Dodaj do ulubionych

Krem na zimę

13.11.11, 12:24
Jaki krem ochronny polecacie dla dzieci?
Obserwuj wątek
    • pelasia_0 Re: Krem na zimę 13.11.11, 21:27
      Ja używam już 3 rok Nivea Na każdą pogodę. Sprawdza się super, nie zawiera wody. No i cena jest dobra smile
    • annek2 Re: Krem na zimę 13.11.11, 21:37
      Nivea - krem na każdą pogodę
      • malwina79 Re: Krem na zimę 13.11.11, 23:37
        Kiedyś używałyśmy Nivea, ale od kiedy jakieś 3 lata temu kupiłam Mustelę Cold Cream to nie kupuję już innych. Baaaaardzo dobrze nawilża i chroni przed zimnem, równiez nie zawiera wody, jest bardzo wydajny i przepięknie pachnie. Smaruję córkę rano przed wyjściem do przedszkola, a kiedy odbieram ją po 7-8h z przedszkola na jeszcze czuję na niej delikatny zapach kremu. Nie uczula, nie podrażnia.
        W Nivei nie podoba mi się to, że jednym z pierwszych w składzie jest tlenek cynku, który jak wiadomo może wysuszać, więc może on i chroni, ale nie chcę narażać skóry dziecka na wysuszenie. Mustela za to cały skład ma bardzo w porządku i widać to po jego działaniu.
        • rafaleczka Re: Krem na zimę 14.11.11, 10:49
          tez polecam Mustelę, chroni super, natomiast jeżeli chodzi o zapach mam zupełnie inne doznania i zupełnie mi się nie podoba, ale rolę ochronna spełnia znakomicie
          • janka39 Re: Krem na zimę 15.11.11, 19:48
            Jestescie pewne, ze ta mustela nie zawiera wody? Bo kupilam niecale dwa lata temu i... wyrzucilam wlasnie ze względu na zawartość wody (tak mi się zdaje). Ale może skład się zmienił, bo pamiętam, że nivea na każdą pogodę ok. 6 lat temu tez miał w składzie wodę, a teraz ponoc nie...
            • malwina79 Re: Krem na zimę 15.11.11, 20:09
              Wystarczy wpisać w google i wyskakuje Ci cały skład. A Mustela ma chyba 2 lub 3 kremy dla dzieci. ja pisałam o Cold Cream.
              Skład: Cold Krem (gliceryna, wosk pszczeli, olej rącznikowy), witamina E, alfa bisabolol, masło Shea
              • janka39 Re: Krem na zimę 15.11.11, 20:12
                Na pewno miałam cold cream
                I raczej na pewno miał wode
                Bardziej ufałabym składowi z opakowania niz z google, bo zdarzalo sie, ze w necie CALEGO składu niektórych kosmetyków nie znalazlam (kupilam coś, a na opakowaniu było więcej...)
                • domi_33 Re: Krem na zimę 15.11.11, 22:04
                  a ja uwielbiam ten krem Nivea na każdą. bardzo lubię jej zapach, mam ochotę schrupać młodego jak go nim wysmaruję. w zeszłym roku chodziliśmy na spacery nawet jak z minus 10 było i sprawdziła się świetnie. polecam.
                  • wiolka75 Re: Krem na zimę 16.11.11, 10:49
                    miałam kiedyś mustelę cold crem i miał w składzie wodę. Fajny był, ale ta woda...
                    Teraz jak przeczytałam te posty, to się ucieszyłam, że jest Mustela bez wody, ale na ich stronie jest cold crem i ma w składzie wodę.

i chciałam malwinę poprosic o zalinkowanie tego, który ma. Co Malwina dałoby radę.smile
                    mozliwe że pojawił sie na rynku bez wody, ale na stronie nie zmienili składu kremu- hm....
    • kamelia04.08.2007 Re: Krem na zimę 15.11.11, 22:51
      oczywiscie mustele oraz sztyft musteli
    • ju_mi Re: Krem na zimę 16.11.11, 11:25
      Od prawie 5ciu lat syn używa Wind und Wettercreme z serii Babydream z Rossmanna:
      wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=28859&next=1
      Mój M. tez go podkrada, a ja przy dużych mrozach używam go do rąk.
      • emma_noether Re: Krem na zimę 16.11.11, 11:59
        www.bangla.pl/artykuly/a55/buzia-pod-ochrona
    • ada_13 Re: Krem na zimę 16.11.11, 13:54
      Krem Dermosan z apteki, jest tłusty i zawiera wit. A, E i glicerynę - tani i skutecznysmile)) używam również krem HIPP, uważam, że jest bardzo dobry ale w zeszłym roku mój Syn marudził, że piecze go buzia po posmarowaniu, w tym roku już się nie skarży. Kiedyś Pani w aptece polaciła mi tłuste kremy dla narciarzy.
      • mhanutka Re: Krem na zimę 16.11.11, 19:57
        Zeszłej zimy używaliśmy Aqastop Linomagu.
    • kaskahh Re: Krem na zimę 16.11.11, 20:14
      weleda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka