Dodaj do ulubionych

w temacie komunii

30.03.12, 13:05
Dlaczego zarówno wdzianka komunijne jak i buty musza być takie brzydkie?
Ale oki... do rzeczy.
Macie namiary na jakieś buty komunijne godne polecenia?

te sa w miare, ale maja czarną podeszwę
allegro.pl/balerinki-american-club-wkl-skorzana-r-32-i2229577441.html
znalazłam tez
allegro.pl/dzieciece-buciki-komunijne-firmy-zarro-rozmiar-33-i2217602951.html
allegro.pl/pantofelki-baleriny-komunijne-komunia-zarro-r-33-i2239229330.html
Macie jakies typy?

Obserwuj wątek
    • sonia-3 Re: w temacie komunii 30.03.12, 13:18
      Typów nie mam, ale te środkowe Zarro ładne. Ja będę miała ten problem za rok.
      • asiaiwona_1 Re: w temacie komunii 30.03.12, 13:29
        Młoda miała zarro takie jak w 3 linku tylko chyba kwiatek odrobinke był inny. Uparla sie na "obcas" wiec cóż mogłam poradzić smile
        • atena12345 Re: w temacie komunii 30.03.12, 13:34
          no właśnie moja tez będzie pewnie chciała mieć takie z obcasikiem (brrr....)
          A te buty zarro jakiej sa jakości? Bo przyznam, że z wszystkich komunijnych one maja najładniejsze modele - szkoda, że nie skórzane, bo za 100 zł moim zdaniem mogłyby być ze skóry
          • asiaiwona_1 Re: w temacie komunii 30.03.12, 16:58
            obcas się trochę pozdzierał, ale to chyba oczywiste, bo dziewczynki chodzą w tych butach chyba bardziej intensywnie, żeby stuk obcasa było słychać big_grin A tak w ogóle to młoda ma wąską stopę i to były właściwie jedyne buty (oprócz białych balerinek w zarze), które były łądnie dopasowane do stopy.
    • inia25 Re: w temacie komunii 30.03.12, 14:23
      NEXT
      mamy te, kosztowały 55 zł:
      https://www.halens.pl/pl/default/produkt-images/_w230_h354/p/l/next/8/1/6/816-554-X49.jpg

miałam tez te, ale oddalam, bo przyszły za małe, koszt 89 zł
      https://www.halens.pl/pl/default/produkt-images/_w230_h354/p/l/next/8/0/6/806-041-X49.jpg
      • carpediem30 do inia25 - balerinki NEXT 30.03.12, 19:07

Czy możesz napisać czy te balerinki next-a są z ekoskórki i mają tylko obwódkę i kokardkę satynową czy też w całości są satynowe (tzn. z materiału?)
        Niestety zdjęcie na halensie dość małe jest i nie bardzo to widać, a jest to dla mnie istotna informacja smile Też je zamówiłam, tylko jeszcze nie przyszły - więc nie chciałabym się rozczarować...
      • bo76 Re: w temacie komunii 31.03.12, 01:30
        My szukałyśmy z mniejszej rozmiarówki - znalazłąm prawie identyczne, jak te pierwsze next z lakierkowanej ekoskórki w deichmanie z Bobbi Shoes -cena jak najbardziej ok jak na tydzień noszenia - 39zeta.
        Plusem jest ten paseczek wokół kostki - nie wyskakują tak, jak wszelkie inne u nas balerinki - cóka ma wąziutką stopę z baaaardzo wysokim podbiciem i np kupa butów jej w ogóle na stopę nie wchodzi.
        Ja też wzbraniałam się przed wysoką ceną - nie planujemy chodzenia w białych butach poza komunią, nie w naszym gusciewink a także przed okropną wg mnie kolekcją komunijną w stylu stukające obcasiki - no moja 6-latka chyba by jak Suri Cruise wyglądała!!, ale one na szczęście dla mnie zaczynają się dopiero od rozmiaru 30 lub 31, jak te zalinkowane gdzieś wyzej elefanteny(zresztą bardzo ładne).
    • pade Re: w temacie komunii 30.03.12, 14:29
      moja corka ma takie:
      www.sklep.urwis.com.pl/product_info.php?cPath=520_119_375&products_id=8528
      • patatajowa Re: w temacie komunii 30.03.12, 14:40
        dwa lata temu jak córka szła do komunii, gdzies w okolicach marca trafiłam na przecenę białych butów takich jak z linku pade. kupiłam je za 14,90 i więcej bym nie dała wink
        jak dla mnie okropne ale córce sie podobal obcasik, na szczescie po tyg umyłam i spakowałam razem z albą dla sąsiadki wink
        ładne białe balerinki na jasnej podeszwie widziałam w zeszłym tyg w Deichmanie za ok. 60 zł?podobne do tych:
        https://deichmann.scene7.com/is/image/deichmann/t_p_detail?$im=1075212_P&$sh=1075212_P&defaultImage=default_dsd
        • pade Re: w temacie komunii 30.03.12, 18:00
          No widzisz, de gustibus...
          Córka chciała na obcasie , a te były najskromniejsze, bez cekinów, kwiatków itd. Mnie się na przykład bardzo nie podoba, gdy dziewczynka ma każdą część garderoby w inny wzorek lub z inną aplikacją, to jest dopiero bezguście. No i balerinki do sukienki komunijnej...hmm. Mój syn miał komunię w dniu, w którym temperatura osiągnęła około 29 stopni. Córa ma wrażliwe stopy i w całkiem krytych butach jej sobie nie wyobrażam, po prostu.
          Aha, jeszcze jedno, model naszych butów jest z 01 2011r.
          • pia_ Re: w temacie komunii 30.03.12, 18:41
            Nie, abym się czepiała, ale dlaczego uważasz, że fason balerinek nie nadaje się do sukienki komunijnej: że za mało eleganckie, że jak sukienka długa, to obcas powinien być wyższy??? Dla mnie buciki na obcasikach idą w trend małej panny młodej, nie podoba mi się to osobiście, ale nie drażni na obcych dzieciach wink. Rozumiem, że większość dziewczynek dałaby się za te obcasy żywcem pokroić i wiem, że rodzicom miękną serducha i spełniają ich prośby.
            • pade Re: w temacie komunii 30.03.12, 21:19
              Akurat te, które kupiłaś sa zbyt sportowe moim zdaniem, wybaczsmile
              Poza tym napisałam przecież wyjaśnienie. Inny powód jest taki, że te balerinki, które naprawdę mi się podobają kosztuja ok. 300zł. Nie widzę sensu takiego zakupu.
              Ale nie o to chodzi, kupiłam co było, bo nie umiem projektować butów ani ich wyprodukować a z zagranicy sprowadzać nie będę, bo na głowę jeszcze nie upadłam. To są buty na tydzień, nie na sezon. W życiu bym nie kupiła dziecku białych butów do noszenia na codzień.
              Każda z nas ma inny gust i inne możliwości, uraziło mnie tylko to nonszalanckie: " za Twoje buty bym 14,9zł" nie dała. Nikomu tak nigdy nie napisałam, bo to co podoba się jednym, innym nie bardzo i w tym cały urok, ale po co od razu pokazywać w ten sposób, nie wiem co, swoją wyższość??? Zenujące.
              I jeszcze jedno, zastanawia mnie jak wygladają "satynowe' czy inne materiałowe buciki dzień po komunii? Da się je jakoś wyprać?smile
              • patatajowa Re: w temacie komunii 30.03.12, 21:56
                pade napisała:

> Każda z nas ma inny gust i inne możliwości, uraziło mnie tylko to nonszalanckie : " za Twoje buty bym 14,9zł" nie dała. Nikomu tak nigdy nie napisałam, bo to co podoba się jednym, innym nie bardzo i w tym cały urok, ale po co od razu poka zywać w ten sposób, nie wiem co, swoją wyższość??? Zenujące.

co ty piszesz? gdzie ja napisałam ze za twoje buty bym tyle nie dała?
                napisałam ze za buty dla swojej córki dałam 14,90 i więcej bym nie dała. i że to były buty takie jak z twojego linku ktore mnie sie nie podobaly ale córce tak i nawet jak bym nie znalazła tej promocji to i tak kupiabym je w "normalnej" cenie.
                gdzie ja sie tu wywyższam twoim zdaniem? ucieszyłam sie ze udało mi sie kupić cos co mi sie średnio podobało za cene która bardzo mi sie podobała wink
                > I jeszcze jedno, zastanawia mnie jak wygladają "satynowe' czy inne materiałowe
                > buciki dzień po komunii? Da się je jakoś wyprać?smile
                • pade Re: w temacie komunii 30.03.12, 22:05
                  i więcej bym nie dała
                  > . i że to były buty takie jak z twojego linku ktore mnie sie nie podobaly ale c
                  > órce tak i nawet jak bym nie znalazła tej promocji to i tak kupiabym je w "norm
                  > alnej" cenie.

tzn, nie dałabyś więcej czy zapłacilabys normalna cenę?tongue_out

ja też bym się ucieszyła gdybym kupiła za taką cenę, w ogóle białe buty to bym chciała za darmo dostać i po białym tygodniu oddać...
              • pia_ Re: w temacie komunii 31.03.12, 10:15
                Czy są sportowe... hmmm, mamy prostą, białą sukienke ze zwykłego, siermiężnego wink lnu, buty pasują do niej perfekcyjnie, szkoda, że nie umiem wymazywać twarzy, bo wstawiłabym fotkę jak prezentują się z sukienką (cykałyśmy ostatnio zdjęcia dla florystki, w celu dobrania odpowiedniej opaski na włosy). Co do warunków atmosferycznych, to naprawdę nie przewidzi się teraz tego jakie będą. Rok temu w ostatnią niedzielę maja było gorąco, dwa lata temu 10 stopni i lało. Faktem jest, że w balerinkach nie grozi jej zapocenie i jakieś mega obtarcia, bo tuż po uroczystości przebierze się w bawełnianą, krótką sukienkę i będzie latać na bosaka po ogrodzie, bo tam robimy imprezkę. Oczywiście liczymy na piękną pogodę smile
                • pade Re: w temacie komunii 31.03.12, 11:42
                  Są, sąsmile
                  Ja się właśnie tej pogody obawiam. Tez pamiętam taką zimną, majową niedzielę...
                  Ale znam tez swoja córkę i jej stopy i wiem, że w tych butach, które kupiłam tez jej nie będzie wygodniesad
                  Przyzwyczajona do lekkich, nieuwierających butów przeżyje szok w tych pantofelkachsmile
                  Szukam butów na zmianę.
                  • pia_ :-) 31.03.12, 12:03
                    No niech Ci będą, ze są sportowe ;-D, grunt, ze pasują to naszej nader sportowej wink kiecki komunijnej
                    zapodaj.net/0ae572fa3a36.jpg.html
                    • minkapinka Re: :-) 31.03.12, 12:13
                      dobre jest smile ja tez lubię prosto smile
                    • pade Re: :-) 31.03.12, 12:15
                      pasująsmile
                      pia_ będziesz prasować tę sukienkę?
                    • pade Re: :-) 31.03.12, 12:21
                      To ja może doprecyzuję, bo nie było moim zamiarem Cię urazićsmile
                      Eleganckie balerinki wg mnie to te, co zalinkowała minkapinka, bezowa podeszwa, skromna ozdóbka, lakierek lub gładka skórka. Pozostałe są sportowesmile
                      • pia_ Re: :-) 31.03.12, 13:04
                        Ja się wogóle nie czuję urażona, bo mi się bardzo podobają big_grin, choć oczywiście beżowa podeszwa byłaby szczytem ideału.
                        Co do sukienki to będzie jeszcze prasowana, choć nawet pognieciona nie wygląda tak źle jak można by się po lnie spodziewać. Zamówiłam do niej podobną, ciut zmodyfikowaną opaskę oraz okapnik na świecę w formie jak ta bransoletka na ręce
                        bi.gazeta.pl/im/6/3141/z3141866X,Dobrym-pomyslem-zamiast-tradycyjnego-wianka-jest-dekoracyjna.jpg
                        gdyby opaska kwiatkowa okazała się niewygodna (nie mam pojęcia, czy te obleczenia z liści nie będą za śliskie), zepsuła się itp mamy jeszcze rezerwową z prostych, białych perełek
                        allegro.pl/perlowa-opaska-do-wlosow-perly-perelki-slub-hit-i2208358130.html
                        Rękawiczkom mówimy NIE, torebka jest taka jak sukienka - z lnu z trzema małymi perełkami na środku.
    • pia_ Re: w temacie komunii 30.03.12, 16:18
      W styczniu kupiłam w Deichmannie białe, skórzane balerinki Elefanten za 44,25 zł smile. O ile się nie mylę, to te balerinki (są do rozmiaru 35) można nadal ściągać do wybranego salonu w cenie wyprzedażowej 59 zł.
      Gdybym nie kupiła tych Elefantenów to skusiłabym się pewnie na białe balerinki z H&M (39,99)
      www.hm.com/de/product/96863?article=96863-D
      albo wyjątkowo ładne skromne balerinki z Auchan lub Tesco (naprawdę się postarali, choć to oczywiście obuwie na jeden raz ale za 20-30 zł nie żal).
      Z wystawionych na Allegro balerinek podobają mi się Clarksy, ale cena zdecydowanie mi się nie podoba sad
      allegro.pl/clarks-biale-balerinki-komunia-komunii-32-13-uk-i2233872456.html
      Zdziwiłam się ostatnio, ze C&A wprowadziło odzież i dodatki komunijne, nie jest to mój styl, ale może akurat coś się komuś spodoba
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/dziewczynki/Dzieci, rozm. 122-182/Świątecz.&Wieczor./Komunia
      • pia_ Re: w temacie komunii 30.03.12, 16:22
        nasze elefanteny smile fotki wziełam z jakiś aukcji
        img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/22/01/82/32/2201823249
        img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/21/02/61/82/2102618222_1
    • kanna Re: w temacie komunii 30.03.12, 16:30
      Heh, ja musiałam kupić NIE garniturowe, w miarę eleganckie buty dla chłopca. To było wyzwanie wink

Dla dziewczynki balerinki białe, np. z Elefantena.

Ale ja dziwna jestem, bo szukałam takich butów, co nie będą na raz, czyli potem da się je nosić.
      • pia_ Re: w temacie komunii 30.03.12, 16:41
        Ja mam jakiś uraz do białych butów i do codziennego noszenia nie założę takich ani sobie, ani dziecku (chyba, ze tenisówki ofkors). Dlatego szukałam jakiś jednorazowych, estetycznych tanioszków, trafiły się porządne elefanteny i się cieszę. Gdyby córka chciała wogóle nosić balerinki, to chyba zainwestowałabym w jakieś porządniejsze srebrne, w których później mogłaby chodzić.
        • kanna Re: w temacie komunii 30.03.12, 16:43
          Rozumiem, ja osobiście mam uraz do przebierania chłopców w garnitury. smile
        • pade Re: w temacie komunii 30.03.12, 18:02
          widziałam w deichmanie duży wybór typowo komunijnych balerinek, dość ładne były
          • agaszaga Re: w temacie komunii 30.03.12, 19:50
            my kupiłyśmy takie z zary... może nie typowo komunijne, ale będą " na potem" do sukienek...
            www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/en/zara-S2012/189566/684007/COMBINED%2BFASHION%2BBALLERINA
    • daria.1 Re: w temacie komunii 30.03.12, 21:15
      Podobne do tych bucików Zarro są w CCC i tańsze.
    • mielin Re: w temacie komunii 30.03.12, 21:18
      Mi osobiście bardzo podobają się balerinki na płaskim do komunii. Najfajniejsze z tego co u nas dostepne ma wg. mnie ma hiszpańska firma Pablosky np. tu:
      dmdsklep.pl/pl/p/Buty-komunijne-dziewczece-Pablosky-890700-rozmiary-31-40/2251
      dmdsklep.pl/pl/p/Buty-do-komunii-dziewczece-Pablosky-890800-rozmiary-juz-tylko-34-35-37/2252
      ...ale ten temat to jeszcze dopiero przede mną za rok lub dwasmile
      • kanna Re: w temacie komunii 30.03.12, 21:46
        250 zł za buty na raz? No błagam...
        • mielin Re: w temacie komunii 30.03.12, 22:27
          Fakt- cena zupełnie nie niska - jestem jednak pewna, że można je gdzieś kupić taniej. U nas polityka cenowa sklepów jest stanowczo przesadzona....
          • pia_ Re: w temacie komunii 31.03.12, 10:19
            Mielin, po sezonie komunijno-wiosenno-letnim ceny tych butów pójdą ostro w dół, więc może warto się przygotować wink
    • natalek79 Re: w temacie komunii 30.03.12, 21:55
      Córka w ubiegłym roku miała zarro. Było bardzo ciepło i cieszyłam się, że nie kupiliśmy balerinek. Bardzo ładnie na nodze wyglądają,fajnie do sukienki, skromnie i elegancko, spokojnie posłużyły tydzień, a później jeszcze chetnie założyła do sukienek. W sumie szybciej wyrosła niż zniszczyła smile A cena przystępna, nie jakiś kosmos za 200 zł. Na rocznicę też pewnie kupimy podobne.
      • patatajowa Re: w temacie komunii 30.03.12, 21:59
        na rocznice corka miała juz zwykłe buty takie jakie akurat miała na sezon wink nawet nie szukałam białych na jeden dzień...
        • natalek79 Re: w temacie komunii 31.03.12, 11:27
          No nie widze zakładania do białej alby (bo w tych idą również na rocznicę u nas) granatowych balerinek, które obecnie ma córa smile A białe jeszcze założy spokojnie do czegoś innego.
    • minkapinka Re: w temacie komunii 31.03.12, 08:38
      moja córka miała takie, uparłam się, ze maja byc płaskie i na bezowej podeszwie wink
      Uważam, ze były ładne, ale kokardki zaczepiały o dół sukienki i córka rozdarła dół sukienki.
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/bg/bj/dsrm/WcyGRFablAhwdlQrvX.jpg
      • pia_ Re: w temacie komunii 31.03.12, 10:20
        Ach, lakierki, marzenie mojego dzieciństwa smile
      • pade Re: w temacie komunii 31.03.12, 11:46
        mnie się najbardziej podobały te, które linkowałaś na samym początku poszukiwań butówsmile
        są cudne buciki, owszem, ale tak drogie, że wolę kupić w to miejsce porzadne sandałki
        • minkapinka Re: w temacie komunii 31.03.12, 12:00
          nawet nie pamiętam jakie to były, chyba tej samej firmy... Buty komunijne były uzywane przez tydzień, w tym roku na rocznicę beda za małe.
          Kupiłam na przebranie białe sandałki z Zary i moja córka nie chciała w nich chodzić, w drozsze białe bym nie zainwestowała.
          • pia_ Re: w temacie komunii 31.03.12, 12:12
            Ale tak reasumując, to kupienie butów komunijnych za ok 100 zł (czasem ciut więcej) + na przebranie wygodniejszych balerinek z Zary, Deichmanna itd = 1 droższej parze butów. Kazda tu liczy kasę i mówi, ze butów na tydzień za 200 zł nie kupi, ale decydując się na satynowe pantofelki na obcasiku i drugą parę na przebranie wydaje dokładnie prawie tyle samo. No chyba, że ja coś źle liczę?
            • pade Re: w temacie komunii 31.03.12, 12:27
              Satynowych na obcasie w tym wątku nie widziałam, nie kupiłabym takich bo nie wyobrażam sobie codziennego czyszczenia. Na przebranie szukam takich, które będą później wykorzystane. Gdybym kupiła za prawie 300zł takie balerinki, które mnie się podobają byłby to wydatek jednorazowy bo córa więcej by ich nie nałozyła, więc nie opłaca mi się taki zakup.
              Ale to jasmile
              • stokrootka1 pia 31.03.12, 13:40
                Pisałaś wyżej, że te balerinki z deichmanna można jeszcze ściągać do wybranych salonów. Jak to zrobić? Na stronie deichmanna już w ogóle ich nie widzę. Albo źle szukam. Podpowiedz, proszę.
                • pia_ Re: pia 31.03.12, 14:44
                  Ja pisałam na adres
                  Joanna_Michalec@deichmann.com
                  maila o treści:
                  bardzo proszę o sprowadzenie jednej pary w rozmiarze ..... białych balerinek Elefanten 1 530 090 do sklepu Deichmann w ..........

podpis
                  tel ..........
                  • pia_ drugi adres 31.03.12, 14:48
                    mailowy na który piszę to
                    deichmann-obuwie@deichmann.com
    • coconuda Re: w temacie komunii 31.03.12, 16:09
      Kiedyś całkiem ładne buciki były w Zarze; nie wiem, jak teraz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka