Dodaj do ulubionych

jaka parasolka

20.06.04, 12:04
Witam!
Mam kilka pytań odnośnie wózków typu "parasolka":
Od jakiego wieku można wozic dziekcko w parasolce. Może ktoś mi poleci jakąś
dobrą i wygodną dla dziecka. Czy parasolki są dobre dla kręgosłupa dzieci, bo
czasami widzę biedne dzieciaczki wygięte w pałąk.
Obserwuj wątek
    • skrzynka3 Re: jaka parasolka 21.06.04, 18:57
      Hej! To zalezy co rozumiesz pod haslem parasolka bo to dosc pojemna kategoria -
      beda tu i prosciutkie parasolki z miekkimi plecami bez mozliwosci rozlozenia i
      miniaturowymi kolami bez amortyzacji i "srednia polka" typu Baby dreams Travel.
      Arti Alice, Polak Bartek i wiele podobnych z usztywnionym wyscielanym oparciem
      kladzionym do spania, szelkamia nie tylko paskiem na biodra i wiekszymi
      amortyzowanymi kolkami no i wreszcie "merce" typu PPP3 Inglesina Zippy, ABC
      tempo Light i wiele innych (sporo tu o nich juz bylo)Generalnie parasolki w
      wiekszosci maja atesty od 18 mc (te super hiper zdaje sie sa dopuszczane
      wczesniej)i w opisie maja ze sa wozkami przewozowymi swietnymi jako drugi wozek
      na krotsze wypady (nawet Bebe comfort allegro plus na orginalnej stronie
      producenta tak jest opisany)Ja zarowno przy starszych chlopcach i teraz przy
      malej tak wlasnie uzywam parasolki jako wozka B na wypad do miasta (z moja
      spacerowka na pompowanych kolach do innego autobusu niz niskopodlogowiec sie
      nie dostane bez urazu kregoslupawink))), zakupy, wypad na weekend jak sie duzy
      juz do bagaznika nie zmiesci. No i wtedy kiedy maluch juz drepcze a wozek
      jest "jak nozki bola" Na dluzsze spacery byl i jest wozek A duzy wygodny na
      wiekszych kolach porzadnie amortyzowany.Pozdrawiam Skrzynka
    • wanda102 Re: jaka parasolka 21.06.04, 20:44
      czesc
      skrzynka napisala prawie wszystko o wozkach parasolkach.
      Ja dodam jeszcze jedna marke, ktora sie ostatnio pjawila na rynku i uwazam, ze
      jest super. Chodzi o wozki maclaren.
      Serdecznie polecam sama uzywam.
      PZDR.
      • mamaly Re: jaka parasolka 22.06.04, 09:25
        Witam Serdecznie,

Zgadzam się z tym co napisały przedmówczynie. Ja posiadam również dwa wózki,
        pierwszy podstawowy to Emmaljunga na pompowanych kołach oraz parasolka Baby
        Dreams Rider jako wózek samochodowy i autobusowy. Polecam tę parasolkę,
        swietnie się prowadzi,ma budkę, pokrowiec na nóżki, pięciopunktowe pasy,
        odpinany pałąk i kosz na zakupy, sztywne, rozkładane siedzisko. Posiada
        generalnie funkcje PP3 tylko jest tańsza i trochę mniej pancerna (w pozytywnym
        tego słowa znaczeniu) PP3 to super wózek tylko jak na drugi to trochę drogi,
        natomiast jeżeli chciałabyś parasolkę jako jedyny wózek to polecam PP3.

--

POzdrawiam,

Asia i Ala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka