janka39 30.01.12, 22:44 Co polecacie? Dotąd uzywalam tego, co akurat kupił mąz (jakies tam supermarketowe Dove, Palmolive...), ale okazało się, że ten drugi koszmarnie mnie uczula (wysusza skore). Szukam idealu, niekoniecznie emolientu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: żel pod prysznic 30.01.12, 22:53 Spróbuj z Ziai "Sopot Spa" taki niebieski kolor. Z pewnością we Wrocku są sklepy tzw.mydlarnie, może tam spróbować uderzyć? P.S. Tak mnie się wydaje, że jesteś z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: żel pod prysznic 30.01.12, 22:54 Witam ja z czystym sumieniem polecam żel Avon Senses Winter Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: żel pod prysznic 30.01.12, 22:59 Szukałam szamponu i tak trafiłam na "Barwa" Stara firma kosmetyczna barwa.com.pl/pl/produkty/cosmetics/balnea Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: żel pod prysznic 30.01.12, 23:04 malgosiek2 napisała: > Szukałam szamponu i tak trafiłam na "Barwa" > Stara firma kosmetyczna > barwa.com.pl/pl/produkty/cosmetics/balnea i jestes zadowolona? dobrze, ze jest w almie, moze sprobuje Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: żel pod prysznic 30.01.12, 23:09 Raczej tak, bo szukałam szamponu do włosów tłustych. A te mają w swoim składzie najmniej chemii oraz nie mają np.silikonu, a zawiera sporo ekstraktu z pokrzywy. Fakt, bez silikonu włosy trudniej się rozczesują Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: żel pod prysznic 30.01.12, 23:01 wroclove, tak jest Sto lat nie byłam w Mydlarni (a kiedys tak kochalam...), Malgosiek, dzieki za przypomnienie a avon chyba kiedys tez mnie uczulil, wiec odpuscilam Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: żel pod prysznic 30.01.12, 23:11 Większość kosmetyków zawiera sodium laureth sulfate, tani detergent spieniający ( używany m.in do szamponów samochodowych). Ten środek bardzo wysusza skórę i uczula. Przewertowałam ostatnio wiele żeli ( Palmolive, ORIGINAL SOURCE z Rossmana itp)-wszystkie mają go w składzie, nawet niektóre mydła dla dzieci. Znalazłam jedynie żel dla dzieci Babydream, on go nie zawiera. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: żel pod prysznic 30.01.12, 23:15 A propo dodatków Zaczęłam szperać w necie na temat silikonu w kosmetykach....... www.kosmopedia.org/encyklopedia/ Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: żel pod prysznic 30.01.12, 23:22 Babydream uzywamy do kilku lat, ale raczej do mycia Mlodziezy (w ogole te kosmetyki sa swietne) sama lubie jednak jakis zapach ps. Malgosiek, a probowalas plukac wlosy wodą z octem jabłkowym? (to patent ze "Sztuki prostoty" - działa cuda...). Dp ostatniego plukania dodajesz odrobinę octu. Wlosy blyszczące jak po najlepszej odzywce, lepiej sie rozczesuja Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: żel pod prysznic 30.01.12, 23:26 Nie, nie próbowałam. Dzięki za rady, czasami te najprostsze metody są najskuteczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: żel pod prysznic 30.01.12, 23:29 To może jakiś żel z olejkiem, np Nivea? Nie powinien wysuszać, przynajmniej w teorii Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: żel pod prysznic 30.01.12, 23:30 Co prawda nie o żelu pod prysznic, ale dziewczyna wie dużo..... Chodzi mi o przykładowe substancje. podwojona-sroka.blogspot.com/2011/03/analiza.html Ostatnio jakoś szukam kosmetyków, które są bardziej przyjazne Nie wiem jakiś bzik mnie wciągnął Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: żel pod prysznic 31.01.12, 08:16 Ostatnio uzywam Ziaja Ulga - jest łagodny, ale zapach ma bardzo subtelny, więc jesli lubisz intensywne zapchy żeli pod prysznic, to ten pewnie ci sie nie spodoba. Nie pieni się - dla niektórych to problem. (przy okazji - Sopot Spa, ten niebieski jest wysuszający, i pachnie bardzo intensywnie, dla mnie zdecydowanie zbyt intensywnie)... Może Alterra z Rossmanna? Przyjemnie pachną i są eko, no i nie kosztują fortuny. Może faktycznie jakis olejek myjący, kiedys miałam taki z Nivea i był niezły.... Odpowiedz Link Zgłoś