Dodaj do ulubionych

Ochydny WD4 i spacerówka Per Pergo Atlantico

08.06.04, 09:53
Pomózcie e-mamy !!!
Narzekań na Chicco WD 4 juz było więc nie będę marudzić chce się go pozbyc
ale jak i za jaką cene, co radzicie(stan idealny).
No i upatrzyłm sobie taka spaceróweczke Per pergo Atlantico (moze być błąd w
pisowni sorki) ale .... no własnie czy nadaje sie ona dla dziecka które
dopiero zaczyna siedzieć i czy damy sobie rade z tym wózeczkiem w zimie (Jas
będzie miał ok 1 roku )

Bede wdzieczna za rady
Kasia
Obserwuj wątek
    • oliwkap Re: Ochydny WD4 i spacerówka Per Pergo Atlantico 08.06.04, 10:10
      hej! My mamy Atlantico, a moja córa ma 6 miesiecy i dopiero zaczyna siedziec,
      jak Twój maluch. Polecam ten wózek, ma 5 pozycji oparcia, az do leżenia, co
      bardzo nam sie teraz przydaje (tyle pozycji półleżcych do wyboru smile).
      Dziewczyny na forum twierdzą, ze jak najbardziej sprawdzi sie on w zimie do
      jazdy po miejskich ulicach. Myslę, ze bedziesz zadowolona, tak jak ja.
      Pozdrawiam! Magda

Nasz Kochany Szkrab - OLIWKA
    • ewelinaz25 Re: do kasi_kp 08.06.04, 13:22
      Dlaczego o 4WD piszesz ohydny? Czyżby miał więcej wad niż zalet. Proszę odpisz,
      bo zamierzałam kupić ten wózek
      • sylwia0318 Re: do kasi_kp 08.06.04, 14:41
        Witam
        Dostalam WD4 w prezencie i wcale nie jestem z niego zadowolona. Jest bardzo
        ciezki malo zwrotny, moze dla dziecka jest wygodny ale dla mnie wcale. Jula ma
        6 miesiecy i juz nie bardzo podoba jej sie gleboki wozek dlatego kilka razy
        bylam juz z nim na spacerze. jak dla mnie to ma zbyt malo regulowane oparcie (3
        pozycje), jest dosc wysoki wiec za kazdym razem musialam obiegac wozek zeby
        zobaczyc dziecko, owszem ma szybke w budzie ale jakas taka jest niewymiarowa i
        niewiele przez nia widac. po kilku spacerach zmienilam zdanie na temat tego
        wozka dlatego sama nigdy bym go nie kupila.
      • kasia_kp do ewelinaz 25 08.06.04, 17:32
        hmmm..... oj duzo by nazekać
        1) za cięzki 14,5 kg
        2) małosterowny co ja pisze wogóle nie da się go prowadzić
        3) nawet ja się złoży duzo miejsca zajmuje
        4) nie ma przekładanej rączki (to chyba dla mnie najwazniejsze !!! )
        5) kiedy siedzi dziecko i ma zamknieta budke nawet przez szybke go nie widać
        Juz kilkakrotnie miałm z tym wózkiem problemy zwłaszcza w małych sklepach badz
        w wąskich drzwiach!

No a zalety smile
        1) fajny wygląd
        2) marka
        3) pompowane kóła rzeczywiścuie sprawdzają się w terenie
        4) moze byc na zimię

ale głównie polecała bym ten wózek dla juz starszych dzieci (ale z drugiej
        strony nie wyobrazam sobie np.15 kg wózka + 15 kg dziecka )

Pozdrawiam
        • luwoz Re: do ewelinaz 25 10.06.04, 23:06
          Ja mam 4WD i jestem zadowolona, niunia też. Niezadowolonym przypominam, że:
          -14 kg. to nie jest dużo w klasie wózków trzyfunkcyjnych i na pompowanych
          kołach,
          -steruje się nim dobrze, a przynajmniej, porównywalnie do innych wózków bez
          skrętnych przednich kół,
          - po złożeniu zajmuje mniej miejsca niż inne trzyfunkcyjne wózeczki- wiem bo
          mam nie zaduży bagażnik- trzydrzwiowe Stilo z kratką(ciężarówka), rozłożony
          dość zgrabnie wygląda w blokowej kuchni,
          -problem z widocznością jest związany z nieprzekładaną rączką- to rzeczywiście
          duży minus, ale bez przesady, jeżdżę spacerówką i podglądam Dominikę
          przez "szybkę" lub siateczki z boku budki,
          -w wąskich drzwiach i małych sklepach nawet z parasolką można mieć problem z
          prowadzeniem karety- chociaż pewnie mniejszy,
          -ten wózek kosztuje około 1.000 złotych, to nie jest DUŻO jak na bądź co bądź
          zagraniczny, trzyfunkcyjny- osobna gondola, spacerówka + adapter do fotelika
          samochodowego-wózek. Peg Perego Atlantico, spacerówka, kosztuje w Gdańsku
          1200zł, Plico 1600 (może na odwrót, nie pamiętam).
          Chicco dostałam w prezencie, ale miałam prawo wyboru. Zadecydowały:
          pompowane koła, estetyka, cena, rozmiary, wyściełana rączka. Teraz być może
          wybrałabym Deltim Vojager, droższy ale też fajny wózeczek. Nie mogę w tej
          chwili pozwolić sobie na nowy wózek, więc cieszę się tym co mam.
          Według mnie dużym nieporozumieniem są ceny akcesoriów do 4WD, ale torbę i folię
          p/deszczową kupiłam z innej firmy i jest ok.
          LU
          • r345 Refleksje na temat wozkow 10.06.04, 23:37
            Napisze z perspektywy mamy 2 latka.
            Ten wozek absolutnie nie nadaje sie dla takiego dziecka bo jest za krotki a
            przy nozkach ma ograniczniki.
            Jest nawet krotszy od Bebe Cara ktory tez jest oczywiscie za krotki.
            Prawde powiedziawszy jestem zaskoczona ze nie ma wozkow na pompowanych kolach
            pasujacych dla 2 latkow.
            Moje dziecka jest wozkowym dzieckiem, spi na spacerze.Zalezy mi aby nie zwisaly
            mu nozki i niestety nie jestem w stanie zakupic wozka spelniajacego ta funkcje.
            Bardzo wysokie siedzisko ma Maxi taxi ale speedi( 3 kolowiec) nie ma jednak
            podnoszonych nozek i skretnego przedniego kola.Maxi Taxi Speedi SP bodajze(
            nowszy model) jest z kolei o wiele krotszy mimo ze ma skretne kolo.
            Generalnie po 2 latach doswiadczenia i posadaniu naprawde wielu wozkow roznych
            firm dochodze do kilku wnioskow:
            1.ma dla mnie znaczenie wygoda dziecka( aby mialo jak najwiecej miejsca i
            miekko/twardo tam gdzie trzeba
            2.Lekkosc wozka
            Naprawde nie zwracam uwagi na markę ( osławiona Chicco robi najgorsze wozki z
            jakimi mialam doczynienia, a powszechna Graco przeraza nie precyzyjnoscia i
            tandetą).
            Do glowy by mi nie przyszlo aby zwracac uwagę na wyglad.
            Np. Peg Perego Atlantico czy P3 kompletnie mi sie nie podobają ale uważam je za
            najlepsze wozki z jakimi mialam doczynienia choc troszke bym w nich poprawila.
            Najladniejszy wozek jaki mialam to Chicco Pick Up Top Air ale zarazem najgorszy
            w uzytkowaniu.
            A 14 kg w WD to waga samej wersji spacerowej z gondolą wazy dużo więcej.To
            cieżki wózek.Są lżejsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka