Dodaj do ulubionych

gdzie kupujecie klocki playmobil?

05.12.11, 16:04
gdzie jest duży wybór?
chodzi mi o net albo stacjonarnie W-wa
oczywiscie w korzystnych cenach - bo dziś zajrzałam do ToysRus i wybór spory, ale ceny tez spore wink
Obserwuj wątek
    • duszka30 Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 05.12.11, 18:50
      A co konkretnie Cię interesuje, może coś pomogęsmile
      • kinga_owca Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 05.12.11, 20:12
        myslałam o Egipcie, piratach i rycerzach
        ew. cos z leśnymi zwierzakami
        • duszka30 Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 05.12.11, 22:19
          A napiszesz mi na priv numery zestawów?...
          • dammma Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 05.12.11, 22:24
            A możesz napisać na forum ew priv, bo też się przymierzam do zakupu Playmobila na święta i wkurzona jestem, że na miejscu (W-w) ciężko jest kupić. To samo zresztą dotyczy drewnianego Tomka czy Brio czy innych fajnych zabawek, które łatwiej byłoby zbierać, gdyby można było częściej nawet jakiś mniejszy zestaw kupić.
            • coalla Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 05.12.11, 22:52
              polecam tego allegrowicza
              allegro.pl/listing/user.php/run?us_id=3187729&order=pd&string=playmobil&change_view=1
              kupuję od niego kolejny sezon, jest dystrybutorem, od niego wiele sklepów w Warszawie/Polsce kupuje
              możliwy odbiór osobisty w Wawrze
              • aszpr Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 05.12.11, 23:12
                Ja kupuję tam, gdzie aktualnie są jakieś promocje winkNp -20% przy otwarciu Toys R Us.
                Na Allegro ceny są mniej więcej takie, jak w sklepie, więc gdy czasem trzeba jeszcze zapłacić za wysyłkę, to się nie opłaca.
                • dammma Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 05.12.11, 23:44
                  u nas w Smyku ceny niestety dużo wyższe-no może poza ostatnią promocją. A Toyrus jest tylko w W-wie?
            • duszka30 Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 06.12.11, 08:00
              Mogę Wam podać ceny, bezpośrednio z rynki niemieckiego.
              • mamawaw Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 06.12.11, 08:13
                podajsmile)
                • mamaolki-fasolki Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 06.12.11, 08:24
                  To ja też się podłączę, chciałam kupić zestaw 4490 gospodarstwo rolne.
                  • johana75 Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 06.12.11, 08:56
                    Ja zawsze kupuje w Niemczech, patrze na gazetki i że jestem raz w miesiącu to kupuje zawsze.Ta farma kosztuje ok 70 euro. Jeśli są w gazetkach promocyjnych to często jest trochę taniej
                    www.billiger.de/show/produkt/11267718-Playmobil-Grosser-Bauernhof-4490.htm
                    • donkaczka Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 06.12.11, 09:16
                      a ja polecam niemiecki ebay, troche zachodu z dogadaniem sie z kims z de, kto uzyczy adresu, ale ceny i dostepnosc genialna - playmobil robi zabawki do 40 lat, malo ktore sety powtarza, czasem je troche ulepsza i tylko na ebayu mozna je kupic, wiec naprawde warto

ja playmobila kupuje tylko z drugiej reki, nowe sety kosztuja majatek, a prawdziwa zabawa zaczyna sie, gdy ma sie tego wiecej niz jedna sztuke

ja kupilam: urzad pocztowy - 10 euro, domek - 35 euro, supermarket - 25 euro, wszystko kompletne albo prawie - drobiazgi mozna pozniej dokupic albo na ebayu albo w playmobilu
                      za kolejne 10 kupilam set, ktory niedbale ktos wystawil, a w nim kilka pojazdow, plac zabaw dla dzieci, stoisko sprzedawcy z warzywami (pasuje do supermarketu) i male gospodarstwo - spokojnie warte ponad 100 euro

lotnisko z wieza kontrolna i samolotem, bramka do sprawdzania bagazu i pojazdami obslugi naziemnej chodza po 60-70 euro
                      domki dla lalek z rozszerzeniami i wyposazeniem po 120-150 euro

a przed swietami masa ludzi sprzedaje, zwlaszcza te aukcje ktore koncza sie w dzien powszedni w ciagu dnia, albo pozno w nocy koncza sie tanio, bo niemcy zupelnie nie snipuja i licytuja po 1 euro.. latwo cos tanio wygrac
                      paradoksalnie teraz jest wysyp, bo sezon, wiec ceny bywaja okazyjne ze wzgledu na duza podaz, w ciagu roku mniej ludzi wystawia i ceny ida wyzej

ja polecam, mozna zrobic slowniczek podreczny do aukcji smile nie kupowac niczego opisanego "wie abgebildet" bo to czesto podpucha (ale niekoniecznie tez..) i jazda!!
                    • dammma Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 06.12.11, 09:32
                      Te ceny, co zalinkowałaś sa naprawdę korzystniejsze- tylko trzeba bywać w Niemczech, bo jak miałabym dołożyć za przesyłkę, to pewnie wyjdzie mi na to samo przy zakupach na 200-300zł. Przy większych pewnie sie opłaca.
                      • dammma Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 06.12.11, 09:33
                        to było do johany smile
                        • dammma Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 06.12.11, 09:35
                          donkaczka- a ile Cię wynoszą koszty wysyłki do PL?
                          • donkaczka Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 06.12.11, 10:07
                            damma, ja mieszkam w niemczech wlasnie smile
                            niemcy maja duza tradycje bazarkow z uzywanymi rzeczami - ubrania, zabawki, ksiazki, sa tu regularnie i stanowia staly punkt kalendarza, wszedzie sa ogloszenia i listy z terminami, wiec wtorny rynek jest tu bogaty - na ebayu to dobrze widac, w zasadzie wszystko mozna kupic taniej uzywane, ja niewiele zabawek kupuje nowych, prawie wszystko mozna dostac w stanie bliskim idealu za ulamek ceny

wysylka do polski jest umiarkowanie droga - unikam paczek bez potwierdzenia, bo gina
                            na forach rowiesniczych prawie zawsze jest ktos z zagranicy - warto sie dogadac i wysylac do kolezanki a do polski zbiorczo, mozna autobusem puscic karton z zabawkami - 15 euro i na drugi dzien odbior
                            paczki do 5 kilo 120x60x60 rejestrowana tez 15 euro
                            o wysylke do polski trzeba pytac, zwykle problemu nie ma
                            • dammma Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 06.12.11, 10:30
                              smilesmile
                              rejestrowana, to przez pocztę czy kuriera, tak?- do 5kg -15e?
                              a w autobusach nie giną?- to trzeba po prostu dogadać się z kierowcą, który jedzie do PL?
                              Jestem w tym zupełnie zielona i od ebaya właśnie odstraszają mnie zapytania o koszty przesyłki.
                              Bo na adres niemiecki, to tylko chyba z Amazona jest darmowa przesyłka a z Ebaya -trzeba płacić.
                              • donkaczka Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 06.12.11, 10:57
                                autobusy zabieraja legalnie, dostajesz kwitek, trzeba isc na dworzec nadac i odebrac, nie kazda linia przewozi paczki, musialabys zrobic rozeznanie
                                sa tez busy jezdzace pod dom - nawet wygodniej, ale nie kazde miasto w polsce i de jest obslugiwane, trzeba sprawdzic

paczki obsluguje poczta, rejestrowana czyli z dowodem nadania, takie mniej gina a jak zgina to sa ubezpieczone
                                do 5 kilo 15 euro, do 10 kilo 20 euro, do 20 kilo 30 euro, do 31,5 kilo 40 euro
                                to sa paket - rejestrowane

a Päckchen sa tansze, ale do 2 kilo tylko, kosztuja 8,90, mozna 2 euro doplacic za potwierdzenie odbioru, jest wtedy ubezpieczona do 35 euro - na male rzeczy ok, ale raczej drozsze

generalnie troche zabawy jest ze zorganizowaniem "kanalu przerzutowego" ale moim zdaniem oplaci sie raz wysilic i korzystac z ebaya: gry haby, klocki lego, playmobil za ulamek ceny
                                • dammma Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 06.12.11, 12:06
                                  dzięki bardzo-zaraz sobie to zapiszę, bo to cenne wiadomości smile
                                • duszka30 Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 06.12.11, 13:42
                                  Mogę być "kanałem przerzutowym"smile
                  • duszka30 4490 06.12.11, 13:38
                    Nie dostępny juz w sklepach (stara kolekcja)sad
                    • mamaolki-fasolki Re: 4490 06.12.11, 14:39
                      Nie dobrze sad A orientujesz się może co jest w nowej kolekcji? Chodzi mi właśnie o jakieś zwierzątka gospodarskie, coś w zamiast tego zestawu 4490.
                      • dammma Re: 4490 06.12.11, 14:44
                        dzięki za propozycję- będę pamiętać smile
                      • donkaczka Re: 4490 06.12.11, 15:00
                        sa nowsze zestawy, zaczynaja sie od cyfry 5:
                        www.playmobil.de/on/demandware.store/Sites-DE-Site/de_DE/Search-Show?cgid=Bauernhof
                        a starsze mozna wciaz kupic w necie, po protsu playmobil przeszedl juz na nowsza wersje
              • azyli Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 07.12.11, 13:13
                Prosze o sprawdzenie cen 3 zestawów PLAYMOBIL :
                AGENCI TURBOSTATEK 4882
                AGENCI KWATERA GŁÓWNA 4875
                AGENCI SUPER RACER 4876
                • duszka30 Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 07.12.11, 13:16
                  AGENCI TURBOSTATEK 4882 34,99euro
                  AGENCI KWATERA GŁÓWNA 4875 64,99euro
                  AGENCI SUPER RACER 4876 17,99
          • kinga_owca Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 06.12.11, 17:59
            to popatrzę konkretnie i napiszę smile
            dzięki wielkie
            • dammma Re: gdzie kupujecie klocki playmobil? 07.12.11, 10:58
              ładne te nowe
              Kinga_owca- a chciałabyś coś zamawiać?
              • leigh4 Duszka i Damma 07.12.11, 13:03
                Szukam zestawów z serii kosmos(nowa, dla chłopców), można kupić je aktualnie gdzies taniej?
                • duszka30 Re: Duszka i Damma 07.12.11, 13:14
                  Tak, prawie wszystkie w promocji.
                  • leigh4 Re: Duszka i Damma 07.12.11, 13:23
                    Duszko, a jak można je kupić? i w jakich cenach? napiszesz na priv? z góry dziękujęsmile
                    • kinga_owca Re: Duszka i Damma 07.12.11, 13:43
                      ja bym chciała serię Egipt smile
                      całą smile
                      • kinga_owca Re: Duszka i Damma 07.12.11, 13:49
                        i western smile i prehistorię wink
                        • duszka30 Re: Duszka i Damma 07.12.11, 13:56
                          Dawaj numery, będziemy sprawdzaćsmile
                          • kinga_owca Re: Duszka i Damma 07.12.11, 14:46
                            prehistoria: 5100 5101 5102 5103 5104 5105
                            western: 4012 4398 4399 7172 7272 7273 7648 7659 7660 7661 7841 7857 7936
                            • duszka30 Re: Duszka i Damma 07.12.11, 15:22
                              Napisałam, daj znać czy doszłosmile
                      • duszka30 Re: Duszka i Damma 07.12.11, 13:54
                        Oj Egipt to juz raczej tylko na All...stary zestaw, w sklepach prawie nieosiągalny.
                        • donkaczka Re: Duszka i Damma 07.12.11, 18:20
                          www.playmobil.de/on/demandware.store/Sites-DE-Site/de_DE/Search-Show?cgid=SchnaeppchenEcke

egipt wyprzedaje sam playmobil za dobra cene

ceny sprawdzajcie googlem albo idealo.de
                          wystarczy wpisac playmobil i numer i wyskakuje cena, bywaja dobre ceny w pojedynczych sklepach
                          i na amazonie sa przeceny, zabawki skacza z 20 euro na 7
                          • kinga_owca Re: Duszka i Damma 07.12.11, 18:51
                            a Rzym jeszcze gdzies bywa?
                            • donkaczka Re: Duszka i Damma 07.12.11, 19:32
                              na ebayu i amazonie
                              www.ebay.de/itm/Playmobil-4270-ARENA-Romer-Rom-Kolosseum-Gladiator-Neu-OVP-/250946881380?pt=DE_Allesf%C3%BCrKind_Spielzeug_Playmobil&hash=item3a6d998764
                              serio dziewczyny, bez wyszukiwarek to raczej trudno znalezc jakas okazje
                    • duszka30 Re: Duszka i Damma 07.12.11, 13:52
                      Napisała, to tylko daj znać czy dotarłosmile
                      • mareksofia Re: Duszka i Damma 19.12.11, 23:14
                        Dzien dobry,

szukam adresu hurtowni PLAYMOBIL o ktorej wspomnial coalla.

Pozdrawiam i z gory dziekuje.
                        • donkaczka Re: Duszka i Damma 19.12.11, 23:27
                          a kliknac w jego linka nie mozesz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka