wind33 22.09.11, 10:22 Poszukuje mebli do pokoju 4 letniej córci. Najbardziej uniwersalne są białe , dlatego takich poszukuje. Jakie firmy polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 22.09.11, 10:39 Najwięcej białych mebli znajdziesz w IKEi. Poza tym Drewnostyl: www.drewnostyl.eu/ Flexa (bejcowane): flexa.dk/Default.aspx?ID=4561 esmebel: www.esmebel.com/meble_dla_dzieci.html tu sa białe też: www.smartoys.pl/pol_n_Pokoj-dziecka-232.html tu meble FS Favorit (sa i inne firmy): hokus-pokus.net.pl/sklep/meble/lozka.html?meble_producent=75 Steens: www.steens.dk/en-GB/Products/Steens-for-Kids.aspx?GroupID=29050&PID=682 hokus-pokus.net.pl/sklep/meble/lozka.html?meble_producent=80&p=2 Inne: www.naturalkids.pl/produkty,pokoik,13.html Tommebel: www.tommebel.pl/dla-dzieci.html Odpowiedz Link Zgłoś
anabel5454 Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 22.09.11, 12:02 kurcze znaleźć białe meble i to do tego dziecięce to nie jest taka prosta sprawa, ja czasami zaglądam do sklepu meblowego meblopol.net i tam maja duży wybór mebli dziecięcych , ale białe to tylko znalazłam w połączeniu z innym kolorem np różowym nie wiem czy takie połączenia Ci odpowiada meblopol.net/aranzacja-mario--6,p4475.htm Odpowiedz Link Zgłoś
migdi_z Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 24.01.12, 18:41 myśle że myroom też jest niezły... Odpowiedz Link Zgłoś
acha1 Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 22.09.11, 11:01 Witam moja koleżanka zamówiła tutaj meble. Można zaprojektować i dobrać wg własnych potrzeb. Koleżanka i dzieciaki są zadowolone. Mi sie też podobały. www.littlehouse.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ktosco meble FS Favorit Szczytno Cinerella 22.09.11, 13:16 tak wiem juz ktos o nich wyzej wspominal , maja duzy wybor bryl, w linku kilka aranzacji www.fsfavorit.pl/1051/Cinderella Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 22.09.11, 13:18 My też zdecydowaliśmy się na białe meble dla 5letniego synka, jednak chyba wszystko skompletujemy z ikea, można połączyć różne serie. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 22.09.11, 13:59 a ja trochę z innej strony, miałam dla syna białe łóżeczko drewex z komodą na której był przewijak, które później rozbierało się na łóżko + komoda stojąca obok, miało być funkcjonalne, wystarczyć na lata i takie tam, jak młody wyrósł z łóżeczka to zestaw został sprzedany, za nic w świecie nie mogłam się przekonać do białego łóżka w którym śpi chłopiec wyglądał w nim jak księżniczka powiedziałam sobie że już nigdy nie kupię dzieciom białych mebli (z tym że ja mam chłopców) Odpowiedz Link Zgłoś
wind33 Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 22.09.11, 16:23 Dzięki wielkie - za propozycje! Czy wasze dzieci mają któreś z tych mebli? Jestem ciekawa jak to wygląda cenowo no i jaka jakość? Zastanawiam się nad łóżkiem- czy takie pojedyncze typowo dziecięce sprawdza się? Czy maluchy z nich nie spadają? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 22.09.11, 17:19 Moja 9-latka jeszcze sie mieści w łózku bodajże Gulliver z IKEi (ono jest dosyc małe) i jakos nie spada, ale to pewnie zalezy od dziecka Ja mam białe meble u dzieci, ale z IKEi - jednak wygrywa cenowo z innymi firmami. Poza tym, nie do przecenienia jest mozliwośc obejrzenia i pomacania każdego mebla przed zakupem. Niestety, wielu mebli nie da sie obejrzeć przed zakupem, a dostepne sa tylko na zamowienie. Mnie to zniechęca. Nasze meble, moge powiedziec, że sie sprawdzają. Jedynie z regału na ksiązki Liatorp nie do końca jestem zadowolona. Jedna z pólek regulartnie mi się zarywa i mebel jest juz porysowany wypadającymi śrubami Natomiast regały Trofast, meble hemnes, regały Billy jak na razie sie sprawdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 22.09.11, 20:50 A masz te białe meble dla chłopców ? a w jakich kolorach są u nich ściany? My zdecydowaliśmy o białych meblach dla syna po przejrzeniu wielu zdjęć pokoi amerykańskich dzieci, tam są głównie białe meble plus intensywne kolory ścian, poza tym trudno nam było zdecydować się, bo ciemne meble zbyt poważne, a inne kolory zbyt kolorowe, a w sosnę nie chcieliśmy iść, bo pokój niewielki i podłoga sosnowa. U nas ściany mają być ciemne niebieskie od podłogi do ok. 1m, potem pas bordowy i wyżej jakiś beż plus gruba biała listwa przypodłogowa. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 22.09.11, 20:59 Ja akurat mam pokoje dziewczynek, ale chyba nie typowo "dziewczyńskie", nie licząc zabawek, oczywiście. Jeden ma intensywnie turkusowe (wpadające w morski leciutko) ściany, drugi - białe. Załączam link do niebieskiego pokoju. fotoforum.gazeta.pl/photo/7/ag/ab/lkp0/4OVdbADBsGxHWQItWB.jpg > U nas ściany mają być ciemne niebieskie od podłogi do ok. 1m, potem pas bordowy > i wyżej jakiś beż plus gruba biała listwa przypodłogow Trzy kolory? Nie będzie za duzo tego dobrego? Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 23.09.11, 21:03 chodziło mi o taki efekt pokój 1 pokój 2 Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 27.09.11, 09:03 Ładnie na tym pierwszym zdjęciu, na drugim trochę jak dla mnie juz to przycięzko wygląda. Ja bym sie bała, że nie zdołam utrzymac dyscypliny kolorystycznej, koniecznej, zeby taki pokój wygladał dobrze. Zwróć uwagę na to, że wszystkie dodatki, a nawet zabawki powtarzaja kolory ze ścian. Nie ma tam ŻANYCH zgrzytów kolorystycznych, a to wydaje mi sie niemożliwe do osiągnięcia w pokoju dziecięcym. Ale życzę powodzenia w urządzaniu - może zamieścisz pózniej pokój na forum "Wnętrza mieszkań"? Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 03.10.11, 18:39 Farby już kupione, tylko pomalować nie ma komu. Na pewno jak skończymy pokażę chętnym zdjęcia, sama jestem ciekawa efektu końcowego. Ja też na początku myślałam o jakiś turkusach, morskich kolorach, ale właśnie bałam się, że będą mi się gryźć z dodatkami dla chłopca w kolorach niebieski/granat, turkus chyba lepiej się komponuje z różem/fioletem. Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 22.09.11, 14:02 córka ma białe z ikei z serii expedit, dombas, malm i kritter. jak na razie jesteśmy zadowoleni z wyboru... Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 22.09.11, 17:22 mamy białe zestaw zmontowany z serii Besta z Ikei polecam nawet o dziwo nie brudza sie tak bardzo jak sie spodziewałam Odpowiedz Link Zgłoś
angie07 Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 22.09.11, 20:51 moja córcia ma serię Hensvik z Ikei jestem bardzo zadowolona białe ładne mebleki, a syn ma system odda biało z lamówkami czarnymi. Dla małej dziewczynki zdecydowanie polecam Hesvik. www.ikea.com/pl/pl/search/?query=hensvik Odpowiedz Link Zgłoś
karinaxy80 Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 23.09.11, 14:09 Witam! Jestem mamą 3-latki i właśnie jesteśmy na etapie tworzenia pokoju dla niej. Mamy już położone panele, dziś malarz maluje ściany na biały i fiolet (lawendowy) ściany( nie chcieliśmy różu) i po weekandzie startujemy po meble do Ikei-seria Stuva. Akurat na tej lawendowej ścianie białe meble będą pasować idealnie, może tylko gdzie nie gdzie dołożymy różowe i zielone fronty, żeby było weselej....łóżko białe kupiłam już dużo wcześniej i spędziłam dużo czasu w necie szukając białych mebli i tańszych niż w IKEI nie znalazłam. Jednocześnie moja Ciocia kupuje wszystko w Ikei i nigdy nie narzekała....Będąc na stronie Ikei weszłam sobie w program, gdzie sama mogę sobie zaprojektować zestaw i cały komlpet wyszedł mnie jakoś 1500 zł na ponad 3 metrową ścianę....ja polecam Ikea STUVA. Odpowiedz Link Zgłoś
matyldamoja Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 23.09.11, 14:19 moja córcia ma białe z fauvorit szczytno - cinderella, jestem bardzo zadowolona, nie są niskie jak te z ikei - choć nic do nich nie mam porządne białe meble Odpowiedz Link Zgłoś
emiwiki Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 23.09.11, 14:42 moja córka ma szafę i największą komodę 8 szuflad z Ikei z serii HEMNES. Na razie bardzo sobie chwalę. Komoda jest baaardzo pojemna mieści mnóstwo rzeczy, a i szafa tez niczego sobie, na dole dwie głebokie szuflady. Łóżko mamy do tego czarne matelowe z serii LILLESAND i regał EXPEDIT. Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 23.09.11, 15:15 nie są białe ale jestem w nich zakochana vox - magnolia! przepięknie wygladają w pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
wind33 Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 23.09.11, 17:59 Będę musiała wybrać się do Ikei i pooglądać to i owo skoro tak zachwalacie Może wstawiłybyście zdjęcia pokoików waszych pociech? Mebelki Cinderella w necie wyglądają super ,tylko chyba drogie? Czy one są drewniane? Zastanawiam się jeszcze nad łóżkiem dla córki ... Rozważam większy rozmiar ,np.szer.120 cm. Po pierwsze wygoda , więcej miejsca( śpi w poprzek łóżka często), po drugie - w razie potrzeby ktoś mógłby u niej przenocować ( np. kuzynka) ,po trzecie bardziej przyszłościowe, na dłużej wystarczy. Czy ewentualnie wiecie gdzie takiego łóżka szukać? Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 23.09.11, 18:09 My też mamy bazę w postaci Ikea Stuva (szafa, komoda), do tego pasujące biurko też ikea. Wszystko biało-brzozowe. Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowka2008bis Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 23.09.11, 20:05 Ja jedynie nie polecam bialych paxow z ikei, ale to juz dorosle meble. Strasznie beznadziejna sklejka. Odpowiedz Link Zgłoś
moniak51 Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 23.09.11, 21:02 ja dla córki mam serię marsylia - drewnostylu, kupiłam je dla tego że jestem fanką drewna no i Francji , jesteśmy z nich bardzo zadowolone , są dobrze wykonane , mamy też regały na książki z Ikea - nic do zarzucenia co do jakości wykonania ale to już nie to. Odpowiedz Link Zgłoś
o_l_a3 Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 23.09.11, 21:06 bellamy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek-kd Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 24.01.12, 20:22 tylko nie bellamy! ja żałuję zakupu - jakosc mebli ktore ida na polski rynek chyba mocno odbiega od jakosci tych sprzedawanych na zachodzie; ja po 7 mies użytkowania mebla bellamy (łóżko) podjęłam decyzje o zakupie nowego w ikea Odpowiedz Link Zgłoś
ktosco Cinderella 23.09.11, 22:04 My mamy mebelki Cinderella ,sa to meble drewniane (sosonowe) meble bardzo dobrze sie nam sprawuja Sa bardzo ladne. Jedyny minus taki ze to jednak drewno sosnowe , ktore jest bardzo miekkie Moja corka np. nie nieszczy zabawek ani mebli i nie mamy jakis problemow Jednak to zawsze jeszcze bardzo zywe dziecko i wszystko moze sie zdazyc kilka malutkich wgniotow juz jest MOge spokojnie polecic dla dziecka starszego 10lat (?) Odpowiedz Link Zgłoś
jolinka102 Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 23.09.11, 22:32 Jezeli myslisz juz bardziej przyszlosciowo o meblach dla dziecka i nie masz w planach ich wymiany za ok 10 lat to ja polecam skupienie sie na bialych meblach, ale nie typowo dzieciecych. Moim zdaniem wszystkie szafy typowo dzieciece sa wyjatkowo malo pakowne, a w szczegolnosci polecana tu ikeowska seria stuva. Ikea ma dosc duzy wybor doroslych bialych mebli, ktore nadaja sie jak najbardziej do dzieciecego pokoju. Druga sprawa, jak Ci dziecko wyrosnie z lalek to nie bedzie placzu, ze ma meble dzieciece i kiczowate i teraz chce juz miec dorosle. Z typowo dzieciecych serii polecam regaly trofast. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 24.09.11, 09:09 jolinka102 napisała: > Jezeli myslisz juz bardziej przyszlosciowo o meblach dla dziecka i nie masz w p > lanach ich wymiany za ok 10 lat to ja polecam skupienie sie na bialych meblach, > ale nie typowo dzieciecych. Moim zdaniem wszystkie szafy typowo dzieciece sa w > yjatkowo malo pakowne, a w szczegolnosci polecana tu ikeowska seria stuva. Ikea > ma dosc duzy wybor doroslych bialych mebli, ktore nadaja sie jak najbardziej d > o dzieciecego pokoju. Druga sprawa, jak Ci dziecko wyrosnie z lalek to nie bedz > ie placzu, ze ma meble dzieciece i kiczowate i teraz chce juz miec dorosle. Z t > ypowo dzieciecych serii polecam regaly trofast. jestem tego samego zdania! moja córka ma białe meble ikeowe ale (dorosłe wersje), oprucz łóżka oczywiście stolika i krzesełek a pokój wygląda normalnie - na dziecięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo do saszanasza 24.09.11, 10:16 Masz piękne kolorystycznie zasłonki , zdradź proszę gdzie kupiłaś , i te półeczki z rantem na książki też mi się podobają , są z ikei ? Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: do saszanasza 24.09.11, 10:29 zasłony są firmy decofun, kupiłam w sklepie którego już nie ma (dziecięca kraina). obawiam się że producent już zrezygnował z tej linni i generalnie trudno jest dostać te produkty (mamy jeszcze pościel i naklejki na ścianie). półki są z ikei. Odpowiedz Link Zgłoś
wind33 Re: my room 25.09.11, 14:38 Śliczne te pokoiki na fotkach ! Dzięki za ich wstawienie ! Dochodzę do wniosku, że potrzebna mi pomoc kogoś kto by mi pomógł w aranżacji pokoju córki. Mam pomysły, ale podoba mi się zbyt wiele rzeczy. Zestawienie wszystkiego w całość , żeby to było przemyślane i z wyczuciem...hmmm Jaki kolor ścian, jakie łóżko, co w okno itd. Tak się zastanawiam , czy na podstawie zdjęć pokoju ,dekoratorzy podjęli by się zaaranżowania wnętrza? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: my room 25.09.11, 17:40 na podstawie zdjęć pokoju to żaden problem Odpowiedz Link Zgłoś
wind33 do saszanasza 25.09.11, 18:21 A możesz kogoś polecić? Zazdroszczę umiejętności aranżacji- pokoik bardzo gustowny Przeglądam fotki z forum "wnętrza -pokoje dziecięce" i już całkiem zgłupiałam. Córka bardzo chce mieć różowy pokój. I tak się zastanawiam jak to zrobić by tego koloru było jak najmniej,żeby nie było kiczowato . Jakie dobrać kolory ścian? Szafę i komodę chcę przemalować na biało a dokupić łóżko i biurko w tym kolorze. Ale co dalej... nie wiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: do saszanasza 25.09.11, 19:09 wind, ja niestety nie polecę bo sama urządzałam pokoje dzieciakom, ale jeśli ktoś ma pojęcie o produktach na rynku (a dekorator wnętrz takie pojęcie mieć powinien) bez problemu powinien Ci pomóc zawsze możesz skorzystać także z rad dziewczyn na forum wnętrzarskim Odpowiedz Link Zgłoś
wind33 pokój dziecięcy c.d 25.09.11, 21:12 Spróbuje podpytać na wnętrzarskim dzięki Skoro jesteśmy na forum Zakupy, to podpowiedzcie gdzie szukać dodatków? Gdzie wy kupujecie? Np:dywany,naklejki ścienne,lampki,kinkiety,zasłony,firanki pościel,narzutę itp., czyli wszystko to co tworzy klimat i charakter wnętrza. Fotki baaaardzo mile widziane Odpowiedz Link Zgłoś
bigmama647 Re: pokój dziecięcy c.d 27.09.11, 09:50 kupujemy wszędzie. nigdy nie wiadomo gdzie cos się trafi. allegro, okoliczne sklepiki, wielkie markety spożywcze i budowlane też. tylko błagam Cię ŻADNYCH NAKLEJEK Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: pokój dziecięcy c.d 27.09.11, 10:33 Mozesz tez skorzystać z pomocy osób, które zajmują się rekodziełem, np narzutę i poduszki można uszyć tu patchwork.nazwa.pl/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1 Ja również mam obrazki na scianie robione na zamówinie, a robiłam tu mamaprojekt.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wind33 Re: pokój dziecięcy c.d 27.09.11, 11:42 Naklejek nie planuję Jednak myślę, że na ścianę można by było coś powiesić, np: dekoracyjny zegar, jakiś właśnie obrazek lub obrazki itp. Powiem wam , że na razie rozważamy jeszcze wybór mebli. Wczoraj w sklepie widziałam zestaw Cinderella- bardzo podoba mi się łóżko, takie bym chciała. W Ikei takich nie ma i jak kupię Hemnesa w kolorze kremowym to to łóżko zupełnie nie będzie pasowało bo jest bielone. Zestaw Cinderella to wydatek ponad 6000 zł, z tym że jest to drewno sosnowe. I tu się zastanawiam czy to nie za miękkie drewno jak do pokoju jeszcze małego dziecka. Jeszcze zostaje Fiorentino , seria romantyczna, ale ceny podobne. Z tym ,że jest to płyta MDF. Czy któraś z was ma meble z w/w firm? Bardzo proszę o opinie ! Odpowiedz Link Zgłoś
karinaxy80 Re: Meble stuva 28.09.11, 11:34 Witam, byliśmy z Mężem wczoraj w Ikei i kupiliśmy zestaw mebli Stuva. Mnie osobiście się podobają dla naszej 3-latki. W weekand będziemy skręcać, bo jest tego trochę....W większości wybraliśmy biel z kilkoma frontami zieleń+róż.Całość będzie na fioletowej ścianie))Sama jestem ciekawa jaki przyniesie to efekt gdy zestawimy całość))) Odpowiedz Link Zgłoś
monikawbj Re: Meble stuva 28.09.11, 18:45 mam te meble białe z szufladami różowymi i stoją na wrzosowej ścianie do tego regał biały. Meble ozdobiłam naklejkami papierowymi mi osobiście bardzo się podoba a i córka jest zadowolona Zielonego nie lubię więc się nie wypowiem na temat tego wyboru....Powodzenia ze skręcaniem...liczcie dobrze dziurki Odpowiedz Link Zgłoś
wind33 meble Hamnes 28.09.11, 21:27 Jestem po wizycie w Ikei. Obejrzeliśmy meble z serii Hemnes i trochę się zdziwiłam... Okazało się , że obecnie wprowadzili te meble jako bielone z widocznymi słojami drewna. Spodobało nam się nawet łóżko- leżanka z opcją drugiego spania, ale występuje tylko w poprzednim kolorze kryjącym i takim lekko kremowym odcieniu. Natomiast biurko ( nowy model z nadstawką,którego nie ma i nie wiadomo kiedy będzie)jest tylko w opcji bielonej. I jak tu stworzyć komplet jak to się różni na pierwszy rzut oka? Wszystko z innej parafii. A co do jakości - takie to wszystko cieniutkie.. Teraz to już nie wiem nic... A jakie wy macie meble z tej serii? W jakim kolorze? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: meble Hamnes 29.09.11, 09:02 Bielone z tymi kremowymi faktycznie raczej nie będą pasować. A może połączysz meble bielone innej formy z niektórymi elementami nowego, bielonego Hemnesa? Ja mam w pokoju u dzieci te kremowe (wtedy jeszcze nie było bielonych, chociaz i tak u mnie nie pasowałyby). Mnie sie podobaja, choc na początku byłam zdziwiona, ze takie kremowe, a nie bardziej białe Jednak po wstawieniu do pokoju, w połączeniu z innymi kolorami - jest dobrze. > A co do jakości - takie to wszystko cieniutkie.. Hemnesy? Mnie sie wydaja normalnej grubości... Jakościowo nie narzekam, mam je juz kilka lat i wyglądają dobrze (komoda duża i szafa), gorzej sprawuje sie nam regał na ksiązki Liatorp (wtedy nie było jeszcze regału Hemnes). Odpowiedz Link Zgłoś
amy77 Re: Meble stuva 28.09.11, 21:22 Karinaxy, normalnie jakbym czytała o pokoju swojej córki Też jestem w trakcie urzadzania i kupiliśmy meble stuva biel, róż i zieleń (zieleń ostatecznie wylądował w pokoju młodszej), ściany w pokoju to magnolia z kwitnacym lotosem (a więc odcień fioletu ) Do tego obowiązkowo maja być dodatki z księżniczkami, musze tylko uważać żeby nie przedobrzyć z różem choć dla mojej 3,5 latki tego koloru nigdy za wiele Odpowiedz Link Zgłoś
karinaxy80 do Amy77 i innych:))) 29.09.11, 12:40 Ja zrobiłam totalną rewolucję w urządzaniu tego pokoju, bo to był kiedyś mój pokój za czasów panieńskich i gdy mieszkaliśmy z rodzicami. To był wcześniej pokój beżowo-rudy)) z 20-letnim parkietem, na który już nie mogłam patrzeć Na parkiet położyliśmy panele 8494 Listone Szare firmy Krono,wyszły super, dodatkowo obklejony został na nowo na kolor lawendowy komandor, ściany w bielu i fiolecie. Choć wyrzekałam się różowego koloru zmuszona byłam położyć różowo-biało-fioletowy pasek w serca i kwiatuszki na ścianę pod sufit by zakryć ten stary rudy pasek. Bo przemalowywaliśmy starą tapetę. Chyba wspominałam, że na tej fioletowej ścianie będą stały meble Stuva(ten zielony też mi się podoba) i półka BESTA na ścianie na książki. Brakuje mi jeszcze narzuty na łóżko, zasłonek i niewielkiego dywanu. Narzuty już znalazłam: ale zastanawiam się pomiędzy: www.textyliadomowe.pl/narzuty-dzieci-p1725.html a tą www.textyliadomowe.pl/narzuty-dzieci-p1609.html - dodam, że łóżko jest białe i będzie na białej ścianie więc narzuta choć musi dawać kolory)) i coś jeszcze muszę wymyślić na tą białą ścianę Może podpowiecie gdzie zakupić gotowe zasłonki, ale zapinane na żabki i dywanik pasujący pod ten biało fioletowy pokój))) Odpowiedz Link Zgłoś
wind33 Re: do Amy77 i innych:))) 30.09.11, 10:19 Jeżeli miałabym wybrać z tych dwóch narzut- to ta druga. Z tego co piszesz, wprowadziłaś już duuużo kolorów. Czytając sugestie dziewczyn, pewnie napiszą , że za dużo tego dobrego... Wklej zdjęcie ,chętnie zobaczymy twoje starania i rezultaty. Odpowiedz Link Zgłoś
amy77 Re: do Amy77 i innych:))) 30.09.11, 22:14 A mnie się bardziej ta pierwsza z motylkiem podoba. U nas prócz różu królują księżniczki (ktore będą motywem wiodącym) i muszę naprawdę uważać żeby nie przedobrzyć z kiczem Wiem, że to pokój dziecięcy i córka ma się tam dobrze czuć ale nie chciałabym żeby mnie raziło po oczach za każdym razem jak tam wchodzę Dywan niestety będzie w księżniczki różowy bo już obiecałam, ale kapę chyba dam białą (też jest białe łózko) a na to ewentualnie rzucę poduchę "księżniczkową", lampka nocna tez w księżniczki, no i na meblach będą ponaklejane. W pokoju stoi tez namiot z Biedronki sprzed 2 mies. w fioletowym kolorze, na szczęście bez księżniczek . Odpowiedz Link Zgłoś
amy77 Re: do Amy77 i innych:))) 30.09.11, 23:03 W oknach mam plisy więc nie pomogę z zasłonami. Co do dywanu to ja bym była za jednokolorowym. Może taki wysoko strzyżony? Dużo ich ostatnio po sklepach, dziecko bawiąc się na nim nie zmarznie, choć przez długi włos trochę niepraktyczny. Np. taki: Odpowiedz Link Zgłoś
karinaxy80 Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 29.09.11, 12:57 zapomniałam dodać , że kupiłam jeszcze lampkę różowego kwiatka na ścianę i zieloną na biurko)) Odpowiedz Link Zgłoś
wind33 Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 30.09.11, 22:56 Dziewczyny! Napiszcie , bardzo proszę czy któraś z was lub może ktoś z waszych znajomych ma meble FIORENTINO? Już pytałam wcześniej, ale nikt nie odpowiada, a w necie o dziwo, nie mogę znaleźć nic na ten temat. Celowo czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
karinaxy80 dla zainteresowanych meble STUVA - na mejla !!! 01.10.11, 21:31 Dziewczyny jestem na etapie 80% wykończenia pokoju córci...akurat ściana, na której stoją meble jest prawie skończona, muszę jeszcze powiesić półkę z serii Besta na książki (też nie wiem jeszcze, w którym dokładnie miejscu). Jutro wieczorem mogę wysłać fotki mebli dla zainteresowanych Dziewczyn. Tylko proszę o wiadomość na adres: karinaxy@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kaku79 Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 07.10.11, 19:08 3 mniesiące temu skończyłam urządzać pokój mojej 4 latki. Bardzo długo zastanawiałam się nad Fiorentino, ale nowoczesna (ta niby fioletowo-biała z cyrkoniami, ale jak przysłali mi proóbki tego fioletu, to dla mnie były one różowo-białe, a mam awersję do różu). Ostatecznie kupiliśmy Baggi Violet (białe fronty i ciemny brąz boki) ale z nowszych modeli dla młodzieży już z łóżkiem 120x200. śmieję się, że to meble już na stałe "do wyprowadzki córki z domu" Do tego ma 3 ściany koloru ni to róż ni fiolet (malinowy krzew z Duluxa), białą jedną ścianę z oknem i skosy, zielone kudłate dywany i fioletowe i różowe dodatki. Do tego kapa na łóżku biała ze wszyskimi kolorami powtarzającymi się w pokoju. Chciałam zamieścić zdjęcia, ale właśnie uszkodziłam czytnik do kart i została w środku karta (mam nadzieję, że mąż jutro naprawi . Szukałam na tym forum a także na innych użytkowników Fiorentino, ale niestety bezskutecznie, do tego brak możliwości aranżacji dowolnej mnie zniechęciły. Bardzo jestem zadowolona z mebli Baggi, a cenowo tak jak Fiorentino. Jutro postaram się zamieścić zdjęcia jeśli jesteś zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka1977 Re: a jakie biurko do MINNEN i komody Aspelund ? 07.10.11, 21:48 córcia ma różowy pokoik , łóżko białe MINNEN i komodę Aspelund , białego Trofasta z różowymi i zielonymi pudłami do tej pory miała stolik i krzesła mamuta , ale już jest za mała , szukam biurka od jakiegoś czasu i nic mi nie pasuje , może macie jakieś propzycje) Odpowiedz Link Zgłoś
amy77 Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 07.10.11, 22:09 Kaku79, wklej zdjęcia jak już będziesz miała możliwość. jestem bardzo ciekawa jak wychodzi połączenie bieli, różu, fioletu i zieleni, bo sama myślę nad wprowadzeniem właśnie zieleni do takich kolorów jak Ty masz tylko ciągle się waham. Odpowiedz Link Zgłoś
beba77 Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 07.10.11, 22:34 Już kiedyś pisałam, ładne białe mebeli ( i dobrze wykonane) są w locomoco.pl Odpowiedz Link Zgłoś
migdi_z Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 24.01.12, 18:40 ostatnio byłam u znajomych i mieli piekny nowy komplet. nazywali się smiesznie - myroom Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 24.01.12, 18:52 faktycznie, masz znajomych o smiesznym nazwisku Odpowiedz Link Zgłoś
herkson Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 24.04.12, 14:49 Np. te wyglądają mega estetycznie - www.mebelki.pl/aranzacje/art3498,carpenter.html i przy okazji stylowo. Tylko czy na pewno białe meble? Czy nie obawiacie się tego, że szybko stracą ten biały kolor? Odpowiedz Link Zgłoś
siumek88 [...] 10.07.13, 16:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1972marek1972 Re: Białe meble dla dziecka - jakie polecacie? 21.06.18, 23:59 Biały to uniwersalny kolor, jeżeli mają atesty to każde się będą nadawały. Fajnie jeżeli były by z drewna i pomalowane białym lakierem to takie posłużą przez lata. Odpowiedz Link Zgłoś