Dodaj do ulubionych

Zwrot Ikea

22.02.12, 20:42
Gdzieś zapodziałam rachunek a mam kupioną u nich rzecz która jest nieotwarta i nierozpieczętowana.jak myślicie da radę wymienić na coś innego??Nie umiem się do nich dodzwonić sad
Obserwuj wątek
    • 25marzka25 Re: Zwrot Ikea 22.02.12, 21:10
      Nie ma problemu ze zwrotem jęsli towar jest w oryginalnym opakowaniu i nie nosi śladów montażu,zwrot kwoty nastąpi na taką kartę która bedziesz mogła wykorzystać na nowe zakupy( nie zwrócą gotówki).Jeśli towar był wcześniej na jakieś promocji to system zaliczy najniższą cenę(ale nie koniecznie)

• iberka Re: Zwrot Ikea 23.02.12, 15:10
        zwracałam tydzien temu w IKEA i mogłam wybrac czy chcę na ich kartę czy na moją ( akurat płaciłam kartą). Pani spytała jaką formę zwroptu wybieram gotówkę czy kartę a jak spojrzała,że płacone kartą no to karta lub karta smile.

iza
        • ilon29 Re: Zwrot Ikea 23.02.12, 15:22
          Ale ja nie mam paragonu i chyba nici z tego sad
          • bondyrka Re: Zwrot Ikea 23.02.12, 15:56
            Jak nie masz paragonu to na milion% ci nie wymienia nie masz potwierdzenia ze to u nich kupilas a nie dostalas np od kogos wiec na piekne oczy niestety nie wymieniaja
            • 25marzka25 Re: Zwrot Ikea 23.02.12, 16:05
              oddadzą oddadzą.Pracowałam 10 lat w biurze obsługi klienta i wiem jakie są praktyki przy zwrotach.Jak nie masz paragonu to przyjmą zwrot, ale nie dostaniesz gotówki tylko karte na której będzie wartość zwracanego artykułu na kolejne zakupy.
              Zwrot następuje w takiej samej formie jak zakup.Jeśli była płatność karta to zwrot jest na kartę,gotówka zwrot gotówki.
              A jak nie ma się paragonu to tak jak napisałam zwrot na ich kartę do wykorzystania na kolejne zakupy
              • paliwodaj Re: Zwrot Ikea 23.02.12, 17:33
                dokladnie, Ikea chyba ma te same zasady na calym swiecie. Tez zwracalam bez paragonu i dostalam kase na karcie - "store credit"
                Ikea ma jednak dobra obsluge klienta. 25 lisotpada kupowalam szafki kuchenne, 15 lutego mialam je skladane i okazalo sie ze nie mam kilku czesci. Pojechalam do Ikei i mowie ze mi tu brakuje, oni na to ze przeciez podpisalam ze w 72 godziny sprawdze czy mam wszystkie pudelka ( powinnam miec 112 pudelek, kartonikow)
                Powiedzialam ze wiem ,ale jak ja zabiegana kobieta, moglam wogole to przerzucic, sprawdzic i ze sadzila ze wszystko mam
                Czesci dostalam za darmo ;-D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka