sonia-3 10.11.11, 12:08 Mąż chce kpić czytnik e-book na Amazon amerykańskim. Czy ktoś tam robił zakupy?. Bo nie bardzo wiemy, jak mielibyśmy dokonać zapłaty za zakupiony towar, Pomóżcie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donkaczka Re: Zakupy na Amazon USA 10.11.11, 12:12 kindla? biorac pod uwage przesylke, ewentuale clo i gwarancje, lepiej kupic w europie placisz karta, albo podpinasz konto bankowe Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Zakupy na Amazon USA 10.11.11, 15:02 Nie wiem dlaczego mąż uparł sie właśnie na to amerykańskie. Mówi, że na europejskim amazon cena jest taka sama. Płatność kartą kredytową rozumiem, ale o co chodzi z tym podpięciem konta? Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Zakupy na Amazon USA 10.11.11, 15:42 to sie go zapytaj, bo to bez sensu, zwlaszcza przy kursach dolara takich jakie sa podajesz konto bankowe w swoich danych, sciagaja platnosc po prostu, tak jak na paypalu a kupowal maz cos kiedys ze stanow? pomijajac kwestie wysylki, a amazon wielu rzeczy do europy nie wysyla i kindla pewnie tez, to wiecej niz pewne jest, ze dupna was na cle i malo ze trzeba bedzie clo i vat placic, to jeszcze za usluge agnecji celnej, bo urzedy nie chca wypelniac sadow jak kiedys gwarancja - znow stany, a naprawde warunki maja super i niejeden znajomy korzystal, jak sie cokolwiek dzialo sama kupuje sporo w stanach, ale wtedy kiedy sie to naprawde oplaca albo wyjscia nie ma kindla zdecydowanie w europie, roznica cen nie jest az taka powalajaca - 80 dolarow a 99 euro to 180 zlotych roznicy, transport inny zasilacz oplaty celne - zdecydowanie sie nie oplaca na drozszych wersjach roznica dochodzi do 250 pln - w dalszym ciagu za malo Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Zakupy na Amazon USA 10.11.11, 15:57 To byłby nasz pierwszy zakup. Tylko czy: cena końcowa( cena towaru -109$ + wysyłka 21$+ 30$ ten ich podatek)- jest już ostateczną ceną?. Czy jeszcze coś sie płaci?. Podobno do Polski przyślą e- booka, natomiast jak próbowaliśmy kupić na amazon uk. to odpisali, że do Polski nie wyślą. Więc nic już nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Zakupy na Amazon USA 10.11.11, 16:12 hm, az kliknelam na probe - amazon mowi, ze do polski nie wysyla, nie tego kindla za 139 usd do polski wysla tego: www.amazon.com/dp/B003DZ1Y7M czyli masz 189 z darmowym shippingiem, do tego zasilacz 9,99 bo w zestawie nie ma, plus urzad celny imo bardzo bardzo zly pomysl, ale kazdy robi jak uwaza Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Zakupy na Amazon USA 10.11.11, 16:20 czekaj, piszesz oz wyklym kindlu za 109 nie keyboard? przeklikalam sie, doliczaja 21 za shipping i 30 na poczet oplat celnych, odprawe zrobi kurier - czyli wysylaja jakims kurierem, podejrzewam fedex i pewnie sami robia odprawe - to jest fajne wyliczone maja mniej wiecej, nadwyzke oddadza - wygodne tylko 160 usd to 520pln, na niemieckim amazonie 99 euro.. Odpowiedz Link Zgłoś
jusstinna Re: Zakupy na Amazon USA 10.11.11, 18:44 Zamawiałam kindla tego za 189$, w komplecie jest ładowarka USB, jeśli chcesz sieciową trzeba dopłacić coś koło 10$. Płacisz tylko wysyłkę, w cenie jest już cło i wszystkie opłaty typu vat, nic się nie dopłaca, gdyż są pokrywane przez Amazon. Nie można zamówić kindla na europejskim amazonie, tylko na amerykańskim, najważniejsze, żeby zamówić wersję europejską. Wysyłają USPS, u nas dostarcza bodajże UPS, przesyłkę dostałam w kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
s_mag_s Re: Zakupy na Amazon USA 11.11.11, 08:09 Niestety od sierpnia już płaci się i vat i cło, Amazon nie bierze ich na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Zakupy na Amazon USA 11.11.11, 09:18 Dzięki za odpowiedzi. Kupujemy. Zapłacimy kartą kredytową przez PayPal. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Do jusstinna 11.11.11, 09:53 Teraz coś jest nie tak z tą płatnością. Proszę wytłumacz mi jak zapłacić za tego kindla. Otwrzyliśmy konto na PayPal i mamy kartę kredytową z wypukłymi numerami. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Do jusstinna 11.11.11, 10:52 ale na amazonie nie zaplacisz paypalem zakladasz konto i tam podajesz dane z karty kredytowej, przy zakupie zaznaczasz, ze ma z karty sciagac i sciaga i wsio Odpowiedz Link Zgłoś
fatofa Re: Zakupy na Amazon USA 03.12.11, 13:02 Jeśli chodzi o przesyłkę z USA zajrzyj na www.viaddress.com. Oferują usługi wysyłkowe w bardzo konkurencyjnych cenach, a także własny adres internetowy do zakupów w Stanach i bezpłatną pomoc w przypadku problemów z płatnościami. Zawsze dobrze jest się rozejrzeć i porównać różne możliwości odnośniw wysyłki z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
fatofa Re: Zakupy na Amazon USA 03.12.11, 13:03 Jeśli chodzi o przesyłkę z USA zajrzyj na www.viaddress.com. Oferują usługi wysyłkowe w bardzo konkurencyjnych cenach, a także własny adres internetowy do zakupów w Stanach i bezpłatną pomoc w przypadku problemów z płatnościami. Zawsze dobrze jest się rozejrzeć i porównać różne możliwości odnośniw wysyłki z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
m_aw Re: Zakupy na Amazon USA 27.01.12, 13:38 Sonia i jak? Dotarł czytnik? Naliczyli Wam clo i VAT czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
s_mag_s Re: Zakupy na Amazon USA 27.01.12, 15:36 Obecnie naliczają vat i cło od razu przy zakupie, nie ma innej możliwości. Przy najtańszej wersji kindla za 109$ to jest ok 30$. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Zakupy na Amazon USA 27.01.12, 20:18 Tak. Czytnik doszedł. Kupiliśmy w piątek, zapłaciliśmy kartą kredytową, tyle ile wychodzi na stronie, cena + vat + cło. Wyniosło nas ok 530 zł. W środę kurier przyniósł przesyłkę. Takie zakupy to czysta przyjemność, a czytnik rewelacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
m_aw Re: Zakupy na Amazon USA 27.01.12, 21:58 Dzięki za info Ja pytam, bo wózek chciałam zamówić i nie wiem, czy lepiej kombinować z jakaś firma typu polamer czy wysłać bezpośrednio z Amazon. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Zakupy na Amazon USA 27.01.12, 22:01 To nie tylko moja opinia, jeśli chodzi o Amazon USA. Kupowanie tam to czysta przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
s_mag_s Re: Zakupy na Amazon USA 28.01.12, 15:08 Polamer u mnie jest na cenzurowanym - stawki za obsługę celną przez ich agencję są niekiedy kosmiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
magma_pl Re: Zakupy na Amazon USA 28.01.12, 18:44 Zdaje się że wózka nie przyślą do pl. ja próbowałam z fotelikiem i nie dało rady.dopiero przez wspomniany polamer załatwiłam Odpowiedz Link Zgłoś
anika1112 Re: Zakupy na Amazon USA 07.04.13, 12:57 Zakupy w sklepach z USA,tym bardziej tych internetowych to prawdziwa przyjemność,bo nie dość że mamy taniej to sam wybór jest o wiele większy. Mogę polecić dobry i sprawdzony sklep WszystkozAmeryki.com Odpowiedz Link Zgłoś
joanna100-19 Re: Zakupy na Amazon USA 16.05.12, 23:27 Opłaca się zlecać kupno firmom, które zajmują się sprowadzaniem towarów ze stanów. Bardzo fajna firma działa pod adresem www.wszystkozameryki.com. Moje znajome nałogowo kupują tam ubrania i perfumy Odpowiedz Link Zgłoś
warezart Re: Zakupy na Amazon USA 17.11.13, 18:57 Jeżeli chodzi o zakupy z USA,to znam jedną bardzo fajna stronę z której często korzystam,moge polecić zawsze profesjonalne podejście do sprawy. www.megabuy.pl Odpowiedz Link Zgłoś