Dodaj do ulubionych

Śpiworek do fotelika

02.12.11, 08:18
Chce kupić dla dziecka koleżanki które właśnie się urodziło. Czy ktoś używała? Czy to jest wygodne?
www.pierwszyusmiech.com.pl/product-pol-903-spiworek-do-fotelika-samochodowego-0-13kg-.html
Dzięki za odp!
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Śpiworek do fotelika 02.12.11, 10:23
      zapytaj jaki ma fotelik i kup tej samej marki - masz wtedy pewnosc, ze bedzie pasowal. no chyba, ze ma fotelik firmy krzak to wtedy zamiast spiworka, zaproponuj jej partycypacje w kosztach porzadnego fotelika.
    • froobek Re: Śpiworek do fotelika 02.12.11, 13:08
      Hmmm, ogólnie śpiworek do fotelika to jest fajny pomysł, ale po pierwsze:
      - ten raczej będzie bardzo ciepły, a to bez sensu, bo w samochodzie jest ciepło, a idzie się do niego dwie minuty
      - mnie bardziej praktyczny wydaje się tego typu śpiworek:
      www.jestemdzieckiem.pl/produkt,49261,spiwor-kombinezon-zimowy-niemowlecy-zyrafa-jasnoniebieski-dany.html
      W Lidlu teraz jest tego typu.
      Każdy śpiworek z dziurami na pasy będzie pasował do każdego fotelika i wózka.
    • wielkajolka Re: Śpiworek do fotelika 02.12.11, 13:47
      ja Ci polecam Red castla 3 w 1 (poszukaj na stronie marko-zabawki - bo nie mogę wrzucić linka). ja wprawdzie mam wersję dla starszego dziecka. Jestem zachwycona - nieprzewiewny, cieplutki - drugie dziecko w nim śmiga i dalej zachowuje parametry i wygląda jak nowy
    • alpepe Re: Śpiworek do fotelika 02.12.11, 13:53
      ja miałam puchowy śpiwór Odenwalder. Był bardzo wygodny, woziłam w nim dziecko w największe mrozy w wózku, a że w aucie nie lubimy mieć w zimie ciepło, bo nie chce nam się rozbierać, to i w aucie się sprawdzał. Uważam, że to idealne rozwiązanie dla niemowląt, tym bardziej, że foteliki są zimne i nieprzyjemnie w takim leżeć bez dodatkowej warstwy izolującej.
    • afroddytta Re: Śpiworek do fotelika 02.12.11, 20:22
      Sam śpiwór do fotelika to super pomysł, kupiłam dopiero przy drugim dziecku i strasznie żałuję że nie wcześniej. Spiworki takie są uniwesalne, ja używam też do gondolki przez pierwsze 5-6 mies. Tylko polecałabym inny model-rozpinany na środku-wtedy można dziecko rozpiąć łatwo w samochodzie, sklepie, i żeby miał sznurek ściągający wokół głowy, wtedy można maluch fajnie opatulić. Ogólnie taki mały śpiwór dla mnie jest wygodny, bo np. jak jadę do sklepu itp. nie na dwór to ubieram dzieciaka cienko (bez kombinezonu) i do śpiwora, można ściągnąć tak, ze tylko buzia wystaje, a potem w sklepie wszystko otworzyć i dzieciak się nie grzeje, bo jest w zwykłym ubraniu.

Ja polecam,sama mam taki (tylko niebieski):
      https://img.bazarek.pl/78971/8105/2661041/13524221904e79d48221832.jpg
      • eliszka25 Re: Śpiworek do fotelika 03.12.11, 16:21
        moim zdaniem taki spoworek, to dobra rzecz. jak dla mnie najbardziej praktyczny jest wlasnie ten, ktory zalinkowalas, albo przynajmniej tego typu, bo do fotelika nie trzeba dziecka mocno ubierac, tylko zapinasz spiworek i juz, a w samochodzie/sklepie/u lekarza itp. po prostu odpinasz gore spiworka i dziecko jest juz rozebrane i nie jest mu goraco. do wozka tez mam wlasnie takie, w ktorym mozna zupelnie odpiac cala gore spiworka i to jest moim zdaniem idealne rozwiazanie. zdecydowanie nie polecam spiworka, ktory jest jednoczesnie kombinezonem, bo z takiego nie tak latwo rozebrac dziecko bez odpinania pasow.
    • leneczkaz Re: Śpiworek do fotelika 03.12.11, 18:24
      Ja polecam ten www.daadaa.pl/maly-cieply-spiworek-dla-dziecka-original-cole-collections-p-1306.html. Świetny, cieplutki i milutki..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka