Dodaj do ulubionych

e-papieros

13.01.12, 21:33
Czy ktoś zna typ mild pure?
CZy możecie polecić jakiś sprawdzony model? Taki, żeby mi się małżonek nie zniechęcił smile
Ktos na jakimś forum polecał też cigito smart. NA allegro najlepiej sprzedają się ebull ego (a ze na drugim miejscu jest papieros za 19 zl - z ładowarka i kardridżami w komplecie! - to nie jest to dla mnie dobry wyznacznik)

podpowiedzcie! (bo imieniny mężusia wczoraj byłysmile a ja z prezentem w polu jestem)
Obserwuj wątek
    • agnieszka.kly Re: e-papieros 13.01.12, 22:53
      dzięki!
      jak bym chciała to wszystko "przestudiować" to z prezentem moze bm zdążyła za rok wink

mild pure lub cigito
      • b.bujak Re: e-papieros 14.01.12, 12:45
        agnieszka.kly napisała:

> mild pure lub cigito

rzuć monetą wink

wśrod kilku osob, ktore znam, ktore probowaly sie przerzucic na epapierosy żadna nie trafila od razu na "swój" model... te osoby, ktore nie miały determinacji zrezygnowały z pomysłu epalenia... mój mąż przetestował chyba kilkanaście modeli natomiast wersji liquidów, godzin spędzonych na w/w forum oraz zainwestowanych pieniędzy nie zliczę - od ponad roku używa gó...e volish ego
        uprzedzam, że powodzenie Twojego prezentu i tak zależy od nastawienia i determinacji Twojego męża! jak by nie było to jest dla palacza walka i musi chcieć ją podjąć... moj brat ma juz kolekcje epapierosów od swojej zony a i tak pali tradycyjne
    • eliszka25 Re: e-papieros 14.01.12, 14:51
      a ja bym na twoim miejscu zrezygnowala z zakupu takiego "prezentu". piszesz w sygnaturce, ze masz dwoje malych dzieci, a przy nich z takim ustrojstwem trzeba baaaardzo uwazac. po pierwsze "dym" z e-papierosa zawiera nikotyne, ktora przeciez uzaleznia. poza tym czytalam nie tak dawno w mojej "dzieciowej" gazecie rozmowe z lekarzem, ktory przestrzegal rodzicow przed tym wynalazkiem, bo "naboj" takiego papierosa zawiera tak duza dawne nikotyty, ze jesli np. dziecko sie do tego dorwie i stlucze te fiolke, to jest to dla niego dawka smiertelna. no chyba, ze zamierzasz kupic tylko beznikotynowe.

ale moze nie jestem obiektywna, bo ja jestem w ogole przeciwniczka jakiegokolwiek palenia przy dzieciach.
      • b.bujak Re: e-papieros 14.01.12, 18:52
        mozna się w epapierosach doszukiwać pewnych zagrożen, ale i tak będą one mniejszym złem;
        jeslii chodzi o nikotyne to mozna stopniowo zmniejszac jej ilosc - moj mąż bez większych sensacji zjechał do zera, wiec problem nikotyny mamy juz z głowy
        • eliszka25 Re: e-papieros 14.01.12, 20:07
          jesli chodzi o same wydzielane substancje, to faktycznie jest to mniejsze zlo. trzeba tylko naprawde bardzo uwazac, zeby nie dorwaly sie do tego dzieci, bo moze dojsc do tragedii, skoro jeden "naboj" wystarczy, zeby dziecko zabic. zanim zredukujesz nikotyne do zera mija nawet kilkanascie tygodni, wiec zagrozenie jednak jest. poza tym, ja bym nie kupila czegos takiego na prezent, bo to troche tak, jakby alkoholikowi podarowac butelke wodki, tylko moze mniej drastyczne.
          • agnieszka.kly Re: e-papieros 14.01.12, 23:18
            ten prezent mial byc dla mojego taty na dzien dziadka, a jak M. uslyszal to nabral tez ochoty - i chyba nie moze się doczekać, bo dzis sam zacząl się interesowac tematem. Żałuje, że nie ma w mojej miescinie zadnego porzadnego sklepu z e-fajkami. W jednym polecili mu Monacco.
          • patatajowa Re: e-papieros 15.01.12, 11:41
            przesadzasz eliszka.
            dzieci moga sie dorwac do mnostwa niebezpiecznych dla nich rzeczy w domu, polizac kostke z wc, zjesc zwirek z kociej kuwety, wypic domestosa badz zjesc zostawione na stole tabletki lub liscie z toksycznych kwiatków.
            tu wystarczy zdrowy rozsądek jak i wszedzie.
            a zdecydowanym plusem jest brak smrodu w całym domu.
            a jesli chodzi o rzucanie to ja całe zycie kupowałam swojej mamie rozne plastry, gumy i cudowne specyfiki ale nigdy to nic nie dało. u mnie wychodziła na balkon lub na dwór jak chciała zapalic, jak wnuki były u niej to tak samo.przy dzieciach nie paliła nigdy, tzn przy swoich tak ale to inne czasy były wink
            no i w koncu w maju ubiegłego roku stwierdziła ze rzuca.
            miała jakies tabletki przepisane przez lekarza wspomagajace rzucanie palenia(nie pamietam nazwy w tym momencie), brała je ok. miesiaca, w tym momencie nie pali juz prawie 9 mies.
            i na pewno nie podpala bo moj niesamowicie wyczulony na dym nos wyczułby to smile
            łatwo jest powiedziec komus kto nigdy nie palił "rzuc palenie" do kogos kto pali niemal całe swoje zycie.
            aha, moj ojciec palacy tez od zawsze rzucił palenie jakies 10-13 lat temu, z dnia na dzien, bez gum i wspomagaczy. po prostu wprowadzono u niego wtedy w zakładzie całkowity zakaz palenia i stwierdził ze jak ma sie chowac jak uczniak po wc z cygarem to woli rzucic papierosy na stałe. nigdy nie wrócił juz do nałogu. tak wiec motywacja moze byc bardzo rózna przy rzucaniu ale silna wola najwazniejsza.
            • eliszka25 Re: e-papieros 17.01.12, 02:33
              wcale nie uwazam, ze przesadzam. jak sie ma dzieci, to sie raczej eliminuje z ich otoczenia rzeczy niebezpieczne albo przynajmniej stara sie jak najbardziej utrudnic mozliwosc ewentualnego kontaktu. dlatego napisalam, ze trzeba z tym uwazac i dlatego ja bym czegos takiego nie kupila majac male dzieci. tak samo, jak nie klade tabletek na stole, nie trzymam w domu trujacych roslin czy nie zostawiam na wierzchu srodkow chemicznych.
              • patatajowa Re: e-papieros 17.01.12, 09:30
                uważam że przesadzasz wink z tym ze wklady do e-papierosa stanowią jakies szczególne zagrożenie wieksze niz wymienione przeze mnie domestosy,kuwety i tabletki.
                • agnieszka.kly Re: e-papieros 17.01.12, 14:59
                  też jestem powalona tą przesadą................................
                  • eliszka25 Re: e-papieros 17.01.12, 15:59
                    owszem, jesli wystarczy zetkniecie ze skora, zeby dziecko zabic, to nie jest to banalna sprawa. od zjedzenia piasku z kuwetki tak od razu sie nie umiera (znam egzemlarz, ktory sie najadl w niemowlectwie wraz z kocimi kupami i ma sie dobrze). mozesz sobie byc powalona, czy co tam chcesz, nawet zaklaskac uszami. gorzej, jak ci to dzieciak stlucze i wyleje na siebie, albo co gorsza rozgryzie.
                    • kasikrj Re: e-papieros 17.01.12, 17:00
                      ja polecam stronę z porównywarką oceniaj.org
                    • agnieszka.kly Re: e-papieros 17.01.12, 21:54
                      eliszka25 a tak wracając do tematu:
                      Czy ktoś zna typ mild pure?
                      CZy możecie polecić jakiś sprawdzony model?

nie pytałam: czy mogę dać dziecku wypić liquida?
                      • agnieszka.kly Re: e-papieros 17.01.12, 21:55
                        niniejszym ogłaszam temat za zamknięty - mąż zamówił sobie sam e-fajke............
              • b.bujak Re: e-papieros 17.01.12, 19:59
                eliszka25 napisała:

>ja bym czegos takiego nie kupila majac male dzieci.

no tak... lepiej będzie dla dzieci, jeśli tatuś będzie nadal palił tradycyjne papierosy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka