Dodaj do ulubionych

Czym czyścić emu?

17.11.11, 22:53
Np tłusty ślad na wierzchu buty są nieprzemakalne ale próbując wrzatkiem i szmatka na szatce zostawał kolor buta czy są jakieś sposoby ewent środki kupne do wywabienia plam?
Obserwuj wątek
    • amstill Re: Czym czyścić emu? 15.03.12, 19:44
      Podnosze może ktoś dopisze. Jak wyczyścić te buty z soku, można wrzucić do pralki?
      • uwielbiam_truskawki Re: Czym czyścić emu? 15.03.12, 20:41
        DO pralki to bym nie wrzuciła. Zapytaj tutaj, profesjonalnie doradzą: www.multirenowacja.pl/
        • mamaoskarka Re: Czym czyścić emu? 15.03.12, 21:41

Ja swoje piore w pralce w delikatnym plynie, program welna 30 stopni albo tkaniny delikatne 30 stopni. Nic im sie nie stalo, a prane byly kilkanascie razy wraz z wirowaniem na 600. Acha buty po praniu na pewno sa twardsze tj ten zamszjuz nigdy nie bedzie taki delikatny i mily jak przy zakupie nowych tylko sztywny i bardziej szorski ale to mi nie przeszkadza. Ja mam buty w kolorze chestnut wiec szybko sie brudza. Plame najpierw bym zaparla goraca woda z plynem do naczyn albo mydlem. Buty susze w suszarni, mam tam taboret, ktory odwracam do gory nogami i na te nogi zakladam buty tj. tak jakby wieszam je na nich, buty ladnie schna, nie sa zdeformowane itp.
          • mamaoskarka Re: Czym czyścić emu? 15.03.12, 21:44
            Jeszcze jedno, kiedys upralam w pralce w plynie perwol black meza Emu w kolorze czarnym i niestety jak wyschly to ta czern byla juz nie taka ladna tylko delikatnie sprana. Tak wiec jak jasne to bym wrzucila do pralki, ciemne odradzam.
            • natalinka.londyn Re: Czym czyścić emu? 15.03.12, 22:14
              ale pierzecie tak orginalne UGG z owczej wełny, czy ugg-podobne? ja słyszałam o sposobie żeby wyczyścic gąbką nawilzoną rozcieńczonym płynem do prania wełny, np. woolite, potem to samo tylko sama woda, odsączyc ręcznikiem papierowym, wypełnic gazetami żeby nie zmieniły kształtu i odstawic na całą noc do wyschnięcia z dala od źródeł ciepła takich jak kaloryfer lub piecyk. próbowałam tego częściowo na pojedyncze plamy, podziałało, calych butów jeszcze nie czyściłam, ale bałabym się wrzucic je do pralki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka