Dodaj do ulubionych

Garnki/patelnie Tefal

29.02.12, 15:38
szukam opinii o tym zestawie:
www.amazon.co.uk/gp/product/B004SNMXRS/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=A28N4V20CCJTUW
może ktoś ma?czy warto cenowo, a może w PL gdzieś jest taniej?
lub tym
www.amazon.co.uk/Tefal-Ingenio-L5319602-Saucepans-Detachable/dp/B003E6S7LQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1330526198&sr=8-1
w tym drugim nie ma patelni, ale jakby zestawić oba zestawy(pomijając ten brak patelni wink ) to który byście wybrały?
Obserwuj wątek
    • kinder0610 Re: Garnki/patelnie Tefal 29.02.12, 16:29
      Ja mam ten komplet z wyjmowaną rączką. Jetsem zadowolona. Jedyny minus to brak pokrywek, w moim jest tylko jedna. do tych mniejszych garnków nie ma.
      • mariannamm Re: Garnki/patelnie Tefal 29.02.12, 17:24
        Tez mam ten drugi i jest super chyba juz od 6 lat ale szykuje sie powoli do wymiany.
    • joxanna Re: Garnki/patelnie Tefal 29.02.12, 21:25
      Ja mam te ingenio. Najpierw korzystałam z nich w wynajmowanym mieszkaniu przez półtora roku i wydały mi się super. Więc kupiłam własne. Starczyły na 2 lata - nie wiem, czy w PL są jakieś gorsze, czy co, ale strasznie szybko ścierał się ten teflon. Wymieniłam, bo patent bardzo mi się podoba - i znowu niedługo 2 lata miną i ten teflon w takie zadziorki. Na szczęście znalazłam garnki ceramiczne z odczepianą rączką - na pewno już nie kupię tefala.

Mam też duży gar, taki na zupę Tefala - rzadziej z niego korzystam, niż z mojego podstawowego zestawu - ale teraz, po 4 latach też już ma takie zadziorki.

Może jestem niedzisiejsza, ale chciałabym mieć garnki, które starczą na dłużej, niż na 2 lata.
      • misiabela20 Re: Garnki/patelnie Tefal 29.02.12, 21:36
        też nie jestem zadowolona z inginio. chodzi o tą schodzącą powłokę. garnki użytkujemy 3,5 roku i moim zdaniem nadają się do wymiany. nie chodzi tutaj o używanie widelca po patelni, ale właśnie ten uchwyt, który uszkadza garnek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka