Dodaj do ulubionych

Sukienki komunijne w TKMaxx

16.02.12, 14:35
Widziałam dzisiaj we Wrocławiu trochę sukienek komunijnych. Niby od 99 PLN, ale chyba większość jednak kosztowała bliżej 200pln. Nie przyglądałam sie dokładnie, bo nawet w najdalszej perspektywie nie miałabym komu ich założyć wink
Moze jednak komuś sie przyda, zwłaszcza ze w TKMaxx jest chyba sporo czasu na zwrot.
Obserwuj wątek
    • viki1 Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 20.02.12, 15:59
      Ogladałam dziś sukienki te białe w TKMAXXie ,jedna nawet mi się spodobała ,ceny od 79-200 .Napiszcie czy któras z Was kupiła którąś z sukienek tych z TKMAXXu do kościoła i co o nich sądzicie.
      • amelkalive Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 20.02.12, 16:58
        kupilam w sobote śliczna sukienke w TKMaxx perłowa biel co prawda nie mamy komunii ale idziemy na ową
        cena 79,90 delikatna zwiewna z kokardką cudoooooooooooooo
        • viki1 Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 20.02.12, 17:22
          Wiekszość tych sukienek jest bez rekawków i to mnie zastanawia ,ale jak załozyłoby dziecko bolerko to byłoby ok wtedy .Czy w Blue city jest większy wybór tych sukienek,bo byłam w Centrum to był taki wieszak okrągły.W sobote z córką przejadę się może coś wybierzemy .Jaki u nich jest czas na zwroty?
          • 0xena Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 20.02.12, 19:26
            To fakt, że sukieneczki śliczne i chociaz mam synka to i tak je sobie pooglądałam.
          • coronella Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 20.02.12, 21:01
            2 tyg. na zwrot
            Ja kupiłam córce do komunii, taką z bolerkiem.
            • rosarioflores Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 21.02.12, 18:28
              Oglądałam dziś te sukienki i muszę przyznać, że kilka modeli było moim zdaniem uroczych, no i ceny atrakcyjne. Byłam w Warszawie na Marszałkowskiej, ciekawa jestem, jaki jest wybór w Blue City?
              • franianiania Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 22.02.12, 14:17
                byłam dziś zobaczyć te sukienki, oczywiście rzecz gustu,ale dla mnie to one są tandetne, błyszczace, z cekinkami, różyczkami, kokardkami, piórkami ..... w stylu małych panien młodych.
                • mariannamm Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 22.02.12, 17:04
                  Widzialam te sukienki, sa sliczne moja corka bylaby zachwycona ale do kumuni jeszcze ma kilka lat wiec sobie tylko popatrzylam.Duzo jest sztuk na 122 i 128 a z tego co widze na allegro to komunijne sa raczej na 128 134 140 wiec moze dlatego jest ich duzy wybor bo dziewczynki w wieku komunijnym sa wyzsze.Tak mi sie wydaje, ale nie ma co sa sliczne smileJa sama mialam taka na komuni jak pozostale dziewczynki i nie zaluje bo takie byly czasy, ze nie kazdego bylo stac na droga suknie.
                • rosarioflores Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 22.02.12, 17:38
                  franiunianiu, może rzeczywiście mój gust woła o pomstę do nieba, ale muszę z tym żyć smile Kilka modeli chcę przymierzyć mojej małej. Podobało mi się przede wszystkimi starannie wykonane, np. w tej sukience:
                  https://christeningday.com/amz/communion-SP926.jpg
                  Choć zdaje się, że model z TKMaxxa nie ma tiulu na wierzchu, tylko sztywną taftę.
                  • afroddytta BlueCity 22.02.12, 18:01
                    Byłam dziś i był cały taki okrągły wieszak, czyli sporo. Moim zdaniem śliczne, są bardziej strojne i delikatniejsze, ale takie gustowne, w porównaniu z tym co widuję gdzie indziej. Ceny chyba też dobre 79, 99, 119. Na rozmiary nie patrzyłam, bo póki co mam samych synów, ale miło było popatrzeć smile
                    • rosarioflores Re: BlueCity 22.02.12, 18:27
                      afroddytta, dziękuję za informację. W takim razie zajrzę do BlueCity.
    • pia_ Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 22.02.12, 18:58
      Niektóre z tych sukienek nie są złe, ale wg mnie na komunię średnio mi pasują. Po pierwsze u nas większość modeli była na ramiączkach, po drugie za duzo tiulu i tafty. To idealne sukienki dla ślubnych druhenek i amerykańskich komunistek big_grin. Ale pewnie w kazdym sklepie jest inny asortyment, więc jakaś perełka moze się trafić, tyle, ze u nas musiałaby być w rozmiarze 146 smile. Na szczęście kieckę już mamy, tyle, ze z przaśnego lnu wink
      • franianiania retro sukienki 22.02.12, 19:05
        www.smallwhite.es/
        • franianiania Re: retro sukienki 22.02.12, 19:12
          na przebranie po szatce;
          www.teresaleticia.com/
          szkoda ,ze niedostepne w pl, ale mozna uszyć coś na wzór!
          • pia_ Re: retro sukienki 22.02.12, 23:15
            Te strony linkował ktoś w zeszłym roku - przepiękne rzeczy
            To sukienka, która się mojej córce najbardziej spodobała włącznie z opaską
            www.teresaleticia.com/com%20cerdena.html
            • pia_ Re: retro sukienki 22.02.12, 23:17
              No i u nas takie retro sukienki ma Olli, szkoda tylko, ze więcej firm podobnych rzeczy nie szyje.
              • mielin Re: retro sukienki 22.02.12, 23:24
                Sukienki cudne i z niebywałą klasą (nie tylko te na komunię)smile
      • fifiak Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 22.02.12, 19:49
        A czy nie widziałyście TK ostatnio bucików dla dziewczynek -27 na wiosnę z wyższym zapiętkiem. Wszędzie są płytkie np Ecco. Nie wspominając o sandałkach, bo głównie bez pięty i nie wiem za bardzo gdzie szukać. Może właśnie tam się coś trafi.
        • viki1 Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 22.02.12, 21:23
          Byłam w Blue City wybrałam dwie bo nie wiedziałam na która zdecydową ,dziecko chciało jedna ,ja drugą bardziej skromniejszą . Lewa po 99zł prawa po 149zł
          Sukienki sa bialutkie ,na zdjęciu wyszły ciemniej.

Lewa ma trochę krótką wstążkę z tyłu
          Prawa z tyłu ma za dużo tych guzików ,ale po odpruciu pewnie nie byłoby znaku.

a jakie są wasze opinie na temat tych sukienek proszę o wszystkie za i przeciw

https://www.voila.pl/157/t2itp/index.php?get=1&f=1

https://www.voila.pl/159/28ol8/index.php?get=1&f=1
          • afroddytta Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 22.02.12, 21:47
            Mnie się podoba bardziej ta pierwsza, jest skromniejsza, bardziej komunijna, mniej ślubna.
          • anusia_kra Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 22.02.12, 22:48
            Nie obraź się ale żadna. Jak dla mnie super na wesele, ale nie do komunii. Przełknełabym ewentualnie jako przebranie po. Nie podoba mi się brak rękawków zwłaszcza plus balowy deseń
            • mielin Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 22.02.12, 22:56
              Niestety mam podobne odczucia, MOIM ZDANIEM te sukienki absolutnie nie nadają się do kościoła... Faktycznie kiedyś zapoczątkowano taki amerykański trend "na małą pannę młodą" ale właśnie z tego powodu w większości kościołów wprowadzono alby, bo dochodziło do absurdów w dniu o charakterze absolutnie niekomercyjnym...

Wracając do sukienek z TK Maxx w Blue City widziałam takie, ale największe były na 128- więc raczej z założenia nie na komunię a raczej jako okazyjne, na wesele?
              Tak czy owak, żadnej z nich nie ubrałabym córci, nawet na przebranie po. Moim zdaniem zero w nich skromności, co z tego, że niektórym dziewczynkom się to podoba. To tak jak w dniu urodzin, nie przyćmiewa się swoją "kreacją" ubrania solenizanta- umiar wskazany.
              • afroddytta Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 22.02.12, 23:18
                Chyba trochę przesadzacie, ja komunię miałam prawie 20 lat temu i też sukienki takie były, pamiętam te dziewczynki postrojone w tiule itd., moim zdaniem wyglądało to tak samo jak teraz (sama miałam skromną sukienkę szytą z koronki). Ważniejsze co mamuśka dołoży do tej sukienki, kiedyś tu był większy umiar, teraz to podobno i fryzjer, manicure i makijaż i wtedy dopiero robi się weselicho. Akurat te z TKM wydają mi się mniej bazarowe.
                Ogólnie ja też bym najchętniej alby widziała, choć nie mam córki, ale dla chłopców też ok. Np. jak chrzciłam swoich synów to nawet nie brałam pod uwagę tych garniturków czy innych falbaniastych strojów, sama uszyłam z białego płótna im prostą albę, tylko złoty krzyżyk był wyhaftowany na piersi i było moim zdaniem bardziej na miejscu.
                • anusia_kra Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 22.02.12, 23:24
                  Ale weź pod uwage ze 20 lat temu panny młode to tez były „bezy” plus falbanki. Nie spieram się z gustami przaśne komunijne też mi nie podchodzą, ale wole niż „wesele”
          • pia_ Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 22.02.12, 23:19
            Przykro mi, ale także żadna mi się nie podoba, to kreacje dla druhny.
            • pia_ Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 22.02.12, 23:23
              Rozumiem, że cena tych sukienek jest na tyle atrakcyjna, że pewnie i tak którąś kupisz, więc jak już to pierwsza. Przeźroczystości i hafty drugiej są pannomłodowate wink
              • mielin Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 22.02.12, 23:25
                Co do tych przezroczystości to także wątpię aby ksiądz się zgodził na to....
                • anusia_kra Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 22.02.12, 23:28
                  hmm a gdzie ksiądz ocenia sukienki przed komunią? I proboszcz czy wszyscy chwalebnie panujący w parafii?
                  • mielin Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 22.02.12, 23:30
                    Lepiej sobie wstydu oszczędzić rano przed samą uroczystością, nieprawdaż?
                    • pia_ Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 22.02.12, 23:35
                      Zapominacie o bolerku z białego futerka lub pelerynce z piórami marabuta. Tam się ukryją przeźroczystości wink
            • viki1 Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 22.02.12, 23:38
              Na jednym ze spotkań ksiądz przyprowadził nam krawcowwą z jej propozycjami sukienek w cenie od 170 do 240zł
              najtańsza opcja wyglądała mniej więcej jak na tym zdjęciu tylko ciut krótsze rękawki kilka mam z innej szkoły wybrało taką ,reszta miała się zastanowić ,u mnie w klasie jest tylko 6 dziewczynek .
              Pewnie zostawię ta z lewej,z bolerkiem prostym bez żadnych dodatków nie będzie już taka może "weselna" do maja coś jeszcze się znajdzie odpowiedniego.

Może właśnie tak do 150 zł ,ktoś widział inne jakies ładne sukienki w Warszawie.

https://www.voila.pl/275/tn0t5/index.php?get=1&f=1

• pia_ Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 22.02.12, 23:47
                A tej sukienki, którą podlinkowała rosarioflores nie ma u Was w TKmaxx?
                • viki1 Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 22.02.12, 23:53
                  Nie ma byłam w obydwu sklepach ,w żadnym nie było ,może były na poczatku dostawy.Ja tą lewą wziełam ostatnią obydwie są na 140 bo córka wysoka ,a w pasie ma lekki luz przynajmniej nie sa takie na styk.
                  2 tyg na wymianę to dobry czas na przemyslenie zakupu wink
          • minkapinka Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 23.02.12, 09:44
            Nie kupiłabym zadnej z tych sukienek, są zbyt strojne jak na komunię. A ta z przezroczystościami okropna.
            • pia_ Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 23.02.12, 09:55
              Bądźmy realistami, za 100 zł nie kupi się porzadnej, nowej i do tego ładnej sukienki komunijnej. Nawet "mundurki" typu alba, czy zalinkowana sukienka z bufkami i hostią na piersi to koszt min 150 zł. A sprzedać sukienkę z TKMaxx będzie jak się domyślam o wiele łatwiej niż kolejną albę (można zobaczyć ile tego jest na Allegro).
              • viki1 Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 23.02.12, 10:55
                Tą z przezroczysta górą jeśli miałabym zostawić ,napewno podszyłabym białym materiałem ,i te guziczki z tyłu są tylko dekoracja więc je odprułabym ,ona ma z tyłu zameczek .

Wiem, że my dorośli mamy czasmi nieco inny gust jak dzieci ,bo tak jak moja to lubi takie strojne sukienki ,lubi takie swoje gierki przebieranki z Barbie ,i pewnie jej marzenie tez było miec kiedyś jakąs strojną kiecke.Zazwyczaj na wesela kupuję zwykłe sukieneczki lniane ,bardziej klasyczne.Taka to byłaby pierwsza jakaś taka strojna bardziej.
                Ja bardziej jestem za tą z lewej .

Przeglądałam wieczorem allegro to już zaczynają pojawiać się te z Tkmaxxa wink

W dodatku cena tez ma tu swoją rolę ,pewnie bliżej szału komunijnego to i ceny wzrosną i ciężko będzie coś wybrać w rozsądnej cenie.

• anusia_kra Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 23.02.12, 13:23
                  Może dopytaj w klasie jak dużo dziewczynek bedzie miało sukienkę "proboszcza".

Z doświadczenia własnego Ci powiem ze jak większość bedzie w takich właśnie prostych sukienko-albach to Twoje dziecko bedzie się głupio czuć w czymś co nawet bardzo jej się podoba na tą chwile. U nas wszystkie klasy wybrały jeden prosty i całkiem sympatyczny wzór i dziewczynki których nie było stać na 3 stówy miały z reguły coś prostego po kuzynkach czy siostrach. Trafiła się jedna perełka, której mama lubiła inaczej i z większym bogactwem niż reszta i fundnęła jej kreacje strojniejszą i na dokładkę z niebieskimi różyczkami na całej sukience. Rzucała się w oczy aż miło, całkiem nie pozytywnie rzecz jasna wink
              • asia_i_p Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 23.02.12, 11:18
                No ja się powoli nastawiam na wyjazd do hurtowni przy Świebodzkim po jakiś ładny batyst i uśmiech do szyjącej ciotki - w Burdzie są piękne kroje.
              • minkapinka Re: Sukienki komunijne w TKMaxx 23.02.12, 11:29
                zgadzam się, jest to opcja ekonomiczna, ja jednak jestem z tych utrudniających sobie zycie i wiecznie poszukujących wink Dobrze, ze mam to juz za sobą smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka