Dodaj do ulubionych

allegro problem - help :)

25.11.11, 11:35
no i w końcu też mi się dostało sad
kupiłam na allegro szafkę, był tylko odbiór osobisty, ale pan zgodził się wysłać, oczywiście najpierw zapytałam potem kupiłam smile powiedziałam, że zamówię kuriera trzeba tylko rozkręcić i zapakować. Po zakupie Pan nie miała czasu na rozkręcanie, po 2 tyg. (jeszcze nie było zapłacone) okazało się, że zapakowanie to wielki problem bo nie ma w co, że zgodził się tylko na rozkręcenie !? Zależało mi na szafce więc zaproponowałam, że wyślę folię i taśmę, zgodził się, wysłałam pudło z folią i taśmą, kosztowało mnie to 15 zł (wysyłka i nowa taśma), po tyg proszę o podanie wymiarów paczki bo kuriera chcę zamówić, pan podał dane do przelewu, więc zapłaciłam, po tyg proszę o kontakt i okazuje się, że szafka przy rozkręcaniu uległa zniszczeniu ??!! i że odda mi kasę za szafkę. No i rzeczywiście kasę mam z powrotem. No i teraz zaczęło się, ja wysłałam folię i taśmę, zapłaciłam za paczkę, kupiłam taśmę i straciłam 15 zł. Oczywiście Pan nie zgodził się oddać poniesionych przeze mnie kosztów, ale to on nie wywiązał się z umowy, a ja straciłam kasę.
Co mogę z tym zrobić, wiem, że to "tylko" 15 zł, ale dla mnie to nie są grosze, nawet jeśli odeśle mi paczkę z powrotem to co z przesyłką za którą zapłaciłam?
Nie wiem czy w ogóle coś z tym da się zrobić... miał ktoś może podobną sytuację?
Obserwuj wątek
    • dagusia_29 Re: allegro problem - help :) 25.11.11, 11:53
      Moim zdaniem nic nie zrobisz koszt poniesiony nie był uwzględniony w aukcji to była wasza umowa poza allegro. A że Pan okazał się delikatnie mówiąc oszustem to inna sprawa kasa oddana. Myślę że nie ma co szargać sobie więcej nerwów. Możesz do niego pisać ale z zachowania widać że na Panu nie zrobi to wrażenia.
      • sposobuzycia Re: allegro problem - help :) 25.11.11, 12:05
        komentarz negatywny - to wszystko chyba co może zrobić
        • india05 Re: allegro problem - help :) 25.11.11, 12:08
          negatyw będzie na pewno, odwetowiec również smile ale wolę innych ostrzec, tak myślałam, że niewiele zrobię, chyba musiałam się wygadać smile
          dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka