Dodaj do ulubionych

Stacyjkowo

23.12.11, 17:08
Wiem że są dwie serie: DieCast i Motorised.
Czy Motorised pasuje do drewnianych torów?
Czy motorised jest kompatybilny z DiCast? Tory sie lacza a kolkomotywy moga jedzic i tu i tam?
Obserwuj wątek
    • a-n-i-k-a Re: Stacyjkowo 23.12.11, 23:16
      Nie, te serie sie nie lacza ze soba. Die cast sa mniejsze - i pociagi i tory.
      Motorised sa na baterie, pociagi jezdza same. I chyba sa kompatybilne z seria interactive.
    • tempera_tura Re: Stacyjkowo 25.12.11, 12:56
      Prosze niech ktoś sprawdzi czy Motorised pasuja do drewna..
      • a-n-i-k-a Re: Stacyjkowo 25.12.11, 21:29
        Ale do jakiego drewna? Masz na mysli np. tory drewniane z ikei? Bo jezeli tak to sprawdzilam i lokomotywy nie pasuja, wagoniki natomiast maja nieznacznie wezszy rozstaw kol i pasuja.
        • tempera_tura Re: Stacyjkowo 26.12.11, 09:22
          dziekuje, o to chodziło.
        • tempera_tura Re: Stacyjkowo 07.01.12, 19:20
          A masz cos z serii DieCast?

Wagony i lokomotywy drewniane (np tomek drewniany z LC) jezdza po torach stacyjkowo motorised?

DiCast lokomotywy dają rade po torach z motorised?
          • a-n-i-k-a Re: Stacyjkowo 07.01.12, 20:13
            niestety, diecasta nie mamy
            nie pomoge uncertain
            • a-n-i-k-a Re: Stacyjkowo 07.01.12, 20:16

>>DiCast lokomotywy dają rade po torach z motorised?

wg mnie nie, diecasty sa mniejsze od motorised - tory wezsze, pociagi mniejsze

w sklepie jak sie dowiadywalam to powiedzieli, ze te serie sie nie lacza - obie ogladalam i na moje oko rzeczywiscie nie ma mowy, by byly kompatybilne
              • tempera_tura Re: Stacyjkowo 07.01.12, 20:22
                A jak drewniane elementy daja rade na tych torach od motorised?
                Jakie dzwięki wydaja te lokomotywy?
                Napisz jeszcze co macie z tej serii i co polecasz kupić na poczatek no i jak oceniasz jakość tych zabawek.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
                • a-n-i-k-a Re: Stacyjkowo 07.01.12, 23:16
                  O drewnianych nic nie powiem, wyjelam tory drewniane z ikei jakie sie ostaly w domu w ilosci szt. 2 tylko do poprzedniego testu i schowalam - wiekszosc z tej serii jest obecnie u moich rodzicow, pociagi wszystkie. Trzeba bylo zrobic miejsce na nowe zabawki wink.

My mamy ten zestaw allegro.pl/stacyjkowo-motorised-mega-zestaw-bruno-gratis-i2025107055.html plus zestaw 3 wagonikow i lokomotywe Wilsona.
                  Tory maja szerokosc calkowita 5,5 cm, tor dla pociagów - ok. 3,8 cm.
                  Lokomotywa - szerokosc kolek 3 cm, calkowita ok. 4 cm i dlugosc 11 cm - jezeli nie widzialas ich na zywo, to moze to da ci jakies wyobrazenie smile. Trabi jak kazdy pociag wink. Nie wiem co autor ma na mysli piszac w aukcji o 6 dzwiekach...

Moj niespelna 3 latek jest zachwycony. Przede wszystkim wiaduktem, bo dotad zawsze tory drewniane musialam ukladac na klockach roznych lub ksiazkach, zeby gorki byly. To ze pociagi jezdza same tez wywołalo zachwyt. Szał trwa od Wigilii wink.
                  Młody jest czasem nieuwazny, gania za tymi pociagami i potknie sie czasem o tory, nadepnie i rozwali cala kontrukcje - ale chociaz plastik jest dosc gietki to poki co wszystkie te wypadki nie byly grozne dla ani dla torow, ani dla pociagow. Krzysiek tez ma sie swietnie wink.
                  Takze jakosciowo choc nie sprawiaja najlepszego wraznia to są OK.

Ja ten zestaw "macalam" w Swiecie Dziecka i tam kosztował 209 zł - za tyle bym raczej nie kupila wink.

Chociaz wtedy jeszcze nie wiedzialam, jak mojemu dziecku przypadnie do gustu ta zabawka smile.
                  Po torach jezdzi tez autkami, zjezdzaja mu z gorki i ma radoche smile.

Pytalas tez w innym watku o Tesco - bywam tam czesto, bo mam Tesco 5 min od domu i tam nie widzialam w ogole tej serii. Jezeli w ogole była, to musiała expresowo sie sprzedac.
                  • tempera_tura Re: Stacyjkowo 08.01.12, 09:48
                    Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedzsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka