Dodaj do ulubionych

gra dla 8-latka

06.09.11, 15:22
Co będzie lepsze:
- Wilki i owce
- Polowanie na robale
- Zbuduj i zburz
?
Obserwuj wątek
    • kolina01 Re: gra dla 8-latka 07.09.11, 07:52
      Zbuduj i zburz dla 8-smiolatka za proste. KUpiłam 6-sciolatkowi i już było za łatwe - ale on z tych co uwielbia klocki ponad wszystko (aktualnie ma 8 i żaden zestaw Lego nie sprawił kłopotu - łącznie z najbardziej skomplikowanym technicsem od 12 lat).
      Z gier polecałabym coś bardziej strategicznego . Mój syn lubi np. :
      www.planszowki.com/wsiasc-do-pociagu/
      • pinik Re: gra dla 8-latka 07.09.11, 08:07
        Mam tez osmiolatka w domu. Moj nie lubi za bardzo gier, gdzie sie trzeba spieszyc i dlatego u niego zbuduj i zburz nie jest faworytem. Polowanie na robale to ta gra Kinzii czy jakos tak? Jesli to te robale z kostkami i takimi klockami jak domino, to super. U nas u doroslych i dzieci sie bardzo sprawdza i cwiczy dodawanie w glowie. My bardzo lubimy cala rodzina i wiele osob ta gra zarazilismy.
        Wilki i owce tez mamy, ale wg. mnie ta gra w pewnym momencie traci sens (jeszcze zanim sie skonczy). Tego typu sto razy lepsza jest Carcassonne, do ktorej mozna kupowac pozniej rozszerzenia (byla to gra roku w Niemczech iles lat temu). Bardzo fajna z jednym pierwszym rozszerzeniem juz dla osmiolatka, a i dla doroslych. Tez grywamy namietnie smile
    • kotka.szrotka Re: gra dla 8-latka 07.09.11, 08:05
      Jeżeli już to Wilk i owce. Robale też już chyba za proste. A ma Carcassonne? Też fajne.
    • blankaz Re: gra dla 8-latka 07.09.11, 12:24
      Tak mi się wydawało własnie, że Zbuduj i zburz będzie za proste.
      Carcassonne wygląda ciekawie.

Dzięki za opinie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka