Dodaj do ulubionych

Silikonowe formy do mufinek, gdzie?

09.02.12, 09:20
W którym sklepie stacjonarnym w Trójmieście kupię silikonowe formy do muffinek? Czy szukać w hipermarketach czy są jakieś specjalne sklepy z takimi rzeczami?
Obserwuj wątek
    • rena78 Re: Silikonowe formy do mufinek, gdzie? 09.02.12, 09:23
      w rossmanie kolorowe sztuk 12.
      • aurinko Re: Silikonowe formy do mufinek, gdzie? 09.02.12, 09:31
        rena78 napisała:

> w rossmanie kolorowe sztuk 12.

W którym rossmanie widziałaś? Wczoraj w okolicznych rossmanach szukałam, bo kupiłam tam fajną formę do ciasta ale do muffinek nie było.
    • kakuba Re: Silikonowe formy do mufinek, gdzie? 09.02.12, 09:25
      od soboty w Lidlu
      www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-891B602C-08BD5DC7/lidl_pl/hs.xsl/index_24581.htm
      • aurinko Re: Silikonowe formy do mufinek, gdzie? 09.02.12, 09:29
        kakuba napisała:

> od soboty w Lidlu
        > www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-891B602C-08BD5DC7/lidl_pl/hs.xsl/index_24581.htm

A masz może takie pojedyncze? Nie rozwalają się na boki przy pieczeniu? Szukałam takich w całości (jak blacha z wgłębieniami), nie wiem jak by te pojedyncze się sprawowały.
        • kakuba Re: Silikonowe formy do mufinek, gdzie? 09.02.12, 09:37
          niestety jeszcze ich nie mam, zamierzam kupić w Lidlu w sobotę
          te z Rossmana zniknęły u nas ze sklepu w 1 dzień niestety...

te w całosci też bedą w Lidlu
          www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-4E1835F5-C363408B/lidl_pl/hs.xsl/index_24578.htm
          ale chyba te serduszka wydaja się za małe a różyczki.. hmm... jakos nie wierzę, że uda sie taką ładną różyczkę faktycznie w całosci wyjąć z tej formy

• aurinko Re: Silikonowe formy do mufinek, gdzie? 09.02.12, 09:38
            Dzięki, jak uda mi się dorwać w lidlu to je chyba kupię smile
        • amarulla Re: Silikonowe formy do mufinek, gdzie? 09.02.12, 11:59
          mam pojedyncze z rossmanna, używane b. często od jakiegoś roku - nie rozlewają się podczas pieczenia, łatwe do mycia, przez ten czas jedna mi lekko pękła (wciąż do użytku ale z papilotką) polecam smile
          • aaangel Re: Silikonowe formy do mufinek, gdzie? 09.02.12, 12:54
            ja mam sporo z leclerca - Ardence, dobre jakościowo i do mycia w zmywarcesmile, są nie tylko muffinkowe
        • mysiam Re: Silikonowe formy do mufinek, gdzie? 09.02.12, 12:52

ja mam formy z Lidla-pojedyncze
          są z dość grybego silikonu,nie odkształcają się podczas pieczenia-polecam!!
          wlasnie niedawno zwróciłam uwagę na formy z silikonu w DUCE-nie dość ,ze droższe,to własnie takie strasznie cienutkie były tez pomyślałam ,ze mogą się odkształcać
          • iwora32 IKEA 10.02.12, 20:44
            www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80175251/
    • kakuba Re: Silikonowe formy do mufinek, gdzie? 09.02.12, 09:48
      znalazłam jeszcze w Ikei
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80175251/
    • agapk jysk,pepco 09.02.12, 09:57
      widziałam w jysk 12 szt za ok 24,90
      i w pepco kiedys były
    • tijuana2 Re: Silikonowe formy do mufinek, gdzie? 09.02.12, 10:01
      Za kilka tygodni (3-4?) będą też w Tchibo (ładne kolory) - widziałam katalog ze sklepu pilotażowego.
      • hugo43 Re: Silikonowe formy do mufinek, gdzie? 09.02.12, 10:28
        w pepco sa w ciaglej sprzedazy,przynajmniej u mnie,pod warszawa
        • osiek2 Re: Silikonowe formy do mufinek, gdzie? 09.02.12, 10:49
          W Pepco na pewno dostaniesz taką całą formę. W Ikei tak samo. Ostatnio widziałam też w Home&You. Ja mam właśnie formę z Pepco, ale pojedyncze zamawiałam przez Internet, z allegro i ze sklepu Stylowa Zastawa, bo chciałam takie o nietypowych wzorach (serce, sześciokąt, gwiazdka itp.), młody je uwielbia. Ale takie podstawowe formy na pewno znajdziesz w w/w sklepach. A jakby interesowały Cię papilotki to widziałam tydzień temu w Ikei.
    • iberka Re: Silikonowe formy do mufinek, gdzie? 09.02.12, 11:53
      silikonowe kupiłam w Tkmaxx za 13 pln /12 szt. Kolorowe w pastalech, super. Trzymają kształt i nic się nie rozlewa przy pieczeniu. Były też formy na 6 szt za 35 pln, te wgłębienia miały silikonowe a stelaż metalowy. Fajne ale tylko 6 dziur to dla nas za mało.
      Z Ikea mam tę ich metalową ale to jest porażka, bo muffinki wychodzą takie cienkie jak 2 palce, nie podobaja mi się. Kupiłam, użyłam i leży

iza
      • kasia-1905 Re: Silikonowe formy do mufinek, gdzie? 24.05.12, 10:55
        a ja mam taka duza forme na 24 mini muffinki kitchenform.pl/?productDetails=47 i jestem super zadowolona smile. Forma miesci idealnie porcje ciasta na standardowe 12 muffin. na 12 muffin tez mam i jest fajna nie trzeba uzywac papilotek smile

pozdrawiam,
        Kasia
    • kanna Re: Silikonowe formy do mufinek, gdzie? 09.02.12, 13:30
      Kupiłam w Tchibo, dość drogie były, ale są super.

Mam je od roku, NIC się nie dzieje, używam bez papilotek oczywiście.

Zgodnie z instrukcją natłuściłam je oliwą przed pierwszym użyciem i myłam ręcznie. Muffinki dają się pięknie wyjmować.

Ostatnio mi kiepsko odlepiały się, nie wiem, czy dlatego, ze je umyłam (wyjątkowo) w zmywarce, czy dlatego, ze było za dużo owoców, czy może dlatego, że jednak wymagaja natłuszczania co kilka miesięcy.

Natłuściłam je i znów jest super.
      W
      • szydma Re: Silikonowe formy do mufinek, gdzie? 09.02.12, 16:18
        Polecam te zalinkowane z lidla - mam identyczne, czerwone, kupione 2 lata temu za tę samą cenę. Są super, sztywne, nic się z nimi nie dziej, nie natłuszczam, nie rozlewają się - extra, a używam raz na tydzień i to czasami po kilka razy. Zamierzam teraz kupić sobie drugie opakowaniesmile
        Nie polecam z jyska - miękkie, troszkę mniejsze, jakieś mniej poręczne - piekłam w nich kiedyś u mamy i się umęczyłam.
    • onewoman Re: Silikonowe formy do mufinek, gdzie? 09.02.12, 17:24
      Może podpowiecie, bo jeszcze nie piekłam muffinek a mam zamiar, czy lepiej robić w tych papierowych foremkach czy silikonowych?
      Czy po upieczeniu w silikonowych od razu wyjąć z nich muffinki?
      Będę wdzięczna za radysmile
      • kanna Re: Silikonowe formy do mufinek, gdzie? 09.02.12, 18:07
        Osobiście wole silikonowe,a czasem piekę hurtowo na formie z papilotkami i w foremkach.
        Z silikonowych dają się wyjąć po kilku minutach, bez problemu. Papilotki są zdejmowane, kiedy ludzie jedzą. Silikonowe są "czystsze" wink
    • aurinko Re: Silikonowe formy do mufinek, gdzie? 10.02.12, 22:16
      Kupilam dzis w Pepco 10 sztuk za 14,90 ale wydaja mi sie jakies male, poszukam jeszcze w Lidlu. Dziekuje wszystkim za podpowiedzi smile
    • gosia5981 silikonowa foremka Misia - ktos widział? 25.05.12, 13:48
      a może ktoś z was widział przy okazji gdzieś silikonową foremkę na małego misia (podobnego do Misia- Lubisia. Moje dziecko jest fanką tego przysmaku ale ja chciałabym jej piec go sama, a nie kupować)?
      Z góry dziękuję za info.
    • dagusia_29 Re: Silikonowe formy do mufinek, gdzie? 25.05.12, 15:19
      U mnie również w pepco są jeśli dobrze pamiętam 12 szt po 15 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka