bursz 19.02.12, 19:28 Witam, poproszę o rekomendacje dobrej patelni. Może link. (Mam moneta ceramiczną, ale ona się zrobiła czarna, jakby tłuszcz przywarł). Dziękuję, Jola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emma6666 Re: Patelnia do naleśników 19.02.12, 19:38 mam tefala i jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Patelnia do naleśników 19.02.12, 19:43 Mam taką płytę do naleśników i jestem mega zadowolona - nie używam tłuszczu wcale, nic się nie przypala. Najfajniejsze, że można zapiekać dowolne rzeczy w zwiniętych naleśnikach - zmniejsza się moc płyty i nadzienie się podgrzewa. Moja płyta jest z Tchibo. Odpowiedz Link Zgłoś
stypkaa Re: Patelnia do naleśników 20.02.12, 10:21 Hmm, znalazłam sobie tą płytę z Tchibo. Fajnie to wygląda. Tyle, że strasznie wielkie te naleśniki A czy ta płyta szybko smaży? Ja zawsze smażę na 2 patelnie, bo na jedną to strasznie wolno to idzie. I naprawdę nie dajesz w ogóle tłuszczu? Nawet do ciasta? Ja do naleśników dodaję pełnoziarnistą mąkę, otręby i ziarna - ciekawe czy takie by się nie przypalały... Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Patelnia do naleśników 19.02.12, 20:24 Tefal - specjalna do naleśników patelnię smaruję leciutko olejem (łącznie z bokami), ścierając nadmiar ręcznikiem papierowym (w cieście też mam olej) Odpowiedz Link Zgłoś
afork Re: Patelnia do naleśników 19.02.12, 20:44 mam to samo co kanna, kupione w Lidlu jakieś trzy -cztery lata temu. Gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: Patelnia do naleśników 19.02.12, 21:02 Ja nie smaruję tłuszczem ani nie daję do ciasta, nic się nie przypala, po użyciu przecieram papierowym ręcznikiem, powłoka wygląda jak nowa mimo że patelnia ma już kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Patelnia do naleśników 19.02.12, 21:08 qrcze... a mi inaczej przywiera... a dajesz mleko ? Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: Patelnia do naleśników 19.02.12, 21:13 daję mleko. Szklanka mleka, szklanka wody, 2 szklanki mąki, 4 jaja, dwie szczypty soli. Odpowiedz Link Zgłoś
mariannamm Re: Patelnia do naleśników 19.02.12, 21:25 Tefal, ta specjalna do nalesnikow.Nic sie nie przypala i nie przywiera nawet bez tluszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia_wo Re: Patelnia do naleśników 20.02.12, 10:21 Patelnia moneta zrobiła Ci się czarna? Może nie odpowiednio jej używałaś, nie wiem, myłaś chropowatym zmywakiem? Ja mam patelnię moneta i smażę na niej bez tłuszczu, jedzenie się nie przypala, a samą patelnie zmywa się łatwo (tylko, że ja właśnie zmywam delikatnym zmywakiem by jej nie porysować). Co do naleśników to używam niskiej patelni włoskiej firmy Grancio - łap link i mogę polecić. Nie smażę na tłuszczu, czasem dodaję oleju do ciasta, choć nie jest to koniecznością i tak naleśniki się nie przypalają. A odnośnie tych płyt do naleśników - ile za nie zapłaciłyście? Według mnie to ciekawe rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Patelnia do naleśników 20.02.12, 11:58 Niecałe 120 zł. Robię dla dzieci, ale też np. na imprezach, na ostro. Płyta jest na prąd,można ją postawić na stole i każdy sam sobie nakłada. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta0 Re: Patelnia do naleśników 20.02.12, 20:15 Jestem świeżo po robieniu naleśników i faktycznie mam patelnie Tefala i niestety musialam podwazac z jednej strony te nalesniki, bo inaczej nie chcialy sie same z siebie tak slizgajaco odwrocic. Nawet podlewajac ja olejem. Zamowilam ta z KDC, zobaczymy czy tez sie tak bedzie ciasto na niej zachowywalo (przywieralo). A nalesniki pyszne wyszly. Jakby ktos chcial podaje przepis: 1,5 szklanki maki 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 1 szklanka mleka 3 jaja szczypta soli cukier do smaku 6 lyzeczek oleju Konsystencja dosc rzadka (nawet sie wystraszylam, ze za bardzo) ale wyszly przepyszne. Dzieci sie zajadaly. Maz zreszta tez Odpowiedz Link Zgłoś
afork Re: Patelnia do naleśników 20.02.12, 13:25 ja z kolei poniżej 100 zł, ale już nie pamiętam dokładnie ile. Odpowiedz Link Zgłoś
bim-bol Re: Patelnia do naleśników 20.02.12, 13:43 W lidlu co jakis czas jest elektryczna patelnia do naleśników. Cena około 100zł. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta0 Re: Patelnia do naleśników 20.02.12, 13:50 Ja sobie taka zamowilam, ale jeszcze nie sprawdzilam, wiec sie nie wypowiem, choc recenzje ma bardzo dobre i tylko one mnie skusily. www.kdc.pl/patelnia-do-smazenia-nalesnikow_p10049195.html Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: Patelnia do naleśników 20.02.12, 15:03 Witam, właśnie zareklamowałam w tesco tę moneta, choć mężowi, który jest od naleśników to nie przeszkadzało. Myłam ją tylko w zmywarce. W makro są 2 rodzaje, florina, ta poniżej ma tylko powłokę ceramiczną allegro.pl/florina-patelnia-ceramiczna-natura-28-cm-1p0665-i2071906655.html ale jest druga droższa coś ok. 170 zł ... ceramiczna cała i nad nią się zastanawiam. Ewentualanie nad tym urządzeniem, ale dobrym, bo dużo jemy naleśników. Takie urządzenia kojarzy mi się z naleśniorami na Helu w Karwi))Super. I nie wiem co lepsze płaska patelnia, typu... allegro.pl/listing.php/search?string=ceramiczna+do+naleśników&category=68702 normalna ceramiczna lub teflonowa czy urządzenie (tutaj boję się zagracania, jest już gofrownica,urządzenie na kanapki, i teraz to??). Nie wylewa się ciasto na boki? Czekam na porady i linki, dziękuję. Pozdrawiam,jola Odpowiedz Link Zgłoś
bursz urządzenie 20.02.12, 15:10 Witam, znalazłam na ceneo trochę urządzeń www.ceneo.pl/Male_AGD_do_kuchni;szukaj-do+nale%C5%9Bnik%C3%B3w nie wiem na co zwrócić uwagę?? Nie wiem czemu ten krups tyle kosztuje, ale myślę, że w cenie patelni, ok. 150 zł, można coś kupić. Kto na urządzenie i poleca bardziej niż patelnie? W lidlu są pewnie nie zawsze? Pozdrawiam, jola Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta65 Re: urządzenie 20.02.12, 17:11 Polecam patelnie do nalesnikow TEFAL ENJOY. Mam, uzywam , polecam. Cena w zalezności od sklepu od ok.35 zl do 60 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
afork Re: urządzenie 21.02.12, 15:30 to z lidla jest bardzo podobne do tego Clatronic ceny w necie zaczynają się od 71 zł Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: urządzenie 02.03.12, 08:59 Witam, zamówiłam w euroagd urządzenie firmy unold(niemiecka), koszt 150 zł, rewelacja, polecam, zrealizowali w ciągu tygodnia zamówienie. www.ceneo.pl/9610583pozdrawiam,jola Odpowiedz Link Zgłoś