozdrawiam,
Anet
Obserwuj wątek
    • anelka_17 Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 21.05.04, 21:19
      Cześć
      Ja też miały podobny problem z zakupem wózeczka,nie mogłam na nic sie
      zdecydować...A jak cos mi sie juz spodobało to cena mnie odstraszyła!!! Ale tak
      naprawde to zaden wózek nie jest idealny!!!Niesety za bardzo to Ci nie pomoge,
      wózeczek juz mam (Implast 4 xl,granatowy z błekitną lamówka) lecz
      wyprobowywałam go jedynie w domu,maleństwo jeszcze w brzuszku...w lipcu
      pierwsze podróze...Wózek nie jest zbyt miekki ale tez zupełnie twardy(np CHICCO
      TECH TO DOPIERO TWARDY WÓZECZEK) Mam nadzieje ze dzidzi bedzie wygodnie,to moje
      pierwsze malenstwo wiec zbytniego doswiadczenia nie mam...A Implascik spodobał
      mi sie najbardziej,mam nadzieje ze malutkiej tez..
      Pozdrawiam,Ania
      Daj znac czy zdecydowałas sie na ten wózeczek?
      Zakupiłas juz moze fotelik do samochodu,ja zastanawiam sie równiez nad
      Implastem,wyglada bardzo porzadnie...
      • anet1 Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 22.05.04, 00:24
        CześćAnelka,
        Jeszcze się nie zdecydowałam smile..., termin też mam na lipiec i chciałabym mieć
        jak najszybciej sprawę z głowy zeby już nie myślec o wózkach. Jeśli chodzi o
        fotelik implasta to też mi się wydaje ok, z tym, że zastanawiam się czy jakieś
        inne pasują do stelaza Implastu. Jaki masz kolor wewnątrz gondoli, biały? I
        jeszcze gdzieś czytałam o pasach chyba w spacerówce, że w pierszych modelach
        były "gołe" bez obłożenia, ale nie wiem czy nie mylę sprawy z innym wózkiem.
        Pozdrawiam,
        Anet
    • apolka Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 22.05.04, 23:02
      Mam ten wózek. Bardzo dobrze się prowadzi, przednie skrętne koła nie blokuja
      się tak jak np. w deltimie, mozna płynnie jechać. Wózek nie ma blokady
      przednich kół (nie wiem, czy poprawili na stronie). To może się przydać przy
      cofaniu (i chyba tylko wtedy), gdy np. zamiast wózek pchać chcemy go ciągnąć,
      np ze wzgledu na słońce (chociaz zawsze można przekręcić "górę"). Ale przy
      normalnym prowadzeniu - rewelacja.
      Moja córeczka jest jeszcze bardzo malutka i ... leciutka więc z amortyzacją
      jest tak sobie, działa podobno przy większym obciązeniu (z tego co wiem od
      5kg.). Bujać nie bujałam, sprawdzę jutro to napiszę.
      Generalnie jestem zadowolona, dla mnie dużym plusem (poza łatwością w
      prowadzeniu) jest mimo wszystko nieduża waga oraz "rozdzielność"
      gondoli/spacerówki od stelaża.
    • kj74 Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 22.05.04, 23:38
      Mam Driver3XL a on ma te same amortyzaztory co 4XL. Powiem krótko, są SUPER.
      Używamy wózeczka przeszło 2 m-ce, więc jakieś tam doświadczenie mamy smile
      Zanim mała się urodziła to wkładałam wodę 5 litrową, żeby sprawdzić miękkość
      wózka. Nad spręzynami są śruby, które można regulować (do anelki_17). Jeśli są
      w najwyższej pozycji to wózek jest bardzo miękki. Można swobodnie huśtać nim do
      góry i na dół oraz bujać na boki. Prawie tak samo jak wózkami na paskach. Po
      przykręceniu śrub, zawieszenie staje się bardziej twarde.
      W Driverze3XL przednie koła są blokowane co bardzo przydaje się w lesie albo w
      innych "terenowych" warunkach.
      • anet1 Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 23.05.04, 12:25
        Bardzo dziękuje za informacje, jestem już prawie zdecydowana na ten wózek,
        szkoda,że się koła przednie nie blokują, no ale cóż...
        A jakie macie pasy bezpieczeństwa (chyba chodzi o spacerówke) czy są to same
        paski czy są w "otulinie" podobno pierwsze modele nie miały tych "otulin".
        Jeszcze mam pytanie czy kupowałyście fotelik do samochodu easybob, bo wydaje mi
        się, że tylko taki można założyc na ten wózek.
        Ja chyba zdecyduje się na czerwonego drivera, bo tatuś jest zakochany w tym
        kolorze smile, mam tylko nadzieję, że po ulicach nie będą jeździć same czerwone wink
        Pozdrawiam,
        anet
        • anelka_17 Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 26.05.04, 12:54
          Cześć Anet
          Pisze dopiero teraz bo miałam małe kłopotyt z komputerem... Właśnie wczoraj
          kupiłam fotelik, który pasuje do tego wózeczka.Sa to holenderskie foteliki
          firmy Easy bob( naprawde super,jezeli chodzi o wykonanie i wyglad i
          bezpieczenstwo chyba tez!!!!) Odnośnie pasów bezpieczenstwa(wozeczek mam
          schowany na stryszku) ale z tego co pamietam pasy bezpieczenstwa maja te
          otuliny.A z tymi kołami to troszeczke szkoda ze sie nie blokuja,ale nie ma
          idealnego wozeczka... A samych czerwonych wozeczkow nie bedzie na ulicach,ja
          zakupilam granatowy z blekitna lamowka...
          Pozdrawiam Serdecznie!!! A jak tam wózeczek już kupiony??
          Tez chyba masz termin na lipiec? bo ja na 22 i zakupy mam juz wszystkie kupione
          oprocz ciuszków dla maleństwa!!!(no poza bielutkim dresikime z Kubusiem
          puchatkiem kupionym w HM,tam sa naprawde śliczne ciuszki!!!

• agnysek Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 26.05.04, 15:14
            Dla mam planującyh zakup driverka polecam stronę:

www.tanimarket.pl/index.php?cPath=92&sort=2a&filter_id=22
            • asikx Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 26.05.04, 21:04
              Muszę poprzeć - ja co prawda robiłam małe badanie na temat 3XL, ale tanimarket
              wyszedł rzeczywiście najtaniej - i jak napisałam maila z dodatkowymi pytaniami,
              to następnego dnia (niedziela!) otrzymałąm odpowiedź.
              Najprawdopodobniej ja swojego driverka tam nabędę.....
              Pozdrawiam,
              Aśka (i sierpniowa Ola)
              • dorotakar Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 29.05.04, 09:24
                Zobaczcie www.taniewozki.prv.pl - kupilam tam 4xl za 1250 zł
                (negocjacjesmile z gratis transportem. Bardzo dobry kontakt via mail i telefon.
                Easybob z adapterem 399 zł. Zdecydowanie polecam.
                Doro & Ana
          • anet1 Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 03.06.04, 14:28
            Witaj Anelka,
            Ja też mam małe poślizgi w odpowiedziach smile. Jeszcze nie kupiłam wózka, chociaż
            już byłam w sklepie z zamiarem zakupu smile. Byłam już tak nastawiona na drivera,
            że naprawde nie chciałam się już doszukiwać wad, bo mi się ten wózek bardzo
            podoba, no ale... Przeraża mnie fakt, że ten wózek jest bardzo sztywny, nawet
            jak włoże obciążenie (ustawiony był na najbardziej miękkie podwozie), jest
            sztywny i przyznam szczerze, że boje się czy maleńkiej dzidzi będzie dobrze się
            jeździło z tego powodu w gondolce. I oczywiście wyszłam bez wózeczka ze sklepu.
            Termin mam na 20 lipca, a z zakupów tylko ubranka z głowy.
            Pozdrawiam,
            Anet
      • joasia78 Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL WYMIARY 19.08.04, 10:18
      • joasia78 Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL WYMIARY !!! 19.08.04, 10:20
        Dziewczyny pomóżcie
        Wczoraj oglądałam omawiane Implasty (baardzo mi się podobają) i mam dylemat!!
        Otóż gondola wydaje mi się jakaś mała, na stronie producenta chyba nie ma nic o
        wymiarach samej gondoli (albo oślepłam) a poniweaż Bobas urodzi się pod koniec
        września, nie wiem czy nie będzie Mu tam ciasno, no bo to zima, cieple ubranka
        itp.
        Napiszcie, jeśli mozecie, jakie ten wózek ma wymiary i czy miałyście ten sam
        problem. Nie wiem co już robić, bo wózek podoba mi się bardzo tylko ten rozmiar
        Pozdrawiam Joanna
    • kj74 Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 26.05.04, 23:01
      W moim są otulinki na pasach. Fotelik też mamy, jest super zarówno do
      przewożenia malucha w samochodzie jak i na stelażu.
    • dta Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 28.05.04, 16:29
      Ten wózeczek bardzo wyglądem przypomina Trackera firmy Bebecar!
    • balbina16 Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 03.06.04, 20:37
      Cześć1
      My z Matim testujemy ten wózek już od dwóch miesięcy i szczerze go polecamy.
      Doskonale sprawdza się na leśnych dróżkach i bezdrożach, dobrze zachowuje się na
      plaży. I wcale nie jest zbyt twardy.
      Pozdrawiam
      Gosia i Mateuszek (24.03.04)
      • anet1 Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 13.06.04, 20:54
        Witajcie,
        Nadal nie zakupiłam wózeczka sad, strasznie przeciągam sprawę, no ale koniec z
        tym i postanowiliśmy z mężem dokonać w przyszłym tygodniu zakupu smile. Dalej
        stawiam na driverka 4xL, pomimo tego, że wydaje mi się twardym wózkiem, no i
        jest trochę problem z tym, że przednie koła się nie blokują, próbowałam w
        sklepie jazdy do tyłu no i jest kłopot.
        Balbina16 masz 4xL czy 3xL? Jeśli 4, to na jakich kołach pompowanych, czy
        piankowych? Mi pompowane wydają się lepsze, poza tym te piankowe są tak duże,
        że przy skrętach obcierają o torbę pod wózkiem, nie wiem czy pompowane też, bo
        nie próbowałam. W sklepie, w którym chcę dokonać zakupu są tylko piankowe, mam
        nadzieję, że mi sprowadzą pompowane, choć sprzedawca twierdzi, że tylko takie
        są teraz dostępne.
        Pozdrawiam i opisujcie proszę jak się Wam te wózeczki sprawują, bo są od
        niedawna na rynku i każda inforamcja na ich temat jest cenna smile.
        Anet
        • anelka_17 Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 14.06.04, 17:15
          Cześć Anet!
          Jak sie sprawuje wózeczek to niestety nie moge Ci jeszcze nic powiedziec
          (maleństwo ma urodzic sie w lipcu),jak narazie jezdzilam wozeczkiem tylko po
          mieszkaniu i wydaje mi sie ze jest ok. Ja kupiłam wózeczek na pompowanych
          kołach,te piankowe według mnie sa strasznie duże!!!!(może i sa dobre ale jednak
          wolałam pompowane) A z zakupem wózke miałam podobny problem jak
          Ty,bardzo,bardzo długo nie mogłam sie zdecydowac!!! Mam nadzieje ze wozeczek
          bedzie sie dobrze sparawował a to i tak dopiero okaże sie podczas uzytkowania!!!
          A tak pozatym to ciesze sie juz go kupiłam,bo niestety musze lezec i o bieganiu
          po sklepach nie ma mowy!! Polecam Ci jeszcze ten fotelik który można montowac
          na tym wózeczku(choc szczerze mowiac nie wiem czy bede z tego korzystac) ale
          fotelik jest naprawde super-z poczatku chciałam kupic chicco ale nie ma
          porównainia ten jest o sto razy lepszy!!!
          Pozdrawiam i zycze udanego zakupu!!
          Ania
          • anet1 Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 17.06.04, 12:37
            Witaj Anelka,
            Fotelik easybob kupiłam wczoraj jest naprawde fajny. Wózek jeszcze nie
            zakupiony, bo kolory mi się nie podobały, poza tym sprzedawca znowu mi zamącił,
            stwierdził, że w 3xL jest podnózek na stałe zamontowany, którego brak w 4xL
            (oczywiście z tego korzysta starsze dziecko), a te, które są w spacerówce są
            raczej marne i starszemu dziecku nóżki będą wisiały. Mi trudno to ocenić, bo to
            pierwsze dziecko i pierwszy wózek smile, jeśli to nie byłoby istotne, to wolałabym
            4xL, bo mi się bardziej podoba.
            Pozdrawiam,
            Anet
        • balbina16 Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 18.06.04, 13:44
          Cześć!
          Przepraszam, że tak późno odpisuję, ale jakoś tu nie zaglądałamsad
          Już spieszę w odpowiedziami:
          My mamy drivera 4xl na piankowych kołach, ponieważ mieszkamy blisko lasu i
          wydawało nam się, że takie lepiej sprawdzą się w takim terenie. Nie myliliśmy
          się, są naprawde ok.
          A co do jazdy na plaży, to niestety zachowuje się chyba jak każdy wózek, tzn.
          jest cięzko go pchaćsad No chyba że po ubitym piasku, ale u nas ostatnio wysyp
          jakiegoś zielonego paskudztwa, więc odpuściliśmy sobie spacer przy samym brzegu.
          No, a poza tym to jestęśmy bardzo zadowoleni z tego wózeczka.
          Pozdrawiam
          Gosia i Mati (24.03.04)
    • mlodamama20 Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 17.06.04, 12:40
      JEZELI CHODZI O BUJANIE TO ŚWIETNIE RADZI SOBIE Z TYM INGLESINA MAGNUM.MIALAM
      TEN WÓZEK I JEST NAPRAWDE REWELACYJNY.
    • kasiaemil Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 21.06.04, 17:44
      Wózek dostępny jest też na stronie:
      www.bobasmarket.pl/pages/list.php?product=wielofunkcyjne&page=1&quantity=5&menu=wozki&view=1

Transport oferują gratis!
      • monika_wroclaw do kasiaemil 24.06.04, 16:45
        Hej

Czy Ty czasem nie masz jakiś powiązań za sklepem www.bobasmarket.pl ????
        Bo zauważyłam już w trzecim wątku, że podajesz namiary na ten sklep, a to forum
        nie służy do reklamowania się, tylko do udzielania porad przez mamy.
        A tak na marginesie w bobasmarkecie jest drogo, wózek Quinny fashion 3XL jest o
        200zł droższy niż w innych sklepach i niż sugeruje to dystrubutor tych wózków
        na stronie www.quinny.pl
        Więc w takim wypadku transport nie wychodzi już gratis, bo tak naprawdę płaci
        się za ten transport bagatela 200zł!!!!

pozdrawiam
    • asikx dla zainteresowanych 3XL 21.06.04, 18:12
      ten wątek mimo że z założenia o 4XL czytują też zainteresowane 3XL
      więc dla nich:

Implast bobasmarket bobomarket tanimarket taniewózki
      Implast 3XL 1249 1219 1218 1199 1125

wózek i fotelik 1576

fotelik Easybob 385 409 419 420

adapter 45 49 44

parasolka 46 44

torba 49 47 49 50

śpiwór 94 79 89

transport 25 30-40 ich koszt

pozdrawiam,
      Aśka
      • asikx Re: dla zainteresowanych 3XL 21.06.04, 18:15
        No niestety nie udało się ułożyć tego z sensem - wyglądało ładnie a się
        rozjechało.... buuu
        Ogólnie najtaniej jest www.taniewózki.prv.pl wózek + fotelik z adapterem 1545,00
        najdrożej u producenta to samo: 1679,00
        pozdrawiam,
        Aśka
        PS. problem jest w kolorach - ja zamówiłam i już dwa tygodnie czekam bo
        producent przysyła kolory jak chce.... głównie czerwony... buuuu
        • megi122 Re: dla zainteresowanych 3XL 22.06.04, 12:03
          Kupiłam swojego Drivera 4XL już w kwietniu i się nie przeliczyłam, zapłaciłam
          normalnie w sklepie 1099zł, teraz widzę, że są droższe. Wózeczek testowany na
          razie na pożyczonym dziecku, w spacerówce jeździło mu się super. Ja zauważyłam
          jedną poważną wadę otóż siatka na zakupy jest obcierana przez koła przy
          skręcie. Pisałam o tym producentowi, ale mnie olał. Chciałam to sama poprawić
          może zmniejszyć ten koszyk, a może Wy macie na to jakiś pomysł?
          • lf55 Re: dla zainteresowanych 3XL 24.06.04, 11:01
            Bylam wcozraj w sklepie. Strasznie mi sie podobaja te wozki, prawie sie juz
            zdecydowalam na drvera sport. Tylko ON JEST TWARDY. Przynajmniej taki mi sie
            wydawal. Reszta super, nie ma szansy go przewrocic, ladny itp, tylko czy maluch
            nie bedzie w nim za bardzo trzepany na polnych drogach? Powiedzcie,
            uzytkowniczki, testowalyscie go pod tym katem? W porownaniu np z Roy'em, na
            pasach, to jest strasznie hardcorowy model. Tylko ladny, poreczny, a roy
            brzydki i wielkismileCo wybrac????????????/ Pliz, pomozcie!
      • kaneta4 Re: dla zainteresowanych 3XL 25.06.04, 22:57
        My mamy Drivera 3XL od kilku miesięcy (od początku wiosny). Sprawuje się
        idealnie, jesteśmy bardzo zadowoleni. Niedawno byliśmy w lesie i na spacerku z
        kilkoma innymi wózkami nasz był najbardziej komfortowym pojazdem smile)) Na prawdę
        polecam. Kupiliśmy go w firmowym sklepie w Poznaniu (na Mostowej),płaciliśmy
        1070zł. (z rabatem) A czy inne eMamy użytkowujące ten wózek sa tak samo
        zadowolone jak ja?
    • asikx Dziś kupiłam 3XL 24.06.04, 16:22
      Więc po pierwsze - mają regulowaną amortyzację (coś tam się pokręca przy
      amortyzatorach) - egzemplarz mój ma chyba bardzo rozkręcone - bo jest baaaardzo
      miękki. Aż nawet mam wrażenie że za bardzo ale sama nie będę kręcić - bo
      (blondynka w ciąży hehe) popsuję.
      Po drugie.... kolorystyka na stronie Implastu - do wyboru do koloru - ale
      spróbujcie to znaleźć w realu. Czekałam na mój wybrany granantowy z beżową
      lamówką od 9 czerwca. Implast nie dostarczył do hurtownika, hurtownik do sklepu
      itd... Zadzwoniłam dziś nawet w akcie rozpaczy do Implastu do Poznania.... mają
      tak wiele zamówień, że nie nadążają z produkcją i być może niektóre kolory są
      trudne do otrzymania. Najłatwiej oczywiście najpopularniejsze - czerwony,
      czarny i szary. Reszta wymaga polowania. Zwłaszcza, jak sie chce kupić do
      kompletu torbę, parasolkę.... więc w końcu się poddałam i mam granat z żółtym.
      A foteliki Easybob są w ogóle zupełnie inne - tzn. materiał to taki drobny
      miękki sztruks - i kolor granantowy ma błękitną lamówkę i koniec...
      Czyli można dobrać podobny ale nie nastawiać się na to, że to będzie ta sama
      tkanina, czy ten sam kolorek co wózek. Oczywiście najbardziej podobny jest
      czerwony. (kurcze - czy każdy musi lubić czerwony kolor - ja nie znoszę!)
      Ale ogólnie łatwo sie to wszystko składa i rozkłada, wygląda super, zawieszenie
      jak już pisałam miękkie... i tylko pasażer jeszcze w brzuchu.
      Dla zainteresowanych z Warszawy - kupiłam w Świecie Dziecka w TESCO na
      Górczewskiej - wyszło jeszcze taniej niż w sieci, bo (chyba ze względu na
      kwotę) dostałam 7% rabatu (wózek wyszedł 1072,08, fotelik 359,83, adapter
      50,88, torba 49,03, parasolka 45,57).
      A dla odmiany najdrożej (oczywisćie z mojejgo wywiadu) było w sklepie z wózkami
      w Al. Solidarności 98. Taki po schodkach do góry między Bankowym a Jana Pawła.
      (cena samego wózka 1300,00).
      Pozdrawiam,
      Aśka (i sierpniowa Ola)
    • majerka1 Re: Gdzie mogę zobaczyc kolory??? 19.08.04, 17:54
      Witam!
      Tez baardzo poważnie myślę o 4xl, co prawda nie widziałam go jeszcze "na żywo"
      ale zdecydowanie najbardziej mi się podoba. Nie wiecie gdzie mogę zobaczyć
      kolory implastów??? Wiem, że na stronie producenta pokazane są próbki, ale
      chodzi mi o całe wózki, bo jednak te małe kółeczka materiału nie wiele mi mówią.

Pozdrawiam wszystkie mamy smile))
    • ineta Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL-w terenie 20.08.04, 15:54
      Mam takie pytanie: czy nieblokowane koła przednie nie przeszkadzają w jeździe
      po np. leśnej ścieżce? Jak to wygląda?
      Oglądałam też 3XL, chociaż trochę mniej mi się podob ale ma blokadę kółek. Co
      prawda z tym też różnie bywa bo w spacerówce mojego syna blokada kół (Graco)
      przestała działać już po kilku tyg. i wiem że to była raczej reguła niż
      wyjątek. A jak jest w Driwerze 3XL?
      Z góry dziękuję za odp. bo teraz postanowiłam być mądrzejsza przy zakupie wózka
      niż 4 lata temu smile
      • carlascuzo Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL-w terenie 22.08.04, 17:48
        Czasem koła się zablokują jak wjadą na korzeń lub duży kamień, tzn. nagle
        skręcają, ale to jest moment. Szybciutko wracają do swojej pozycji wyjściowej
        jak podniesie się je do góry. Na plaży sprawdzają się rewelacyjnie! Nie blokują
        się. Jak patrzyłam na inne wózki, to ten radzi sobie super! Koła są duże i
        łatwo pokonują przeszkody, a dodotkowy skręt powoduje, że się łatwiej prowadzi.
        Idąc na spacer z koleżankami, które mają "zwykłe koła" i przy skręcie muszą się
        wysilać, to ja się cieszę, że mam ten wózek!
        • sysim Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL-w terenie 24.08.04, 00:23
          Ja przez prawie całą ciąże miałam upatrzony ten wózek, a jak zbliża się
          końcówka i trzeba będzie coś kupić ogarnęły mnie wątpliwości. A mianowicie
          chodzi mi o gondole. Moje dziecko urodzi się pod koniec września początek
          października i będzie musiało jeżdzić w głębokim wózku ok 6 miesięcy, a
          gondolka jest stosunkowo mała w porównaniu np. z fokusem z deltimu. W
          zależności jeszcze jakie duże się urodzi. Jakie są jej wymiary? Jak długo
          dziecko może w niej jeździć Waszym zdaniem? A i słyszałam że ma w kołach
          plastikowe łożyska, które się wyrabiają? Czy to prawda?
          • carlascuzo Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL-w terenie 24.08.04, 18:09
            Wymiary gondoli: Długość- max 80 cm, ale w praktyce 75cm; szerokość-40 cm, a
            wpraktyce 35.
            nie widze zeby byly jakies plastikowe lozyska w kolach...
            • sysim Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL-w terenie 25.08.04, 14:59
              Hmm.... a co znaczy w praktyce? Mogłabyś to bardziej sprecyzować?
              To dla mnie bardzo ważne, bo moje dziecko będzie musiało przejeździć w gonoli
              całą zime. Termin mam na 7 październik. Myślisz że da rade jak dojdzie
              kombinezon lub śpiworek? Zastanawiam się pomiędzy driverem 4Xl a fokusem
              deltima on ma większą gondole szer 45, dł 87 ale bardziej podoba mi się
              driver ... Sama już nie wiem co wybrać.....
              Będę wdzięczna za rade
              Pozdrawiam
              Sylwia
              • carlascuzo Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL-w terenie 25.08.04, 18:02
                Na początku Twoja Dzidzia będzie malutka. Myślę, że do marca spokojnie
                pojeździsz, potem na wiosnę przesiądziesz się na spacerówkę. Ciepłe ubranie,
                Kocyk i śpiworek zmieści się spokojnie!
                To też zależy jak szybko będzie rosła Twoja Dzidzia.
                Pisałam: "w praktyce", bo nie wsadzisz dziecka od deski do deski. Luz musi być,
                chociażby na ten śpiworek.
                Deltimami jeździ co druga mama. To mnie wkurzało! Tak jakby nic innego w
                sklepie nie bylo... Ale to juz moje fanaberie...
                • sysim Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL-w terenie 25.08.04, 18:34
                  Mam jeszcze jedno pytanie. Wiem że wnętrze gondoli jest koloru białego, czy
                  można je ściągnąć i wyprać? Wiem że w fokusie jest odpinane. Jak długo jeździsz
                  tym wózeczkiem?
                  • carlascuzo Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL-w terenie 25.08.04, 21:31
                    wnętrze jest kremowe (tzn niecałkiem białe). Można ściągnąć i wyprać, materacyk
                    również.
                    jeździmy nim od czerwca
                    Karina
                    • sysim Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL-w terenie 30.08.04, 22:13
                      Jednak się zdecydowałam. Decyzja ostatecznie zapadła. Choć powiem, że do teraz
                      mam dylemat czy dobrze wybrałam. Fokus bordowo beżowy prezentuje się całkiem,
                      całkiem i jest dużo tańszy, ale niech tam..... Mam nadzieje że nie będe
                      żałowała tych wydanych pieniędzy na drivera. Zmieniłam tylko kolor z bordowego
                      z jasno beżową lamówką na szaroniebieski z błękitną lamówką.

Pozdrawiam
                      Sylwia
    • w_ania Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 23.08.04, 21:35
      No No No widzę że nie tylko mi się podoba ten wóziczek ale mam ten sam dylemat
      czy to zaieszenie nie jest zbyt twarde w porównaniu z Royem (który ma kolory
      oblecha).
      Co prawda mój dzidziuś pomieszkuje dopiero 5 miesięcy więc wywołam ten wątek za
      jakiś czas i zobaczymy co uzytkowniczki wtedy powiedzą o wadach i zaletach. Ania
    • ola.wawa Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 24.08.04, 22:28
      Witajcie ,
      właśnie zakupiłam wózek w bobokomisie(WWW.BOBOKOMIS.COM.PL ),za Driver3XL
      zapłaciliśmy 1079zł, odebrał mąż na miejscu więc koszta wysyłki odpadły.
      Srawdzaliśmy też ceny 4XL i tam też wychodzi najtaniej.
      Pozdrawiam Ola
      • j.kwiatkowski Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 01.01.05, 11:23
        Witam wszystkich tatusiów (...i mamusie też) Mam 2 pytanka, mianowicie jaka
        jest szerokość wózka 4XL z tymi szerokimi piankowymi kołami oraz czy owe koła
        są dobre, czy nie zdecydować się na pompowane. Będziemy wdzięczni (ja i mój
        przyszły syn) za wszelkie wskazówki
        • balbina16 Re: Do uzytkowniczek Drivera 4xL 04.01.05, 00:09
          Hej!
          Szerokości wózka Ci niestety teraz nie podam-stoi w piwnicy i nie chce mi się
          teraz schodzić i mierzyć. Wiem tylko, że w drzwi o szer. 60 cm nie mieści się.
          A z czystm sumieniem mogę polecić Ci te szerokie koła piankowe, przede wszytkim
          wózek z nimi jest lżejszy, co ma niebagatelne znaczenie przy dość dużym ciężarze
          wózka.
          Pozdrawiam,
          Gosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka