Dodaj do ulubionych

Pytanie o kozaczki Primigi

03.02.12, 12:29
Zastanawiam się nad zukupem tych kozaczków:
https://www.maragakids.eu/image/5174/default/58723-77_01.jpg_list.jpg
Pytanie czy nie przemakają, czy są faktycznie ciepłe i jaka jest rozmiarówka dla nr 29 i 30?
Obserwuj wątek
    • gosjana Re: Pytanie o kozaczki Primigi 03.02.12, 13:38
      W tym roku zdradziłam ecco na rzecz primigi, córka nosi model zapinany na rzepy, nie przemakają, są ciepłe, ładne i wygodne
      nie mam zastrzeżeń do tej firmy smile
      • minkapinka Re: Pytanie o kozaczki Primigi 03.02.12, 13:52
        to tak jak ja, po 8 latach kupowania zimowych ecco smile Nie mam zastrzeżeń - ciepłe, wygodne i moim zdaniem ładniejsze od ecco.
        • gosjana Re: Pytanie o kozaczki Primigi 03.02.12, 14:06
          ja jak włożyłam rękę do kozaków ecco - mowa o modelach z tego sezonu, to się przeraziłam, wkładka cieniutka, prawie przezroczysta, materiał na podbiciu cieniutki, nieźle przyoszczędzili w tym roku sad
          • minkapinka Re: Pytanie o kozaczki Primigi 03.02.12, 14:18
            ja nawet nie oglądałam Ecco, bo żadne mi się nie podobały. A Primigi cieplutkie smile
            • aniulekq Re: Pytanie o kozaczki Primigi 03.02.12, 22:04
              A jak z długością wkładki dla rozmiaru 29 i 30 dla tego modelu?
      • antkowa_mama Re: Pytanie o kozaczki Primigi 03.02.12, 22:35
        Primigi i Ecco mają jednego właściciela smile
        Nie wiem, jaki to bedzie mieć wpływ na wzornictwo itd... ale mnie Ecco podobają się bardziej, i syna też nie mogłam w tym roku przekonać do Primigi śniegowców (są cieńsze u góry, można założyć na nie zwykłe spodnie, podobały mi się głównie z tego powodu).... uparł się na kosmiczne buty i już.
        A ceny na wyprzedaży są identyczne- 200zł
        No i z rozpędu zgrzeszyłam, i kupiłam kolejne przejściówki w następnym rozmiarze, oraz po raz pierwszy w życiu takie sandałko-butki... z dziurami, a pełne.
        Kolekcja w Primigi ładna, ale dyskwalifikująca jest dla mnie skórka zamszowa (któej pełno w półbutach i sandałkach), a nawet nubukowa. Nie mam czasu na pielęgnację nawet swojej cery, a co dopiero obuwia Antka.
        A pani w sklepie stwierdziła, że jak dziecko ma porównanie z Ecco, to przeważnie nie chce zamienić na Primigi, bo nie są aż tak wygodne (ale rozmawiałyśmy głównie o śniegowcach, które właśnie tego dnia był kupowane)
        • agni71 Re: Pytanie o kozaczki Primigi 03.02.12, 23:28
          > Kolekcja w Primigi ładna, ale dyskwalifikująca jest dla mnie skórka zamszowa (k
          > tóej pełno w półbutach i sandałkach), a nawet nubukowa. Nie mam czasu na pielęg
          > nację nawet swojej cery, a co dopiero obuwia Antka.

Przeciez Ecco tez ma pełno w swojej ofercie dziecięcej butów z nubuku, rzadziej zamszowych, ale też są..... Nie mogę sie za bardzo wypowiedziec na temat porównania jakości i wygody Proimigi i Ecco, bo mamy tylko jedne Primigi (balerinki, więc rzadko zakładane, ale wygodne nie mniej niż Ecco), ale nie spotkałam się (przynajmniej na forum) z negatywnymi opiniami o tych butach. Wyprzedażowe ceny nie wiem, czy nie niższe niz ecco....
          • antkowa_mama Re: Pytanie o kozaczki Primigi 03.02.12, 23:57
            Toteż kupuję wyłącznie skórkę licową, albo bardzo gładki nubuk, ciemny, jak mam oczywiście w czym wybierać. A wybór miałam tylko w Ecco, odwiedzany sklep Primigi miał same łatwo brud łapiące zamsze.
            Fakt, ostatnie trzy lata Antek śmigał latem w Ecco sandałach z zamszowej skórki khaki, tych z wężami (to nie była jedyna para, ale ulubiona, na tyle, że co rok kupowałąm większy rozmiar), i musiałam to przeżyć, bo miłość do węży na podeszwie była ważniejsza niż zapędy praktyczne mamy smile Jakoś ten khaki kolor znosił piachy piaskownicy... ale jak mam wybór- licówka.
            A co do wygody- to nie były moje słowa, tylko sprzedwczyni, i dotyczyły wyłącznie wymiany opinii o śniegowcach.
            Mnie tam czarne śniegowce Primigi bardzo się spodobały, ale syn wolał Ecco.
            Cenowo Primigi jednak drożej niż Ecco, przynajmniej te fasony, które mnie interesowały, i w tych sklepach, w któych byłam.
    • kotka.szrotka Re: Pytanie o kozaczki Primigi 03.02.12, 22:59
      Primigi są lżejsze i cieplejsze niż Ecco. Przynajmniej u nas tak wychodzi. Są bez zarzutu.
      • gosjana Re: Pytanie o kozaczki Primigi 04.02.12, 09:21
        z rozmiarem nie pomogę, córka nosi rozm 34
    • modesta00 Re: Pytanie o kozaczki Primigi 04.02.12, 15:43
      Też się nad zastanawiam nad tym modelem, ale nie mam możliwości przymierzenia...
      Czy będą dobre na wąską stopkę?
      • makoc Re: Pytanie o kozaczki Primigi 04.02.12, 16:45
        ten model jest dośc szeroki. w rozmiarze 39 moja dorosła stopa (i raczej szeroka), przyzwyczajona do super wygodnych emu, czuła się wygodnie.
        • modesta00 Re: Pytanie o kozaczki Primigi 07.02.12, 10:17
          A jak z wkładaniem tych butów?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka