Dodaj do ulubionych

tapety a domek dla lalek

06.11.11, 11:29
Dwa lata temu młoda dostała drewniany, piękny duży domek dla lalek (tata targał na plecach z Londynu), ale zalew plastiku okazał się nie do pokonania i młoda jęczy cały czas, że domek nie jest kolorowy. Wreszcie się poddałam i postanowiłam spełnić życzenie. Wymyśliłam, że kupie farby do drewna i jakieś ładne tapety w drobne kwiatki i wykleję jej ten domek w środku. Dorobię jeszcze jakieś karnisze i firanki i powinno zadziałać ;>
Zwiedziłam kilka papierniczych i dział tapet w Leroy i...nic. Wszystkie wzorki są za poważne lub za duże w stosunku do domku. Słyszałam, że są jakieś tapety samoprzylepne, ale nie udało mi się ich namierzyć. Macie jakiś pomysł?
Obserwuj wątek
    • alkara Re: tapety a domek dla lalek 06.11.11, 12:08
      U mnie w dużym Empiku, takim z kawiarnią połączonym, jest bardzo fajnie zaopatrzony dział plastyczny, są kolorowe papiery, bibułki, wstążki i wydaje mi się, że są też arkusze kolorowych papierów gładkich i we wzorki saomprzylepnych. Myślę, że warto zajrzeć tam jeśli masz gdzieś nieopodal.
    • mruu1 Re: tapety a domek dla lalek 06.11.11, 12:23
      Tak, w Empiku są też arkusze filcu samoprzylepnego w różnych kolorach. Będą się nadawać na dywaniki lub wykładzinę. Ja oblepiłam domek dla lalek (drewniany, zrobiony przez męża) jednokolorową tapetą i 3- 4 cm szer. paskiem tapety w kwiatowe wzorki. Nie wycinałam go, tylko kupiłam gotowy, taki wąski właśnie. Służy chyba do wykończenia tapety pod sufitem.
      • gibon301 Re: tapety a domek dla lalek 06.11.11, 12:31
        poszukaj materiałów do scrapbooking'u. wprawdzie to nie tapety ale na potrzeby domku dla lalek powinny być dość wytrzymałe a wybór jest przeogromny no i skala wzorów będzie w sam raz. możesz zacząć szukać na allegro (w rękodzieło) ale dobrze zaopatrzone sklepy papiernicze też mają czasem w ofercie (choć na pewno nie tak bogata jest ich oferta jak sklepów internetowych). powodzenia!
        • heca7 Re: tapety a domek dla lalek 06.11.11, 12:55
          Zajrzyj tutaj: www.belleepoque.pl/
          • kumakk Re: tapety a domek dla lalek 06.11.11, 20:35
            o, matko, ale cudeńka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka