Dodaj do ulubionych

Kiedy w Mothercare 3 za 2 ?

18.01.12, 10:34
Czy któraś z Was może pamięta jak to było przy poprzednich przecenach? Po jakim czasie od ogłoszenia wyprzedaży pojawiała się oferta 3 w cenie 2?
A może macie jakieś wiarygodne informacje od kiedy (i czy wogóle) będzie teraz taka akcja?
Obserwuj wątek
    • mielin Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 18.01.12, 11:45
      Pewnie mogę się mylić ale choć kupuje tam od ponad 7lat nigdy takiej promocji jeszcze nie widziałam. Mało tego, część rzeczy w ciągle wysokich cenach nie jest wcale obniżana, a gdy nadchodzi nowa kolekcja zabierają te rzeczy do magazynu i jeśli potem wyprzedają to tak jak teraz resztki lata zeszłego roku (przed nowym sezonem) razem z tegoroczna zimą...

Ta firma nie ma takiej polityki jak Kappahl, Cubus itp. Obniżki są ale nigdy niezbyt wielkie, i tak po troszku obniżają..., coś bardziej jak w Zara.
      • mielin Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 18.01.12, 11:54
        No popatrz jednak myliłam się, sprawdziłam w naszej wyszukiwarce i znalazłam!smile Widać nigdy na tę końcówkę końcówek nie trafiłamsmile
        forum.gazeta.pl/forum/w,583,122021099,122021099,W_Mothercare_3_za_2_na_przecene.html
      • fiona_76 Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 18.01.12, 11:55
        Taka akcja była chyba w listopadzie...kup 2 sztuki a 3 będzie za 1 grosz - nie sądzę aby powtórzyli to szybko.
      • ju_mi Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 18.01.12, 11:55
        W lecie była akcja 3 w cenie 2 na wyprzedaż więc promocja była wink Kupiłam wtedy dwa 3-paki pajaców i 5-pak body w sumie za 90zł smile
      • agni71 Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 18.01.12, 12:00
        mielin napisała:

> Pewnie mogę się mylić ale choć kupuje tam od ponad 7lat nigdy takiej promocji j
        > eszcze nie widziałam.

W zeszłym roku była taka promocja, pod sam koniec wyprzedaży. Niestety, nie pamiętam dokładnie kiedy. Duży wybór przecenionych ubrań był wtedy w Mothercare w Parku Handlowym Targówek (obok Smyk Megastore). W innych Mothercare juz były wtedy pustki. Pamiętam, że kupiłam chyba 3 takie zestawy po trzy rzeczy.
        • basilicum Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 18.01.12, 18:18
          Tak to było koło połowy sierpnia ubiegłego roku. Jak kupuje kilka lat w Mothercare to taka akcja była tylko jeden raz.
          • kinga_owca Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 18.01.12, 18:31
            Była jakos w sierpniu bo byłam wtedy na urlopie i się nie załapałam,
            letnia wyprzedaż była o wiele lepsza niz tegoroczna zimowa - teraz naprawdę mało przecen i niskie w sumie, a latem się obkupiłam w letnie i zimowe też wink rzeczy - niektore rzeczy były po 9 zł (ja się tylko na dżinsy załapałam, ale pamiętam, że dziewczyny z forum nieźle się obkupiły)
            trochę rzeczy teraz kupiłam, ale na wyprzedaży 30% bo wiedziałam, ze te rzeczy (spodnie dresowe i bielizna) nie doczekają i tak większej obniżki
            • fiona_76 Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 18.01.12, 18:41
              Nie wiem skąd jesteś ale w Jankach pod Warszawą obkupiłam synów w spodnie dresowe na obniżce -50% w ostatnią sobotę. Był duży wybór rozmiarów, kolorów itp.
              • kinga_owca Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 18.01.12, 20:28
                Kurczę, w poniedziałek byłam w Jankach w Ikei i nie zajrzałam
                ale byłam z moim tatą, więc i tak bym wiele nie zwojowała wink
                • fiona_76 Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 18.01.12, 20:33
                  A widzisz...trzeba było zerknąć - proponuję odwiedzić Promenadę - tam mają największy wybór w Warszawie.
    • pia_ Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 18.01.12, 19:44
      Byłam dzisiaj w Mothercare we wrocławskiej Renomie i żałowałam, że moja córka już nie mieści się w największy ich rozmiar czyli 140 cm. Były fajne bluzeczki po 14 zł, trzypaki różnokolorowych bluzek za 29 i 34 zł, bluzy polarowe po 24 zł i cały wieszak ubrań letnich: dwupaki koszulek, tiszertów, szortów oraz spodnie i kr spodenki białe płócienne, wszystko po 19 zł. Najbardziej pożałowałam czerwonej bluzki z flokowanym sercem i trzypaku bluzeczek: granat, czerwień i krem ;-(
      • kasjopeja84 Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 21.01.12, 21:16
        A nie wiecie może czy będą jeszcze większe obniżki w Mothercare np. 70% i kiedy?
        • mirtillo1983 Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 21.01.12, 21:38
          też się zastanawiam smile myślałam, że może ktoś coś dziś się dowie...
          ja jedynie jak byłam w czwartek i piątek to dwa sklepy w krk były załadowane kartonami - nie wiem czy to już nowa kolekcja czy może cos na mega wyprzedaż bo nie oszukujemy sie ale na razie jest kicha w mothercare...ja jak co roku planuje obkupic pół rodzinki potem nie chce mi sie latać za prezentami, szukac czegos na sile i wydawać mnostwo kasy na ubranka...

pod koniec wyprzedazy co roku jest akcja 2 za 1 i wtedy tansza rzecz jest za 1 grosz
          w zeszlym roku kupilam tak 2-pack bluzek za 15zł i do tego z 1 grosz 2-pak spodenek dla chrzesniaka na 6-9msc smile mam nadzieje ze wreszcie cos ruszy w sumie zostało jeszcze 10 dni bo pewnie w lutym juz beda nowe kolekcje...
          • czaplinda Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 22.01.12, 12:03
            Byłam w piątek. Dowiedziałam się (choć pani uprzedzała, że to nie na sto procent),że za tydzień w piątek powinni przecenić do 70% a promocji 3za2 raczej nie będzie. Podobno warto śledziś ich facebooka bo tam najszybciej wpisują wszystkie nowości i promocje. Bywa że tylko tam robią jakies akcje. coś mp. mocno przeceniają, trzeba wydrukować coś tam z facebooka, przyjść do nich i to pokazać. Tak to podobno działa. Trochę nieskładnie napisałam. sory!
            • beata1974 Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 24.01.12, 09:56
              No to kiedy ta obniżka już coś wiadomo !!!!!
              • fiona_76 Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 24.01.12, 11:34
                Obniżka 70% ma być od piątku - ale nie wiem na ile to dobra informacja.
                • kasjopeja84 Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 24.01.12, 14:00
                  Ja się wczoraj dowiedziałam, że dostali dyspozycję obniżenia cen na 70% w piątek. Pani mi też powiedziała, że jak się towar będzie dobrze sprzedawał to może zrobią 3 za 2 i 2 za 1, ale raczej towar zwiozą do mega storów i tam zrobią promocję.
                  • liveveb Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 24.01.12, 14:16
                    Pytanie z typu mało mądre, ale gdzie Mothercare ma mega store??
                  • tweety_28 Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 25.01.12, 12:22
                    > Ja się wczoraj dowiedziałam, że dostali dyspozycję obniżenia cen na 70% w piąte
                    > k.

Dzięki za info, chyba się wybiorę smile Pozostaje tylko pytanie, w którym krakowskim sklepie jest jeszcze największy wybór?
                    • zebraw-paski Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 25.01.12, 13:10
                      W Warszawie też już mały wybór, wszystko przebrane, spódniczek, sukienek w interesującym mnie rozmiarze nie ma już wcale.
                      • tweety_28 Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 25.01.12, 13:18
                        Ja te rzeczy, które schodzą najszybciej kupiłam przy pierwszej przecenie. Na drugiej dokupiłam dużo bluzek. Teraz to już wybiorę się na zasadzie: może coś się trafi w super ceniesmile Pytanie tylko, który sklep bo będę miała czas tylko na jedensad
                        • agni71 Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 25.01.12, 19:50
                          W Warszawie polecam ten na Targówku (obok Smyka, w Parku Handlowym Targowek). Na letniej wyprzedaży podczas promocji 3 za 2 tam był dośc duzy wybór (kupiłam 9 ciuszków, a zastanawialam sie jeszcze nad kilkoma), w innych sklepach, np. w Arkadii były juz naprawdę resztki.
                          • hugo43 Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 25.01.12, 21:14
                            potwierdzam,bylam przedwczoraj chyba i towaru wciaz jest sporo.oczywiscie najmniejszy wybor w rozm 3-4 lata.
    • sabimoto Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 25.01.12, 21:35
      A czy ktoś orientuje się może, ile zostało pajaców, body i innej bielizny niemowlęcej? Czy warto czekać na 3 za 2 czy raczej brać teraz? Muszę zrobić porządne zapasy bo synek już teraz chodzi w pajacach na 6 miesięcy (a ma 3 smile a zakupy będzie mi robić przyjaciółka bo u mnie Mothercare nie ma i zastanawiam się, kiedy ją prosić żeby pojechała.
      • kasjopeja84 Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 25.01.12, 22:55
        mega store w Warszawie jest właśnie na Targówku (tam gdzie Ikea) i w Promenadzie. A w innych miastach to nie wiem.
        Bielizny jest jeszcze sporo, ale rozmiary poprzebierane, ja szukałam 9-12m to z tych tańszych ciężko było znaleźć.
    • laciata_ania Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 26.01.12, 17:21
      "Kochani, już od jutra zapraszamy na kolejną fazę wyprzedaży. To ostatni moment aby zakupić coś w bardzo atrakcyjnych cenach. Zapraszamy do naszych sklepów!!!"
      info z facebooka z przed 5 minutsmile
      • mirtillo1983 Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 26.01.12, 17:57
        mam do Was prośbę jak będziecie w Mothercare to sprawdzćie w jakiej cenie są 3-paki pajacow i body?
        Z gory dziekuje ale dopladlo mnie mega przeziebioenie i raczej do ndz zostaje w lozeczku a jestem ciekawa czy cos przecenia bo jak cos do meza wysle boje sie ze w pon juz nic nie bedzie smile
    • tweety_28 Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 27.01.12, 10:52
      I jak? Była któraś z was w krakowskich sklepach? Ja niestety dzisiaj nie dam radysad Może jutro mi się uda, ale pewnie perełki znikną do tej porysad
      • fiona_76 Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 27.01.12, 11:39
        Ja pojadę jutro na otwarcie do warszawskiej Promenady i liczę na chłopięce spodnie dresowe, bieliznę, skarpetki lub koszulki na 1,5-2 lata oraz 8-9 i 9-10 lat.
      • ju_mi Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 27.01.12, 12:37
        Byłam w Galerii Kazimierz. -70% nie ma. To co mnie interesowało (pajace, body) zostały obniżone o ok. 10zł czyli kosztują np. 3pak pajaców 54,90zł, a 5pak body 44,90. Reszta ubranek niemowlęcych albo wcale nie przeceniona albo tez o 5-10zł sad
        Na starsze dzieci nie patrzyłam. W sklepie było kilka osób, ale raczej nikt nie gnał do kasy z mega zakupami wink
        • tweety_28 ju_mi 27.01.12, 14:31
          Dzięki za infosmile
          Podjadę jutro rano może jednak coś zostaniesmile Szczególnie interesują mnie ubrania, które do tej pory były przecenione tylko o 30%.
          • ju_mi Re: ju_mi 27.01.12, 15:31
            Ide teraz do Galerii Krakowskiej więc zdam pózniej relację co i jak wink
    • zebraw-paski Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 27.01.12, 12:18
      Warszawa - przeszłam się dzisiaj do Klifa i obniżki 70% to nie zauważyłam (ale też wszystkiego nie sprawdzałam). Moje wrażenie jest takie, że to co było do tej pory 30% jest przecenione na 50. Kupiłam dla synka dwupack spodni dresowych za 39.90 (były dwa różne w dwóch kolorach i o dziwo spory wybór w rozmiarach), bluzę za 39.90 (wszystko to przecenione z 79.90). Były jeszcze bluzki dla chłopca 3-pack (39.90) i pojedyncze. Dla dziewczynki bluzy welurowe i bawełniane po 44 i 49 zł - też tylko minus 50%. Jest sporo bielizny ale ogólnie wybór niewielki. Pewnie na Targówku jak pisała Agni większy ale tam mi zupełnie nie po drodze. Zajrzałam też do benettona i tam kupiłam dwie śliczne bluzy dla chłopca przecenione z 99 na 39, kilka bluzek dla córki. Wybór mały, już weszła częściowo nowa kolekcja ale coś jeszcze wybrałam.
    • pia_ Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 27.01.12, 15:42
      Byłam dzisiaj we wrocławskim sklepie i kobitka z obsługi sama była zdziwiona tą obniżką. Mieli zapowiedziane, ze od dzisiaj ma być -70% i myśleli, że będzie jak zwykle: wszystko -70 z wyłączeniem niektórych rzeczy. Okazało się, ze jest na odwrót, dostali listę dalszych przecen na wybrane rzeczy, a reszta dalej -50%. Głównie przecenom uległy trzypaki bluzeczek które dotąd kosztowały 49, teraz 39, no i bielizna typu majtki, podkoszulki.
    • mima-mima Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 27.01.12, 17:13
      Byłam dziś na Targówku, jakoś tak mało rzeczy było, nic nie kupiłam; bluza za 45, czy 55 to dla mnie żadna okazja, to w Zarze kupiłam po 29,90 welurowe, były różne kolory. Na bieliznę niemowlęcą nie patrzyłam
    • mielin Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 27.01.12, 18:34
      A czy ktoś mógłby mi sprawdzić dla mojej młodej w swoim mieście czy jest gdzieś dresik welurowy granatowy z serduszkiem na 6-7lat? (bluza na suwak i spodnie osobno sprzedawane) Byłabym bardzo zobowiązana za zakupsmile, u nas w W-wie juz od dawna nie ma w tym rozmiarze...
      • pia_ Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 27.01.12, 19:18
        Bluzy u nas były i to sporo, ale nie wiem, czy akurat w tym rozmiarze a ze spodni zachowała się 1 para (po 24 zł) chyba właśnie na 6-7 lat, ale pewności nie mam. Nie wiem kiedy tam będę kolejny raz, bo co dopiero byłam dzisiaj i wczoraj sad
        • mielin Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 27.01.12, 19:37
          Jejku jaka szkoda, że wczoraj nie napisałamsad
          • pia_ Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 27.01.12, 19:41
            Szkoda, szkoda, bo w weekend tam nie będę niestety.
            • mielin Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 27.01.12, 20:27
              Pia_ dobrze to rozumiem, ja też w weekendy z rzadka w sklepach bywamsmile
              • pia_ mielin 29.01.12, 12:05
                Będę tam jutro, jeżeli będą spodnie i bluza na 6-7 lat to wezmę. Jeśli będzie tylko bluza to też mam brać?
                • mielin Re: mielin 29.01.12, 12:36
                  Pewniesmile Dzięki Pia_
                  • pia_ Re: mielin 29.01.12, 12:46
                    Mało kumata dzisiaj jestem, to znaczy, że jak będzie tylko sama bluza bez spodni to mam też kupować?
                    • mielin Re: mielin 29.01.12, 17:39
                      Taksmile
      • iberka w Krakowie wiszą 29.01.12, 14:04
        a ja nie wzięłam, bo nie czytałam dalej watku i nie bylam pewna czy nadal chcesz.
        jesli nie kupisz to daj znac, jutro mogę podjechać

iza
        • pia_ iberka 29.01.12, 14:14
          Chodzi o ten dresik welurowy, który chce mielin?
          • mielin Re: iberka 29.01.12, 17:41
            Jeśli o dresik Iberko, to jak we Wro. nie będzie to się słodko do Ciebie uśmiechnę... u nas to już pustynia a bylam wczoraj w 3 sklepachsad
          • iberka Re: iberka 29.01.12, 18:00
            tak, granatowy. Osobno spodnie, osobny luza z suwakiem a na niej małe serduszko
            iza
            • iberka telefon do sklepu 29.01.12, 18:01
              601-446-420 możesz zarezerwować do jutrzejszego popołudnia

iza
              • mielin Re: telefon do sklepu 29.01.12, 18:12
                Kochana Iberko!- dzwoniłamsmile - Pani mi odwiesiła do jutra na moje nazwisko, napisze na priv- tylko jaki -gazetowy?

Droga Pia_ to skoro w Krakowie jest całość, to serdecznie Ci dziękuję za chęć pomocy - skorzystam z uprzejmości Iberki, ale zawsze możesz liczyć na mnie w sprzawie zakupów w W-wiesmile
                • iberka Re: telefon do sklepu 29.01.12, 18:17
                  iberia@interia.pl\

odezwę się jutr wieczorem smile

iza
                • pia_ Re: telefon do sklepu 29.01.12, 20:03
                  Ok, dobrze, że się udało smile
    • sabimoto Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 27.01.12, 18:40
      Oj coś tu namotali z tą promocją... ja też specjalnie dzwoniłam się upewnić i kobitka mi potwierdziła w czwartek że będzie na wszystko -70%... Strasznie chcą zarobić jeszcze smile w sumie się nie dziwię... takie życie smile To czekamy dalej.
      • janka39 Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 27.01.12, 20:00
        we wro dla chlopcow 122/128 straszna nędza, a ceny obniżone max. o 50%, choc na wysatwie info o 70...
        Brzydkie bluzki, zadnych swetrkow, byly spodnie dresowe, ale na mojego szczuplaka za szerokie. Kupilam tylko ladne sztruksy (40 z 80) i pięciopak majtek (20)
      • ju_mi Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 27.01.12, 20:03
        Mnie dzisiaj powiedzieli w 2 sklepach, ze sami są zaskoczeni, ze taka mizerna obniżka. Miało być 70%, a tu kiszka. Nawet w jednym sklepie pani powiedziała, ze dzwonili do centrali zeby się upewnić czy to nie pomyłka z ta "obniżką" i centrala powiedziała, ze tak ma być i ze to wogóle ostateczna przecena uncertain Pani stwierdziła, ze szansa na dalszą obniżkę czy promocję typu 3 za 2 jest nikła sad
      • 0xena Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 27.01.12, 20:06
        To prawda, że z tą przeceną na 70% to jakiś żart. byłam dzisiaj w poznańskiej malcie i nie widziałam żadnej rzeczy przecenionej na chłopca w wieku 3-5 lat na 70%. Te rzeczy, które były przecenione na 30%, są teraz na 50%. do tego doszło kilka bluz, które ostatnio były w normalnej cenie i teraz je przecenili. Zauważyłam, że rozeszły się ciuszki z benem i spajdermenem, teraz przecena na około 30 zł.
        Ja dzisiaj kupiłam fajny portfel ze spajdermenem z 20 na 10, 2 ciepłe bluzy z 80 na 40.
        Przecenili też spodnie, dnio po ok 39 zł. Podkoszulki w trzypaku 19 zł, majtki po ok 24 zł - sztuk. Na wieszaku z przeceną 70% głównie wisiały ubranka niemowlęce.
        • ktozajalzyzyrafe Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 27.01.12, 23:06
          W krakowskiej bonarce to samo - nic nie zostalo przecenione o 70%. A specjalnie na drugi koniec miasta jechalam sad
    • fiona_76 Warszawska Promenada... 28.01.12, 21:20
      ...moim zdaniem duży wybór - szukałam na chłopców: 1,5-2 lata i 8-9 oraz 9-10 lat - sporo też ciuszków obniżonych na -70% chociaż nie aż tyle co na letniej wyprzedaży.
    • tweety_28 Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 29.01.12, 08:56
      Faktycznie przecena minus 70% to lipasad Oj zawiodłam się.
      Jeżeli zgodnie z tym co napisali na FB jest to ostatnia przecena to już totalna klapa bo sporo cen zostało niewiele obniżonych i w sumie tylko te ubrania wiszą w sklepach.
      • iberka Bonarka 29.01.12, 12:27
        i bryndza z nyndzą ;/....nic, kompletnie nic w naszym rozmiarze nie ma dobrej ceny albo co lepsze ma oszukaną cenę smile))))). Upatrzylam sobie szlafrok dla Zosi ale ponieważ kosztował 89.99 to czekalam na wyprzedaże i , hmm, dziś też kosztuje 89.99 tylko pod spodem ma naklejoną cenę 119.99 .....dziękuję

iza
    • laciata_ania Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 06.02.12, 17:36
      info z facebooka z przed chwili:
      Mothercare:
      Kochani, już od dzisiaj w naszych sklepach "ostatnie tchnienia wyprzedaży"wink.
      Tylko teraz kupując 3 przecenione rzeczy, płacie za 2 . Zapraszamy do zakupów.
      • kinga_owca Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 ? 06.02.12, 18:19
        Tak, jest 3 za 2, ale wybór już mizerniutki
        na maluchy sporo było - pajace, body, ciuszki wszelakie
        bielizna albo do 1,5 lat albo powyżej 7 lat
        dla syna kupiłam tylko 3x 5pak majtek (po 19.90), zapłaciłam za 2 paczki 39.80 czyli wychodzi 2,65 szt majtasów - na 7-8 lat, ale na oko będą maks na 5 latka i z takim zamiarem nabyłam wink
    • konwalia-82 Re: Kiedy w Mothercare 3 za 2 POZNAN 06.02.12, 19:03
      od dzis, w plazie troche było
      • abiega Mothercare 3 za 2 Krakow 06.02.12, 19:35
        byłam dzisiaj przypadkiem w Krakowie w Galerii Krakowskiej. I trafiłam bo dosatli maila o 12.40 a ja byłam o 14.00
        Wiekszosc przebrana ale kupiłam na wyrost 3 pary spodni 5-6 lat, bielizne, pantofelki. Jakbym wiedziałą ze to juz to wczesniej bym nie robiła az tak duzych zakupów - zeszła środa al cóz nigdy sie nie przewidz.....
        • dzidzia_ch Re: Mothercare 3 za 2 Promenada Warszawa 08.02.12, 12:45
          Bardzo duży wybór dla maluszkow i małych dziewczynek
          Obkupilam siostrzeniczke która ma pojawić sie w kwietniu smile
          Jest 3za 2 na przecene

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka