blankaz 06.09.11, 15:22 Co będzie lepsze: - Wilki i owce - Polowanie na robale - Zbuduj i zburz ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolina01 Re: gra dla 8-latka 07.09.11, 07:52 Zbuduj i zburz dla 8-smiolatka za proste. KUpiłam 6-sciolatkowi i już było za łatwe - ale on z tych co uwielbia klocki ponad wszystko (aktualnie ma 8 i żaden zestaw Lego nie sprawił kłopotu - łącznie z najbardziej skomplikowanym technicsem od 12 lat). Z gier polecałabym coś bardziej strategicznego . Mój syn lubi np. : www.planszowki.com/wsiasc-do-pociagu/ Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: gra dla 8-latka 07.09.11, 08:07 Mam tez osmiolatka w domu. Moj nie lubi za bardzo gier, gdzie sie trzeba spieszyc i dlatego u niego zbuduj i zburz nie jest faworytem. Polowanie na robale to ta gra Kinzii czy jakos tak? Jesli to te robale z kostkami i takimi klockami jak domino, to super. U nas u doroslych i dzieci sie bardzo sprawdza i cwiczy dodawanie w glowie. My bardzo lubimy cala rodzina i wiele osob ta gra zarazilismy. Wilki i owce tez mamy, ale wg. mnie ta gra w pewnym momencie traci sens (jeszcze zanim sie skonczy). Tego typu sto razy lepsza jest Carcassonne, do ktorej mozna kupowac pozniej rozszerzenia (byla to gra roku w Niemczech iles lat temu). Bardzo fajna z jednym pierwszym rozszerzeniem juz dla osmiolatka, a i dla doroslych. Tez grywamy namietnie Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.szrotka Re: gra dla 8-latka 07.09.11, 08:05 Jeżeli już to Wilk i owce. Robale też już chyba za proste. A ma Carcassonne? Też fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
blankaz Re: gra dla 8-latka 07.09.11, 12:24 Tak mi się wydawało własnie, że Zbuduj i zburz będzie za proste. Carcassonne wygląda ciekawie. Dzięki za opinie! Odpowiedz Link Zgłoś