Dodaj do ulubionych

Jaki podkład dla grubej?

26.10.11, 05:52
Jak każda otyła osoba pocę się nieco bardziej obficie niż reszta ludzkości. Również na twarzy,dlatego nawet najbardziej starannie wykonany makijaż potrafi się "rozpłynąć" dość szybko. Szukam jakiegoś dobrego podkładu, ale nie tworzącego efektu maski. Polecicie mi jakiś??
Obserwuj wątek
    • agata688 Re: Jaki podkład dla grubej? 26.10.11, 07:44
      Nie wiem ,czy dla grubej,ale dość długo utrzymuje sie z vichy dermablend.tylko trzeba idealnie dopasować odcień do karnacji,bo bedzie efekt maski (ale to chyba kazdy).
      Jak sie go nakłada to jest takie uczucie "sztucznosci" ale później on idealnie sie "wtapia".
      Takie coś www.e-farm.pl/p/884/VICHY-DERMABLEND-podklad-korygujacy-25-Nude.html
      Ja akurat jestem szczupła,ale szukałam czegoś korygującego niedoskonałości(przebarwienia) i ten jak na razie dla mnie najlepszy,właśnie pod względem trwałości.
      • agata688 Re: Jaki podkład dla grubej? 26.10.11, 07:49
        Zanim kupiłam to w aptece dostałam testery,aby właśnie idealnie dobrać odcień
        • ladyjm Re: Jaki podkład dla grubej? 26.10.11, 10:22
          a moze baza pod makijaż? Dax cosmetix ma swietną bazę z kaszmirem. Sephora ma też fajną bazę.
    • hanalui Re: Jaki podkład dla grubej? 26.10.11, 08:19
      Podkladu nie dobiera sie do tuszy lub jej braku tylko do cery. Nie wiem jaki podklad będzie dobry dla ciebie ale strzelam ze do cery tlustej. Ja bym proponowała prócz inwestycji w podklad inwestycje w primer, serio robią cuda.
      No i na koniec... Maska sie robi bo za dużo podkladu... Zauważyłam ze sporo pani stanowczo za dużo wali podkladu, baa .. nawet profesjonalistki polskie na youtubie w tutorialach robią jakieś makijaże dobre może do teatru, pod oświetlenie studia ale z pewnością nie na ulice.
      • cottonka Re: Jaki podkład dla grubej? 26.10.11, 08:28
        A co to jest primer?? Pierwsze słyszę.
        Ja miałam dermablend i dla mnie okazał się fatalny. Po paru godzinach maikjaz mi spływał, rozwarstwiał się. teraz używam Better ever clinique.
        A może sotsuje jeszcze jakieś specyfiki do skóry tłustej?
        • thea19 Re: Jaki podkład dla grubej? 26.10.11, 08:39
          podklad pod podklad - wtedy kazdy fluid utrzymuje sie dluzej. stosuje sie go tez pod cienie, zeby sie nie rozmazywaly. ja tam wole czasem uzyc sprayu na koniec - wszystko trzyma sie lepiej ale wysusza skore wiec regularne uzywanie odpada.
        • hanalui Re: Jaki podkład dla grubej? 26.10.11, 12:58
          cottonka napisała:

> Po paru godzinach maikjaz m
          > i spływał, rozwarstwiał sie

Może powodem tego nie są kosmetyki same w sobie tylko to ze nie pasują do siebie - gryza sie ze sobą. Trzeba wiedzieć ze nie można mieszać lub nakładać po sobie kosmetyków o bazie wody z tymi o bazie tłuszczu bo właśnie bedą pływać po sobie, nawet jeśli obydwa bedą do tej samej cery
    • majowadusza Re: Jaki podkład dla grubej? 26.10.11, 09:53
      dobierając podkład najlepiej idź do miejsca gdzie są osoby znające się na tym najlepiej. Ja sobie cenię Sephore czy Daglasa bo zawsze mi dobrze dobiorą. Oczywiście jeśli decydujesz się na wysoką półkę, typu Dior to raczej nie powinnaś być zawiedziona tylko należy się liczyć z wysoką kwotą.

Rano niestety trzeba nałozyć więcej podkładu jeśli zalezy Ci na dłuższym utrzymaniu makijazu
      • hanalui Re: Jaki podkład dla grubej? 26.10.11, 12:52
        majowadusza napisała:

> Rano niestety trzeba nałozyć więcej podkładu jeśli zalezy Ci na dłuższym utrzym
        > aniu makijazu

Co za bzdura
    • elizabeta1972 Re: Jaki podkład dla grubej? 26.10.11, 10:17
      Po wielu latach prób i błędów z bazami, podkładami, pudrami znalazłam kombinację, która trwa na twarzy ok 12 h bez poprawek, nawet w bardzo upalny dzień (mam cerę mieszaną ze skłonnością do błyszczenia po godzinie wink) - jest to podkład Revlon Colorstay dla cery tłustej/mieszanej utrwalony czystym pudrem ryżowym (ja używam marki Kryolan, ale można kupić na Allegro puder ryżowy u sprzedawców mających półprodukty kosmetyczne). Revlon ma dobre krycie, nie robi maski, a puder ryżowy wtapia się i twarz wygląda bardzo naturalnie. Wcześniej "przerobiłam" chyba wszystkie dostępne podkłady i bazy, łącznie z tymi z najwyższych półek i dopiero puder ryżowy rozwiązał problem - dla mnie jest to kosmetyk wszechczasów smile
      • pitahaya1 Re: Jaki podkład dla grubej? 26.10.11, 16:43
        Masz na myśli ten podkład w słoiczku? jeśli tak to faktycznie jest niezły, poza słoiczkiemsad
    • gazeta_mi_placi Re: Jaki podkład dla grubej? 26.10.11, 10:19
      Ten plus bycia otyłą, że naprawdę nie trzeba się malować, malowanie naprawdę w tym konkretnym przypadku nie ma żadnego sensu i można je sobie odpuścić.
    • milenka_net Re: Jaki podkład dla grubej? 26.10.11, 12:56
      Nie ma takiego.
    • sumire Re: Jaki podkład dla grubej? 26.10.11, 13:00
      Double Wear Estee Lauder. nie rozpływa się w żadnych okolicznościach przyrody.
      puder transparentny też bym zasugerowała. i/lub bibułki matujące.
    • edelstein Re: Jaki podkład dla grubej? 26.10.11, 13:02
      Uzywam bazy z silikonem sephory i podkladu M.A.C dobranego w sklepie firmowym przez profesjonalistke.Na co dzien wystarczy kropla.120ML w tubce starcza na dlugo i nie ma efektu maski.Dla mnie podklady M.A.C sa najlepsze.
    • niya Re: Jaki podkład dla grubej? 26.10.11, 17:01
      nie ma idealnego podkładu bo tak naprawdę wszystko zależy od cery, sposobu nakładania, utrwalania go, sama przerobiłam setki podkładów od tych droższych do tanszych i nie wiem czy to ja tak mam czy to moje wyobrażenie ale jak juz znalazłam ten idealny wg mnie to po któryms wykończonym opakowaniu miałam wrażenie że jest gorszy lub moja skóra tak na niego reaguje.
      Gdy miałam problemy z cera uzywałam dermacolu zmieszanego z kremem ( niesamowicie łatwo zrobić efekt maski ale jak się dobrze proporcje zrobi jest rewelacyjny) a teraz uzywam na przemian max factor i avon

Podkład się lepiej stapia ze skóra gdy wczesniej nałożysz krem na twarz i odczekasz az skóra wchłonie, lepiej też na rękę wylac troche podkładu poczekać aż się rozgrzeje i nakładac palcami , ale to tez może zalezy od osoby smile u mnie się sprawdza rewelacyjnie
      • niya Re: Jaki podkład dla grubej? 26.10.11, 17:03
        P.S bycie gruba do nie ma tu nic do rzeczy, ale jeśli chodzi o pocenie sie uzywaj podkładow matujący, bibułek matującyh i przede wszystkim wykanczaj makijaż pudrem sypkim, gdy po kilku godzinach odrobina spłynie to wysusz delikatnie bibułka matująca i przejedź pudrem sypkim po twarzy, nie ma chyba kobiety która nie robi delikatnych poprawek makijązu przez kilka godzin pracy smile
        • niya matujących! 26.10.11, 17:04

• azjaodkuchni Re: matujących! 26.10.11, 17:20
            A możesz kupic kosmetyki w Azji? Masz kogoś znajomego kto podróżujuje lub w grę wchodzi zakup trochę w ciemno przez net?
            Gdy zamieszkaliśmy w Singapurze mój makijaż spływał a moich azjatyckich znajomych nie... podpytałam i kupiłam tutejsze kosmetyki. Zwykle jest 30 stopni i nic nie spływa nawet przez kilka godzin. Używam marki Ginevra
            pinkmelon.pl/search/?fraza=ginvera&submit.x=0&submit.y=0
            na zmianę z:
            pinkmelon.pl/opis/1700086/skin79-super-plus-bb-cream-triple-functions.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka