Dodaj do ulubionych

Plecak dla gimnazjalisty, z miejscem na notebooka.

06.03.12, 22:51
...ewentualnie netbooka.
Żeby jakąś usztywnianą kieszeń miał na sprzęt.
I ergonomiczny był, bo dziecię daleką drogę do szkoły będzie miało.
A jakby był porządny (tzn. trwały, dobrze wykonany) to byłoby super.
Czy ktoś może coś polecić?
Obserwuj wątek
    • swiete.jeze Re: Plecak dla gimnazjalisty, z miejscem na noteb 07.03.12, 08:44
      Ja, gimnazjalistka smile mam taki: www.jansport.pl/plecak/TUJ0,TRINITY od paru lat, tylko niestety wszystkie kolory są niezbyt atrakcyjne (delikatnie mówiąc), no i cała wieś takie mabig_grin
      • s_mag_s Re: Plecak 08.03.12, 08:38
        też mam trinity i sobie chwalę, choć gimnazjalistką nie jestemtongue_out, polecam też plecaki dakine - porządnie wykonane, przede wszystkim mają porządne szelki i tylne panele, co przy dłuższych trasach i sporym ciężarze jest przydatne.
        • salma75 Re: Plecak 08.03.12, 09:42
          Czy ten Jansporty są usztywniane, całe, nie sam tył...?
          • s_mag_s Re: Plecak 08.03.12, 10:09
            One nawet tyłu nie mają usztywnionego, raczej wzmocnione i wyłożone gąbką.
            • salma75 Re: Plecak 08.03.12, 10:14
              Ups...
              Młody przez rok (w IV klasie) nosił jakiś taki miękki plecak, chyba Paso, nie pamiętam.
              Większe niż format A5 książki, zeszyty, wyglądały masakrycznie po noszeniu ich w takim "worku".

Może jednak są jakieś usztywniane JanSporty?

• s_mag_s Re: Plecak 08.03.12, 10:41
                Wydaje mi się, że REVOLT tak ma (usztywnienie), bo ma system wentylacji pleców, pewno jakieś inne modele również, ale w tej chwili nie kojarzę.
    • ka_thy Re: Plecak dla gimnazjalisty, z miejscem na noteb 07.03.12, 09:48
      Jansport Beamer. Używany trzeci rok, nie przestaje mnie zadziwiać swoją pakownością wink A przy okazji jest zgrabny.
    • salma75 Re: Plecak dla gimnazjalisty, z miejscem na noteb 07.03.12, 15:19
      Dzięki serdeczne, muszę je gdzieś w realu obejrzeć.
      A może ktoś coś o Hama All Out powiedzieć? Fajne wzory i jakoś tak solidnie na fotach wyglądają....
      • coronella Re: Plecak dla gimnazjalisty, z miejscem na noteb 08.03.12, 03:33
        All Out od 2 semestru nosi moja 2-klasistka smile (SP), plecak super, duzy, ale kieszeni na netb. specjalnej nie ma. Można by go włożyć do tej największej, z przegrodami na książki.
        • salma75 Re: Plecak dla gimnazjalisty, z miejscem na noteb 08.03.12, 09:43
          W opisie stoi, że jest specjalne miejsce z gumą przytrzymującą netbooka. Nie ma?
          • coronella Re: Plecak dla gimnazjalisty, z miejscem na noteb 08.03.12, 11:40
            hmm, jest dokładnie to, co tu:
            tornistry.com.pl/index.php?p625,plecak-szkolny-all-out-butterfly-motyl-hama-25889
            można włożyć komp do tej dużej kieszeni z przegrodami.
    • salma75 Re: Plecak dla gimnazjalisty, z miejscem na noteb 08.03.12, 10:10
      JanSport AIR CURE wpadł nam w oko.
      Wydaje się jakiś sztywniejszy niż pozostałe JanSporty.
      No i pojemny jest - 36l.
      Ma ktoś toto?
      • s_mag_s Re: Plecak dla gimnazjalisty, z miejscem na noteb 08.03.12, 10:37
        Ja się pakuję w 30l na dwa/trzy dni na studia i wydaje mi się, że to 30l powinno być do gimnazjum wystarczające, air cure jest o tyle fajny, że dwie komory główne powodują, że jest bardziej foremny/sztywny i pozwalają na lepsze rozmieszczenie, ale materiał, z którego jest zrobiony jest taki sam, jak w pozostałych plecakach JS.
        • salma75 Re: Plecak dla gimnazjalisty, z miejscem na noteb 08.03.12, 10:43
          Też znalazłam info, że materiał ten sam.

Nie wiem jak jest teraz, ale jak ja studiowałam to na uczelnię nosiło się tylko segregator do notatek, względnie zeszyty, czasami jakaś książka smile.
          Gimnazjalista ma od cholery podręczników i zeszytów (zwłaszcza nasz młody - wywiad zrobiłam - gimnazjum językowe z toną książek do noszenia uncertain) + ukochany netbook. Myślę, że 30l to absolutne minimum.

Kurde, muszę pomacać te plecaki. Chyba mnie niestety czeka wyprawa do sklepu, brrr....
      • pasik Re: Plecak dla gimnazjalisty, z miejscem na noteb 08.03.12, 10:39
        3 razy oglądałam te plecaki Jansport, w końcu nie kupiliśmy...wizualnie coś mi nie pasiło.
        W Poznaniu mają większość modeli do pomacania. Osobiście wolałambym coś znaleźć z oferty Lafuma lub Deuter.

np
        poradnik-turysty.pl/3516/deuter-giga-ii/
        lub
        https://merlin.pl/Lafuma-Plecak-Xeon-ciemno-szary-25L,images_big,11,3080095153604.jpg

a ten był moim faworytem
        www.outdoorzy.pl/-plecaki-srednie-od-30-do-50-litrow/3139-deuter-plecak-giga-office.html
        • s_mag_s Re: Plecak dla gimnazjalisty, z miejscem na noteb 08.03.12, 10:46
          Deutery i owszem fajne, ale waga wyjściowa plecaka jest w granicach 1-1,2 kg, a dzieciakowe modele miejsca na laptop nie posiadają.
        • salma75 Re: Plecak dla gimnazjalisty, z miejscem na noteb 08.03.12, 10:56
          Super są te Deutery! Gigant wpadł mi w oko smile.
          I kolorystyka fajna.
          Muszę ich poszukać w Poznaniu smile.
          • iwek33 Re: Plecak dla gimnazjalisty, z miejscem na noteb 08.03.12, 15:17
            Jeszcze solidne są Topgale:
            www.topgal-plecaki.pl/plecaki/na-laptopa/
            Mój 6 klasista nosi ten model ( trochę inny wzór) i plecak jest świetny. Baardzo pakowny, ta kieszeń najbliżej pleców jest właśnie takich gabarytów laptopowych ( na zdjęciu jest pokazana gruba teczka, ale laptop idealnie tam wchodzi i dobrze się "trzyma".
            www.topgal-plecaki.pl/plecaki/mlodziezowe/hit-149/
            Są też Bagmaster, ale tych na żywo nie widziałam
            www.plecaki-bagmaster.pl/katalog/plecaki-mlodziezowe
            www.plecaki-bagmaster.pl/katalog/plecaki-na-laptopy
            • dorga1 Re: Plecak dla gimnazjalisty, z miejscem na noteb 10.03.12, 11:15
              A czy ktoś widział jakieś plecaki khaki? Potrzebuję plecak do szkoły dla pierwszaka. Według fizjoterapeuty powinien mieć dobry pas biodrowy i lekki stelaż na plecach (regulowane paski). Wśród tzw. plecaków do szkoły nie znajdę jego zdaniem nic co byłoby godne uwagi.
              • swiete.jeze Re: Plecak dla gimnazjalisty, z miejscem na noteb 13.03.12, 20:11
                dorga1 napisała:

> Potrzebuję plecak do szkoły dla pierws
                > zaka. Według fizjoterapeuty powinien mieć dobry pas biodrowy i lekki stelaż na
                > plecach (regulowane paski)

O.o
                Chyba plecaki do szkoły są bardziej wyładowane niż mój na wyjazd kilkudniowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka