Dodaj do ulubionych

rowerek biegowy z aldi

26.03.12, 20:19
jak w tytule- od środy ma być w Aldi rowerek biegowy dla dzieci- dużo informacji jest, ale jeśli chodzi o wymiary, to podane zostało, że dla dzieci od ok. 98cm. Moja córka jest nieco niższa, ale może wymiary od podłoża do góry siodełka są poniżej 38cm- tyle byłoby ok. Są na forum opinie o rowerku, bo były już chyba na wiosnę w tamtym roku do kupienia, ale informacji co do wysokości siodełka nie mogę znaleźć. Będę wdzięczna za informacje. Może ktoś kupował dla dziecka w zeszłym sezonie. Dziękuję i pozdrawiam.

Iwona
Obserwuj wątek
    • kroliczyca80 Re: rowerek biegowy z aldi 26.03.12, 21:50
      Nie podpowiem z wysokością, ale my oddaliśmy nasz po 2 dniach. Skubaniec miał jakieś wady techniczne, jeździł krzywo, hamulec nie łapał... Miło, że oddali bez problemu kasę.
      • aleks2539 Re: rowerek biegowy z aldi 26.03.12, 22:44
        ja dwa lata temu kupiłam z aldi (niebieski). Młody jeżdzi nim trzeci sezon i powiem krótko - rewelacja. Nic się nie dzieje, możliwość regulacji kierownicy i siodełka, nic się nie psuje. Jak dla mnie spoko towar.
    • iwomartusia Re: rowerek biegowy z aldi 27.03.12, 19:17
      upsmile, jak z wymiarami?- minimalna wysokość siodełka. Dziękuję.
      pozdrawiam
      Iwona
    • koza_w_rajtuzach Re: rowerek biegowy z aldi 27.03.12, 19:27
      moim zdaniem ten rowerek na Twoją córkę może być nieco za duży. Gdzieś mam ten rowerek w garażu, ale może ktoś inny zlituje się i poda wymiary, bo szczerze mówiąc nie chce mi się go mierzyć wink.
      • koza_w_rajtuzach Re: rowerek biegowy z aldi 27.03.12, 19:29
        To jest zdaje się ten sam rowerek co to allegro.pl/rowerek-biegowy-ratz-fratz-hudora-10118-niebieski-i2204652937.html (tak, słyszałam, że to Hudora, tylko, że dla Aldi ma inną nazwę), więc wymiary powinny być takie jak i tutaj
    • aurinko Re: rowerek biegowy z aldi 27.03.12, 20:45
      W ofercie Aldi jest info, że rowerek jest dla dzieci o wzroście minimum 93cm. Rowerek ma 36 mcy gwarancji, Aldi nie robi cyrków z reklamacjami, co jest bardzo dużym plusem. Opony są takie same jak robi Hudora w rowerkach - pianka EVA. Rowerek jest bardzo podobny do tego, jaki kiedyś był w ofercie Rossmana, ten z Rossmana był produkowany przez Hudora. Z wysokością nie pomogę niestety, ja mam ten z Rossmana.
      • marta2202 Re: rowerek biegowy z aldi kupił ktoś? 28.03.12, 09:35
        Jak wrażenia? Jakiej jest produkcji i czy faktycznie nadaje sie dla dzicka o wzroscie 93cm? Zastanawaim sie nad nim dla bratanicy która w czerwcu skończy 2 latka i ma z 95cm wzrostu.
        • intelborel Re: rowerek biegowy z aldi kupił ktoś? 28.03.12, 11:18
          Ja dzisiaj zakupiłam takie 2, dla corki (2,5 roku, ok. 98 cm wzrostu) i syna (prawie 4 lata, ponad 105 cm wzrostu) i tak: cora już smiga po domu na nim, ma ustawioną kierownicę i siodełko najniżej jak się da i jest dla niej myślę idealnie, syn w przedszkolu więc nie jeszcze nie próbował. Rower jest lekki,mała sama go przenosi z miejsca na miejsce i co ważne ma lekko chodzący hamulec..nie musi się siłować z tą manetką, żeby zahamować w razie potrzeby (choć narazie takej potrzeby nie ma i pewnie przez jakiś czas nie będzie).Generalnie jak za tą cenę to uważam, że jest świetny.
          • marta2202 Re: rowerek biegowy z aldi kupił ktoś? 28.03.12, 11:57
            Mogła byś zmierzyć wysokość siodełka w najniższym położeniu?

https://lb5m.lilypie.com/Dz54p2.pnghttps://lb4m.lilypie.com/O4N0p1.png
            • intelborel Re: rowerek biegowy z aldi kupił ktoś? 28.03.12, 15:04
              Jeżeli dobrze zmierzyłam to wychodzi około 37cm od "wierzchu" siodełka do ziemi po linii prostej smile
              • intelborel Re: rowerek biegowy z aldi kupił ktoś? 28.03.12, 15:06
                Aha i dodam jakby ktoś potrzebował - na syna (prawie 4 latka) też jest dobry, ma minimalnie podwyższone siodełko i kierownice, zostało jeszcze dość sporo zapasu żeby je podnieść, tak więc mam nadzieję, że jeszcze trochę posłuży.
                • marta2202 Re: rowerek biegowy z aldi kupił ktoś? 28.03.12, 15:26
                  Dziękismile Ciekawe czy jutro jeszcze będą...
                  • marta2202 Re: rowerek biegowy z aldi jeszcze? 28.03.12, 15:29
                    A jakiej firmy jest ten rowerek, co jest napisane w instrukcji? Hudora?
                    • intelborel Re: rowerek biegowy z aldi jeszcze? 28.03.12, 15:40
                      Wziełam instrukcję do ręki i tak - regulacja siodełka jest od 36,5 cm do 46 cm.
                      Hudory tam nie widzę, pisze Bicicleta
                      • aleksandra1977 Re: rowerek biegowy z aldi jeszcze? 28.03.12, 15:43
                        a przypadkiem, czy "Bicicleta", to nie jest po hiszpansku "rower"?
                  • kretek81 Re: rowerek biegowy z aldi kupił ktoś? 28.03.12, 17:52
                    W Łodzi nie został ani jeden. Podjechalam jak wracałam po pracyok 16tej. Rozmawialam z kierownikiem i mówił,że sporo tych rowerków było a wykupione w ciagu 2 godzin od otwarcia. Myslalam, ze kupie starszej corce.
                • myszykiszkaa Re: rowerek biegowy z aldi kupił ktoś? 30.03.12, 16:06
                  intelborel

czy jest możliwość, abyś zakupiła dla mnie jeden rower i przesłała ?
                  poniosę wszystkie koszty !!
                  bardzo proszę
    • amarulla Re: rowerek biegowy z aldi 28.03.12, 17:40
      w najnowszej ofercie kauflandu (od jutra bodajze) jest Hudora za 119,90 smile
    • chiarella Re: rowerek biegowy z aldi 28.03.12, 20:03
      Kupiłam czarno-czerwony. Bardzo fajny- lekki, dobry hamulec. Za tę cenę naprawdę warto. Aha dobry dla mego prawie 4 latka o wzroście 103 cm i na córkę 6 letnią też smile
      • iwomartusia Re: rowerek biegowy z aldi 29.03.12, 17:11
        również zakupiony, po pierwszym spacerku- na razie chodzonymwink
        uważam, że rowerek ok, a wysokość min. ok.37
        produkowany w Niemczech, ale nie przez hudorę- jakaś inna firma na H..., mi nieznana
        widziałam, że w Kauflandzie ma być Hudora, cena zachęcająca, ale za wysoki
        dzięki za wcześniejsze odpowiedzi
        • tolula Re: rowerek biegowy z aldi 29.03.12, 17:36
          gdzie mogę zobaczyć ten rowerek hudory, który ma być w kauflandzie
          • marta2202 Re: rowerek biegowy z Kauflanda 29.03.12, 18:00
            Taki jest od dzisiaj w Kauflandzie za 119,99zł.

allegro.pl/rowerek-biegowy-hudora-3-0-odpychacz-expres-wys-i2229783061.html
            Ale wysokość siodełka na pudełku jest podana 37-41cm!

Czy w innych Kauflandach były też te rowerki w innych kolorach? W moim tylko takie jak na tej aukcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka